[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez remek w 13 Cze 2010, 00:17

Witam,czy ktoś może mi pomóc ,skąd ten błąd, przy próbie przejścia na błota
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CRender::texture_load
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line : 295
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't find texture 'aaz\m4a1 sopmod\tacstońk'
remek
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2010, 11:12
Ostatnio był: 07 Wrz 2011, 14:52
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez jaras76 w 13 Cze 2010, 01:28

Poszukaj wcześniej na forum chodzi o nazwe broni,literówka w patchu od saspama.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez malakas w 13 Cze 2010, 12:27

Znalazłem tą walizkę obok ogniska dla Kuzniecowa , ale po powrocie do Kordonu gdy chcę ją oddać nie ma żadnej opcji w dialogu tylko po staremu ...coś kupić , sprzedać . Nie wiem czy ma to znaczenie , ale zawszę podchodzę do nich od strony wioski kotów , bo skaczę przez płot. Może ma ktoś podobny problem. Coś dziwnego jest w moim modzie bo nie miałem... teleportu w podziemiach ..a i kontroler padł stosunkowo szybko ...wszystkie przejścia mam oznaczone na mapie.... Mutanty po zakupie automatycznej strzelby SIEGA 12 padają jak muchy...warto kupić . Trochę amunicji jest na dachu przejścia na wysypisko , oraz w skrzynkach na wieży obok parku samochodowego ....mają spaść 2 pudełka ...było tam 1000 szt. do MP5 , ale utrudniono zabawę i zostało tylko 40 . Za to 400 szt do bizona i pistoletów nadal jest w dolince obok posterunku wojskowych. W dachach domów w obozie kotów, też czeka parę niespodzianek więc warto pozaglądać.
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Kozaki: 8

Postprzez MOS w 13 Cze 2010, 17:38

remek napisał(a):Witam,czy ktoś może mi pomóc ,skąd ten błąd, przy próbie przejścia na błota
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CRender::texture_load
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line : 295
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't find texture 'aaz\m4a1 sopmod\tacstońk'

tedyt napisał(a):Dzięki- pomogło :) Okazało się, że Sapsan w patchu zrobił literówkę- w pliku textures.ltx napisał "tacstońk" zamiast
tacstock- stąd całe zamieszanie. Zwracam uwagę wszystkim korzystającym z patcha Sapsana- poprawcie to:)
Pozdrawiam

Uwagi moderatora:

Co to ku*wa ma być? - ati
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Postprzez Lucas w 13 Cze 2010, 19:15

Mam problem. Ściągnelem tego moda z ruskich torrentów. Wypakowałem, zrobiłem jak kazaliście (pod wersje 1.0004). Po odpaleniu wyskakuje protektor i żąda cd-keya gry, ja mu go wpisuje, a on wyświetla, że jest nie poprawny. Co zrobić?
Never Die Alone
+++++++++++++++++++++++++++++
Jestem dyslektykiem
Awatar użytkownika
Lucas
Kot

Dołączenie: 01 Lut 2010, 13:23
Ostatnio był: 16 Wrz 2010, 15:45
Miejscowość: Czarnobyl Zdrój
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 1

Postprzez Fenishi w 13 Cze 2010, 21:05

Skorzystaj z innego mirrora :E Ja ściągałem Solyankę od Shadowmana, i nic takiego mi nie wyskoczyło...
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez remek w 15 Cze 2010, 00:21

Co do przejścia na błota,zgadza się tylko u mnie wyglądało to inaczej nie w textures.ltx i z tacstock na tacstońk.
remek
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2010, 11:12
Ostatnio był: 07 Wrz 2011, 14:52
Kozaki: 0

Postprzez malakas w 15 Cze 2010, 17:37

Mam pytanie do Turl3 i ludzi znających Soljankę ...Czy jest możliwość stworzenia listy NOWYCH zadań , które dodano w tym modzie . Nie chodzi o jakieś szczegółowe opisy , ale po prostu o " jadłospis " co mamy do zrobienia w poszczególnych lokalizacjach. Coś w stylu ...lokalizacja... do tego zadania w punktach bez zbędnego rozpisywania się o szczegółach, tylko od kogo zadanie pochodzi... Uważam ,że taka lista była by bardzo wszystkim pomocna.
malakas
Kot

Postprzez jaras76 w 15 Cze 2010, 17:44

Będzie spolszczenie to i lista zadań i pozostałych rzeczy będzie po polsku. Poczekajmy już niedługo soljanka w wersji pl.
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez malakas w 15 Cze 2010, 19:36

jaras76 napisał(a):Będzie spolszczenie to i lista zadań i pozostałych rzeczy będzie po polsku. Poczekajmy już niedługo soljanka w wersji pl.

Nawet jak wyjdzie spolszczenie to i tak nie będzie w nim listy zadań ...co innego poradnik , co innego lista NOWYCH zadań których nie ma w podstawce i jeszcze co innego opis przejścia gry krok po kroku. Spolszczenie pomoże grę zrozumieć , a solucje i rozwiązania to całkiem inny temat. Mały przykład ...grałem w tą grę w angielskiej i polskiej wersji sam nie pamiętam już ile razy , a o schowkach pełnych amunicji i innych rzeczy dowiedziałem się całkiem przypadkiem i to nie dawno przeglądając stronę związaną z Clear Sky .
malakas
Kot

Postprzez jaras76 w 15 Cze 2010, 22:03

Każdy grał w stalkera po kilka razy i dalej gra. Wykonywanie zadań głównych to jedno a chodzenie i odkrywanie zony to drugie. Swobodna gra chodzisz i zwiedzasz, super rozwinięcie gry.Mody wnoszą nową fabułę, zadania i lokację do gry.Chcesz listę nowych zadań to po co grać jak będziesz wszystko miał podane jak na tacy. Gra się po to aby samemu brać nowe zadania, odkrywać wątek główny i poboczny. Poradnik jak dla mnie jest zbędnym ułatwieniem gry,chce grać to gram i sam poznaję o co chodzi. :!:
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez trurl3 w 15 Cze 2010, 23:01

Powiem tyle - wersja beta gotowa... Rozpoczynamy fazę testów przez wybranych testerów.. Na tym forum nie udzielam żądnych informacji na temat spolszczenia Soljanki poza tym, co powyżęj. A jeśli to się nie spodoba Administracji, to trudno... Kto będzie chciał ten znajdzie właściwe miejsce.

Uwagi moderatora:

Taa słuchaj się dalej durnego dzieciaka @portalsa i jego naruszonego tutaj ego... - caleb59
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości