Easteregg

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Re: Easteregg

Postprzez Pablo1989 w 01 Sty 2010, 15:53

Nie wiem czy mi się przesłyszało, ale kiedy zabiłem jakiegoś snajpera na wieży, to on spadając :P wydał krzyk whihelma

http://www.youtube.com/watch?v=4YDpuA90 ... re=related tych co nie wiedzą czym jest krzyk wihelma

Nie wiem czy to można zaliczyć do jaja :P, zapewne wiecie Strielok został znaleziony ledwo żywy w konbinezonie stalkera, a grę zaczynamy z skórzaną kurtką, a taki pancerzyk stalkera znajdujemy na jednym z dachów w obozie kotów, (po patchu jest konbinezon najemnika), jak sądzicie :P Sidorovich czy ten Wybawca go tam go ukrył.

W Sumie taki żart :p chyba, Czy wiecie że w Stalkerze nie ma KOBIET, jednie słychać jakąś muzyczkę z kobieym wokalem.

Za ten post Pablo1989 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive majrox.
Pablo1989
Kot

Dołączenie: 10 Kwi 2009, 22:51
Ostatnio był: 26 Lis 2012, 17:25
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Woland w 26 Sie 2010, 12:48

1.Nie dam głowy uciąć ale Siergej Woland może w bazie powinności może być nawiązaniem do Wolanda z Mistrza i Małgorzaty.

2.Wódka kozak.Na wódce jest jakiś obraz.

GSC stworzyło także serię KOZACY a (przyjanmniej w powrót na wojnę i chyba sztuka wojny) jest pokazany w menu głównym ten sam obraz co na wódce.Jest tam jakaś grupa kozaków parunastu coś podpisujących.Pamięta ktoś nazwę obrazu?

Za ten post Woland otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive StalkerCell.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez The Witcher w 26 Sie 2010, 14:09

The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 10 Maj 2025, 21:26
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez Sarlinov w 26 Sie 2010, 16:45

Jak już mówimy o Kozakach to w barze u Powinnościowców leci muzyka z Wojen Napoleońskich
Sarlinov
Stalker

Dołączenie: 03 Lip 2010, 11:59
Ostatnio był: 25 Sie 2014, 23:31
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 6

Postprzez Tormentor w 15 Gru 2010, 20:11

Mój ulubiony "istereg" to oczywiście trup pana z łomem z kultowego "HAELA".
No i ten tekst z jego PDA "Najpierw Black Mesa ,a teraz Czarnobyl..."
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 20 Kwi 2025, 19:52
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez PMG w 15 Sty 2011, 20:49

Nie wiem, czy to Easteregg, ale wiem, że ciekawostka. W Magazynach Wojskowych są bagna (czy tam jeziorko). Po środku stoi drewniana wieża, a w niej...ubrany jak strażnik w Barze Bandyta o imieniu "Szalony Stalker"! Chociaż, że we frakcji miał Bandyta, to jednak wyglądał i zachowywał się jak Zombi, i był dość trudny do zabicia. Gadał coś w stylu: "Ja zwariowałem! Powinni mnie zamknąć u tuków". Albo: "Poddać się? Prędzej się w piekle usmażę!" Ma przy sobie "Pendrive Szaleńca", ale nie wiem, czy można je komuś sprzedać. Mimo potężnego promieniowania i tańcowania po polu minowym opłacało się do niego zawitać, ponieważ w jego wieży jest parę sztuk amunicji Hydroshock i leki przeciwpromienne. To coś podobnego do Noego z CoP.

Ta gra mnie nigdy nie przestanie zaskakiwać :E .
Ostatnio edytowany przez PMG 07 Lut 2011, 11:43, edytowano w sumie 2 razy

Za ten post PMG otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szweminek999.
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Postprzez Bobro w 16 Sty 2011, 00:35

Tego pendrve`a będzie chciał Maks, w zamian za Walkera.
Awatar użytkownika
Bobro
Kot

Dołączenie: 26 Maj 2010, 13:28
Ostatnio był: 28 Lip 2014, 15:49
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 3

Postprzez stalker1997 w 16 Sty 2011, 14:25

Nie wiem czy to easter egg ale w dolinie mroku przy wejściu do budynku do labo jak idziesz już do budynku skręć w lewo i idź i znajdź gdzieś taką napromieniowaną wieżyczkę czy coś w tym stylu i znajdziesz tam PDA i gitarę :D .
aha jeśli pomyliłem dolinę to przepraszam za błąd i poprawie jeśli będę miał czas xd.
Miałem VISa przez 0,1 sek. LA nie będzie.

Za ten post stalker1997 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Greyeeh.
Awatar użytkownika
stalker1997
Kot

Dołączenie: 13 Gru 2010, 20:29
Ostatnio był: 05 Lut 2020, 14:54
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 2

Postprzez Grave w 16 Kwi 2011, 23:30

Hymm... Może to dość znane, ale w Kordonie przy drodze do Wysypiska znajdziemy przewróconą ciężarówke z paroma trupami które mają na sobie chyba kobinezony monolitu. Jest najprawdopodobniej ta sama którą jedziemy w intrze.
"-You heard that? -What? -Destiny! -Dude... What the hell are you smoking?"
Zapraszamy na Wojny Frakcji! Komedia, Sensacja, Kryminał! Wszystko tutaj!
Image
Awatar użytkownika
Grave
Stalker

Dołączenie: 18 Sty 2011, 13:33
Ostatnio był: 18 Cze 2020, 18:38
Miejscowość: Wawa
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 33

Postprzez Wasilij w 17 Kwi 2011, 08:42

Prof. Sacharow jest bezpośrednią parodią Andrieja Sacharowa
Majora Kuzniecowa z nasypu kolejowego można skojarzyć z trzema radzieckimi działaczami wojskowymi. Są to: Wasilij Iwanowicz Kuzniecow, Fiodor Fiedotowicz Kuzniecow i Nikołaj Gierasimowicz Kuzniecow
Wolnym bowiem jest człowiek tylko wtedy, gdy jest samotny.
Awatar użytkownika
Wasilij
Kot

Dołączenie: 28 Lut 2011, 10:38
Ostatnio był: 28 Sty 2014, 21:32
Miejscowość: Skadowsk
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 4

Postprzez kapucha w 17 Kwi 2011, 10:30

No więc tak:
- w laboratorium x18 w pomieszczeniu z nibyolbrzymem jest obrazek z twórcami gry
- spacerując po Kordonie spotkałem Stalkera który miał na sprzedaż harmonijkę i gitarę (to samo jest na wieży w Dolinie Mroku)
- siedzę sobie przy ognisku w Kordonie w Wiosce Kotów i o 23:00 nagle wszyscy wstali, zrobili krótki spacerek wokół ogniska i część usiadła a reszta rozeszła się do domków spać (żeby było zabawniej spali z włączonymi latarkami na głowach świecącymi przed twarzą - czyżby Stalkerzy bali się ciemności?)
- jak się postaramy to możemy przeskoczyć strażnika w barze (przy użyciu kombinezonu) i wejść na zaplecze. Znajdziemy tam jednego redbula i zobaczymy jakieś mapy na ścianach. Przeskoczony strażnik będzie się nas bał i pozwoli nam wyjść bez żadnego kombinowania (ustanie sobie obok, a nie w przejściu)
- zabijając Krugłowa znajdziemy przy nim jakieś detektory, a Sacharow Choć będzie oznaczony jako wróg będzie z nami handlował
- w północno-wschodniej części Czerwonego Lasu jest posterunek monolitu wyglądający jak przejście do następnej lokacji, a w Magazynach Wojskowych jest podobnie wyglądający posterunek najemników. Patrząc na mapę widać kilka wymazanych obszarów. Są to pozostałości po wyciętych lokacjach.
- głośnik w Kordonie gdzie jest posterunek żołnierzy możemy uciszyć strzałem z jakiejkolwiek broni, a ten w Barze jest nieśmiertelny
- po przejściu z Wysypiska do Baru po lewej (tam gdzie pieski) można przeskoczyć płot i idąc naprzód dojść do "końca świata, tam gdzie się spada"
- w PDA mamy zapisy dotyczące akcji wojskowych z zeszłego roku a po całej Zonie walają się trupy tych żołnierzy.

To by było na tyle, część opisanych przeze mnie sytuacji to błędy i niedopracowania, ale fajnie się na nie patrzy. :wink:
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Wayathin w 17 Kwi 2011, 12:43

W stalkerze nie ma ani jednej kobiety, a jednak kiedy (na początku gry) obronimy osadę stalkerów przed atakiem bandytów to przy odbiorze nagrody mamy taki tekścik: "Dzięki, uratowaliśmy dzieciaki" czy coś takiego.
Tylko słabi i komuniści się uśmiechają.
Awatar użytkownika
Wayathin
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2011, 12:05
Ostatnio była: 15 Gru 2020, 08:01
Miejscowość: Tu i tam.
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 115

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości