[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Wiewiórka69 w 29 Lip 2010, 19:28

Stalker51 tu masz tutaj adres strony STALKER TEAM, tam jest poradnik z większością zadań, skrytkę też znajdziesz..
http://stalkerteam.pl/
Ostatnio edytowany przez Wiewiórka69, 29 Lip 2010, 19:38, edytowano w sumie 1 raz

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Piterxd w 29 Lip 2010, 19:42

SCREEN
Wie ktos moze, ktory plik jest odpowiedzialny za ten efekt "mokrych czasteczek" podczas deszczu?
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 181

Postprzez Pathetic_Ripper w 29 Lip 2010, 20:00

@djcycu może przypisz go któremuś z handlarzy?
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez stalker51 w 29 Lip 2010, 22:01

Kilka postów UP
Dzięki za pomoc w znalezieniu schowków kostii :wódka:
I like me beat fast and my bas get low.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 13:30
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 17:25
Kozaki: 6

Postprzez Fenishi w 29 Lip 2010, 22:49

djcycu napisał(a):A no mają ale weź im wytłumacz by użyli choć raz głowy... Dla mnie ręce opadają. Ale opadają mi też bo... Kur*a! Arhara się dobrze czuje? Czy tylko udaje? Wziąłem sobie poszłem ładniutko do schowka w prypeci... Zabrałem dekoder + papiery i nazad do magazynów. Myślę... Po cholerę iść na elektrownię teraz... Nazbieram zadań i zrobię wszystko za jednym zamachem. No więc tak. Ide i chowam wszystkie moje graty do schoweczka nieopodal tunelu w bazie Wolności. Zamykam na kłódkę i idę pogadać z Gawrem. Zabierają mi wszystko no więc się budzę i zabijam wszystkich. Poszłem i odzyskałem część swoich gratów. Za jakieś kilka dni postanowiłem iść na elektrownię czyli dziś... No to bam do schowka zabieram dobry sprzęt i ruszam. Elektrownia gotowa, podziemia również, część zadań skończona idziemy do spełniacza po PDA... MAmy nasze papierki i gdzie szukać PDA Striełoka. Czas na nasze kochane drzwi i dekoder... I tu się wku*wić to mało... Dekodera NIE MA! Wszędzie już sprawdzałem i po schowkach i w plecaku... Ten szmelc został mi ukradziony przez Gawra i nie wrócił! Do schowka też nie mogłem go schować! Noż cholera jasna! Co oni sobie myśleli?! Tyle patchy... Tyle uaktualnień i taki błąd ma mi zamknąć fabułę?!

Sądzę że już przeczytali... No więc ratujcie jakoś. Jak to zespawnować czy jak bo mnie zaraz kur*ica weźmie jasna... Trzeba być poj*bem a nie moderem by robić takie gafy!

Gdzieś czytałem, że ponoć można otworzyć drzwi bez dekodera, tylko za pomocą... broni :P Tzn. ponoć da się tak wrzucić jakiś karabin w zawiasy (np. Gaussa), że drzwi się otworzą :E Ale nigdy tego nie testowałem, i póki co nie będę - jeszcze dłuuuga droga przede mną... więc spróbuj - a nuż wyjdzie :wink:
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Pathetic_Ripper w 29 Lip 2010, 23:08

@djcycu czy to sprawia Twój balans mutantów czy ja mam coś nie tak z Solą że koty (te futrzane) zap..rdalają jak naspidowane?
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez Wiewiórka69 w 29 Lip 2010, 23:16

I nasz drogi Fenishi ma rację, oto sposób na otworzenie tych drzwi, obejrzyj sobie ten krótki film..mam nadzieje że pomogłem :)
http://www.youtube.com/watch?v=0B1_nizEqg8

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 1

Postprzez Fenishi w 29 Lip 2010, 23:19

Bez przesady z tym "drogim" - nie zrobiłem tutaj jeszcze niczego w takim stopniu jak np. djcycu, Pan trurl3 czy Pathetic_Ripper :wink: I napewno pomogłeś w większym stopniu niż ja :P
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez djcycu w 29 Lip 2010, 23:45

SPAWNER mi pomógł :) Ustawiłem aby mi sam dekoder zespawnowało i gram dalej.

Pathetic Ripper: Nie to nie mój balans zrobił tym kotkom podwójne turbodoładowanie :) Wg gry tak ma być. Miałem jeszcze zmienić to tupanie ich łapek na trawie ale zapomniałem :/

A z tym gaussem to nie taka [rpsta sprawa... Już to w soliance praktykowałem kilka razy i nie pomogło. Poza tym szkoda mi broń zniszczyć bo gauss przepadł... :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez jurko w 30 Lip 2010, 00:30

PDA Striełoka leży przy truposzu w pieczarze, ale można go znaleźć dopiero gdy Górnik nam o tym powie.
(Chyba po przyniesieniu medalionu)
jurko
Kot

Dołączenie: 18 Cze 2010, 06:59
Ostatnio był: 29 Wrz 2014, 00:56
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez djcycu w 30 Lip 2010, 01:26

No ja właśnie idę po medalion :) I tu nasuwa się pytanko... Czy przy poszukiwaniu szkatułki muszę wykonac wszystkie misje zanim stanę się monolitowcem? Czy nic się nie popsuje?
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez jurko w 30 Lip 2010, 10:20

Medalion oddajemy Doktorowi, on każe go oddać Górnikowi.Wyprawa po szkatułkę i sejf
zakończy się znalezieniem tylko szkatułki, ponieważ nie mamy kodu do trzecich drzwi.
Szkatułkę oddajemy Adrealinie. Dopiero teraz do znalezienia sejfu musimy wstąpić do Monolitu,
przedtem jednak trzeba zdobyć dla szefa Monoliciarzy artefakty plazmowa gąsiennica i grzechotka,
bo inaczej nie zdradzi kodu do drzwi. Za drzwiami drabinką do góry, będzie kilka pomieszczeń,
znajdziemy tam sejf, zestawy remontowe dla Sidora i Gaussa dla siebie.Gdyby nie było tych
zestawów, to znaczy że zwinął je któryś Monoliciarz i trzeba je po prostu od niego odkupić.
Dopiero po oddaniu zestawów Sidorowi, przestaniemy być Monolitem. Na liście zadań do wykonania,
a miałem ich sporo, nic się nie zmieniło tak samo jak i relacje. ( Ale w randze Monolitu w drodze
od Sidora do jaskini wszyscy chcą Cię ukatrupić)
jurko
Kot

Dołączenie: 18 Cze 2010, 06:59
Ostatnio był: 29 Wrz 2014, 00:56
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości