Doszczętne zniszczenie wroga

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Doszczętne zniszczenie wroga

Postprzez thewalldi w 09 Sie 2010, 00:25

temat był poruszany wiele razy że się nie da. Gram w CS chyba 3 raz już (lub4) ale 1 raz z łatką 1.5.10. Udało mi się doprowadzić do zniszczenia całej frakcji bandytów. tzn. nie ma już ich na wysypisku ani w żadnej innej lokacji (bagna koło argopromu, przejście z kordonu do mrocznej doliny itp itd co się dało to zabiłem, siła frakcji waha się pomiędzy 0 a 28, wskaźniki dla zasobów frakcji wynoszą 0 a dla liczności od 0 do 0,5 ), w hangarze siedzą mutanty co nie pozwala na odrodzenie się bandytów, o cały teren walczy powinność z wolnością więc mogę chodzić po całym wysypisku bez groźby ataku. Jedyną akcją bandytów jest atak na bazę Stalkerów w Argopromie- ten z resztą jest zawsze odpierany.

I teraz pytanie za 100 pkt: czy ktoś doprowadził do podobnej sytuacji z innymi frakcjami? I czy ta sytuacja do której doprowadziłem jest wynikiem błędu gry :)
thewalldi
Kot

Dołączenie: 13 Sty 2010, 22:19
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:30
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Doszczętne zniszczenie wroga

Postprzez djcycu w 09 Sie 2010, 00:35

Zaiste do niczego nie doprowadziłeś :) Pozwól grze się odrodzić... Bandyci znów wrócą :) Tak jest ustawiona gra że nie da się zabić wszystkich. Wszyscy od nowa będą się odradzać.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Bambosz107 w 09 Sie 2010, 02:06

Zniszczyłem Powinność do 0. Zmiażdżyłem ich bazę, wszystkie posterunki. Byłem pełnym chwały żołnierzem Wolności. Byłem z tego dumny. Razem z kumplami świętowaliśmy w naszej bazie, aż stało się to... Wczytałem save'a i moim oczom ukazała się dobrze prosperująca baza Powinności, z zaopatrzeniem i świetną obroną. Straciłem wiarę w siły mojej frakcji. Po tygodniu odszedłem. Do dziś wiodę życie samotnika.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Kozaki: 87

Postprzez Sqnek w 09 Sie 2010, 16:10

Jeśli chodzi o bandytów, ja w dalszej części gry nie miałem bandytów wcale. Na wysypisku Stalkerzy sami sobie przychodzili ich zabić, ledwo co zdąrzyłem zdobyć SEVA i go sobie u nich ulepszyć (dwa razy musiałem przez to wybić patrol stalkerów nacierających na bazę). Wszystkich pozostałych na wysypisku już sam wybiłem i się nie respili, a co do ataków na bazę stalkerów w Agropromie, na najwyższym piętrze bazy bierzesz misję by zniszczyć obozowisko bandytów w tunelu, zabijasz ich i koniec najazdów od wschodu, od zachodu chyba jeszcze wpadali(nie pamiętam) ale i tak liczebność bandytów w grze wynosiła już "0".

Również należałem do Wolności i całkowite unicestwienie Powinności jest raczej niemożliwe, mi też się respili w Agropromie po pewnym czasie...
10/2009 - Cień Czarnobyla (100%)
7/2010 - Czyste Niebo (100%)
8/2010 - Zew Prypeci (?)
Sqnek
Kot

Dołączenie: 23 Paź 2009, 15:10
Ostatnio był: 11 Sie 2010, 22:04
Miejscowość: Łomianki
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez kenji28 w 10 Sie 2010, 20:55

Sqnek napisał(a):Również należałem do Wolności i całkowite unicestwienie Powinności jest raczej niemożliwe, mi też się respili w Agropromie po pewnym czasie...

To dziwne bo ja należąc do Wolności zająłem bazę Powinności i teraz stacjonują tam żołnierze Wolności. Także nie sądzę, żeby Powinność wróciła właśnie tam.
kenji28
Kot

Dołączenie: 02 Maj 2009, 20:14
Ostatnio był: 15 Wrz 2010, 16:15
Frakcja: Powinność

Postprzez Sqnek w 11 Sie 2010, 22:03

kenji28 napisał(a):
Sqnek napisał(a):Również należałem do Wolności i całkowite unicestwienie Powinności jest raczej niemożliwe, mi też się respili w Agropromie po pewnym czasie...

To dziwne bo ja należąc do Wolności zająłem bazę Powinności i teraz stacjonują tam żołnierze Wolności. Także nie sądzę, żeby Powinność wróciła właśnie tam.

A masz jakieś mody ? A może poprostu inaczej jakoś potoczyła się u ciebie rozgrywka (jak to Stalker -.-) ... Bo u mnie było tak że wybijałem wszystkich, minął dzień i wracali, i w pda misja nagle -"kto chce postrzelać ? ...powinność zrobiła czystkę w Agropromie, przylecieli śmigłowcami itp itd." ...po wyczyszczeniu nagroda w Dolinie Mroku czekała i tak w kółko.
10/2009 - Cień Czarnobyla (100%)
7/2010 - Czyste Niebo (100%)
8/2010 - Zew Prypeci (?)
Sqnek
Kot

Dołączenie: 23 Paź 2009, 15:10
Ostatnio był: 11 Sie 2010, 22:04
Miejscowość: Łomianki
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez Alvarin w 11 Sie 2010, 22:16

a czy jest możliwe stworzenie moda, który blokowałby spawnowanie pokonanych frakcji?

Alvarin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 24 Kwi 2009, 21:00
Ostatnio był: 20 Mar 2012, 12:14
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 12

Postprzez WojaS w 14 Sie 2010, 15:38

Potwierdzam tezę, że doszczętne zniszczenie frakcji jest możliwe na patchu v1.5.10. Będąc samotnikiem co jakiś czas zaglądałem na wysypisko i tłukłem bandytów w składzie. Dobra wygraliśmy, gadają że ten dzień przejdzie do historii bla bla bla. Dopiero gdzieś za 6 razem zdobyłem ich bazę i od razu zlecieli się samotnicy z okolic. I już od tego momentu żaden bandzior się nie odrodził ! Na dowód zamieszczam SS.

http://img411.imageshack.us/img411/2112 ... 152851.png
Awatar użytkownika
WojaS
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2009, 21:50
Ostatnio był: 14 Sie 2010, 18:33
Miejscowość: Sz-n
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Kebabisz w 14 Sie 2010, 18:01

Ja też mam moda "1:5:10 " i jak mi stalkerzy zlecili wytłuc obóz bandytów to se w nocy poszedłem ,stanąłem za pociągiem, zrzuciłem sie z granatów i kto podszedł Head z Myśliwskiej :D potem zmieniam na vipera i wchodze do bvazy troche sie pobawiłem ... jak mi zostało trzech i technik to wparowalo tam stadko snorków ... :kotek: i do dzisiaj tam siedzą a bandziorów ni ma ... ja screena nie mam bo nie pomyślałem o tym :D
"Poszedłaem do budki, kupić SE Kebaba ,co go wytwarza, jakaś tam baba" -Szeldo

Kebabisz
Wygnany z Zony

Dołączenie: 12 Sie 2010, 23:20
Ostatnio był: 11 Maj 2011, 18:35
Miejscowość: ZONA xD
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Threaded SPSA-14
Kozaki: 2

Postprzez Alvarin w 14 Sie 2010, 23:08

to mnie na 1.5.10 niestety wracali... ale może dlatego, że nie tłukłem do zera, ale jedynie do przejęcia bazy?

Alvarin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 24 Kwi 2009, 21:00
Ostatnio był: 20 Mar 2012, 12:14
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 12

Postprzez M3Fis70 w 14 Sie 2010, 23:48

Ludzie jest prosty sposób dla każdej frakcji.
W terenie walka np. ja samotnicy vs. banditi.
1.Zająć all przejścia.
2.Zająć teren/drogę do bazy wroga (czyli tam jest posterunek muszą być tam twoi, chociaż jeden posterunek).
3.Zagadaj do przywódcy grupy i wybierz opcje (już nie pamiętam dobrze) "w czym mogę pomóc" czy coś w tym guście, powinna być opcja dialogowa do zajęcia lub odbicia posterunku lecz w tym wypadku bazy.
4.Gdy sojusznicy ruszą dupska idziesz przodem i wbijasz wszystkie typy oni wkraczają baza zajęta są w bazie. (chociaż jeden ale najlepiej więcej ryja, a przeciwnik może się spawnować, lecz nie koniecznie ale grunt że baza zajęta).
5.Taki plan skutkował przynajmniej u mnie na patchu 1.5.1.0.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Postprzez Sniper_TomSon w 17 Sie 2010, 16:36

Ludzie! Da się wybić Powinność do zera! Jak zdobędzie się już ich bazę zewnętrzną (tzn. wszystko poza tym budynkiem dużym), to trzeba się pofatygować do jakiegoś dowódcy i wziąć misję (bodajże Zdobądź: południowe wejście, jakoś tak, bo nie pamiętam dokładnie, było to z rok temu). Wtedy Powinność się już nie odrodzi w swojej bazie.

Bambosz107 nie odchodź z Wolności! Chodź, to Cię Gandzia przytuli, da wódkę i znowu ruszysz do boju!
Z dystansu można wszystko.
Awatar użytkownika
Sniper_TomSon
Stalker

Dołączenie: 16 Mar 2010, 19:52
Ostatnio był: 19 Paź 2013, 22:09
Miejscowość: Świnoujście
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość