[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez kwasek8 w 31 Lip 2010, 20:29

Siemka wszystkim, jak chce wejść na bagna to mam taki błąd może ktoś pomóc ?? Wiem, że ktoś tutaj miał już taki błąd ale jego metoda rozwiązania u mnie nie działa.

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CRender::texture_load
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line : 295
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't find texture 'aaz\m4a1 sopmod\tacstoсk'

stack trace:
kwasek8
Kot

Dołączenie: 13 Lis 2009, 01:54
Ostatnio był: 04 Lis 2019, 16:56
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 5

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 31 Lip 2010, 20:32

W podanym folderze brakuje teksturki o podanej nazwie :) Wejdź tam i ją utwórz poprzez metodę: kopiuj wklej i zmień nazwę. To wszystko. W przypadku kolejnego błędu odczytaj loga i zrób podobnie. Możliwe że gra przyczepi się o inną jeszcze teksturkę.
Ostatnio edytowany przez djcycu, 31 Lip 2010, 20:34, edytowano w sumie 1 raz
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Pathetic_Ripper w 31 Lip 2010, 20:33

Pierwszy post/Patche i dodatki/Paczka plików optymalizująca Solyankę i pozwalająca na komfortową grę - w paczce lekarstwo na brakującą teksturę. Na marginesie - problem wałkowany do znudzenia w temacie.. Czytajcie posty zanim zadacie pytanie!
EDIT: Sorry @djcycu, nie zauważyłem :wink:
EDIT2: Zawsze tacstońk brakowało... :wink:
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez djcycu w 31 Lip 2010, 20:38

Nie ma sprawy :) Ja mu i tak opisałem wcześniej jak to naprawić krok po kroku ale jak ujżałem ten tacstock to się nieco zmieszałem i opisałem analogicznie do każdego błędu tego typu :D

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Pathetic_Ripper w 31 Lip 2010, 20:42

Ja się posunę, z przeproszeniem, jeszcze dalej - @kwasek8 tu masz paczkę tekstur: textury_tacstock/tacstońk, wrzuć do folderu i masz spokój :P
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez kwasek8 w 31 Lip 2010, 21:26

wielkie dzięki działa :wódka:
kwasek8
Kot

Dołączenie: 13 Lis 2009, 01:54
Ostatnio był: 04 Lis 2019, 16:56
Kozaki: 5

Postprzez LordDino w 31 Lip 2010, 22:07

Panowie mam ten problem z brakiem przejścia i rzeczywiści mam dodatek autosave jak i kilka innym do tej pory żadnych problemów nie było. I tu pytanie jakoś można włączyć to przejście czy już po ptakach??
Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić,
odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować,
mądrość, abym dobrze ukrył ciała tych którzy mnie dzisiaj wk*rwili.
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2010, 09:20
Ostatnio był: 08 Cze 2012, 22:19
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 31 Lip 2010, 22:53

Przejście gdzie? Ciebie widzę też pokusiło... Na jasny gwint ja ciągle piszę AUTOSAVE NIE! ale wy dalej swoje no :facepalm: :(

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 31 Lip 2010, 23:02

A może by tak nagradzać banem każdego, kto pomimo przeczytania zaleceń wzorowej instalacji nie stosuje się do niej? Może to by coś dało (moje prywatne przemyślenie, "ofkoz")... bo szlag jasny mnie już trafia - ludzie się męczą, tworzą paczki poprawiające komfort gry, optymalizujące działanie moda itp., odpisują wciąż na takie same pytania... a oni dalej swoje! Dalej pytają o to samo, dalej instalują to, czego nie trzeba, dalej robią wszystko to, co psuje grę! Więc niech się "co-po-niektórzy nowicjusze" nie dziwią, że osoby oswojone z tym modem odpowiadają na ich pytania tak a nie inaczej... :facepalm:
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Kozaki: 17

Postprzez LordDino w 31 Lip 2010, 23:34

A może w moda gram już tak długo, że twoje ostrzeżenia nic nie dały bo jak instalowałem to ty nic jeszcze o tym nie mówiłeś?? A przejścia do ATP nie mam,
Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić,
odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować,
mądrość, abym dobrze ukrył ciała tych którzy mnie dzisiaj wk*rwili.
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2010, 09:20
Ostatnio był: 08 Cze 2012, 22:19
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 01 Sie 2010, 00:04

Nie masz przejścia bo sam zobacz że task_manager mniej waży w autosave niż ten w Soliance :facepalm: Już więc nie musimy zaglądać do pliku aby sprawdzić co jest nie tak... Rozmiar mówi sam za siebie... NIE KOMPATYBILNE... Ja was proszę... Ileż mogę wam tłumaczyć że tylko 21 artów zadziała bo jest to tylko ingerencja w rozkład okien i miejsc które mogą się zapełnić... Autosave to już ingerencja w questy... Ten plik odpowiada za całość a wy go starociem zamieniacie :facepalm: Dodatkowo zapytam: Czy jak wyjdzie nowsza Solianka to też wstawicie Autosave? Jezu... Ten post który piszę powinien być na pierwszej stronie w ramach przestrogi z tymi dodatkami... Róbcie sobie sami te save kontrolne a będziecie mieli ten sam efekt co z Autosave... Nie ściemniam... Ja to już doświadczyłem i sam do tego doszłem... Nikt mi z forum nie pomógł bo nie wiedział ale jak w końcu zagrałem w czystą NS to zobaczyłem co było nie tak... I Fenishi wam potwierdzi bo pisał równo ze mną posty wtedy i sam mu powiedziałem że coś z tymi dodatkami jest nie tak...

LordDino: Nikt nie chce ci źle... Ale my nie mamy już sił was prosić i ostrzegać... Niestety jesteś zmuszony grać od nowa na nowej instalacji moda bo to co poczyniłeś się skisiło przez dodatki. Zainstaluj jak radzimy i weź tego questa a wtedy się przyjżyj. Zobaczysz jak prawda w oczy zakole.

Dla reszty forumowiczów: Czasem macie błędy... Owszem technicznie wiecie tyle co nic jak i ja. Ale czasem logi są tak proste do zrozumienia że wstyd tu pytać... Błąd typu can`t find texture bla bla chyba jasno oznacza brak tekstury o nazwie <ścieżka dostępu i nazwa> cyk! wchodzimy i naprawiamy tworząc brakującą teksturę... Następny wylot do pulpitu. Pojawia się nam taki bajer jak: too many lmap textures bla bla bla. Problem rozwiązujemy poprzez spanie i emisję która zredukuje anomalie. Jeśli problem występuje to przeżywamy tyle emisji aż przejdzie. To działa ja wam to potwierdzam. Kolejny mankament... Nieśmiertelne exo i nieśmiertelne mutki.... W mojej sygnaturce macie rozwiązanie. Nie po to robiłem aby dalej ktoś narzekał. To tyle jeśli chodzi o błędy... Wierzcie mi większość krytycznych błędów powodujecie sami. Jak gracie w soliankę to wyłączajcie wszystkie aplikacje typu gg, internet i jakieś pobieradła... Aha, wylot przy wychodzeniu z Magazynów Wojskowych to normalka. Żaden stres. Odpalamy gręi wczytujemy najnowszy autosave.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Pathetic_Ripper w 01 Sie 2010, 10:10

djcycu napisał(a):W mojej sygnaturce macie rozwiązanie.

Dodam od siebie, że Balans Solyanki @djcyca jest w pierwszym poście w dziale Patche i dodatki.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości