Jeśli z góry masz potrzebę założenia złych intencji albo co bardziej prawdopodobne zjechania Wolanda, pudło. Wszystkie screeny są mojego autorstwa.
W sumie nie mam ci tego za złe- nawet mnie to cieszy. Oznacza to że te screeny naprawdę mi się udały. Lepszej pochwały niż to, nie da się napisać. No bo jeśli ktoś z góry nie wierzy że ja w ogóle mogłem dać radę coś takie zrobić?
Najlepszy fail twój to to, że zawyrokowałeś że wszystkie poza ostatnim są na nexusie, a w szczególności pierwszy i drugi.
W czym tkwi fail? Moderacja na nexusie jest niezwykle wręcz konserwatywna i pruderyjna jeśli idzie o tego typu screeny czy mody. Takie coś mogłoby być dodane tylko do zdjęć danego moda, nie mogłoby być do ogólnych grafik- nawet +18. Gdyż na nexusie grafika +18 nie może prezentować części intymnych- bez żartów. Oto co głosi regulamin:
regulamin wrzucania grafik na nexusa napisał(a): NO NUDITY ALLOWED
Do not post any images of nudity including breasts, genitalia, buttocks or characters that are wearing so little that they might as well be naked (like 1 pixel wide thongs that cover nothing up).
If you do not heed this warning it is very likely you will be banned.
Podaj link screena, nigdzie takiego nie podasz bo albo nie ma w grafikach bo regulamin albo w screenach do modów bo nikt tego nie wrzucał jeszcze- znajdzie się to dopiero jak ja to wrzucę gdyż to moje

Jak tak ważny jest dla ciebie mój zestaw modów:
90% tego co widzisz to ENB. Ten konkretnie, wersja real
http://skyrim.nexusmods.com/mods/15425/?
A jeszcze konkretniej to przy okazji Boris każe ENB ustawiać tak:
Boris napisał(a):bFloatPointRenderTarget=1 must be set in SkyrimPrefs.ini file to make this mod work. Start SkyrimLauncher.exe to configure your video options again.
To work correctly, sky lighting require rendering objects to shadow, so edit manually following lines in file SkyrimPrefs.ini:
bTreesReceiveShadows=1
bDrawLandShadows=1
bShadowsOnGrass=1
A ja ustawiłem tylko to: bFloatPointRenderTarget=1
Gdyż reszta to tylko obciążające grę dodatki w zasadzie niewidoczne a żrące nieźle komputer.
Poza tym palecie barw optimizer zmienił rozszerzenia, coś namieszałem, coś reinstalowałem ale wyszło jakoś inaczej, coś tam inaczej zrobiłem i ENB wygląda inaczej niż wygląda w założeniu

Moim zdaniem-lepiej grafika łagodniejsza trochę, tamta za ostra że to tak określę, a w jaskiniach kiepsko widać cokolwiek było.
Jeśli idzie o ciało to UNPB (sevenbase za ciężki na mój komputer, używam stare dobre UNPB które autor skasował- ja jednak mam cały czas plik moda w formacie .zip chyba już od ponad roku- jak to dobrze że zawsze trzymam mody w folderze pod ręką- samo UNP zbyt kiepskie graficznie [a wręcz tragiczne- bardzo niska jakość tekstur] a wobec UNP poza sevenbase niema innej alternatywy).
Włosy- Apachiiskyhair+ natural retexture
Tatuaż-
http://skyrim.nexusmods.com/mods/13904//? z zakładki optional just tattoo wziąłem
W trzecim screenie ten mod widać:
http://skyrim.nexusmods.com/mods/28099//?
A animacje stąd:
http://skyrim.nexusmods.com/mods/28978//?
Ten mod określiłbym mianem Pinup pose-miniaturka. Zawiera o wiele mniej animacji- ale łatwiej ogarnąć co gdzie jest przynajmniej.
Wybrałem ten mod a nie Pinup pose jednak z innego powodu- po zainstalowaniu moda działało wszystko ok, ale kiedy chciałem wrócić do gry wczytanie zapisu- czy po z po wgraniu moda czy sprzed wgrania- powodowało CTD.
Lepiej zrezygnować z moda czasami.
Zbroja z piątego screena pochodzi z moda Bosmer Armor.
Przedostatni screen to Smoczy Most. Jak to Smoczy Most spytasz pewnie- wieś ta inaczej wygląda.
No ale ja używam Immersive Settlements który rozbudowuje wsie i miasta i dodaje nowe NPC (żadnych questów, ignorują nas, tylko coś tam dadzą komentarz swój, czasem handlarze- chodzi o to by "ożywić" wsie i miasta- mod cały czas rozwijany)
A zbroja z ostatniego moda to rzemieniowa jednak z reteksturą pochodzącą od Cabala120.
W kwestii moich dawnych problemów z tym że komputer nieogarniał gry- sprawa tylko tak że tak ustawiłem że jednak mój- pozornie- słaby i stary komputer bez problemu jest w stanie udźwignąć to. Mało tego- mogę dalej modować.
Wrzuciłem screeny mojej postaci bo co? Same krajobrazy wstawiać? Ukazuję po prostu jak świetnie da się zmodować Skyrima. Moduję moją postać akurat z prostego powodu: bo mogę.
Ustawiłem tekstury na średnie, zmniejszyłem zasięg trawy odrobinę, zedytowałem cienie to primary 512 secondary 1024, wyłączyłem ślady na obiektach i coś jeszcze, przejechałem grę optimizerem.
Antyaliasing i filtrowanie anizatoporowe na x4, FXAA obowiązkowo musi być włączony gdyż niewielkim kosztem wspaniałe efekty daje.
W efekcie zwolniło się sporo miejsca. I trzeba było pomodować.
Krajobraz- ENB. Nic więcej nie trzeba, jest naprawdę pięknie. Wszelkie retekstury krajobrazu sporo żrą komputer a efekt niewielki, naprawdę niewielki. Po prostu aż uwagi człek nie zwraca. Dobrze na jakichś nowszych komputerach, ale na tym zbędna strata zasobów.
Postać- na postaci wszelkie zmiany od razu widać, mało pobierają mocy komputera. Z postacią się jest stale, z przeciwnikami czy w miastach nie zawsze

Postanowiłem więc "ożywić" postać, jak najwięcej modów na zbroje, bronie, ubrania, wszelkie pierdoły jak pióra we włosach czy kwiaty, tatuaż, animacje, możliwości robienia różnych rzeczy etc.
No ogólnie "ożywić" postać, uczynić bardziej realną.