Zaznaczenie wydarzenia jako nierozpoczętego

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Zaznaczenie wydarzenia jako nierozpoczętego

Postprzez aso w 24 Maj 2013, 23:35

Witajcie,
Zrobiłem głupi błąd i po strzelaninie i wejściu do kanałów zapisałem grę na swoim głównym save...
Problemy jakie mnie spotkały z tego powodu:
1) Nie wiedziałem że mogę nie podchodzić do Kreta i od razu za nim poleciałem, przez co mam mało amunicji
2) W sumie jakiś bug jest bo Kret mnie zaprowadził do kanałów ale zniknął... save zapisałem po wejściu do kanału. Jak z niego wyjdę to Kret tam stoi i mówi że mnie zaprowadzi ale nic dalej się nie dzieje. Rzeczy z trupów zebrać nie mogę bo bardzo dużo żołnierzy się tam pojawia (swoją drogą oni się w nieskończoność pojawiają?) - to są chyba ci 'specjalsi' o których Kret wspomniał

I teraz moje pytanie - czy da radę jakoś zmodyfikować save aby zmienić to tak że ta strzelanina przed kanałami jeszcze się nie wydarzyła? Chcę ich wybić ale nie podchodzić do Kreta abym mógł spokojnie zebrać amunicję i sprzedać zbędny szpej. Trochę mi się nie uśmiecha granie od początku, a na obcych save nie lubię grać zbytnio. Chodzi mi dokładniej o to żebym mógł tak zmienić save aby po jego wczytaniu dopiero rozpoczęło się starcie pomiędzy stalkerami i wojskiem.

Aha, wersja gry 1.0006 z lekkimi modyfikacjami - nieograniczony czas zadań + zwiększony udźwig

Pozdrawiam
Q6600 @ 2.8 Ghz | 5.5GB DDR2 | Windows 7
aso
Kot

Dołączenie: 21 Maj 2013, 17:17
Ostatnio był: 10 Lis 2014, 18:10
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: PMm
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Zaznaczenie wydarzenia jako nierozpoczętego

Postprzez Kpuc w 24 Maj 2013, 23:38

Nie, nie da się zmodyfikować save. Co wy z tym oszczędnym tworzeniem zapisów macie, dyski po 500GB 1000GB ... A każdy tak na jednym zapisie siedzi, co za problem robić zapis co kilka minut ? Bez przesady zapis 1 czy z 3MB waży.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez aso w 24 Maj 2013, 23:41

Nie robiłem wielu save bo kiedyś tak robiłem ale się w tym gubiłem, no ale teraz mam nauczkę.
Dzięki za odpowiedź, jeżeli naprawdę się nie da to temat do zamknięcia, chyba że ktoś zna jakiś sposób na to. Bo przez mój błąd zadanie porozmawiania z Kretem nigdy nie zostanie wykonane, a kanałów w życiu nie przejdę z takim zapasem.
aso
Kot

Postprzez OnyksPK w 28 Maj 2013, 11:37

Ci żołnierze skończą się pojawiać musisz iść i próbować ich wybić, razem z grupą Kreta powinno się udać, gdy zabijesz kogoś podbiegaj i szybko przeszukaj i bierz amunicje i sie chowaj ja tak robie, dobrym sposobem jest strzelanie w czerwone beczki gdy żołnierze są obok nich.
Pozdro

A masz jakieś Granaty?
OnyksPK
Kot

Dołączenie: 07 Maj 2013, 14:41
Ostatnio był: 23 Mar 2014, 14:49
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: -1

Postprzez aso w 28 Maj 2013, 12:32

Grupa Kreta praktycznie nie istnieje, został Kret stojący przy włazie i jeden ze stalkerów. Amunicji prawie brak. Zacząłęm od nowa, do zamkniecia.
aso
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości