misje dla wolności - bug za bugiem

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

misje dla wolności - bug za bugiem

Postprzez cerb w 30 Wrz 2010, 10:39

Witam

,mam patcha 1.0006

Postanowiłem popracować dla Wolności ,ale przez błedy nie da się ukończyć wszystkich misji. Szukam rozwiązania problemów:

1. Po poinformowaniu przywódcy wolności ,że niedaleko koczuje grupa Powinności ,odesłał mnie do Maksa. Porozmawiałem z tym Maksem ,a on poszedł zebrać stalkerów na grupę uderzeniową. W momencie ,kiedy Maks zebrał grupę ,która ustawiła się w półkole nastąpiło kilka dialogów ,a następnie zawieszenie. I mimo ,że grupa Powinności jest już dawno zamieciona ,oni nadal stoją w półkółeczku czekając na zbawienie ,nie da się do nich zagadać. A misji niezaliczyło i co dziwne ,nawet informacji o niej nie ma w PDA.

2. Cel poza dostepną mapą. Cel wszedł w przestrzeń między Dziczą a Jantarem i nie chce się stamtąd ruszyć ,a ja do niego przyjśc nie mogę.

http://img826.imageshack.us/f/12676673.jpg/

3. Po zakończeniu misji zniszczenia obozu wojskowych w instytucie Agroprom ,cykl misji zaczął się od początku i znowu muszę powtarzać te same misje. Czytałem natomiast gdzieś na forum ,że jest misja z przejęciem obozu Powinności w Barze ,czy ktoś może to potwierdzić?

4. Nie można zaliczyć misji ochrona granic ,pomimo zabicia wszystkich mutantów ,tzn za pierwszym, razem zaliczyło ,później już nie.
cerb
Stalker

Dołączenie: 25 Sie 2009, 04:30
Ostatnio był: 18 Cze 2012, 01:37
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Reklamy Google

Re: misje dla wolności - bug za bugiem

Postprzez k4r00 w 30 Wrz 2010, 11:24

Witam.
Ja gram na patchu 1.004 z racji tego że mogę instalować różne mody. Stalkera już wymęczyłem na wszystkie sposoby.
Też wkurzała mnie praca dla Wolności. Miałem to samo. Zrób tak: zapisz grę po wyjściu z budynku PRZED rozmową z Maksem. Idź do niego a gdy wszyscy się ustawią to też zrób sejwa. Gdy poczekasz z nimi zaraz wyruszą, jednak nie leć pierwszy i nie atakuj Powinnościowców przed nimi! Gdy oddział okrąży wioske. Ty podejdź do szopy w której siedzi powinność i (o ile zrobiłeś to co mówiłem i jesteś jeszcze neutralny dla nich) powrzucaj tam granaty. Gdy wybiegną pozabijaj reszte i po chwili powinien przyjść Maks. Jeśli zaliczyło Ci zadanie to problem z bani a jeśli jeszcze nie to idź do bazy Wolności tak jakby po nagrode, lecz zamiast gadać z Lukaszem zrób quicksave'a i go wczytaj. Powinno pomóc i zaktualizować Ci zadanie. Teraz tylko idź po nagrodę. Mam nadzieje że pomogłem :E .
Pozdrawiam
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez djcycu w 30 Wrz 2010, 11:30

Ja nie wiem skąd tyle błędów i bugów ale kiedy ja grałem w SoC to miałem wersję 1.0. Uwierzycie że jedynym bugiem był crash w Dolinie Mroku? I zdarzyło mi się to tylko jeden raz na około 20 przejść gry. Ale wracając do pytania: Nikt nie leży tam ranny? W NS miałem takiego samego buga ale gdy poszedłem w pojedynkę ich rozwalić to zaliczyłem zadanie. Wystarczyło ich tylko wytłuc. Początkowo myślałem że twórcy moda tak ustawili by Max nie zginął. A prawda jest taka że mod nie ingerował w to :P Spróbuj ich rozwalić samemu a na pewno się uda.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez k4r00 w 30 Wrz 2010, 12:07

Też rozwalałem ich sam ale nie wiem czemu na wersji 1.004 nie zaliczało mi zadanka. Musiałem wczytywać grę, i kombinować na sto sposobów. A Solyanka mnie tak wkurza że szok. Zresztą napisałem czemu w temacie Solyanki.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Postprzez djcycu w 30 Wrz 2010, 12:49

Mnie też wkurza :D Ale nie mam aktualnie w co grać i chcę sobie po generatorach i martwym mieście polatać. Więc God Mode, Spawner i sru! I tak mod jest jakiś dziwny więc jeśli Naznaczony umie w nim czarować to co :D Do tego czasem ludzie w tym modzie nie wyżywają stąd uważam że trzeba jakoś ich czasem wyposażyć w jakieś exo i porządną pukawkę.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez k4r00 w 30 Wrz 2010, 12:55

Ja już narazie mam dość NS. :) Teraz gram w Dima's MODa. Całkiem fajny według mnie. Autor pisze że ten mod składa się też z Solyanki ale narazie nie dopatrzyłem się żadnych podobieństw.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Postprzez cerb w 30 Wrz 2010, 13:32

Dzięki za rozwiązanie ,ale dla mnie jest już za późno. Działałem na dwa fronty i tą misję zostawiłem sobie na koniec - jak już zrobie wszystkie misje neutralne ,więc musiałbym się za daleko cofać w grze.

A jak jest z tym napadem na Bar ,rzeczywiście istnieje taka misja?

Ale nie mam aktualnie w co grać i chcę sobie po generatorach i martwym mieście polatać.

Też lubię po Prypeci pobiegać ,ale najbardziej w multiplayerze :)
cerb
Stalker

Dołączenie: 25 Sie 2009, 04:30
Ostatnio był: 18 Cze 2012, 01:37
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez k4r00 w 30 Wrz 2010, 14:01

O napadzie na bar pierwsze słyszę... Na czystej wersji nie było czegoś takiego. Ale w różnych modach owszem, są takie misje.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Postprzez polstal07 w 30 Wrz 2010, 21:49

Raz tylko pomagałem wolności. Po załatwieniu pijawek wracam do Łukasza a on milczy i stoi jak słup soli. Darowałem sobie i rozwaliłem wolność.

polstal07
Wygnany z Zony

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 15:16
Ostatnio był: 01 Paź 2010, 22:12
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez k4r00 w 30 Wrz 2010, 21:59

To wybiciu pijawek nie idziesz do Łukasza tylko do Kutwy! Stoi on na dole.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Postprzez polstal07 w 01 Paź 2010, 00:04

Ostatni raz grałem w czysty cień czernobyla w 2008 roku, teraz gram w mody, więc dokładnie nie pamiętam.

polstal07
Wygnany z Zony

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 15:16
Ostatnio był: 01 Paź 2010, 22:12
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez k4r00 w 01 Paź 2010, 10:45

Ja tak samo gram w mody by jakoś urozmaicić SoCa. Szkoda że takich fajnych modów w stylu Priboi, Zew Monolitu, nie ma do CS lub CoP.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości