Wasz styl gry?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Wasz styl gry?

Postprzez djcycu w 02 Mar 2012, 01:16

Też grałem w LWR i wcale się moja taktyka nie różniła od gry w vanillową wersję :) Strzelać mało, położyć dużo... Zwykle eliminuję bronie słabe i zbyteczne. Cenię sobie broń szybko przeładowującą się i skuteczną by szturm był efektowny (jakieś skradanki zbytnio w tej grze nie wychodzą :P ). Przez łapska przewija mi się zawsze tylko MP5, Kałasze oraz Groza gdzie w każdej broni max "wisiorków" w postaci celowników, tłumików i granatników. Natowskie zabawki to tylko LR300 lub SiG bo i natowskie naboje trzeba wystrzelać. Amunicji nie biorę ani za mało ani za dużo lecz w sam raz a więc 500 tu i tu gdy noszę dwa rodzaje broni długiej. Klamek nie używam bo nie ma czasu się przełączać między karabinami. Moja rozgrywka zawsze polega na zaskoczeniu i taktyce iście specnazowskiej. Żadnych rambo-strzałów z biodra tylko spokojne przykucnięcie i strzał prosto w czółko niczym buziaczek na dobranoc od mamy... W przeciwieństwie do wielu graczy nie używam pomiotu w postaci FN2000 oraz G36... Raz że mi psuje klimat to dwa że obsługa tych broni przy przyszpileniu jest zbyt męcząca.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez Gorik w 02 Mar 2012, 11:50

Ja zazwyczaj pokazuję się przeciwnikom i uciekam do jakiegoś pomieszczenia z jednym wejściem. Kiedy mnie gonią muszą do niego wejść a wtedy seria w głowę. A na otwartym terenie: na grupy jeden-dwa granaty żeby ich rozproszyć a potem wykańczanie każdego pojedynczo krótką serią zza osłony. A na pojedynczych po prostu podbieg zygzakiem i HEADSHOT :!: :!: :!:. A przy sobie staram się nie nosić Bóg wie czego, tylko maks 2 karabiny( głównie coś szturmowego np. kałach z granatnikiem i albo PKM albo snajperka) po około 400-500 nabojów do każdego, z 5 grantów, trochę jedzenia i odrobina artykułów medycznych(apteczki, bandaże i antyrady).
Piękno zbawi świat
Awatar użytkownika
Gorik
Stalker

Dołączenie: 26 Lut 2012, 17:43
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 11:48
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 33

Postprzez Jachu w 02 Mar 2012, 15:40

Ja mam styl gry następujący: strzelam zwykle z AK74 z celownikiem i tłumikiem. Gdy jestem na otwartym terenie to się nie patyczkuje i strzelam seriami po 3-5 naboi. Gdy walcze w budynkach, zdejmuje celownik i strzelam ogniem pojednycznym ( a jesli wrogów jest więcej to automatycznym :E ).
«Врагов надо истреблять!»
Awatar użytkownika
Jachu
Stalker

Dołączenie: 26 Lut 2012, 22:32
Ostatnio był: 03 Mar 2016, 00:43
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 4

Postprzez Majcher w 02 Mar 2012, 18:27

Łeee, ja zawsze biorę ck'm i na rambo lece :D. A tak bardziej serio to na tropiciela czyli MP5 i shotgun + dużo :+: .
A jak sie granatnik trafi to jest buba xD. Snajperek w stalkerze bym używał, ale za kartoflanego grzyba nie czaje jak nimi trafiać.
Wchodzi stalker do autobusu, a tam kontroler.
Bez obaw prawdziwi faceci nie boją się wchodzić od tyłu...-Zulus

Za ten post Majcher otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dienonych.
Awatar użytkownika
Majcher
Kot

Dołączenie: 22 Paź 2009, 20:19
Ostatnio był: 16 Lut 2017, 22:30
Miejscowość: Czerwone oko jestem wysoko
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper TRs 301

Postprzez Gizbarus w 02 Mar 2012, 23:44

Ostatnio grając w Misery zacząłem modyfikować styl gry, poniekąd będąc do tego zmuszonym poziomem trudności moda... Mianowicie, noszę ze sobą broń krótką i dwie bronie główne (strzelba + karabin najczęściej), do tego około 4 apteczek, 5ciu bandaży, paru magazynków do każdej z broni i trzech granatów. Staram się nie przekroczyć 25 kg obciążenia. Po wyjściu ze schronienia przebiegam parę metrów, kryję się za osłoną i obserwuję teren. Biegiem ruszam dalej i znów lustruję teren przed sobą. Po pierwsze pozwala wczuć się w klimat Zony, a poza tym daje szanse na uniknięcie nagłego ataku ze strony przeciwników... :)
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez diablodevil78 w 04 Kwi 2012, 18:01

Jak mam granaty to rzucam granatami jak jestem bardzo blisko wroga to z pistoletu a jak dalej to karabin szturmowy z lunetą i w głowy celuję oczywiście chowanie się za osłony też jest wskazane.Z mutantami to lubię się bawić w unikanie,mutant atakuje a ja unik i seryjka z karabiny lub pistoletu w delikwenta.
Faber est quisque suae fortunae.=Każdy jest kowalem swojego losu
Mój kanał na Youtube->http://www.youtube.com/user/diablodevil51?feature=mhee

diablodevil78
Wygnany z Zony

Dołączenie: 04 Kwi 2012, 16:49
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 16:10
Miejscowość: Polska,Hrubieszów
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez Trep w 04 Kwi 2012, 22:33

Prosta taktyka ;D

Szukam wrogów, strzelam, chowam się, strzelam i tam w kółko :)
Ale też czasami używam snajpy jak muszę komuś skrócić życie z daleka.
Nie lubisz ciasteczek? Więc jak możemy się przyjaźnić skoro nie lubisz ciasteczek?
Awatar użytkownika
Trep
Stalker

Dołączenie: 04 Gru 2011, 20:24
Ostatnio był: 29 Mar 2013, 14:39
Miejscowość: Polish
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez PeterHD w 05 Kwi 2012, 09:22

Ja wolę zabijać z daleka. Załóżmy, że wychodzę zza rogu, a tam w dosyć dużej odległości grupa przeciwników. Palce od razu wykonują znaną kombinację Shift+Ctrl, PPM i powolutku podchodzę do następnej osłony. Staram się strzelać z takiej odległości, że granaty nie dolatuję( bądź mogę całkowicie wejść za osłonę i granat nic mi nie zrobi). Sam takowych nie używam- jak na mój gust latają zbyt blisko i w tym samym czasie gdy granat leci mogę spokojnie zabić kogoś z IL86, a kilka sztuk amunicji jest tańsze i skuteczniejsze od granata.
Czy wiecie że do następnej odpowiedzi na post przeskakujesz wciskając spację?
PS. Dziękuję za picie kozaków Zwinniakowi.
Gratulacje panowie, jesteśmy na mistrzach
:

http://mistrzowie.org/361231
Awatar użytkownika
PeterHD
Kot

Dołączenie: 02 Paź 2011, 14:16
Ostatnio był: 29 Lip 2014, 23:00
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez paintball_0 w 05 Kwi 2012, 10:51

Przeciwko ludziom preferuję walkę na średni dystans, choć korzystam z okazji wyeliminowania przeciwnika z dużej odległości, kiedy tylko się nadarza.

Flankowanie. Obchodzenie przeciwnika z boku. AI nie jest może szczytem ludzkich możliwości, ale miewa swoje momenty. Jeśli znikniesz przeciwnikowi z pola widzenia i zachowasz ostrożność, będziesz w stanie go oflankować i szybko wyeliminować. Używam karabinków szturmowych z lunetą na dalekie dystanse, oraz pistoletów maszynowych na średnie ze względu na szybkostrzelność i to, że nie zawężają pola widzenia niepotrzebnym zoomem. Granatów używam z umiarem i ostrożnie. Najczęściej w budynkach.

Z mutantami preferuję walkę na bliski dystans. Strzelba i granaty. AI mutantów zdaje się widzieć przez ściany, więc finezyjna taktyka nie ma tutaj sensu. Amunicja o dużym rozrzucie. Przy prędkości poruszania się mutantów nie ma czasu na dokładne celowanie. Granaty bywają przydatne, kiedy AI się pogubi, albo kiedy wiesz, że coś się czai za winklem ale jeszcze cię nie wyczuło.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez djbartek95 w 11 Kwi 2012, 19:31

Ja to lubię strzelać na oślep albo iść na solo z nimi. :E
Po prostu lubię dobre FPS'y które są długie i jest wiele możliwości jej przejścia.
Jeśli ci się podoba to daj kozaka a jeśli ci się nie podoba to też daj kozaka. ALE TYLKO MI GO NIE WYPIJ BO BĘDZIESZ PIJANY !!
Awatar użytkownika
djbartek95
Kot

Dołączenie: 10 Kwi 2012, 16:06
Ostatnio był: 04 Maj 2012, 23:45
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -7

Postprzez AlexStalker w 11 Kwi 2012, 19:38

Mój styl gry zależy od mojego humoru. Jak jestem zła to strzelam na oślep we wszystko co popadnie (to chyba źle świadczy :E ) a jak biorę się do tego na poważnie to preferuję rzucanie granatów w duże grupy ludzi i headshoty z odległości. :)
Эх, предатель, ты не страшен.
Да ты мой любимый враг!

- KYPCK, Предатель
Awatar użytkownika
AlexStalker
Stalker

Dołączenie: 08 Maj 2011, 13:25
Ostatnio była: 09 Lut 2016, 21:53
Miejscowość: Szczecin // Chabarowsk
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 82

Postprzez Gavdylenko w 11 Kwi 2012, 19:57

ja na modzie SGM jestem na Szewczence(tam na górze) włączam większy spawn mutantów i drużynę alfa i wszystkich z Baretty kosze :)
Славься, Отечество наше свободное,
Счастья народов надёжный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы к победе ведёт!
Awatar użytkownika
Gavdylenko
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2011, 13:26
Ostatnio był: 28 Lut 2013, 19:03
Miejscowość: In der Dunkelheit
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 53

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości