Najgorsza lokacja

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Najgorsza lokacja

Kordon
21
5%
Wysypisko
49
12%
Agroprom
45
11%
Dolina Mroku
31
8%
Bar
12
3%
Dzicz
35
9%
Jantar
46
11%
Magazyny Wojskowe
20
5%
Czerwony Las
93
23%
Prypeć
50
12%

Razem głosów : 402

Re: Najgorsza lokacja

Postprzez Idaho w 30 Wrz 2011, 20:53

Jak dla mnie to ponure, puste, pełne artefaktów, promieniowania i anomalii lokacje są właśnie tym czego tam powinno być najwięcej. Zona to nie jest miasto, nie powinna takim być. Powinna być ponura, niebezpieczna, zniszczona i zamieszkała głównie przez mutanty. Co to za zona gdzie co 5 metrów można ustrzelić innego stalkera, albo z nim pogadać? I tutaj właśnie wysypisko i dolina mroku jest ciekawa. Trzeba patrzeć pod nogi, uważać żeby nie przyjąć serii na klatę od bandytów, czy nie dać się zagryźć wszelkiej świecącej w nocy zwierzynie. Jest klimatycznie.

Najgorsza lokacja natomiast pod względem fabularnym to sama elektrownia i Prypeć, bo właściwie przez obie lokacje trzeba przebiec. Strasznie zostały potraktowane przez fabułę. Miały być wisienki na torcie (bo chyba nikt odpalając stalkera nie podniecał się, że zobaczy kordon?;P), a trochę jednak rozczarowuje.

Poza tym, nie przepadam specjalnie za barem. Miasteczko w środku zony. Poza popychaniem fabuły do przodu, sprzedawaniem gratów i otrzymywaniem zadań lokacja nie spełnia żadnych funkcji.
Image
Awatar użytkownika
Idaho
Stalker

Dołączenie: 29 Mar 2009, 04:10
Ostatnio był: 18 Sie 2019, 08:18
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Dżuz w 30 Wrz 2011, 21:00

Bede upierdliwy, ale co Wy tak marudzicie ciągle, że a to Sarkofagu nie można zwiedzić, a to po Prypeci trza zapier... za stalkerami do CzaES? Przecież nikt wam nie każe za nimi biec - nawet jak zginą wszyscy to nic strasznego się nie stanie, grać można dalej; a stalkerom towarzyszymy tylko do podziemnego parkingu, czyli nawet nie do połowy miasta. Poza tym, ta Prypeć wcale nie jest taka beznadziejna moim zdaniem. Prawda, jest sporo żołnierzy Monolitu, zwłaszcza na północy miasta, ale wystarczy ich wyeliminować i idziemy zwiedzać mieścinę - elektrownia nie ucieknie :D Tak często robię i nie narzekam :wink: Można na przykład spotkać pana, który jest na drugim (dla niektórych dalej na pierwszym :P ) miejscu w rankingu stalkerów w naszym PDA, znaleźć parę kombinezonów, sporo amunicji jak mamy szczęści tj. informacje o schowkach, a nawet fajny egzoszkielet (wiemy wszyscy gdzie). Całkiem ciekawe miejsce, choć mogło być ciekawsze.

Dla mnie jedyną wadę tej lokacji jest to, że została ona "odtworzona" w - że tak powiem - przypadkowy sposób, istny patchwork, a można było się przecież przyłożyć i odwzorować ją bardziej w zgodzie z rzeczywistością - w "Zewie Prypeci" mamy prawie że wirtualne zwiedzanie autentycznego miasta. No ale na obronę mogę powiedzieć, że dla mnie ta z jedynki jest bardziej klimatyczna, tzn. bardziej mroczna i ponura, czyli taka jakie według mnie powinno być tzw. ghost town. Ta z trzeciej części jest o wiele bardziej szczegółowa, ale jednocześnie zbyt sielska jak na mój gust. Oczywiście każdy ma swój :wink:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 12 Maj 2025, 21:11
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez mustanggt500kr w 02 Paź 2011, 20:22

nie lubie wysypiska. nudno mało misji , to tylko połączenie lokacji

Uwagi moderatora:

Kuniec dnia dziecka, warn. - Wheeljack
Awatar użytkownika
mustanggt500kr
Kot

Dołączenie: 21 Sie 2011, 21:42
Ostatnio był: 25 Lis 2013, 21:01
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Spyrok w 21 Paź 2011, 20:55

Jak dla mnie najgorszą lokacją bar. Ogólnie lubię każdą lokację, ale jak dla mnie na tym poziomie brakuje nieco "dłuższej drogi do granicy Powinności"- gdzie umieściłbym mutanty (siedliska) i trochę anomalii.

Również nieco nudnawą mapą jest dzicz. Ma ona swój klimat, ale brakuje trochę siedlisk mutantów i miejsc gdzie takowe by się znajdowały.
Jak wie ktoś w jaki sposób zmodyfikować program acdc.pl tak aby otwierał all.spawn z "czystej gry" (to znaczy bez żadnych patchów) to niech napisze mi na pw. Opcjonalnie może być też podanie innej wersji acdc.pl, która mi otworzy ten spawn. Próbuję zespawnować mutanty, ale mam zamiar nie instalować patchów.
Spyrok
Stalker

Dołączenie: 11 Wrz 2011, 16:38
Ostatnio był: 29 Paź 2012, 19:36
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: -2

Postprzez piotrkol7 w 30 Lis 2011, 21:37

Według mnie najgorszy jest Agroprom. Niby duża, ale w ogóle
nie ma tam rozbudowanego wątku fabularnego. Pomagamy stalkerom, gadamy z Kretem, idziemy na dół, znajdujemy pendrive (skąd się on tam do cholery wziął?), zabieramy wojskowe dokumenty i won.
Poza tym pełno tam woja, za dużo ich tam, do tego mutki. Po prostu nie lubię tego miejsca.
Awatar użytkownika
piotrkol7
Stalker

Dołączenie: 25 Lis 2010, 21:06
Ostatnio był: 21 Lis 2020, 16:52
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 19

Postprzez Xen w 01 Gru 2011, 00:38

So true, agroprom to jedna z pierwszych najstraszniejszych lokacji w całym stalkerze, najgorzej jest gdy musimy po raz pierwszy walczyć z pijawkami, aż ciarki przechodzą. No i jak kolega mówi do góry wojsko, mają kałachy to trudno się z nimi walczy.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez Tormentor w 27 Gru 2011, 14:23

A też sobie skrobnę.

Na liście najbardziej denerwujących lokacji pierwsze miejsce ma Czerwony Las. Nie chodzi mi tu o wygląd ani o klimat, ale o samą trudność przebywania tam. Wykonywanie misji jest tam uciążliwe, chmara Monoliciarzy i te cholerne promieniowanie tak uprzykrzają człowiekowi życie, że przyjemność z gry ulatnia się. Negatywne wrażenia :p

Prypeć no tutaj popisali się panowie z GSC. Przejdź przez osiedle, postrzelaj do świrów w oknach i pobujaj się na diabelskim młynie. Jeżeli sama strzelanina w tym mieście była całkiem spoko to wygląd lokacji już nie. Penetrowanie tej lokacji mogło być wisienką na torcie w całej rozgrywce, jednak twórcy gry spartolili sprawę. Miasto przypominało bardziej poligon niż miejsce gdzie kiedyś żyli ludzi, w budynkach nic nie było żadnych pozostałości śladów nagłej ucieczki ludności. Wiecie o co mi chodzi, brak tego chaosu... Brakowało mi takich widoków -->CLICK

Magazyny Wojskowe - nie wykorzystano potencjału tej mapy, wielki nie wykorzystany teren. Gdyby nie wioska pijawek to cienko by było. No i te pagórki mnie denerwowały :o smacznym miejscem była szopa na bagnie i nic poza tym.

Muszę się uczepić Dziczy, jako iż jest to jedna z moich ulubionych lokacji to jednak czegoś w niej zabrakło, wygląda tak jak by twórcy włożyli serce w jej centrum a obrzeża zostawili z myślą że i tak nie będziemy ich zwiedzać. Mam na myśli te nie wykorzystane tereny, surowe lokacje z ubogim krajobrazem ze się tak wyrażę.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 20 Kwi 2025, 19:52
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez Matiziom47 w 29 Gru 2011, 02:55

Magazyny...Ogromne i jednocześnie puste same w sobie. Niby ta baza Wolności (choć i tak baardzo licha i same ziomki z wolności zajmowały małą część jej terenu) Jedynie bariera i dość klimatyczna wioska pijawek była fajna. A tak to nuuda
Procesor: AMD Phenom II X4 965 BE Karta graficzna: Gigabyte GeForce GT 630 Karta dźwiękowa: Realtek HD Monitor: PHILIPS 1440x900 RAM: 4 GB DDR3

Zoną zarządzają ludzie, nie natura...
Awatar użytkownika
Matiziom47
Kot

Dołączenie: 02 Lis 2010, 15:56
Ostatnio był: 05 Gru 2018, 02:01
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 9

Postprzez Catham w 06 Sty 2012, 13:10

Jantar- Denerwujące zombiaki i trochę nudna lokacja.
Ostatnio edytowany przez Catham, 27 Sty 2013, 22:22, edytowano w sumie 1 raz
We fight, or we die.
Awatar użytkownika
Catham
Kot

Dołączenie: 04 Sty 2012, 21:08
Ostatnio był: 08 Gru 2021, 15:53
Miejscowość: Częstochowa
Kozaki: 0

Postprzez Borgan w 06 Sty 2012, 14:23

Według mnie czerwony las, owszem od klimatu i kroków obok włos się jeży ale poza tym to wszystko, lokacja nie ciekawa, las pełny anomalii że nie da się obejść przeciwnika z flanki, misje jakoś nie porywające i mało - taka przymusowa lokacja do limańska. to tylko moje zdanie oczywiście.
Awatar użytkownika
Borgan
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 01:37
Ostatnio był: 26 Kwi 2016, 14:19
Miejscowość: Hajnówka
Kozaki: 12

Postprzez franki w w 06 Sty 2012, 19:52

ja to po prostu nie lubie jantaru ponieważ roi sie tam od snorków gdy se spokojnie idziesz to nagle na ciebie wsakują :mad: .przy bramie do wejscia x16 są porozrywane częsci ciała i bardzo gęsta mgła :( a z mgły wyjaniają sie zombie.
jak pomogłem to chyba nie pożałujesz kozaczka :)
franki w
Kot

Dołączenie: 01 Sie 2011, 18:28
Ostatnio był: 07 Sty 2012, 16:01
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: -8

Postprzez sniper09 w 16 Sty 2012, 20:52

jak dla mnie to Jantar . Wnerwia mnie to ciągłe ,,Hello!" i ogólnie dużo zombie i te ich jęki...no i oczywiście labx16 :D
sniper09
Kot

Dołączenie: 25 Gru 2011, 23:22
Ostatnio był: 04 Lip 2012, 19:48
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość