Project I.G.I (I`m Going In)

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Project I.G.I (I`m Going In)

Postprzez djcycu w 19 Wrz 2010, 23:55

Image

Więcej screenów bez problemu znajdziecie w internecie :)

Na pewno wielu z was kojarzy tą grę :) Ileż to godzin spędzić trzeba było aby skończyć nawet pierwszą misję a nie wspominając już o trzeciej :D W tą grę zagrałem po raz pierwszy u wujka mając 11 lat. Cóż... Dla mnie gra ta była czymś doskonałym. Nie potrafiłem sobie wyobrazić nic bardziej trafionego co by mogło zaspokoić pragnienie mej duszy w sensie gier :) W wieku 13 lat dostałem swój drugi i mocniejszy komputer. W te pędy pożyczyłem tą grę od wujka. Grałem dniami i nocami... Ogólnie grę przeszedłem po roku ciężkich zmagań :) Co prawda gra nie nadaje się dla dzieci NEO... Gra nie ma na dzisiejsze czasy nic wspaniałego co by ich zadowoliło. Jednak starsi gracze przyznają razem ze mną że każda gra powinna mieć taki potencjał jak ta wtedy i że każda powinna być tak dopracowana. Co prawda AI leżało czasami ale czy to nam przeszkadzało? Raczej nie bo przez całą rozgrywkę nie przysługiwał ani jeden q-save :) Grając w Max Payne byłem zaskoczony że takie rzeczy w ogóle istnieją :E

Krótko o fabule:
Gra Project I.G.I przenosi nas do lat skorumpowanej Rosji gdzie naszym zadaniem jest odzyskanie skradzionej głowicy. Sytuacja staje się niestety dramatyczna. Domniamany handlarz jest nieuchwytny i posłużyć przychodzi się nam jego bratankiem. To on wyjawia nam przypuszczalne położenie magazynów Jacha Priboia które musimy zinfiltować. Zadanie udaje się, jednak Jach zamieszany jest w znajomości ze skorumpowaną agenturą KGB i wojskiem. Rozpoczyna się mordercza walka o "przesyłkę" i o głowicę...

Oczywiście aby osiągnąć cel musimy wykonać wiele innych zadań m.in infiltracje, unieszkodliwienie obrony przeciwlotniczej oraz wspomożenie zaprzyjaźnionych jednostek. Gra pełna jest nieoczekiwanych zwrotów akcji które są esencją gry. Rozgrywka jest wolna. Mamy do czynienia z podobną zasadą jak w nowych grach (sandbox). Prościej - nie musimy iść pod nóż aby wykonać zadanie. Czasem można pomóc sobie cechami otoczenia np. betonowe płyty, ogrodzenia, dziury w ścianach, kontenery, komputery. Wszystkie chwyty dozwolone :) Naprawdę gorąco polecam tę grę każdemu fanowi tego typu rozgrywki.

Zapraszam do wspólnej rozmowy na temat tej gry :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Re: Project I.G.I (I`m Going In)

Postprzez thebesciak125 w 20 Wrz 2010, 11:34

Witam
Na owe czasy to podobnie jak DJCYCU ja również godzinami uwielbiałem w nią grać,wymagania nie były duże a pomimo wielu być może mankamentów dla mnie gra była rewelacyjna jak na owe czasy,i do dzisiaj mi sie zdarzy że czasami w nią ciupne :)
Tak samo kontynuacja czyli COVERT STRIKE,takze w nią czasem grywam :)
Ogólnie jedna z moich ulubionych gier !
Pozdro :)
Awatar użytkownika
thebesciak125
Stalker

Dołączenie: 31 Paź 2009, 11:44
Ostatnio był: 22 Lut 2026, 00:53
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 0

Postprzez SaS TrooP w 20 Wrz 2010, 15:24

Wspaniała gra, zresztą z całkiem przyzwoitą kontynuacją. Duży poziom trudności, całkiem fajna fabuła, wkurzał jedynie brak sejwów i brak niektórych animacji u przeciwników.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez Śliski w 20 Wrz 2010, 15:27

IGI właściwie pierwsza strzelanka w jaką zagrałem. I jak wszyscy uważam że jest zajefajna. Ileż to godzin spędziłem przed nią nie wspominając ostatnich misji. Moja ulubiona to willa i świątynia :E
Awatar użytkownika
Śliski
Stalker

Dołączenie: 20 Maj 2010, 13:55
Ostatnio był: 21 Kwi 2016, 20:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez tk21211 w 20 Wrz 2010, 16:23

Świetna gra, lecz na Radeonie X800 GTO (stary rup) miałem małe problemy z trawą, bo bywało, że się świeciła, tak samo jak śnieg, potem to minęło, na pocztk. sporo musiałem się namęczyć, by przejść misje :D Potem to powoli z górki leciało.
Awatar użytkownika
tk21211
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2010, 19:30
Ostatnio był: 03 Paź 2010, 17:44
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez majdanek w 23 Wrz 2010, 14:36

Pamietam ta gre, troche czasu zajela, ale najbardziej czego brakowalo to co-op :D
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:57
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 09:05
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez SaS TrooP w 23 Wrz 2010, 16:25

O taaak, tryb coop byłby świetny, nie ma co :D
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez thebesciak125 w 23 Wrz 2010, 21:16

może się będziecie śmiali,ale ja żałuje że nie powstało IGI 3 :) :(
Awatar użytkownika
thebesciak125
Stalker

Dołączenie: 31 Paź 2009, 11:44
Ostatnio był: 22 Lut 2026, 00:53
Ulubiona broń: Sniper SGI

Postprzez PrzemoC w 14 Paź 2010, 10:37

Grałem kiedyś, gra jest wybitna. Niestety, części drugiej nie miałem w rękach.
Porównać mogę trochę do pierwszego Ghost Recon'a, z tym, że IGI byłą nawet
lepszą grą. Niestety, brak trybu co-op to jej największa wada.
Jeden mów kolega powiedział tak:
IGI był trudną grą, ale na szczęście "dwójka" była... jeszcze trudniejsza

I to lubię! :wink:
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez djcycu w 23 Lis 2010, 02:10

Bo ja wiem czy taka 2 trudniejsza? Nie sądzę :) Położyłeś się w krzaku i mogłeś paciarzyć do każdego a ci biegali w kółko. Aby cię znaleźć musieli na tobie stanąć :D Co prawda były 3 misje na czas no i tam była ta trudność. W dwójce jak chciałeś np zdobyć lepszą rangę to fakt faktem było trudniej bo wrogowie łatwo celowali do ciebie nawet z głupiego Makarov`a czy Mac`a z połowy kilometra... Dla mnie jednak dwójka była 100 razy łatwiejsza. Były zapisy i to głównie warunkowało. Niestety miałem starego kompa i grając na minimalnej grafice było czyściutko... Ale im więcej trupów tym ciężej gra chodziła. Musiałem więc grać rozsądnie bo albo będzie ciąć po likwidacji wszystkich albo będą do mnie strzelać a w następstwie wrócę znów do punktu pierwszego :D Swoją drogą... Przeszedłem IGI2 kilka razy a ostatnio miałem 17 misji z rangą Agent co łatwe nie było :) Cały czas biegusiem i celnie... Wiadomo też że trzeba było być cichym aby uniknąć wykrycia. W CDA pisano o randze Secret Agent ale to chyba niemożliwe :D Nie mogłem wykonać pierwszej misji szybciej niż w 3.30 min. Poza tym nie było już innych rang bo literki były białe czyli wszystko osiągnąłem i odznaczenie misji było najlepsze.

Kolego wyżej który się boisz śmiechu: Ja też chciałem aby wyszła 3 część. Gra była wciągająca. Klimatyczna jak diabli. Jedynka działa się w Rosji i Czeczeni a to było coś wspaniałego. W dwójeczce już ta Libia i Chiny były takie nie bardzo ale ogółem spoko. Pozostało nam tylko kminić czy rzeczywiście Innerloop i Eidos myśleli o 3 czy tylko była to bujda. Ja nawet wyobrażałem sobie fabułę tej części. Cóż... Każdy z was napewno nie pomyślał by o niczym innym jak o atomie który znów trzeba będzie odzyskać :D
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Soap w 23 Lis 2010, 10:25

Powiem tyle że to jest super gra i potwierdzę słowa djcycu "Ta gra nie nadaje się dla dzieci NEO".
Fabuła jest świetna,grafika nie przeraża,ale to przecież 10 letnia gra za nie długo 11-letnia,no więc... mi się ona bardzo podoba ma elementy strategii.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
Soap
Kot

Dołączenie: 31 Paź 2010, 15:18
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 18:34
Miejscowość: Siemianowice k.Katowic
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez Tormentor w 26 Lis 2010, 20:39

Jeszcze za gnoja pamiętam misje z jakimś hangarem...To była chyba pierwsza część. Błyska mi coś przed oczami , jakieś scenki, ale ogółnie mało pamiętam z tej gry. Boty były tam bardzo tępe, to mi najbardziej się w ryło w pamięć.
Kiedyś kumpel w to ostro maniaczył i wychwalał ponad niebiosa, tylko że drugą część. Zawsze się z nim kłóciłem, która gra lepsza , P IGI czy COD :wink:
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Kwi 2026, 20:08
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości