Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez Dovak w 10 Lut 2014, 14:47

W Cieniu Czarnobyla czasem zdarza się że po śmierci (anomalia, postrzelenie czy cokolwiek) tekstury gracza zaczynają się rozciągać na kilkanaście metrów, nabierają prędkości światła i wylatują poza mapę. Epicko to wygląda :3

Duardo napisał(a): Po przejściu przez bramę momentalnie wyskoczyły na mnie dwie pijawki i bodajże trzy lub cztery snorki.

Gdy oczyścisz X18, wybijesz bandytów i ewentualnie wojskowych to już nigdy nie pojawią się tam ani bandyci ani nikt inny. Pomieszkują sobie tam mutanty. Pijawki, snorki i stada chomików/rodentów. Barman czasem daje misje by wybić stamtąd snorki więc to nie był bug. Urządziły sobie tam legowisko.
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Reklamy Google

Postprzez Whisper w 10 Lut 2014, 19:37

W CoP pojawił mi się kontroler przy wyjściu z Janowa. To normalne?
:

Kiedyś coś tu wpiszę
Awatar użytkownika
Whisper
Kot

Dołączenie: 01 Lut 2014, 19:47
Ostatnio był: 13 Wrz 2014, 16:24
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 14

Postprzez Pangia w 10 Lut 2014, 19:58

Tak, CoP ma zj♥bany spawn mutantów na Janowie i często spawnuje je nawet w środku dworca. Jakby naokoło fabryki Jupiter był taki spawn, jak jest na Janowie, to może wtedy ta lokacja nie byłaby tak przeraźliwie nudna i jałowa.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez PainChiller w 08 Mar 2014, 11:23

Mieliście kiedyś wycieczkę pod elektrownią?
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Ja nie kłamię, Ja oszczędnie dysponuje prawdą.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 30 Wrz 2023, 15:26
Miejscowość: Gdzieś w Poznańskiej Zonie
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 191

Postprzez Asalt w 08 Mar 2014, 12:07

Raz grając w Zew Prypeci, postanowiłem załatwić kilku bandytów którzy sobie obserwowali okolicę z Cementowni, gdy już 2 zabiłem to trzeciego trafiłem i był ranny dobiłem go a on odleciał :O
Asalt
Kot

Dołączenie: 08 Mar 2014, 11:55
Ostatnio był: 27 Wrz 2015, 20:32
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 0

Postprzez Naznaaczony w 06 Kwi 2014, 19:12

Grając niedawno w Czyste Niebo postanowiłem poprosić przewodnika w bazie stalkerów w Kordonie aby ten zaprowadził mnie do wioski nowicjuszy, gdy tylko mnie zobaczył zaczął przechodzić przez ściany jak duch i robił to cały czas gdy tylko do niego podchodziłem.
S.T.A.L.K.E.R.
Postaw kozaczka to nie boli.

Za ten post Naznaaczony otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kajzerPL.

Naznaaczony
Wygnany z Zony

Dołączenie: 06 Kwi 2014, 18:42
Ostatnio był: 19 Paź 2014, 20:23
Miejscowość: Durdy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 7

Postprzez Tajemniczy w 07 Kwi 2014, 15:31

Realkriss napisał(a):Pewnie to raczej dziwny przypadek, niż bug, ale wczoraj, gdy grałam nie wiem już który raz w Cień Czarnobyla przydarzyła mi się dziwna historia.
Wrzuciłam do Baru granat i obydwaj najemnicy, którzy tam marudzą na wejściu wylecieli do mnie z pyskiem, oraz z obstrzałem. Obydwu zastrzeliłam i mogłam wejść oraz zwiedzić całe zaplecze Baru.
Nie wspominam już tego, że mogę urzędować za barem razem z Barmanem :E

Ps. Może wszyscy już to znają, ja nie wiedziałam, że jest taka opcja i miałam dużo zabawy.

Za ladę można też skoczyć w "bezkrwawy" sposób. Trzeba tylko kupić u Barmana byle jaki kombinezon, wyrzucić go potem z eq i "popchnąć" w kierunku najemnika w wejściu. Następnie skacze się na kombinezon i przy odrobinie zręczności włazimy na najemnika i powolutku dostajemy się do Barmana. Oczywiście przedtem należy zrobić save'a :) .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez Pangia w 07 Kwi 2014, 17:39

Da się i bez tego, tylko trzeba ten „crouchjump” zrobić (skok z kucnięciem), wtedy idzie wepchnąć się za ochroniarza, a gdy to się na uda, to on się odsuwa.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez Naznaaczony w 29 Kwi 2014, 17:08

Grając kiedyś w Cień Czarnobyla podczas odbijania Żwawego strzeliłem w jednego bandytę z Dubeltówki-obrzyn to siła wystrzału wystrzeliła go aż pod nasyp kolejowy :omatko:
S.T.A.L.K.E.R.
Postaw kozaczka to nie boli.

Naznaaczony
Wygnany z Zony

Dołączenie: 06 Kwi 2014, 18:42
Ostatnio był: 19 Paź 2014, 20:23
Miejscowość: Durdy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 7

Postprzez Mraurgorn19 w 04 Maj 2014, 10:21

Mój przypadek nie jest typowym bugiem, ale przyznacie, że jet chyba dziwne iż połowa skrytek była albo pusta(pomimo tego, że jeszcze ich nie odkryłem) albo po prostu ich nie było. A wierzcie mi szukałem baaardzo długo. :(
"War, war never changes " Fallout
Image
Awatar użytkownika
Mraurgorn19
Kot

Dołączenie: 03 Maj 2014, 16:19
Ostatnio był: 07 Gru 2014, 00:05
Miejscowość: Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 1

Postprzez leniwiec w 07 Maj 2014, 20:06

Bug 1 -czasem w stalkerku lubię trochę po masakrować jakąś frakcje ( oczywiście najpierw zapisuje i gdy zakończe masakre wczytuje niniejszy zapis ) raz padło na czyste niebo zastrzeliłem jednego obok mnie był drugi spodziewałem się że zacznie strzelać a ten kucnoł i powoli odszedł do budynku
Bug 2 - kiedy pewnego razu byłem na skadowsku i szedłem po schodach do sanitariusza nagle zobaczyłem jadącom wzdłuż schodów sylwetkę stalkera trwało to 3-4 sekundy
Awatar użytkownika
leniwiec
Kot

Dołączenie: 27 Kwi 2014, 21:20
Ostatnio był: 18 Paź 2014, 20:21
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 5

Postprzez Krzyk19 w 07 Maj 2014, 21:23

Bug nr1 - To akurat u mnie jest na porządku dziennym. Zastanawia mnie dlaczego tak jest.
Buga nr2 - Czy to może był Krab? Jeśli tak to nie musisz się martwić, bo to u niego normalne. http://m.youtube.com/watch?v=pEDwzlw29lI
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości