Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Postprzez bulidos w 21 Cze 2012, 21:44

ja bym rozseżył zew prypeci ..jest zakrutki i sie mało dzieje . mało strachu i w ogule ale przydały by się inne misje i sposób werbowania innych npc do swojej drużyny

Uwagi moderatora:

Pisz po polsku. - Soviet

Za ten post bulidos otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Pijawol.
Awatar użytkownika
bulidos
Kot

Dołączenie: 14 Cze 2012, 16:25
Ostatnio był: 15 Wrz 2018, 21:19
Miejscowość: Trzebiatów
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: -1

Reklamy Google

Postprzez Pijawol w 27 Cze 2012, 19:33

Ostatnio zauważyłem, że np. w Zewie Prypeci gdy skończymy wszystkie questy nie mamy co robić. Pomyślałem sobie, że przydałoby się wprowadzenie poziomów doświadczenia, perków itp. Co o tym sądzicie? ;)
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 13:27
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Pangia w 27 Cze 2012, 19:49

Pijawol napisał(a):Ostatnio zauważyłem, że np. w Zewie Prypeci gdy skończymy wszystkie questy nie mamy co robić.

:facepalm:
Po zakończeniu Czystego Nieba wszyscy mówili, że szkoda, że nie ma freeplay'a. W Zewie freeplay jest - też źle, bo nie ma co robić. Nie dogodzi.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pijawol.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Re: Co zmienilibyście w Stalkerze?

Postprzez kupiszczan123 w 27 Cze 2012, 20:02

Scurko napisał(a):Co bym zmienił? Hmmm... nie tyle bym pozmieniał, co dodał coś nowego. Coś, z czym nie spotkał się żaden z nas. Mam kilka takich pomysłów np. cykl zmiany pogodowej (wiosna-lato-jesień-zima). To by na pewno ruszyło rozgrywkę, a efekt byłby niesamowity.

Pozdrawiam.

Dla mnie brzmi to interesująco i mam do tego pomysł.Pamiętacie piwnicę gdzie traciliśmy wszystko (Czyste niebo) ?
Po podobnym wydarzeniu moglibyśmy obudzić się w bazie np:Powinności lub Stalkerów i po wyjściu zobaczyć opadające liście jesienią lub chuchającego w ręce z zimna stalkera w zimę, co wy nato bo mnie to by bardzo miło zaskoczyło.
Windows 7 Ultimate 64bit SP1 Nivida Ge Force GTX 960 2GB Intel Core i5 650 3.2GHz
Awatar użytkownika
kupiszczan123
Kot

Dołączenie: 16 Cze 2012, 22:13
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 02:41
Miejscowość: Tam gdzie nadzieja już umarła
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 2

Postprzez SkullDagger w 28 Cze 2012, 00:13

Pangia napisał(a):
Pijawol napisał(a):Ostatnio zauważyłem, że np. w Zewie Prypeci gdy skończymy wszystkie questy nie mamy co robić.

:facepalm:
Po zakończeniu Czystego Nieba wszyscy mówili, że szkoda, że nie ma freeplay'a. W Zewie freeplay jest - też źle, bo nie ma co robić. Nie dogodzi.

Tyle ze w CS są wojny frakcji chociazby, a w Zewie nima.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 08 Lut 2025, 17:08
Frakcja: Powinność
Kozaki: 63

Postprzez Pijawol w 28 Cze 2012, 09:06

Dokładnie. W CS na upartego można robić jeszcze powtarzalne misje typu " obroń stertę desek ". W CoPie niestety po zrobieniu misji, nic nie ma do roboty, może po za ulepszaniem wszystkich broni itp.
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 13:27
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez lukebuka w 29 Cze 2012, 19:53

Mnie zawsze raził problem, z punktem kulminacyjnym gry:
Gdy już dajmy na to rozwaliliśmy bazę Powinności/Wolności/Stalkerów/Bandytów, okazywało się, że jedyną szansą na epicką walkę rodem z Tolkienowego Rohanu nie ma co liczyć.

Choddzi mi o momenty typu:
"nie mamy szans na zwycięstwo, mimo to walczymy"

Co o tym myślicie?
Awatar użytkownika
lukebuka
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2011, 17:21
Ostatnio był: 23 Gru 2017, 20:18
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 44

Postprzez Pangia w 30 Cze 2012, 10:34

lukebuka napisał(a):Chodzi mi o momenty typu:
"nie mamy szans na zwycięstwo, mimo to walczymy"

Co o tym myślicie?

To jest Stalker, nie Gwiezdne Wojny

Uwagi moderatora:

Skończ nabijać posty, warn. - Wheeljack
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez ThermalsPL w 30 Cze 2012, 14:03

Ja zmienił coś z przewodnikami np.Gdy z jakąś grupą masz bardzo wysoką przyjacielskość to biorą cie za darmo
"Stary,dobrze że tu jesteś!Wpadłem jak śliwka w gówno!"-Strzelec Czystego Nieba

Za ten post ThermalsPL otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
ThermalsPL
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2012, 13:17
Ostatnio był: 01 Sie 2019, 16:30
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 6

Postprzez Bodziniak w 19 Lip 2012, 16:22

Na pewno naprawił bym wszystkie błędy, bugi i wydłużyłbym fabułę. Zmiksowałbym wszystkie części ze sobą aby miały niepowtarzalny klimat stalkera jak nigdy dotąd. Oraz wywalił kilka rzeczy takie jak: wojny frakcji, zachowanie mutantów i NPC. Według mnie mutanty zachowują się co najmniej dziwnie. Psy poruszać się zawsze w grupie, a po przegranej walce zebrać większą grupę i śledzić nas, złapać nasz trop itp. Nie podoba mi się też sposób poruszania Kontrolera. Mógłbym tez dać Nibyolbrzymowi zdolność biegania..! Rozwścieczony szarżował by na nas biegnąć na swoich muskularnych nogach. Pijawki powinny się na nas czaić w zaroślach tak obyśmy nie mogli i zauważyć, atakować z ukrycia kiedy się tego najmniej spodziewamy. NPC natomiast są w porządku ale mogliby się umieć chować za osłonami i wychylać tylko po to aby zacząć strzelać. Nie tak jak teraz.. Nie szukają osłony i biegają po całym terenie walki. Używanie apteczek i bandażowanie kolegów też mogłoby się przydać. Na pewno więcej kombinezonów i broni oraz najważniejsze.. Kobiety w Zonie. Zawsze chciałem zobaczyć jakąś kobietę naukowiec która zleca nam misję itd. Aha! Nie zapomnijmy o kolegach. Moglibyśmy też zabrać stalkera i przyjaźnić się z nim. Pomagałby nam w walce oraz robił wiele innych przydatnych rzeczy. To tyle, jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę ;) .
Awatar użytkownika
Bodziniak
Stalker

Dołączenie: 06 Kwi 2011, 19:03
Ostatnio był: 08 Cze 2022, 03:49
Miejscowość: Zona
Kozaki: 11

Postprzez Provski w 31 Lip 2012, 22:46

Ja bym chciał żeby było widać ciało postaci tak jak w Arma II czyli np. popatrzymy w dół to widać nogi i tułów a jak na boki to widać ramiona. Dobrym dodatkiem było by też leczenie się w takim stylu jak w Far Cry 2 czyli wyciąganie kul kombinerkami, widoczne bandażowanie się itd.
Твоя цель здесь. Иди ко мне.
Твой путь завершается. Иди ко мне.
Вознаграждён будет только один.
Твоё желание скоро исполнится.
Пришло время. Я вижу твоё желание.
Путь завершён, человек. Иди ко мне.
Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.
Provski
Tropiciel

Dołączenie: 17 Maj 2011, 09:03
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 07:38
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 42

Postprzez pan kozaq w 27 Wrz 2012, 21:10

Właściwie to wszystkie stalkery są prawie idealne, prawie:
SoC:
-MOŻLIWOŚĆ NAPRAWY BRONI I KOMBINEZONU(co prawda można grę zmodować, ale w ''te klocki" jestem zielony).
CS:
-więcej questów z fabułą(nie tylko zadania "obroń stertę opon+trochę żelastwa=super fortydikacje obronne"). W CoP-ie ten element był dobrze wykonany.
CoP:
-kilka questów fabularnych;
-nowy rozdział (wydażenia po odlocie, rozpatrzeniu sprawy a następnie powrocie do zony przez diegtiarewa).

P.S: Mógłby mi ktoś wysłać na PW albo podesłać linka jak "przerobić" SoC-a 1.0006 na 1.0004?? Z góry dziękuję.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości