Opinie nt. książki

Podwozie też było złe?

Tak.
23
64%
Tak,
13
36%

Razem głosów : 36

Re: Opinie nt. książki

Postprzez Pangia w 27 Lip 2014, 00:00

Nie no, jeśli Meesh to wszystko przeczyta, to bym się na jego miejscu rozpękł z dumy. Jedno głupie tłumaczenie, kilka głupich zwrotów – i całe forum dyskutuje na ten temat, czy to fajne, czy niefajne. No czego innego może pragnąć autor książki, niż tak dużego rozgłosu w rynkowej niszy, w którą mierzy?
Jak cię nie lubię, tak jesteś k♥rwa geniuszem po prostu. Nie wiem, czy taki był dokładnie twój zamiar, ale wyszło ci to zaje*iście, panie Gołkowski.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez KOSHI w 27 Lip 2014, 00:37

Macie chłopcy na rozładowanie spiny. Tak na marginesie - Meesh tu zajrzy, pobrechta się i zawinie dzidę. Jak chcecie książki w innym klimacie i o innym tłumaczeniu to piszcie do Fabryki o odwołanie go z tłumacza i pisarza, bo nasze miauczenie tu nie pomoże. A skoro był Michał w tramwaju, to może być i na czipsach. Promocja przede wszystkim!

Image
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dżuz, Meesh, Gizbarus, The Witcher, Pangia, Wiewi0r, WroobelChannel.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 22 Sty 2025, 10:25
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez Mila w 27 Lip 2014, 11:42

Yyy, a ja się wypowiem na temat książki, którą ukończyłem wczoraj. A zacząłem chyba w czerwcu albo w maju. XD Wiem, strasznie długo, ale przedtem miałem na ukończeniu ŚP, a dopiero później wziąłem się za Drugi Brzeg. No i uważam, że - według mnie - jest to dobra książka. Mógłbym nawet powiedzieć, że bardzo dobra. I w dupie mam, że zaraz ktoś napisze, że jestem Meeshofilem. Doceniam to, że ktoś w końcu stworzył coś w klimatach Stalkera i zostało to wydane. Jeśli miałbym porównywać książki Michała i Noczkina, to dla mnie Michał zrobił większą robotę. Już nie raz czytałem, że Pan Wiktor raczej wzorował się na tym w co grał. Mniejsza. Mi tłumaczenie ani trochę nie przeszkadzało. Owszem, parę rasijskich słówek irytowało, jak się widziało po 1-2 na stronę. Mimo to, przebrnąłem. Akcji było mniej niż w Ołowianym Świcie, ale i tak mi się podobało. Nie wiem czy jestem takim geniuszem, że gdy przeczytałem pierwszy sen Miszki, od razu byłem pewien, że kontroler tak mu namieszał w głowie, że przesłał mu swoje wspomnienia, które teraz męczą stalkera koszmarami. Wiedziałem, że zakończy się to tym, jak się zakończyło. Chociaż komuś tu muszę przyznać rację, że trochę takie nijakie zakończenie. Rozdział z chimerą był dla mnie za krótki. Szczególnie końcówka, jakby Michał dopisał na szybko te dwa ostatnie rozdziały, albo nie miał pomysłu na nie. No ale mniejsza. Dla mnie książka jest naprawdę dobra i czekam na trzecią. : )
*Chyba będą hejty...*
Awatar użytkownika
Mila
Stalker

Dołączenie: 28 Cze 2014, 16:30
Ostatnio był: 23 Lis 2024, 17:10
Miejscowość: Siedlce
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 13

Postprzez Realkriss w 27 Lip 2014, 12:57

Ludzie, czy wam się we łbach popiętroliło?

Dlaczego masz zostać shejtowany, bo spodobała Ci się książka, o której jest tu mowa?
Po to jest ten temat i ta dyskusja, żeby każdy mógł się o niej wypowiedzieć, i chyba z tego, co widzę, są w tym temacie opinie zarówno dobre, jak i złe.
Syf i awantura zaczyna się robić nie wtedy, kiedy książka się komuś podoba, tylko kiedy komuś się nie spodoba ona sama, lub co gorsza jej autor. A już wykluczona jest wszelka krytyka wizerunku i imydżu autora książek - wtedy się jest zawistną miernotą.
Więc może zapamiętajcie: książka ci się podoba - wszyscy to mają w dupie. Nie podoba ci się - spodziewaj się, że sam autor na paralotni spadnie ci na głowę.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Meesh w 27 Lip 2014, 15:55

Nieustająco wyczuwam dul bópy XD
"Patrząc po forum, to głównym objawem meeshophobii jest ból dupy." - T.
"Przybędzie autor wielki na forum wasze i ferment siać będzie wśród userów płochych, prowadząc do upadku domeny Kowuniowej" Whl 6:15 - S.

Za ten post Meesh otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Afrose,
Negative KoweK, Gość.
Awatar użytkownika
Meesh
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sty 2013, 19:38
Ostatnio był: 15 Maj 2018, 23:39
Miejscowość: Sochaczew
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 91

Postprzez Pan Skarbonka w 27 Lip 2014, 16:47

To może powiedz koledze żeby już wyjął.
Sent from my RM-976_1163 using Tapatalk
Image

Za ten post Pan Skarbonka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Grzechu300, lehoslav, The Witcher, KoweK, Wiewi0r, Wheeljack, Universal, Iwaszka, Lucjusz, Kuballa44, Adam, Imienny, Zilla.
Awatar użytkownika
Pan Skarbonka
Stalker

Dołączenie: 10 Mar 2013, 21:40
Ostatnio był: 05 Lip 2015, 21:29
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 81

Postprzez Grzechu300 w 27 Lip 2014, 17:36

Meesh napisał(a):Nieustająco wyczuwam dul bópy XD

Widzimy tutaj , że reakcją obronną Meesha na argumenty jest wytknięcie potencjalnemu oponentowi "bulu dópy", błędów ortograficznych czy braku wykształcenia. Zaobserwować możemy również ucieczkę od jakiejkolwiek dyskusji czy logicznego odpowiadania na pytania tudzież argumenty.
Czytała Krystyna Czubówna.

Nie popieram żadnej ze stron w tym wyimaginowanym "konflikcie", bo każda ma trochę racji - Meesh boi się krytyki, i ukrywa to za pozorami Strefowego "bad boyia", natomiast część użytkowników przesadza z hejtami, bo albo są bzdurne, albo bezpodstawne (nie mówię o wszystkich, z wieloma zarzutami się zgadzam.) Wot, i maja opinia. ;)

Meeshowe zachowanie jednakże pozostawia wiele do życzenia, bo brak konfrontacji - argument/argument, tylko dyskusja na zasadzie - argument/ucieczka, czy - argument/wytknięcie "bulu dópy" to dla mnie zachowanie idiotyczne. I to dość mocno.

PS - Tak, wtrącam się w dyskusję "weteranów" jak typowy kot - no i co z tego? ;)
Вознаграждён будет только один.

Za ten post Grzechu300 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Iwaszka.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Postprzez Wiewi0r w 27 Lip 2014, 19:34

Taki z Ciebie Grzechu kot jak i ze mnie - z tym że ja grzeszę, zdaje się, krótszym stażem. ;) Ostatnio, z racji odcięcia od porządnej klawiatury jestem głównie biernym obserwatorem, ale nie zdzierżę, i się pomęczę.

Swoje już pisałem, ale... Meesh, ogarniij się. Twoja wydana jak dotąd pisanina podobała mi się, ogólnie rzecz ujmując, ale gimbusiarski styl pisania (i myślenia) wydaje się Tobie udzielać za każdym razem, gdy wchodzisz na forum. W innych przypadkach tłumaczyłbym to " anonimowością" internetów, ale w twoim przypadku - cóż. Może to próba zbliżenia się do targetu spoza forum, może nadchodzący kryzys wieku średniego... Nie wiem, nie będę nic sugerował. Chociaż nie - do forumowego awatara radziłbym, zamiast połówki w garniturze wstawić część w stroju błazna. Bo taki poziom wypowiedzi waść ostatnio utrzymujesz. Hough. A, i proszę nie wytykać mi przecinków. Piszę z telefonu, kajam się i błagam o wybaczenie.

P.s. żałuję dziś, że Kozaki. za ostry dowcip można stawiać tak rzadko.... ;(
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Iwaszka w 28 Lip 2014, 17:08

Wróciłem z górskiego "urlopu" wiec jedziemy z tematem:
Meesh napisał(a):Nieustająco wyczuwam dul bópy XD

Jedyne co chyba potrafisz z siebie wydukać.
:

Image
Image

Nawet w gronie swoich gim... przyjaciół z internetów i cosplayów stalkera nie stać cię na nic więcej tylko żałosne komentarze. Zamiast wstawiać na swój FB półnagie zdjęcia swojej żony byś się ogarnął. Raz twierdzisz, że Ci wszystko zwisa, czasem trenujesz tu "grammar nazi", a jeszcze innym razem wbijasz tu i dajesz pokaz błazeństwa i to tak nieprzemyślanego, że sam się "podkładasz".

O tym, że tego beznadziejnego stylu nie zmienisz już się przekonałem czytając opinie o CM gdzie znowu padają teksty typu "snajpić, kampić" i inne "kanterstrajkowe" fanaberie.

Nie jestem jakimś tam, losowym hejterem. Po przeczytaniu OŚ a potem nawet ŚP i DB - nie myślałem o najeżdżaniu mimo iż już wtedy miałem opinię na temat Twojej twórczości. Wszystko było by fajnie, ale po dłuższym czasie oglądanie Twoich przepychanek tutaj na forum, czytania ciągłego wytykania literówek czy poziomu wykształcenia coś pękło. Do tego doszło to całe przedszkole z młodzianami z którymi biegasz i się fotografujesz. A jak jeden z nich napisał na Ask'u, że zażywa sobie teraz tabletki z zestawu IPR i czuje się jak nabombany - to już stwierdziłem, że to przegięcie. Jak się przejmuje rolę guru dla dzieci to należy przekazywać im coś wartościowego a nie robić gąbczastą kupę z mózgu.

To wszystko sprawiło (pominąłem Twoje gwiazdorzenie na eventach), że dla mnie stałeś się człowiekiem któremu zamiast rozwoju serii literackiej bardziej zależy na tytułach i imponowaniu młodzieży robiąc przy okazji z siebie błazna. Mówiłeś nie raz, że pisanie sprawia Ci straszną przyjemność... Widać jednak, że masz wiele lepszych rozrywek.

Nie sądzę tez, że ktokolwiek w tym temacie czegoś Tobie zazdrości (a padają często takie zarzuty). Ja rzuciłem w Ciebie ostrym kamieniem i od razu pojawiły się głosy "haters gonna hate". Osobiście nie mam Ci czego zazdrościć.
Domyślam się jednak, że taka jest logika Twoich wiernych krzyżowców którzy zapewne twierdzą, że jak nie lubię np. The Rolling Stones to zazdroszczę im kariery, lasek, narkotyków i góry hajsu.
(Stonsi jako przykład bo akurat lubię ;))

EDIT:
A sorry, zapomniałem.
Tak naprawdę cisnę po Tobie i Twoich książkach bo zazdroszczę Ci tych zaje*istych soczewek ze zlotu. Zawsze chciałem takie mieć, a że nie napisałem żadnej książki i nie wydałem jej to nie mam pieniążków na takie fajne rzeczy.

Za ten post Iwaszka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gość, Grzechu300, WildMarten.
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 12 Sty 2025, 21:37
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 272

Postprzez Soviet w 28 Lip 2014, 20:06

Trudno nie nazwać tego inaczej niż bulem dópy, skoro wpadnie tu takie Meesh i rzuci wam jedno zdanie i zaraz zaczynacie się licytować kto go jest prawdziwym hejterem, a kto tylko "losowym".
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Meesh, Mila.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Iwaszka w 28 Lip 2014, 20:35

Losowy, nie losowy. Kogo to obchodzi - przynajmniej sześćset dziewięćdziesiątego drugiego kozaczka zarobiłeś osobiście od samego Mesza :E
Ostatnio edytowany przez Iwaszka 28 Lip 2014, 20:53, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 12 Sty 2025, 21:37
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 272

Postprzez Soviet w 28 Lip 2014, 20:40

Iwaszka napisał(a):Nie jestem jakimś tam, losowym hejterem.

Widać kogoś to obchodzi.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Terminus.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

PoprzedniaNastępna

Powróć do Drugi brzeg

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość