Brothers In Arms: Hell's Highway - opinia...

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Brothers In Arms: Hell's Highway - opinia...

Postprzez dorian w 12 Gru 2008, 09:30

Witam,
Co sądzicie - fajans, czy warto było kupić? :)
Ja z kolei mam problem z tą grą, może ktoś już miał wcześniej taki przypadek i wie o co z tym chodzi, bo zacząć grać nijak nie mogę :( , a ku%$&*wa bardzo bym chciał :mad:
Kupiłem w sklepie MM tą grę z wielkimi nadziejami, że sobie fajnie postrzelam i pokieruję oddziałem i nagle wielki zawód :( i pytanie do Was, jeśli ktoś już grał, co może być u mnie nie tak :
- gra instaluje mi się na dysk, niby ładuje wszystko, co jej potrzebne, po czym nie odpala w ogóle, po ponownym włożeniu płyty, pojawia się okno z gry (jak dam start od razu ze skrótu, to nawet to okno się nie pojawia) z wyborem: graj, zarejestruj, instrukcja itp. i jak dam na graj to czyta tylko przez chwilę płytę, krótko pomieli dyskiem i wywala komunikat:

biahh.exe:
Wystąpił błąd z aplikacja biahh.exe i zostanie ona zamknięta.

Sygnatura błędu:
AppName: biahh.exe AppVer.: 0,0,0,0 ModName: kernel32.dll
ModVer.: 5.1.2600.5512 Offset: 00012aeb

i jak dam na o.k., to w podsumowaniu:

History: RaiseException[]Address=0x7c812aeb(file not found),
Address=0x151a9cb(file not found),
Address=0x12dedc1(file not found),
Address=0x4015b3(file not found),
Address=0x4017dd(file not found),
Address=0X12ddf3d(file not found),
RegisterWaitForlnputIdle[]Address=0x7c817067(file not found)
Address=0x164f862(file not found)
Address=0x1000(file not found).

I tyle :(
Mam ściągnięte ostatnie stery nvidii i w default (ustawienie physX włączone itp.), czyli bez kombinacji żadnych + na przedostatnich też nie idzie + ostatni directx 9.0c + tydzień temu robiłem reinstal systemu XP SP3, więc SP3, który jest wymagany do tej gry też jest i w ogóle wszystko na bieżąco, łącznie z porządkami w systemie.
Piszą, że gra wymaga połączenia z internetem, więc instalowałem z netem i bez i jak dam na "graj" też z netem, czy bez to i tak ku&%$@wa zawsze wywala ten sam komunikat j/w :mad:
Grę instalowałem już ze 4 razy chyba, próbowałem też resetu kompa po instalacji i dalej ten sam syf...

Tak więc pomocy!

Mój konfig:
c2d 3.0@3,5 GHz, GF Evga 9800 GX2 KO, DDR2 hyperX 800@850 MHz 3 GB, Tagan 900W, SB Xfi Extreme Gamer, więc do maderfakera powinno chyba stykać. Wszystkie inne gry typu Crysis,Oblivion, Stalker, Fallout3 chodzą bez wniku...
P.S. Zarejestrowałem grę na stronie Ubisoftu i też nic...
Ostatnio edytowany przez dorian, 19 Gru 2008, 16:17, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Reklamy Google

Re: Brothers In Arms: Hell's Highway - opinie i problem

Postprzez fosio w 12 Gru 2008, 16:30

Jeśli się nie mylę to gra nie zainstalowała się poprawnie "(file not found)". Jeśli masz taką możliwość to spróbuj na kompie znajomego zainstalować jeśli będzie działać u znajomego to masz coś nie halo z komputerem (nic nigdy nie wiadomo) jeśli jednak u znajomego gra nie ruszy to pozostaje reklamacja...

Co do gry poruszająca i wciągająca, kurcze do tego ta grafa. Część zupełnie inna od poprzednich. Sam fakt; Baker ma schizy podczas gry :P
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Re: Brothers In Arms: Hell's Highway - opinia...już bez problemu

Postprzez dorian w 12 Gru 2008, 19:40

Jeśli się nie mylę to gra nie zainstalowała się poprawnie "(file not found)".

Gra instalowała mi się chyba przez 10 min. za każdym razem (ze 4 razy), albo dłużej, ale cóż, nic to, nic mi już więcej do głowy nie przychodzi i jakby Stalker nie działał, to bym system wgrał od nowa i bym nie spoczął, ale dla tej jednej gry, bo inne chodzą i instalują sie bez wniku, to windy od nowa wgrywał nie będę, tym bardziej, że wgrywałem ją (znaczy windę) z tydzień temu, do maderfakera :mad:
Fak tą grę i tyle, poczekam, poszukam, a może przy następnej instalacji systemu odpali... :D, albo jak będzie okazja, to spróbuję na innym kompie.
P.S. Ważne, że Stalker, Crysis, Fallout3 itp. typu Oblivion chodzą bez wniku.
No to pozdro, choć sztuka cierpi... :(

EDIT:
Już znalazłem ! :P
Miałem jakiś syf w systemie, co mi akurat tą grę blokował. Trudno, wgrałem jednak windę jeszcze raz od nowa i poszło pięknie, więc biorę się za granie w to. Jak skończę grę to napiszę, co ona warta :E
Pozdrawiam, :D

EDIT2:
No to zagrałem...do połowy i w..&^%..iłem się na maxa :mad:
Gra ma bardzo ładną grafikę i ładne, malownicze plenery, bajkowe jakby, choć to w końcu 2 Wojna Światowa, może trochę wręcz za sterylne i pokolorowane to wszystko jakby za mocno przez co dość słabo realne (no, cóż taki jest unreal engine3, którego osobiście nie lubię, do tego jeszcze tu podrasowany), ale ogólnie wypada ładnie. Choć niektórzy narzekają, że monotonia bije z ekranu to mnie jednak gra wciągnęła, system walki i dowodzenie pododdziałami dość proste i wysilać się zbytnio nie nada, a do tego akcja non-stop. I tu pół na pół w tej grze : pół gry to latanie z kumplami i tłuczenie do Niemców , drugie pół to bardzo dobrej jakości przerywniki filmowe wykonane w filmowym, "holyłózkim: stylu.Do tego jeszcze wspaniały efekt spowolnienia (jak w Falloucie3) po trafieniu klienta w bańkę = bardzo widowiskowy bryzg krwi i spadający hełm z głowy + kolesia fajnie odrzuca, no to tutaj wygląda wspaniale.
I na tym kończy się mój zachwyt :(
Są w tej grze dwa babole, które zniechęciły mnie do niej, a jeden ostatecznie :(
Pierwszy z nich to to, że giwery nie mają w ogóle żadnego powera, karabiny terkoczą i takie zwykłe pykanie się robi, no ,ale to jeszcze bym przeżył i można do tego przywyknąć. Ale drugi i najważniejszy babol, przez którego po dojściu do połowy gry, odłożyłem ją ostatecznie na półkę :( :mad: to to, że gra TNIE NIEMIŁOSIERNIE. Ja nie wiem jak można pisać w recenzjach + głosy co poniektórych na forach, że gra jest bardzo dobrze zoptymalizowana.Sam mam sprzęt raczej wystarczający (opis w podpisie) i Crysis, Oblivion, FC2 idą średnio i stabilnie około 70-80 fps w ustawieniach na high, czy very high, a tutaj co? Mam około 100 fps-ów, lecę dalej, albo parę centymetrów myszą w bok i już ich ilość nagle spada do 19 - 25 i tnie, że grać się dalej prawie nie da :mad:. Jeszcze przy rozpoczęciu gry jak cię mogę, ale po paru minutach, im dalej w grę tym gorzej - tnie na maxa :mad: Próbowałem już różnych sterów, a nawet system postawiłem od nowa dla tej gry i k..*&^..wa cały czas to samo :( Oczywiście żadne zmiany rozdziałki czy wyłączenie wodotrysków w opcjach gry nic nie zmienia, zawsze tak samo = szkoda czasu.
Tak więc, co by się tu nie rozpisywać za bardzo, gra byłaby naprawdę dobrą i wciągającą strzelaniną w filmowym stylu, gdyby nie to, co opisałem powyżej. Powędrowała na półkę i czekam na jakiegoś pacza, którego może wydadzą w końcu i wtedy da się grać.
Co ciekawe, czytałem na forach, że gra na PS3 zacina niemiłosiernie, więc jak już na konsoli też nie da się grać, to nie mam więcej pytań...

P.S. c2d [email protected] GHz, Evga GF 9800 GX2 KO, 3 GB RAM DDR2 800@850 MHz hyperX , SB Extreme Gamer Creativ'a, 250 GB HDD WDC i Tagan 900 W + Samsung 22".
P.S.2 W ogóle wygląda to tak, jakby gra pisana była pod proce 4-rdzeniowe,a nie 2, ale nic mi o tym jakoś nie wiadomo...
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Re: Brothers In Arms: Hell's Highway - opinia...

Postprzez dfgdfg55 w 22 Gru 2008, 12:24

A ja mam mały problem z grą przez neta.Jak wejdę do byle jakiego roomu to pisze że błąd połączenia.O co chodzi?
dfgdfg55
Kot

Dołączenie: 15 Wrz 2008, 18:44
Ostatnio był: 27 Sty 2009, 19:05
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 0

Postprzez dorian w 23 Gru 2008, 15:33

Odnośnie gry przez neta to nie wiem, bo nie grałem, ale jak poza tym Wam idzie ta gra? Też tak tnie, czy płynnie bez ścinek, bo już nie wiem, czy to u mnie tylko tak zacina...??? No normalnie nieraz grać nie szło :mad:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez KoweK w 23 Gru 2008, 15:37

U mnie na maksymalnych ustawieniach chodzi idealnie i płynnie. Dziwne jest to, że u ciebie nie ;)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:15
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Zajcew w 23 Gru 2008, 15:56

Grałem w to u kolegi i mu działało na maksymalnych bez zwiechy ani nic :) Nie wiem co jest u ciebie może taka płyta?
:

Lubię Placki
Awatar użytkownika
Zajcew
Stalker

Dołączenie: 23 Gru 2008, 12:34
Ostatnio był: 14 Sty 2012, 15:38
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: --
Kozaki: 3

Postprzez kubala500 w 23 Gru 2008, 16:12

Ja grałem również u kolegi, i gra chodziła na najwyższych detalach, i również się nie ścinało. Może to wina złych ustawień rozdzielczości, karty graficznej lub za słabego sprzętu :wink: .
Awatar użytkownika
kubala500
Stalker

Dołączenie: 11 Lis 2008, 23:41
Ostatnio był: 15 Lis 2009, 02:16
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez dorian w 23 Gru 2008, 16:17

U mnie na maksymalnych ustawieniach chodzi idealnie i płynnie. Dziwne jest to, że u ciebie nie

No to osłabłem do końca, że u mnie takie ściny są i fps-y spadają ze 100 do około 20 :mad: :mad: :(
Może xKoweKx u ciebie lepiej ta gra idzie bo grasz na Viście i jednak na quadzie cpu, a ja grałem na c2d 3,5 GHz i XP SP3? No nic, skończę ciąć w Stalkera OL 2.2 to wejdę na ta grę od nowa, może jak poleży na półce to raczy iść lepiej, albo jakieś patche wyjdą, czy co...
Pozdro, wesołych świąt i jak najbardziej mocarnego sprzętu do gier życzę :D
P.S. Zauważyłem, że na Stalkerze, Crysis i innych grach temp. mojego proca cpu nie przekraczała 50 st.C po godzinnym tłuczeniu, a w tej grze było nawet 52 - 54 st. C, więc może ten c2d 6850 3,5 GHz za cienki trochę u mnie do tej gry i coś koło 4 GHz by się zdało...?

Może to wina złych ustawień rozdzielczości, karty graficznej lub za słabego sprzętu :wink: .

Że słaby sprzęt to nie sądzę, bo podałem parę postów wyżej swój konfig i myślę, że nie jest aż taki cienki i powinien do tej gry stykać spoks. W końcu taki Crysis leci mi na "haj-u" bez wniku około 70-80 fps :D
Jak na razie to tylko z tą grą miałem "problemy", no i jeszcze z Black Site Area 51, ale tam nie cięło, tylko z kolei niekiedy tekstury się nie do końca wgrywały...
Myślę, że to jednak coś w systemie u mnie choć już parę razy dla tej gry wgrywałem...No nic, ważne że Stalker i cała reszta idzie bez wniku.
Ostatnio edytowany przez dorian 23 Gru 2008, 16:25, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez hunter w 23 Gru 2008, 16:20

Ja również grałem w tą część BIA i mam pytanie odnośnie fabuły. Wiele nowych ludzi dołącza się do drużyny Bakera, czy jest to dalej ta sama 13? Możliwe, że jest to wytłumaczone w trakcie gry. Czekam na odp Pzdr :)
"Jednym z najmilszych doświadczeń w życiu jest być celem, nie będąc trafionym. "
Awatar użytkownika
hunter
Kot

Dołączenie: 04 Paź 2008, 23:00
Ostatnio był: 19 Mar 2009, 21:23
Miejscowość: Al.WalecznychRosjan 12/98 Prypeć
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez BelegPz w 02 Lut 2009, 00:36

Niedawno nabyłem najnowszego "Brothersa" i jestem zadowolony z zakupu. Jako osoba która ukończyła poprzednie odsłony tej serii byłem przyzwyczajony do ciągłego wydawania rozkazów i schematu ataku. W grze mamy możliwość "gearsowego" trybu prowadzenia walki bieg do osłony następnie strzał i znowu za osłonę ,akcja jest wolniejsza niż we wspomnianych "gearsach" jednak nie można przy tej grze zasnąć a sytuacja w której cała nasza drużyna kryje się za płotem a Baker ze swojego "przeklętego" pistoletu strzela do wroga ponieważ zabrakło mu amunicji wprowadza niepowtarzalny klimat który trudno opisać. Sama gra działa bez zarzutu jedynie raz zaciął mi się filmik na razie nie spotkałem żadnych bugów. Ogólnie gra jest mistrzostwem dla fanów serii BiA jednak każdy w tej grze powinien się odnaleźć dzięki szybkiemu samouczkowi. Teraz ta gra jest w cenie 50 zł w empiku więc nic tylko brać i grac :D Gra warta polecenia i obowiązkowy tytuł fana II Wojennych FPSów
Image
Awatar użytkownika
BelegPz
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2007, 17:11
Ostatnio był: 03 Paź 2010, 13:44
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Storming Obokan

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości