Zbrojownia

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Zbrojownia

Postprzez miki1984 w 13 Wrz 2012, 15:08

Siemka,

Mam pytanie gdzie jest zbrojownia wolności wiem że w magazynach w wiosce wolności tylko gdzie?
Chodzi mi o budynek ten co jest w nim Łukasz czy w innym. I czy gdy ją znajdę ,,jestem neutralny dla wolnośći"
będę mógł sobie tak sam sobie wybierać z niej rzeczy.?????
Z góry, dziękuję :wódka:
Nie straszny mu żaden Bandyta
Awatar użytkownika
miki1984
Kot

Dołączenie: 12 Wrz 2012, 16:46
Ostatnio był: 13 Kwi 2013, 11:04
Miejscowość: Budzów
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: -4

Reklamy Google

Re: Zbrojownia

Postprzez vandr w 13 Wrz 2012, 15:56

Zbrojownia to pomieszczenie dokładnie pod Łukaszem. Powinien stać na straży koleś, który nie jest chętny Cię do niej przepuścić(albo jest, nie pamiętam już podstawki...). Co do wyboru- jest tam chyba jakiś kombinezon, amunicja i parę granatów.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive miki1984.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez marcel w 13 Wrz 2012, 16:07

Tak jak, napisał @vandr, zbrojownia jest na parterze kwatery Łukasza. Przejścia do niej strzeże jeden z Wolnych, nie przepuści cię dobrowolnie, ale możesz go ominąć, stosując trick z krzesłem. Jest jeszcze jeden sposób, ale nie wiem, czy działa na czystej, niemodowanej wersji: podejdź do strażnika, stań twarzą w jego stronę, przy ścianie, nisko kucnij, a potem jednocześnie wyprostuj się i podskocz, kierując się do przodu, powinieneś wpasować się w miejsce między jego barkiem a sufitem, później to już łatwo - powolutku, pomalutku, kucając przejdziesz do przodu.
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler

Za ten post marcel otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive miki1984.
marcel
Opowiadacz

Dołączenie: 31 Lip 2007, 17:48
Ostatnio był: 29 Paź 2020, 15:47
Kozaki: 193

Postprzez kondotierfred w 13 Wrz 2012, 17:38

Wartownika przy zbrojowni można też wyeliminować, nie narażając się na atak wolnościowców, poprzez wtoczenie przed niego dwóch beczek z paliwem.Jedna za mało. Może to trochę potrwać, ale jak się uda, to idziemy na zewnątrz do okna z lewej strony budynku. Strzelamy w beczkę i po wybuchu drugiej powinien zginąć. Dostęp do zbrojowni stoi otworem. A warto tam wleźć.
No i sposób drugi. Dłuższy, trudniejszy ale ciekawszy. ( dobrze jest wcześniej w Barze wziąć drugie zadanie od Woronina na unikalną broń ) Nie idziemy na początku lokacji do Czachy, lecz od razu do bazy Wolności. I nie do kucharza, a do stojącego na parterze po lewej, handlarza- zbrojmistrza. Bierzemy zadania i wykonujemy ( później będzie łatwiej bez pijawek ). Wracamy, odbieramy zasługi i idziemy do kucharza. Robimy kwest, i znalezionego Buldoga zostawiamy w skrzyniach ( przy ognisku lub barakowozie ) bo trochę waży. Zadania od Woronina na razie nie wolno wykonywać. Idziemy do Łukasza i robimy jego zlecenia. Po nich zadanie na unikalną broń. Wtedy Wolność zamienia się we wrogów. Idziemy do Czachy, może uda się namówić go na wspólny atak, a jeśli nie, to sami musimy oczyścić bazę ( nie jest łatwo ) i mamy taką masę broni, sprzętu i dostęp do zbrojowni z drugim Buldogiem i kupą dobrego sprzętu, że trzeba zrobić kilka kursów do Barmana.
Idąc na tą lokację zabieramy ze sobą jak najmniej broni i można iść bez kurtki czy pancerza, bo znajdziemy aż dwa we wsi Czachy.
Wolność można wybić, bo nie będzie nam jej przyjaźń dalej potrzebna. A za zabicie kumpli Czach, Woronin się nie piekli.

Za ten post kondotierfred otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive miki1984.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48
Kozaki: 25

Postprzez Wolnośč w 20 Wrz 2012, 10:18

Najłatwiejszy sposób na dostęp do zbrojowni wolnośći to : za plecami strażnika jest okno , wyjdź na dwór i strzel przez nie strażnikowi w głowę . Uwaga ważne musisz mieć wyciszoną broń( polecam snajperke) inaczej się nie uda :(

- - -

\
vandr napisał(a):Zbrojownia to pomieszczenie dokładnie pod Łukaszem. Powinien stać na straży koleś, który nie jest chętny Cię do niej przepuścić(albo jest, nie pamiętam już podstawki...). Co do wyboru- jest tam chyba jakiś kombinezon, amunicja i parę granatów.

Dokładnie 3 kombinezony buldog 6 granaty apteczki bandarze leki trs-y i chyba tunder

Uwagi moderatora:

Nie pisz posta pod postem, bo prześmiergniesz kompostem. - Wheeljack
Wolnośč
Kot

Dołączenie: 22 Sie 2012, 21:35
Ostatnio był: 22 Wrz 2012, 17:49
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości