Czy chciałbyś trafić do Zony w realu?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Czy chciałbyś trafić do Zony w realu?

Postprzez Gizbarus w 31 Sty 2014, 20:09

Co nie zmienia faktu, że na 90% skończyło by się to zbiorowym gwałtem na twojej osobie - Zona byłaby miejscem porównywalnym nieco mentalnością i stylem z więzieniem. Ot, kobieta by tam nie pasowała. Albo inaczej - pasowałaby, ale jej rola byłaby mocno ograniczona i dość krótkotrwała.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez agata w 31 Sty 2014, 20:23

co Ty tam wiesz, nie ma opcji na to co piszesz. Byłabym siostrą dowódcy :P albo matką. Albo w ogóle byłabym dowódcą. Dowódcą wydającym rozkazy i cerującym podwładnym galoty. :E
Buzi buzi dla wszystkich za darmo!! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!! :* :*

Image
Awatar użytkownika
agata
Tropiciel

Dołączenie: 25 Paź 2013, 13:53
Ostatnio była: 24 Lut 2020, 11:56
Miejscowość: Toruń
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 131

Postprzez Mathias w 31 Sty 2014, 21:00

You know nuffing, Jon Snow.

Ja to niefortunnie podejrzewam jednak, że żadna Wolność nie dzieliłaby się tak ochoczo z osobą, która nie ma zamiaru strzelać do Powinności :p
Awatar użytkownika
Mathias
Kot

Dołączenie: 12 Sie 2009, 22:07
Ostatnio był: 20 Mar 2019, 09:20
Miejscowość: Люблинское воеводство
Frakcja: Powinność
Kozaki: 3

Postprzez agata w 31 Sty 2014, 21:25

strzelała, strzelała... do Powinności to nawet bardzo chętnie :D
Buzi buzi dla wszystkich za darmo!! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!! :* :*

Image
Awatar użytkownika
agata
Tropiciel

Postprzez Hornik w 31 Sty 2014, 21:33

Wyprawa do Zony byłaby naprawdę niesamowitym i ciekawym przeżyciem, ale postąpiłbym tak dopiero wtedy gdyby było to niezbędne lub cholernie opłacalne, w końcu po co się wysilać i iść w niebezpieczne i nieznane okolice/strefy skoro nie mogę na tym zarobić? Jeżeli chcę postrzelać to równie dobrze mogę pożyczyć wiatrówkę od wujka/dziadka/brata czy kogoś z rodziny i sobie postrzelać, a jak się zachce survivalu to post Grzesia wszystko wyjaśnia :)

Grzechu300 napisał(a):A nie lepiej po prostu wybrać się do lasu samemu, na jedną choćby noc? Większość "niezadowolonych z życia w Tuskolandii", wróciła by po paru godzinach z mokrymi majtami - ciężko jest znieść samotność w nieznanym terenie, dlatego proponuję, żeby każdy sobie poszedł na taką "wyprawę" survivalową, a dopiero potem się wypowiadał. ;)
(PS. Co by nie było że sam tak nie robię, atylko gadam - survival to moje hobby, i wiem jak ciężko jest wytrzymać samemu całą noc. :) )
Później po prawdzie jest już łatwiej, ale czujność trzeba zachowywać nieustannie. I jest ciężko, nie ma co - zdaje mi się, że to będzie lepsze rozwiązanie, niż jakieś tam mega trudne mody.
Awatar użytkownika
Hornik
Kot

Dołączenie: 28 Sty 2014, 23:32
Ostatnio był: 07 Lip 2014, 14:19
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 2

Postprzez Mathias w 31 Sty 2014, 21:38

Hornik napisał(a):w końcu po co się wysilać i iść w niebezpieczne i nieznane okolice/strefy skoro nie mogę na tym zarobić? Jeżeli chcę postrzelać to równie dobrze mogę pożyczyć wiatrówkę od wujka/dziadka/brata czy kogoś z rodziny i sobie postrzelać, a jak się zachce survivalu to post Grzesia wszystko wyjaśnia :)

Naprawdę sądzisz, że są na tym świecie debile, którzy poszliby do Zony dla samej frajdy? <_<
Pomijam tych, którzy spieprzaliby przed wymiarem sprawiedliwości. Jakkolwiek w kwestii Ukrainy by to nie brzmiało.
Awatar użytkownika
Mathias
Kot

Postprzez Grzechu300 w 31 Sty 2014, 21:40

Mathias napisał(a):Ja to niefortunnie podejrzewam jednak, że żadna Wolność nie dzieliłaby się tak ochoczo z osobą, która nie ma zamiaru strzelać do Powinności :p

Dobra, Wolność tylko gada, ale jeżeli chodzi o siłę ognia, to obskakują wciry od Powinności w każdym calu. Sam powinnościowców nie znoszę, ale prawda jest taka, a nie inna. :E
Hornik napisał(a):jak się zachce survivalu to post Grzesia wszystko wyjaśnia :)

Nie.Zdrabniaj.Mojego.Imienia.Dziękuję. :mad:
agata napisał(a):Albo w ogóle byłabym dowódcą. Dowódcą wydającym rozkazy i cerującym podwładnym galoty.

:

Image
Вознаграждён будет только один.

Za ten post Grzechu300 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive agata.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Postprzez Mathias w 31 Sty 2014, 21:46

Grzechu300 napisał(a):Dobra, Wolność tylko gada, ale jeżeli chodzi o siłę ognia, to obskakują wciry od Powinności w każdym calu. Sam powinnościowców nie znoszę, ale prawda jest taka, a nie inna. :E

Trudno jest być świetnym strzelcem będąc pijanym albo zjaranym. Marcin Meller opowiadał u Wojewódzkiego, jak pod wpływem trawki musiał uciekać w Sudanie gdy do niego strzelali. Kiepska sprawa.
Awatar użytkownika
Mathias
Kot

Postprzez agata w 31 Sty 2014, 21:58

cały Marcin Meller to kiepska sprawa... :) koniec off top. Kto ma majty do zaszycia?
A sorry, jeszcze nie jesteśmy w Zonie...

Image
Awatar użytkownika
agata
Tropiciel

Postprzez Hornik w 01 Lut 2014, 08:49

Mathias napisał(a):
Hornik napisał(a):w końcu po co się wysilać i iść w niebezpieczne i nieznane okolice/strefy skoro nie mogę na tym zarobić? Jeżeli chcę postrzelać to równie dobrze mogę pożyczyć wiatrówkę od wujka/dziadka/brata czy kogoś z rodziny i sobie postrzelać, a jak się zachce survivalu to post Grzesia wszystko wyjaśnia :)

Naprawdę sądzisz, że są na tym świecie debile, którzy poszliby do Zony dla samej frajdy? <_<
Pomijam tych, którzy spieprzaliby przed wymiarem sprawiedliwości. Jakkolwiek w kwestii Ukrainy by to nie brzmiało.

Co do tego to i są tacy co tylko dla mocnych wrażeń wybraliby się tam bez wcześniejszego planowania.
Awatar użytkownika
Hornik
Kot

Dołączenie: 28 Sty 2014, 23:32
Ostatnio był: 07 Lip 2014, 14:19
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 2

Postprzez dzida147 w 12 Lut 2014, 15:41

Może ktoś z Was chciałbt w realu wybrać się do zony?

Z grupą znajomych wybieramy się za miesiąc 7-9 marca do czarnobyla. Wykruszyły nam się 3 osoby. Jeżeli jest ktoś zainteresowany to zapraszam.
http://solisci.com.pl/2013/12/09/czarno ... na-ziemii/
dzida147
Kot

Dołączenie: 12 Lut 2014, 15:32
Ostatnio był: 12 Lut 2014, 15:40
Kozaki: 0

Postprzez impulse_101 w 12 Lut 2014, 16:21

Tak na marginesie to jestem ciekawy ile by artefakty były warte w prawdziwym świecie, bo szala decyzji zupełnie inaczej by się zachowała gdybym mógł wynosząc 2-3 kamulce z zony kupić mieszkanie, samochód i bujnąć się na wycieczkę :E wtedy nawet juchociagi nie straszne
Image

Za ten post impulse_101 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szagart.
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości