Najbrutalniejsze gry jakie znamy!

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Najbrutalniejsze gry jakie znamy!

Postprzez von Carstein w 13 Lip 2009, 17:37

A więc znam trzy, no może cztery krwawe gry, które mi zapadły w pamięć. Oto i one (mogę przekręcić tytuły):
1. Carmagedon - zwykła ścigałka a'la NFS. Z tym, że główną atrakcją nie było pokonywanie zakrętów z przeraźliwa szybkością, lecz... masakrowanie przechodniów. Masa juchy, mięcha, wnętrzności itp. Za rozj. przechodniów (i krów) dostawało się punkty i czas.
2. Dark Mesiah - grałem tylko w demo, ale obcinanie koniczyn, dekapitacja, palenie, zamrażanie, nabijanie na kolce itp. zrobiły na mnie wrażenie.
3. Wiedźmin. - za sceny kończące czyjś żywot.
4. Medieval II:total war - za krew, która z czasem pokrywała ciała wojaków i ich broń, krew w miejscach trafień itp. I za te tysiące trupów na polu chwały.

Ogólnie rzecz biorąc nie kręcą mnie specjalnie takie gry, w których leje się nieustannie jucha itp. Jeżeli kogoś to kręci - zalecam skrócenie czasu gry i udanie się do psychiatry :D.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Reklamy Google

Postprzez caleb59 w 13 Lip 2009, 18:43

1. Blood 1 - moj zdecydowany faworyt - krwawy i brutalny humor na porzadku dziennym i te teksty podczas mordowania jakie wypowiada Caleb do dzis budza usmiech na mej gebie...

[youtube]http://www.youtube.com/v/7yB8Kuh5l2s[/youtube]

2. Manhunt 1 & 2 - za specyficzne podejscie do tematu oraz mase "egzekucji" jakie mozemy przeprowadzic na ofiarach za pomoca miedzy innymi siekiery, noza, kawalka szkla a nawet plastikowej torebki jednorazowej...

[youtube]http://www.youtube.com/v/BlUw3Gph1JQ[/youtube]

3. Mortal Kombat 1, 2, 3, Trilogy - kazdy chyba zna slynne Fatality itd. z tej serii gier...

[youtube]http://www.youtube.com/v/CQ3lTc_Wngk[/youtube]

4. Def Jam Fight For NY - jeszcze propozycja na konsole PS2 - za styl gry (nie przepadam za hip hopowcami i raperami) ale klimat tej ulicznej nawalanki jak i sama muzyka w tle jest naprawde dobr(y)a a sposoby na wykonczenie przeciwnika ogromne i sprawiajace frajde - szczegolnie fajnie gra sie przy piwku ze znajomym na dwa pady...

[youtube]http://www.youtube.com/v/WXgUuX3kLxA[/youtube]
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Wczoraj, 23:36
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Postprzez Kuba w 14 Lip 2009, 12:32

Najbardziej krwiste kawałki z jakimi miałem do czynienia to SoF2, Postal i Carmageddon. Tego ostatniego postawiłbym na pierwszy miejscu. W końcu niecodziennie mamy możliwość kosić setki ludzi za pomocą wymyślnych aut.
"Gdzie leśna droga wije się przez uroczysko, nieubłagana czeka mnie i znana przyszłość.
Daremnie wszczynać by z nią spór, mamić pieszczotą, otwarta jest jak mroczny bór - na wskroś, szeroko."
Awatar użytkownika
Kuba
Stalker

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 13:19
Ostatnio był: 26 Sie 2014, 15:24
Miejscowość: Częstochowa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 11

Postprzez Ogar w 14 Lip 2009, 12:36

Dość krwawy jest [PROTOTYPE] Krew się tam leje ostro ;)
They move. They breathe. They suck. www.deadzone.pl
Awatar użytkownika
Ogar
Kot

Dołączenie: 28 Gru 2008, 17:04
Ostatnio był: 09 Mar 2012, 21:02
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 5

Postprzez PiterForce5 w 25 Lip 2009, 22:35

Niezła masakra jest w Call of Duty 5. Prawdziwe realia wojny z dużą dawką krwi i ostrej jadki, szczególnie podczas zdobywania Reichstagu czy walka z japońcami...
Awatar użytkownika
PiterForce5
Kot

Dołączenie: 02 Lut 2009, 12:11
Ostatnio był: 08 Sie 2011, 10:37
Miejscowość: Rzeszów
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Postprzez STA1KERpl w 28 Lip 2009, 21:18

Dodam jeszcze cos od siebie- Umiejętnie zrobiony (zmodowany może też) scenografier w Sand Boxie (chodzi mi teraz o Garry's Mod i Cry Engine Sand box2) może dorpowadzić do największych rzeźni jakie widzieliście w życiu. A i jeszcze fajna gierka jest na cda.pl , która zwie się "Tortury online". Polecam^^!!
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 13

Postprzez Naukowiec w 01 Sie 2009, 12:58

VIVISECTOR DZUSZA BESTII nic tego nie pobije tam dostajesz punkty za cięcie ciał nożem [w grze nazywa sie to skcją choć z nią niem nic wspulnego] dosłownie flaki wszędzie .... zerknijcie sobie na YT oni położyli nacisk na krwistość tego wszystkiego...
Naukowiec
Kot

Dołączenie: 14 Lip 2009, 11:40
Ostatnio był: 24 Gru 2009, 16:56
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Walker P9m
Kozaki: 0

Postprzez dorian w 01 Sie 2009, 14:37

Vivisector?
Czy ja wiem, obejrzałem parę filmików z tej gry i jakoś nie zauważyłem morza krwi, albo na taki nie trafiłem. Dla mnie ot, zwykła, dość fajna i prosta strzelanka :

http://www.youtube.com/watch?v=kwZTRwbmrkE&feature=related

Widzisz, piszemy w tym dziale o grach brutalnych, w których spadają główki, porcjuje się ciała, albo odstrzeliwuje członki jak np. w SoF2, czyli takich, w których jucha leje się z ekranu na twoje biurko i o takich, w których pokazywana jest tzw. Sztuka Zabijania jak np. w Menhunt. Wtedy stają się najbrutalniejsze. W tej grze nie trzeba czekać na takie rzeczy, bo zarzyna się w niej cały czas i to na różne sposoby. Mnie najlepiej podobało się podejście gościa od tyłu i odcięcie mu łba z tułowia maczetą trzymając za włoski, "fajna sprawa"...co? :wink: (filmu nie zapodam, bo już było).
Jedno, co trzeba przyznać w tym Vivisectorze. Strzelba plazmowa i ta zwykła w filmie j/w to całkiem fajny wyj^%eb ma, no i rozbryzgi na kawałki jednak też są :wódka:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez Garfield616 w 01 Sie 2009, 17:04

Nikt nie wspomniał o grze Dead Space:
http://www.youtube.com/watch?v=4DmsDICPnjg
Potworom mozna odrzynac konczyny, przecinac na pol itp.
Oprocz tego jest strasznie straszna :D

Aha, jeszcze fajnie sie rozwalalo ludzi "francuzem" w Half Life
"Drogie wina są dla bab i ciot. Tanie są dla tych, którym płynie siarka w żyłach zamiast krwi."
Awatar użytkownika
Garfield616
Kot

Dołączenie: 18 Paź 2008, 10:22
Ostatnio był: 24 Sty 2014, 22:32
Miejscowość: Przemyśl
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez dorian w 01 Sie 2009, 18:03

Nikt nie wspomniał o grze Dead Space

Jak to nie, wspomniałem w linku do tematu. Jedną z takich gier jest właśnie Dead Space i powiem tyle: jakby to był FPS kupiłbym bez wniku. A niewinna muzyczka z amerykańskiej układanki do masakry z gry na ekranie to prawdziwy majstersztyk jest...i jednocześnie stary numer.
Aha, jeszcze fajnie sie rozwalalo ludzi "francuzem" w Half Life

W Prey'u też :wink:
A teraz trochę historii i As z rękawa.
Te gry zapoczątkowały u mnie eksterminacje i rozwałkę wroga wszelaką, klima do tej pory jest , a giwery już wtedy niezły wykop miały :D:

http://www.youtube.com/watch?v=K4BUzYBsDMk
http://www.youtube.com/watch?v=Al_7BcaX798&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=CibO_6YBX_k

Nigdy ich nie zapomnę, bo od tego zacząłem, zwłaszcza od tej pierwszej, a płytę do tej pory z instalką gry mam.
Gry, w ogóle sprzęt i te sprawy, i sory za słaby obraz, ale w końcu to parę ładnych lat wstecz się robi (ponad 10) i już wtedy łby ładnie spadały, były wyrzutnie rakiet i minigun :P
P.S. Myślę, że jak na tamte lata ('97) to :"Chasm The Rift" już wtedy rozwalał grywalnością. I nie na 100%, ale tą za*eb&^%istą grę to chyba nawet ruskie zrobili :wódka:
Właśnie wtedy od takich m.in. gier się zaczynało, a widły to chyba do tej pory wspaniała broń , choć już rzadko używana jest.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez Raith w 12 Sie 2009, 14:48

Mortal Kombat - za wszystkie fatality. Moje ulubione - Scorpion: Zmienia sie w gigantycznego skorpiona, łapie go szczypcami, wbija w niego ogon, po czym go rozrywa na pół.

Soldier of Fortune - pamiętam jeszcze jak grałem w to po kryjomu, najlepszy efekt jak z Desert Eagle'a strzelisz z bliska w twarz :soviet:

Legacy of Kain (od Soul Reaver 2 do Defiance) - może królem brutalności nie jest, ale fajny efekt jak ucinasz wrogu głowę Razielem, a następnie pożerasz mu duszę. W Defiance jest jeszcze lepiej, bo grasz na zmianę Kainem i Razielem. Combo Kaina (jakies 20 ciosów na lewo i prawo), podrzutka, następnie kolejne combo w powietrzu (ok. 20 ciosów, bardzo szybkich), Nightmare Hammer, i jeszcze złapać przeciwnika telekinezą, a następnie wrzucić go w kolec :D
There are too many assholes but there is not enough of bullets
Image
Image
Awatar użytkownika
Raith
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2009, 21:51
Ostatnio był: 07 Gru 2024, 18:42
Miejscowość: Centrum Zony
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Freeman w 15 Sie 2009, 13:54

Mój ranking brutalności:
1. Manhunt - wręcz "finezyjne" style egzekucji, od wydłubywania oczu po odcinanie głowy za pomocą garoty.
2. Soldier of Fortune 2 - motywy odstrzeliwania kończyn gdy krew jeszcze "sika" z urwanej nogi czy ręki.
3. F.E.A.R - tam jak dobrze trafiłeś w okolice kolana czy ramienia mogłeś odstrzelić nogę lub rękę, wszystko okraszone wspaniałą grafiką.
W tych grach mogłem wyładować napięcie po ciężkim dniu.
Awatar użytkownika
Freeman
Stalker

Dołączenie: 23 Lip 2009, 19:17
Ostatnio był: 26 Maj 2010, 20:34
Miejscowość: Terra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości