Universal napisał(a):To nie jest kwestia duszy. Z zarodka człowieka nie urodzi się świnia ani dętka, tylko człowiek.

Mito napisał(a):Ustawa "antyaborcyjna".
Jak zwykle, kiedy mamy trudny problem etyczny, który każdy powinien rozwiązać według własnego sumienia i rozumu, nasza ukochana Władza wjeżdża nam w życie na pełnej ku*wie i zmusza nas do tego, co chce. Co z tego, że mamy odmienne poglądy na pewne sprawy, przecież Władza ma jedyne właściwe spojrzenie na sprawę i musimy nasze życie Jej podporządkować, chociaż wierzymy inaczej i wiemy, że można lepiej. Mówiłem już, że ta ustawa nie miała nic wspólnego z kimkolwiek, kto miałby jakiekolwiek pojęcie na temat spraw związanych z ciążą, a właściwie z lekarzami w ogóle?

PRZEMEK ŁOWCA napisał(a):Ustawa "antyaborcyjna".
A propo, ukochany rząd ma wsparcie rozbudowanej machiny propagandowej, jaką jest kościół. Dzisiaj na przykład usłyszałem że nie wolno oglądać TVN I Polsatu, ani czytać Gazety Wyborczej, gdyż są to media antypolskie i przynoszą hańbę naszej wspaniałej ojczyźnie.

A propo, ukochany rząd ma wsparcie rozbudowanej machiny propagandowej, jaką jest kościół
władze nie powinny bawić się w tyranię i JEDYNE SŁUSZNE WYBORY
a duchowni to nie lekarze i niech się odpierd%!lą od zarządzania państwem
kościół pomógł wygrać wybory Pislamistom

duchowni nie powinni zajmować się sprawami medycznymi
a duchowni to nie lekarze i niech się odpierd%!lą od zarządzania państwem
Panie Universal, widział pan z czym przyszli obrońcy kościoła(czy coś tam)?
Dlatego, bo sądzą że aborcja to dzieło Szatana itp.
To jest efekt prania mózgu.

PIS doskonale zapewnił sobie wsparcie ludności, a za 500 zł kupili dodatkowych Polaków
Nie lepiej było stworzyć nowe zakłady pracy?
PS. W TVP prośba o wypowiedzenie się pani dudy została nazwana brutalnym atakiem.

3. Mogę mieć wyprany mózg, bo co niedzielę słyszę iż chodzenie w niedzielę do sklepu jest grzechem śmiertelnym, a Gender to ideologia Szatana.
4. Nie chodziło mi o twardy elektorat, tylko o zwykłych ludzi o rożnych poglądach.
I dobrze, jest to bardzo cenny przywilej.5. Może pan sądzić że mam głupie poglądy, bo mamy wolność słowa.
Czegoś tu nie rozumiem, przynieśli różańce by manifestować przeciwko ustawie zakazującej aborcji?2. Jeżeli chodzi o obrońców, to źle się wypowiedziałem. Chodziło mi o to, iż kontrmanifestacja przeciwko antyaborcji przyniosła różańce.

meJKu napisał(a):Universal napisał(a):To nie jest kwestia duszy. Z zarodka człowieka nie urodzi się świnia ani dętka, tylko człowiek.
Dokładnie, żeby to był człowiek musi się urodzić. Temat można zamknąć, pozdrawiam.
PRZEMEK ŁOWCA napisał(a):Chodziło mi o to, iż duchowni nie powinni zajmować się sprawami medycznymi, gdyż nic o tym nie wiedzą.

agata napisał(a):Życie człowieka zaczyna się w chwili poczęcia, a nie narodzin. Zarówno wtedy, jak i kilka tygodni/miesięcy/lat później, to ciągle ten sam człowiek, tylko w innej fazie rozwoju. Żeby to wiedzieć wystarczy podstawowa wiedza na temat biologii.
agata napisał(a):Masa lekarzy przyznaje, że aborcja nie jest rozwiązaniem.
agata napisał(a):W przypadku chorych matek to nie ciąża jest zagrożeniem ich życia, tylko choroba
agata napisał(a):Dzieci w takich przypadkach często są zabijane "na wszelki wypadek", bo może zaistnieć podejrzenie choroby (które niekoniecznie musi okazać się faktem).
agata napisał(a):Polecam też zapoznać się z opiniami psychologów - zabicie własnego dziecka często zostawia po sobie jeszcze większą traumę niż np. gwałt w wyniku którego zostało ono poczęte. Świadomość bycia matką zabitego dziecka potrafi w psychice narobić wiele problemów.

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 7 gości