Problemy przy sarkofagu - potrzebne info

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problemy przy sarkofagu - potrzebne info

Postprzez _DsP_ w 09 Lip 2007, 17:24

Witam.
Problem polega na tym, że utknąłem w korytarzach w drodze do sarkofagu. Nie chodzi tu o to, że zgubiłem się, albo nie wiem co zrobić, ale o to, że:
- armor to podziurawiony jak sito kombinezon Ducha (prawie nie daje żadnej ochrony nie wspominając już o zabójczej radiacji - a kombinezon od naukowców [SEVA] dawno sie "wysypał");
- jedna butelka wódki i jeden zestaw leków na chorobę popromienną to trochę mało w tamtych warunkach;
- resztki amunicji do każdej z broni (ale z tym dam jeszcze rade);
- hordy żołnierzy Monolitu (chyba) uzbrojonych po zęby i biegających z wypasionymi egzo-szkieletami (mimo wszystko seria z FT200M robi robotę);

I teraz najważniejsze - autosave po wejściu do hangaru a quicksave trochę dalej więc nie mam opcji żeby się wrócić po "zakupy" dlatego mam pytanie czy jest opcja aby się cofnąć troszkę i lepiej przygotować do tej eskapady a jeżeli takowej nie ma to czy za korytarzami gdzieś niedaleko jest jakiś skafanderek coby wytrzymać tą nawalankę? Po prostu mam dość ciągłego ładowania gry po tym jak mnie ktoś draśnie z shotgun'a i jest po mnie a cheaty i trainery nie wchodzą w rachubę.

Z góry dzięki za pomocne info.
_DsP_
Kot

Dołączenie: 09 Lip 2007, 15:13
Ostatnio był: 09 Lip 2007, 17:24
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 09 Lip 2007, 17:37

Cóż. Pod sarkofagiem powinna być zbroja wspomagana. Można zdobyć gaussa i trochę amunicji do niego. Też przy racjonalnym użytkowaniu (strzelaniu w głowę) amunicja do bardziej normalnej broni, znajdowana przy zabitych powinna pomóc.
Przed wejściem do elektrowni, na pace samochodu powinien leżeć pancerny wojskowy kombinezon.
Grunt, że masz butelkę. Jakby co ukoi troski :wink:
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez _DsP_ w 09 Lip 2007, 18:50

Ok tyle tylko, że radiacja zabija baaardzo szybko, leków mało i wątpię czy uda się dojść do najbliższego pancerzyka dlatego też zastanawiam się czy jest jakaś opcja aby cofnąć się w "magiczny" sposób do wcześniejszych save'ów. Może się gdzieś zapisują jednak a nie tylko nadpisują jeden na drugim. Na chwilę obecną z gry jest więcej nerwów niż przyjemności.
_DsP_
Kot

Postprzez Terminus w 09 Lip 2007, 19:10

Cóż. Przy zabitych często są leki popromienne. W sumie pod sarkofagiem aż tyle tej radiacji to nie ma wbrew pozorom.
A z drugiej strony Ja idąc tam taszczyłem dwa kombinezony, po kilka tysięcy sztuk amunicji, dziesiątek dawek leków i apteczek. I nie było mało.
Jak masz save w Prypeci to możesz stamtąd wziąć ze skrytki pancerny kombinezon, albo wrócić do magazynów wojskowych.
Ja bym mimo wszystko spróbował. Też mi było ciężko za pierwszym razem i kończyło mi się wszystko.
Artefaktów chroniących przed promieniowaniem nie masz?
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez _DsP_ w 09 Lip 2007, 19:43

Do tego dochodzi problem z tym, że nie save'uje gry poprzez menu tylko przez quick-save'y no i oczywiście przez auto dlatego też pytałem się o możliwość odtworzenia starych quick'ów. Jeżeli nie będzie takiej opcji to trzeba będzie zawziąć się i jakoś przez to "ręcznie" przebrnąć.
_DsP_
Kot

Postprzez RogueTrooper w 09 Lip 2007, 19:43

Jeśli byłeś wcześniej w kryjówce Strieloka na spotkaniu z doktorem to koło tych drzwi, które otwiera się dekoderem znajdziesz nowiutki egzoszkielet oraz skrzynki z amunicją i granatami.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez Pigov w 09 Lip 2007, 21:40

Miałem taki sam problem - tyle że ja tam dotarłem w stroju stalkera :)

I cóż, musiałem od nowa grać. Save'ów nie miałem, broń kiepska a pancerz..

Możesz próbować, przedmioty od przeciwników zwykle są losowe, więc może ci się poszczęści i znajdziesz pełno apteczek / anti radów.
Pigov
Kot

Dołączenie: 21 Cze 2007, 18:06
Ostatnio był: 12 Lut 2008, 10:30

Postprzez Vaniol w 10 Lip 2007, 12:34

Parę dni temu też miałem taki problem no i cóż... trainer poszedł w grę... Heh ale tylko wyłączyłem radiację bo to ona mnie zabijała (brak leków, wódy) no i jakoś przeszedłem ;) powiedzmy że tak nagle spadła i już :D

Ale grałem drugi raz, z modami, więc i tak miodność gry już miałem za sobą.
Załączniki
stlk10003trncal-ch.zip
Jakbyś się zdecydował to masz tutaj trainera do wersjii z Patchem 1.0003
(424.28 KiB) Ściągnięto 136 razy
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez shadow-face w 12 Lip 2007, 09:57

Mówiac krotko. Masz przechlapane jak pinokio w krainie termitow.
Pierwsza rzecz, jesli zaczynasz od poczatku sarkofagu to masz długa droge do przejscia nim dostaniesz cokolwiek.
Idac przed siebie napotkasz klienta z shotgunem. Pozwol mu sie wylonic zza winkla. Za pierwszym razem kmioty wychodza w pozycji wyprostowanej, wiec masz okazje oddac jedne ( o ile celny) ladny headshot.
Niestety twoje dzialanie obudzi kolejnego tyle ze z gaussem, wiec nie radze zbyt dlugo stac na samym srodku przejscia. Jak tylko golebiarz odda strzal z gaussa, zacznie mu ladowac do kolejnego strzalu. Daje ci to okolo 3 sek na rozeznanie gdzie dokladnie kmiot stoi. Mniejwiecej w polowie szerokosci korytarza w przykucu. Jak wlaczysz noktowizor to ujrzysz zarys jego postaci.
Po rekonesansie, czekasz az wystrzeli, wylaniasz sie zza winkla i posylasz mu milosny liscik.

Kolejny winkiel. Wiekszy problem bo na koncu masz dwoch panow w egzo uzbrojonych w VLA. W polowie dlugosci masz drzwi skad beda wylazic. Nie daj im sie wygonic z tego miejsca. Jesli masz GP-37 kozystaj z lunety i wal prosto w slepia. Zdejmij ta parke i rura przed siebie do konca, po prawej masz wejscie do pomieszenia, drabina( po lewaj od razu przy wejsciu) na doł, radiacja bedzie wieksza wiec masz malo czasu. Na samy koncu skrzynia z apteczkami, amunicja, lekami i egzoszkieletem. Moze pomoc w zaistanilej sytuacji. Nie zostawaj tam zbyt dlugo. Kliknij na przycis wez wsystko i w miare mozliwosci zmykaj na gore.

Po powrocie moze sie okazac ze bedziesz mial komitet powitalny. Beda drzec japy jakby im kto vodke zwedzil. Musisz sie teraz wrocic do tych drzwi w polowie korytarza. tam sporo ich bedzie, a kryja sie po zakamarkach jak myszy w kosciele. Kozystaja z faktu, ze w pomieszeniu jest ciemno i kryja sie w mroku takze zobaczysz ich dopiero jak oddadza strzał.

Mozesz sie cofnac i pozbierac wszystko co było w cialach. Leki, czasem alkohol. Naboje najczesciej 9.39 ale czasem trafi sie jakis z 5.56 no i apteczki.

Jesli nie dasz sobie rady. No coz... zawsze mozesz zaczac od nowa :D:D

Wiele info jest w innych postach.
W życiu jest tylko jeden poziom trudności... HARD
Awatar użytkownika
shadow-face
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 10:43
Ostatnio był: 13 Lis 2014, 00:05
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość