Więcej screenów bez problemu znajdziecie w internecie

Na pewno wielu z was kojarzy tą grę

Ileż to godzin spędzić trzeba było aby skończyć nawet pierwszą misję a nie wspominając już o trzeciej

W tą grę zagrałem po raz pierwszy u wujka mając 11 lat. Cóż... Dla mnie gra ta była czymś doskonałym. Nie potrafiłem sobie wyobrazić nic bardziej trafionego co by mogło zaspokoić pragnienie mej duszy w sensie gier

W wieku 13 lat dostałem swój drugi i mocniejszy komputer. W te pędy pożyczyłem tą grę od wujka. Grałem dniami i nocami... Ogólnie grę przeszedłem po roku ciężkich zmagań

Co prawda gra nie nadaje się dla dzieci NEO... Gra nie ma na dzisiejsze czasy nic wspaniałego co by ich zadowoliło. Jednak starsi gracze przyznają razem ze mną że każda gra powinna mieć taki potencjał jak ta wtedy i że każda powinna być tak dopracowana. Co prawda AI leżało czasami ale czy to nam przeszkadzało? Raczej nie bo przez całą rozgrywkę nie przysługiwał ani jeden q-save

Grając w Max Payne byłem zaskoczony że takie rzeczy w ogóle istnieją

Krótko o fabule:
Gra Project I.G.I przenosi nas do lat skorumpowanej Rosji gdzie naszym zadaniem jest odzyskanie skradzionej głowicy. Sytuacja staje się niestety dramatyczna. Domniamany handlarz jest nieuchwytny i posłużyć przychodzi się nam jego bratankiem. To on wyjawia nam przypuszczalne położenie magazynów Jacha Priboia które musimy zinfiltować. Zadanie udaje się, jednak Jach zamieszany jest w znajomości ze skorumpowaną agenturą KGB i wojskiem. Rozpoczyna się mordercza walka o "przesyłkę" i o głowicę...
Oczywiście aby osiągnąć cel musimy wykonać wiele innych zadań m.in infiltracje, unieszkodliwienie obrony przeciwlotniczej oraz wspomożenie zaprzyjaźnionych jednostek. Gra pełna jest nieoczekiwanych zwrotów akcji które są esencją gry. Rozgrywka jest wolna. Mamy do czynienia z podobną zasadą jak w nowych grach (sandbox). Prościej - nie musimy iść pod nóż aby wykonać zadanie. Czasem można pomóc sobie cechami otoczenia np. betonowe płyty, ogrodzenia, dziury w ścianach, kontenery, komputery. Wszystkie chwyty dozwolone

Naprawdę gorąco polecam tę grę każdemu fanowi tego typu rozgrywki.
Zapraszam do wspólnej rozmowy na temat tej gry