Nie jesteś pierwszy raz na forum, to podaj jakiego kompa masz. Nikt nie będzie zgadywał za ciebie. Czy to Windows 10 czy XP, czy zupełnie co innego, jaka grafika AMD czy Nvidia itd. itp. Graj na dx10, dx10.1 lub DX11 w Zewie. Z innego posta wynika, że dajesz wszystko na systemowy. Tak robią tylko nooby i ludzie co mają śmietnik na kompie. Potem płacz że nie działa mu poprawnie gra lub nie może katalogu usunąć. RLY? Gra potrzebuje pełni uprawnień NTFS. 90% ludzi na tym forum jak mają problem z grą, to zwykle dają wszystko na dysk C. Zobacz se temat LA ilu ich jest. Do tego są partycje człowieku, by systemowy nie był zaśmiecany twoimi gównami. Co niby bo działa? Jedno zadziała a drugie NIE. Mi sam system zajmuje 100GB prawie, bo mam programy do systemu na nim i 2 stare gry, ale mam wolne 60GB i brak fragmentacji. Z tego tematu przejrzyj
http://www.stalker.pl/forum/viewtopic.php?f=129&t=25913 punkty 1,2, 3, 11. Nigdy nie miałem problemów z grami i modami. Chyba że to były jakieś starocie. Ty ewidentnie utrudniasz sobie życie, zaśmiecając systemowy C. Duża partycja systemowa mająca mało wolnego miejsca, powoduje że głowica dysku musi się więcej namęczyć i jest większa fragmentacja plików, to samo się tyczy innych partycji niesystemowych.