Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry. Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Bardzo ładne Utak3rze. Motywujące w pewien sposób A Zdradzisz mi co to są za lunety, bo takich jeszcze nie widziałam a bardzo mi się spodobały Nie wiem też, ale na screenie chyba nie przybliżają widoku, czy to na potrzeby screena?
Drugą rzeczą jest siatka o której wspomniałeś. EOTech w pierwszym poście, może się spodoba
Więc ja się piszę na beta testerkę jeśli mogę A poziom przybliżenia, proponowałabym, aby był wyskalowany do siatek (tj. wskaźników odległości). Chociaż nie wiem czy tak się da, bo nie wiem czy w grze metr naprawdę ma długość metra. Zmierzam do tego, że miło by było gdyby zmierzenie odległości za pomocą odpowiedniej podziałki działało
Trzeba by też ustawić przybliżenie odpowiednie dla każdego celownika stosownie wg realiów, czyli SUSAT 3x, PSO - 4x, FN F2000 - 1,5x, G36 - 3x dla celownika optycznego (kolimator bez powiększenia), PGO-7 - 2,7x.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Drodzy moi, wszystkie linki z pierwszego posta siedzą i kwiczą. Możecie odświeżyć? I ewentualnie, jeśli chciałoby się Wam dds'y zupować, byłbym dźwięczny...
Linki niebawem odświeżę, jak tylko znajdę wszystko na dysku Przepraszam, że tak długo były niedostępne. Inne sprawy zakłóciły moją bytność na forum na dłuższy czas, toteż nie mogłam zadbać o ten mój skromny temacik A co do formatu DDS, dyskusja we wcześniejszych postach wszystko wyjaśnia
Po drugie, jak niestety już nieobecna Elementary już zauważyła, jest problem ze skalą odniesienia na niekt. siatkach celowniczych a rzeczywistymi odległościami-wielkościami. Czy ktoś wie jak to można (najlepiej matematycznie) właściwie wyskalować?
Odnośnie 2 zagadnienia - Cromm Cruac napisał swego czasu tutek na ten temat, co prawda dla Zewu, ale być może to będzie jakaś wskazówka. Sam mam zamiar przyjrzeć się temu poradnikowi, bo faktycznie wkurzające jest gdy jeden celownik jest wyświetlany w grze jak należy, tj. siatka jest okrągła, a inny ma kształt owalny. Podaję link http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=98&t=15594