Jaki diabeł, w magazynach?

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jaki diabeł, w magazynach?

Postprzez Przemko96 w 07 Sie 2012, 12:46

Po wykonaniu zadań o zlikwidowanie gniazda pijawek (w barze od jednego gościa jak i od gościa w bazie wojskowej) ruszyłem z fabułą do przodu. Przeszedłem lab x18 jak i lab x16 i postanowiłem porobić trochę luźniejszych zadań, pozwiedzać, itp.
Więc wyruszyłem odnaleźć Buldoga 6, lecz jak tylko zbliżyłem się do wioski mojego stalkera coś opętało.
Zaczął się chwiać, ekran robił się raz jaśniejszy raz ciemniejszy, obraz się rozmazywał a wszystkiemu towarzyszył dosyć niemiły i irytujący odgłos który trudno opisać. Coś jakby podmuch złowrogiego wiatru czy coś :D
Po chwili wszystko umilkło, więc kontynuowałem zwiedzane wioski. Lecz w tedy cała sekwencja się powtórzyła, co gorsza nasiliła się.
Po paru takich seriach ekran był cały rozdwojony, poza kolorem białym były tylko kontury drogi i budynków, co parę sekund były migawki krwisto czerwonego ekranu.
Pomyślałem sobie że nic tam po mnie i uciekłem gdzie pieprz rośnie.
Okazało się że pieprz rośne w bazie wojskowej powinności bo tam zakończyłem ucieczkę.
Wszystko wróciło do normy, lecz jak tylko się zbliżyłem w terany wioski wszystko zaczęło się na nowo.
Więc? Jaki diabeł tam zamieszkał po wygnaniu jednego diabelstwa? (pijawek)

I drugie pytanie nie na temat a w temacie bo w tej samej lokacji:
Po wykonaniu zadania dla Łukasza (obrona obozu przed Monolitem) zaraz po odebraniu nagrody dostałem nowe zadanie; Obrona granicy.
Okazało się że jakieś potwory postanowiły się przedrzeć ze strony mózgozwęglacza, jednak na miejscu nic tam nie było...
Teraz to zadanie zalega mi w PDA i nie mogę go wykonać bo najzwyczajniej w świecie tam potworów nie ma... (wierzcie mi wybiłem wszystko dookoła i biegałem wszędzie przed granicą czy coś się nie zapodziało)
W ogóle czemu dostaje się takiego typu zadanie chociaż się ich nie brało (np. po wyjściu z x16 dostałem zadanie od profesora by zniszczyć gniazdo Snorków)
Więc? da się to zadanie jakoś wykonać czy oznajmić Łukaszowi że się nie podejmę tego zadania?
Awatar użytkownika
Przemko96
Kot

Dołączenie: 30 Lip 2012, 21:13
Ostatnio był: 15 Lut 2013, 17:58
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Jaki diabeł, w magazynach?

Postprzez weteran XD w 07 Sie 2012, 12:56

To był kontroler.
Ja też miałem taką sytłację. Ale zadanie wykonałem po wyłączeniu mózgozwęglacza jak przechodziłem z lasu do magazynów to wolność przy barierze była atakowana przez mutanty.
Ostatnio edytowany przez weteran XD, 07 Sie 2012, 23:43, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post weteran XD otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Przemko96, SkullDagger, Afrose,
Negative r_populik, Gorianov, Sivert.
Awatar użytkownika
weteran XD
Stalker

Dołączenie: 19 Sty 2012, 23:08
Ostatnio był: 31 Gru 2014, 22:20
Miejscowość: gdzieś tam w czarnobylu
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -26

Postprzez Przemko96 w 07 Sie 2012, 13:09

Wooow
A ja myślałem że kontrolerzy robią tylko to swoje ,,przybliżenie''
No cóż, widzę że nie bez powodu mam rangę Kot :)

Czekam tez na wyjaśnienie drugiego pytania.

P.S.
Dziś jest dobry dzień na zabijanie kontrolerów.
Awatar użytkownika
Przemko96
Kot

Postprzez Allistdead w 07 Sie 2012, 13:21

Tez miałem to zadanie (i nie ja jeden). Tez nie mogłem go wykonać (i nie ja jeden). Jakiś mutant musiał wyemigrować nie wiadomo gdzie i póki jakoś nie zginie to zadania ci nie zaliczy. Olej to, nie ma sensu go szukać. U mnie też go nie było aż w końcu sam zginął. Pewnie wlazł w jakąś anomalię albo wpadł na oddział Czachy ;)
A co do zadań to widzisz, czasem dostajesz je ot tak. To pewnie miało symulować żywe otoczenie czy coś takiego. Że niby jesteś w okolicy to wołają żebyś pomógł bo akurat przypadkiem jest alarmowa sytuacja. Tyle, że te zadania się powtarzają co jakiś czas i to strasznie wkurzające jak na przykład po raz piąty masz bronić obozu przed napaścią bandytów czy wybijać stado niby psów.
Ten diabeł to jak pisał przedmówca kontroler jest. Ubij go to będziesz miał spokój. Polecam użyć noża.
Ostatnio edytowany przez Allistdead, 19 Cze 2013, 23:47, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Allistdead otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Przemko96.
Awatar użytkownika
Allistdead
Stalker

Dołączenie: 05 Sty 2012, 02:05
Ostatnio był: 19 Lis 2013, 07:31
Miejscowość: Wrocław
Kozaki: 15

Postprzez Przemko96 w 07 Sie 2012, 13:40

Allistdead napisał(a):Tyle, że te zadania się powtarzają co jakiś czas i to strasznie wkurzające

Tego akurat nie trzeba mówić...
Za każdym razem jak wejdziemy na wysypisko (no, może nie zawsze) pojawi się komunikat: Obroń obóz na wysypisku
Dzięki temu zadaniu w zakładce zadań niewykonanych nie jest pusto :)
A poza tym to dzięki masz u mnie Kozaczka.
Awatar użytkownika
Przemko96
Kot

Postprzez StalkerCiastek w 07 Sie 2012, 13:45

Dziwna sprawa z tym zadaniem. Przede wszystkim nigdy nie zdarzyło mi się, żeby Bariera była atakowana przez mutanty. Zawsze przez Monolit. I to było dosyć upierdliwe, bo zaraz po zrobieniu zadania dostawałem następne takie samo. Jeśli tobie się nie chce zaliczyć, to znaczy, że gdzieś utknął jakiś wróg. Może to być za miejscem, gdzie automatycznie przechodzi się do następnej lokacji - a więc nie ma jak się tam dostać i zabić mutanta/stalkera.
Co do snorków: to zadania które czasami się pojawiają tak po prostu, jak np. obrona tego magazynu na wysypisku przed bandytami.
Nie musisz robić tych zadań i zwyczajnie je ignoruj. Nie ma sensu bawić się w naprawianie bugów, bo te questy są nieistotne, a i nagrody kiepskie.
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez kondotierfred w 07 Sie 2012, 19:34

Jeśli trochę pobiegasz po terenie gdzie leżą trupy monolitowców, to po jakimś czasie z lasu zaczną wybiegać psy.
Ale to może trochę potrwać. Wybiegają spośród kamieni za płotem, z prawej strony drogi.Trzeba tam chyba wejść. Moje były nieagresywne. Pierwszy omal mnie nie przewrócił bez atakowania, stałem mu na drodze oczyszczając trupa. Bardziej interesowały je trupy i łatwo dały się pozabijać. Innych stworków nie miałem.

A obrona obozu na wysypisku jest o tyle ciekawa, że bierze się za nią nagrody od Sidorowicza, do którego i tak trzeba będzie wrócić. Mało walki, a można też zebrać trochę amunicji i apteczek, kozaków do szybkiego spieniężenia u stalkerów, lub schowania w skrytkach.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48
Kozaki: 25

Postprzez pan kozaq w 16 Sie 2012, 21:10

W opuszczonej wiosce po oczyszczeniu jej z pijawek ZAWSZE będzie mieszkoał kontroler. Jak np. przejdziesz z magazynów do baru, uzupełnisz zapasy i pójdziesz znowu do wioski to w między czasie zrespawnuje ci się tam kontroler
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości