Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Nowych mutków nie ma.Są za to wielce trudniejsze.Na dzika JA wydałem 5 magazynków, a pomagał mi jeszcze bandyta...Około 7 magazynków ? Chimera teraz jest praktycznie nie do pokonania, co dopiero nibyolbrzym.Występowanie ? Jest ich więcej, fakt, ale nie jakoś super hiper.Drugi problem to anomalie.Są co drugi krok
SpRiTeo napisał(a):Podmieniasz pliki? sory trochę zielony w temacie jestem Czyli wrzucam gamedata ( spolszczenie ) do gamedata ( moda) ?
tylko nie wrzucaj całego folderu spolszczenia do gamedaty. Musisz wszystkie pliki ze spolszczenia (pliki, NIE foldery) skoiować do zainstalowanego moda i zastąpić nimi oryginalne pliki w tych samych folderach(w grze), z których je kopiowałeś(ze spolszczenia).
Ok mam pytanie, czy mi sie zdaje czy strzały z karabinów sątak samo głośno słyszalne z bardzo daleka jak strzały blisko nas ? ;] Może mam buga ale słysze głośno strzały z za dalekiej górki
zachowuje klimat, a wręcz go polepsza. Coś dla hardkorów i dobrych myśliwych, na poziomie "mistrz" gra jest zaj******** trudna przez duże "Z". Z niecierpliwością czekam na V 0.6 a takowa wyjdzie na pewno.
Częstotliwość występowania emisji została zmieniona w modzie. Jeśli chcecie przywrócić oryginalne wartości, znajdźcie w pliku 'surge_manager.script' zaraz na początku tą część : local START_MIN_SURGE_TIME = 2*60*60 local START_MAX_SURGE_TIME = 4*60*60 i zamieńcie drugą wartość na oryginalną lub dowolną: local START_MAX_SURGE_TIME = 8*60*60
Został zmieniony również czas trwania emisji: "ARS MOD" local MIN_SURGE_TIME = 18*60*60 local MAX_SURGE_TIME = 60*60*60 "VANILLA" local MIN_SURGE_TIME = 12*60*60 local MAX_SURGE_TIME = 24*60*60
Zostały jeszcze dodane dwie wartości: local anomaly_counter_max = 0 local time_interval = 100 Nie jestem pewien na co wpływają konkretnie, podejrzewam, że pierwsza na liczbę anomalii po emisji... proszę kogoś o weryfikację.
EDIT
'surge_manager.script' oczywiście jest w STALKER/gamedata/scripts
Ostatnio edytowany przez lukass 28 Lut 2010, 14:29, edytowano w sumie 2 razy