Instalacja : archiwum wypakuj w katalogu Dagger, gdzie zostanie podmienionych kilka plików. Uwaga : Aby móc zagrać z modem bez oryginalnej płyty, wystarczy zainstalować dodatkowy program FDaffer. Jest to crack umożliwiający odpalenie pluginu Andyfall bez płyty CD - wystarczy zmienić nazwę FDAGGER.exe na DAGGER.exe i podmienić oryginalny plik w katalogu Dagger - dalsza procedura uruchamiania nie ulega zmianie.

Jako fan Gothica też nie widzę bajkowości w Morku... Grafika owszem ma bardzo fajny klimat, którego zupełnie zabrakło w Oblivionie. Ale gdzie ty widziałeś cukierkową grafikę w Gothicu?Mroczny napisał(a):nie wiem gdzie fani Gothica widzą bajkowość w tej grze? Grafika jest bardziej ponura i realna a nie taka cukierkowa jak w Gothicu.
Wyłączyłeś w Oblivionie wszystkie efekty? Mnie HDR w TES IV denerwował. Wszystko się świeciło i błyszczało. Zarówno podziemia jak i powierzchnia. TES IV błyszczy się i świeci jak psu....świat TES'a nie błyszczy się jak psu jajca (nawiązanie do Gothica 3, w którego też grałem)
Trudno porównywać serie. W TES były dwie świetne części [Daggerfall i Morek], jedna przeciętna [Oblivion] i jedna marna [Arena]. Do tego fatalne gry obok serii ale w tym samym uniwersum [Battlespire, Redguard]. W serii Gothic dwie świetne [G1-G2], jedna przeciętna [G3] z fatalnym dodatkiem [ZB]. Do tego niezły Risen.Ogólnie lekka przewaga serii TES nad Gothickiem.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości