[Modpack] Masa pukawek i nie tylko

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Modpack] Masa pukawek i nie tylko

Postprzez Podznaczony w 23 Gru 2010, 23:02

Mod wygląda bardzo ciekawie i na pewno jest ciekawy przez dodanie tych broni niestety nie pogram na nim bo pobieranie z MU zostało bardzo utrudnione w ostatnim czasie :( Więc poczekam może ktoś zrobi re upload jakiś albo coś bo tak to nie bawi mnie pobierać z prędkościa 30kb/s :|
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Vanesik w 24 Gru 2010, 00:06

:

Warheadcrab napisał(a):Co tu trzeba zrobić by Winter Mod działał razem z tym modem oraz co trzeba zrobić by zmienić menu na oryginalne bo po dłuższym graniu w tego moda jakoś nie mogę się przyzwyczaić do innych napisów kluczowych rzeczy takich jak zapis gry.I jeszcze jedna sprawa czy da się powiększyć arsenał broni o te z Arsenal Moda i Priboi Story (tak by pojawiały się u wrogów tak jak my tego chcemy , stalkerów , handlarzy , i trupów) oraz z innych lepszych modów do S.T.A.L.K.E.R.'a (tak sobie myślałem jeszcze chciałbym zmienić H.U.D. na oryginalny i też nie wiem co zrobić) bo ten za bardzo mi przypomina Oblivion Lost'a którego nie zbyt lubię , jeszcze na koniec można by zmienić obrazek podczas ładowania z tą chimerą ale ostatecznie może być.

ogólnie chciałbym lekko zmodować tego moda by broni było jeszcze więcej niż jest

Z tego co napisałem można powiedzieć że nie chce mi się czytać o różnych sprawach odnośnie modyfikowania , a jest inaczej chciałbym by ktoś podał mi jakie tematy mam czytać by wszystkiego nie szukać , jak nie , to trudno sam sobie poszukam bez łaski

Warheadcrab myślimy podobnie tyle że ja dodałem sobie nie które bronie z tego moda do Arsenal Moda :D

Tutaj masz opisane jak przywrócić oryginalny hud i ekran menu :arrowd:

A więc tak skasuj pliki:ui_hud, ui_mm_main, ui_mainmenu które znajdują się w:gamedata\config\ui\ . ui_mainmenu, oraz wszystko co ma ui_hud_coś tam, masz 9 takich plików znajdują się one w gamedata\textures\ Ale lepiej wcześniej zrób kopie zapasową tych plików, bo nie jestem pewniem czy wszystko będzie działało jak należy :E

Mod zawiera już bronie z Arsenal Moda, a odnośnie tych z Prioby Story to nie wiem, jak chcesz pododawać różne bronie Stalkerom i handlarzom to tutaj zamieszczam link do tutka: http://mod.stalker.pl/index.php?title=D ... 82.C4.99dy . Wszystko jest jasno i przejrzyście napisane więc łatwo pojmiesz jak to zrobić.
Image
Awatar użytkownika
Vanesik
Kot

Dołączenie: 20 Gru 2010, 17:02
Ostatnio był: 10 Maj 2014, 16:44
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez fosio w 25 Gru 2010, 21:26

Co jest z hudem? Dyskryminacja jakaś cholerna czy co? Hud może i mały ale wygląda jak pospolite g*wno:
Image
Sposobu koleżki z góry odradzam bo znika całe menu (tylko powstaje no to ci nowina g*wno)
Na tych waszych ui'ach config'sah i texture'sach to się nie znam i proszę o dokładniejszą pomoc jeśli jest taka możliwość a domysły, na czuja albo, jakieś "nie pamiętam dokładnie" proszę sobie darować. Pozdrawiam dziękuję i szczęśliwego nowego roku.
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Postprzez W1lczu w 27 Gru 2010, 22:58

Da się wyciąć same bronie,czy jak skopiuje same to wywali bugtrapa?
W1lczu
Kot

Dołączenie: 27 Gru 2010, 21:19
Ostatnio był: 29 Lip 2014, 19:59
Kozaki: 1

Postprzez Windmaker w 27 Gru 2010, 23:05

Da się wyciąć same bronie,czy jak skopiuje same to wywali bugtrapa?

Niestety jest to masa roboty. Ten mod to zlepek więc część broni jest dodana w różny sposób przez co ciężko się połapać które pliki wyjąć - wszelkie instrukcje nie mają odniesienia do tego zlepku ;)
"Stałem się śmiercią; niszczycielem światów" - Julius Robert Oppenheimer
"Wojna jest sztuką, ma więc swoich artystów i mistrzów"

>>> SmartAge.pl - Portal ludzi ciekawych świata <<<
Awatar użytkownika
Windmaker
Tropiciel

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 16:26
Ostatnio był: 22 Maj 2019, 15:46
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 1

Postprzez Vanesik w 28 Gru 2010, 17:14

Dziś zainstalowałem tego moda specjalnie i wycinając dokładnie te pliki które napisałem wszysto działało bez problemu hud powrócił a menu miałem standardowe, więc jeśli nie umiesz skasować kilku plików i sprawia Ci to problem to to nie wiń innych za to.

A tutaj są screeny na których widać że wszystko śmiga jak należy.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

W1lczu napisał(a):Da się wyciąć same bronie,czy jak skopiuje same to wywali bugtrapa?

Za pomocą poradnika który wcześniej podałem dałem rade wyciąc MG42, i Kar98, resztą broni się nie bawiłem ale te działają bez problemu.
Image
Awatar użytkownika
Vanesik
Kot

Postprzez fosio w 28 Gru 2010, 23:18

Vanesik napisał(a):A więc tak skasuj pliki:ui_hud, ui_mm_main, ui_mainmenu które znajdują się w:gamedata\config\ui\ . ui_mainmenu, oraz wszystko co ma ui_hud_coś tam, masz 9 takich plików znajdują się one w gamedata\textures\ Ale lepiej wcześniej zrób kopie zapasową tych plików, bo nie jestem pewniem czy wszystko będzie działało jak należy :E

Vanesik napisał(a):Dziś zainstalowałem tego moda specjalnie i wycinając dokładnie te pliki które napisałem wszysto działało bez problemu hud powrócił a menu miałem standardowe, więc jeśli nie umiesz skasować kilku plików i sprawia Ci to problem to to nie wiń innych za to.

Ty chyba do mnie się pultasz tak? W takim wypadku to ty nie umiesz po ludzku wytłumaczyć. Sprawiłoby ci problem skopiowanie 9 nazw tych plików? Jeśli by ci zależało aby wytłumaczyć to pewnie byś kopiował, a więc wiadomo co z tego wynika. Jeszcze jedno; myślisz że winię cie za brak mojej wiedzy nt. gamedaty gry? BŁĄD! Z mojej wypowiedzi można wywnioskować iż mogę cie jedynie winić za szczątkową informację z której nic sensownego wyczytać niemożna... dlaczego? Braki w ortografii masz dziecko, a styl pisania "na szybko" typu "ui_hud_coś tam" zachowaj sobie na Gadu-Gadu. Chcącym mnie jeszcze skrytykować za moje wypowiedzi zamieściłem na początku postu fragment wypowiedzi "koleżki". Ile razy trzeba przeczytać jego wypowiedź, lub jaki trzeba zrobić wytrzeszcz oczu żeby cokolwiek zrozumieć?
Pozdro krzyż na drogę, a moda już wywaliłem bo jednak "już to gdzieś widziałem".
(niemniej dokładniejsza odpowiedź nt. hud'a może się przydać komu innemu)
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Postprzez Vanesik w 29 Gru 2010, 01:07

:

Niestety, człowiek chce pomóc, ale i tak niektórzy nie potrafią tego docenić. Przykro mi jeśli nie rozumiesz co piszę, to już twój problem,(nie wiem co to za filozofia odnaleźć 9 plików które zaczynają się na ui_hud, ale to już nie mój problem, nie będę nikogo za rączkę prowadził). Po czym wnioskujesz że jestem dzieckiem? Po literówkach i "stylu na szybko", jak pięknie jest oceniać książkę po okładce... Ale skończę to i nie będę robił offtopu bo forum od tego nie jest...

Poradnik krok po kroku jak przywrócić standardowe menu oraz hud.
A więc zaczynajmy.
Wchodzimy do katalogu Stalker'a, domyślnie C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl. Następnie S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\gamedata\config\ui. Odnajdujemy pliki ui_hud, ui_mainmenu oraz ui_mm_main, i je kasujemy.
Operacje powtarzamy w katalogu S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\gamedat\texturex\ui z plikami: ui_hud, ui_hud_brain, ui_hud_highrad, ui_hud_hit_mark, ui_hud_jammed, ui_hud_map_arrow, ui_hud_progress_rad, ui_hud_shkala_rad, ui_hud_tooheavy oraz ui_mainmenu. Po tej operacji powinniśmy cieszyć się modem z standardowym menu oraz hud'em.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Vanesik
Kot

Postprzez Podznaczony w 31 Gru 2010, 17:19

Może ktoś uploadnąć na jakiś inny serwer poza Megaupload ? Bo transfer leci po 80kb/s około a może nawet i niżej spaść i bym pobierał z 5 godzin :-/
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00

Postprzez Mitaj w 09 Sty 2011, 03:22

Mam problem :( Kiedy przechodze z baru do Magazynów wojskowych to do windy mnie wywala bez bugtrapa a ni niczego :( za pomoc :wódka:
Image
Karabin HK417 jest przystosowaną do zasilania nabojem 7,62 mm NATO wersja karabinku

Mitaj
Wygnany z Zony

Dołączenie: 17 Sie 2010, 11:12
Ostatnio był: 27 Kwi 2011, 17:20
Frakcja: Monolit
Kozaki: -3

Postprzez MatrixSTR w 09 Sty 2011, 05:23

W logu też nic nie pisze? Bo to że nie ma Bug trapa nie oznacza że nic w nim nie będzie...
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Kozaki: 277

Postprzez Gen Woronin w 09 Sty 2011, 14:49

mam prośbę czy ma ktoś lub potrafi wyciąć z tego moda(albo podać nazwę moda który dodaje te wszystkie bronie i przedmioty) tylko bronie i przedmioty bo dla mnie to za dużo waży a ja mam obliviona ultimate
a żeby sprecyzować pytanie
chodzi mi o te przedmioty co są na tym obrazku http://img354.imageshack.us/img354/6500 ... 389pt4.jpg
za pomoc :wódka:

Przepraszam za powtarzanie się
Zabójcze anomalie, niebezpieczne mutanty,anarchiści i bandyci nic nie powstrzyma tryumfalnego marszu "Powinności" na ratunek planecie.
Świat obawia się rozrostu Zony dołącz do "Powinności" i uratuj niewinnych
Awatar użytkownika
Gen Woronin
Kot

Dołączenie: 07 Sty 2011, 20:00
Ostatnio był: 24 Sty 2011, 19:33
Miejscowość: Strefa zamknięta
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości