przez Shaockgun w 17 Paź 2009, 16:58
Siema,
mam pytanie do modderów znających się na plikach odpowiedzialnych za handel. Czy da się zrobić taki tricek, aby można było handlować WSZYSTKIM (bronią, artefaktami, amunicją, może kombinezonami?) ze wszystkimi BN w grze?
Chodzi o to, aby handlowanie ze stalkerami miało jakiś sens, aby można było im sprzedawać broń z amunicją, której by używali (naturalnie jeśli sprzedana pukawa będzie lepsza od posiadanej przez BN-a). Może podam przykład, by łatwiej było załapać:
Idziemy sobie, powiedzmy, po Kordonie, i spotykamy jakiegoś kota (stalkera, nie zwierzaka). Ma on słabiutkiego PMm. No więc sprzedajemy mu, np. Vipera 5 i trochę amunicji. Uradowany kot chowa swojego straszaka w kieszeń i jara się nową pukawką.
Tjaa, to taki przykład. Chodzi też o to, aby sprzedać BN-owi amunicję do broni, której by używał, a nie, że wystrzela magazynek nowej broni i wyrzuci ją. Myślę, że chodzi tylko o zdjęcie tej blokady, która uniemożliwia sprzedanie Bn-owi czegoś innego niż żarcie czy apteczka.
Widziałem taką modyfikację do CN, ale wolę Cień Czarnobyla, więc proszę o odpowiedz - jakie pliki zedytować czy coś.
"Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie:
Co lepsze - dupa, czy żarcie?
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Ale przeje*ane jest stać na warcie"