Przejścia między mapami w powietrzu

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Przejścia między mapami w powietrzu

Postprzez doubleffect w 04 Maj 2010, 19:15

Od SHoC zmieniam różne rzeczy w folderze gamedata. Tym razem pozmieniałem mniej więcej takie rzeczy:
- waga plecaka: 300kg
- szybsze bieganie
- wyższe skakanie
- zmiana nazw broni na prawdziwe
- dostępność wszystkich broni do kupienia od początku u każdego handlarza
- zerowe oddziaływanie na bohatera ognia, radiacji itp. ogólnie bohater jest nieśmiertelny... chyba tyle

Postanowiłem przejść Call of Pripyat jeszcze raz, żeby powykonywać wszystkie możliwe poboczne questy. Okazało się to niemożliwe... Zebrałem wszystkie dokumenty w fabryce Jupiter, ale Nitro (Azot), mając wszystko przed oczami, powiedział, że nie ma tu nic interesującego. Cały czas wskazywało mi na mapie, że mam pójść w tej sprawie albo na Skadowsk, a jak byłem na Skadowsku, to tam, że na stację Janów. Wyglądało na to, że nie dostanę się do Prypeci...

Wtedy idąc jeszcze raz w stronę fabryki Jupiter (mimo że miałem wszystko dokumenty; pomyślałem, że może po ponownym powrocie coś się zmieni), skoczyłem w górę w biegu i zamiast przelecieć nad jednym z budynków wokół stacji Janów, gra się zatrzymała i nagle pojawił się ekran wczytywania mapy, po obrazku już wiedziałem, że wczytuje mapę Prypeci! Tam od razu znalazłem się w pralni i rozmawiałem z pułkownikiem. Okazało się, że w pralni jest też Vano (w stroju, jaki by dostał, gdybym mu załatwił, gdybyśmy poszli przez podziemia do Prypeci) i jest też ten ocalały żołnierz. Po 1. zadaniu w Prypeci pojawił się też Garry. Okazało się, że ci dwaj przybyli z Garrym. Zulu nie widać. Mogę wrócić do Jupitera i na tamtej mapie po przeskoczeniu tego samego budynku, ale z innej strony, przenosi mnie automatycznie na mapę Zaton, na Skadowsk.

Co więcej, wracam na stację Janów - patrzę, stoi Vano w zwykłym stroju i lamentuje, mimo że długu nie trzeba było oddawać, bo powybijałem ludzi, którym wisiał pieniądze.

O co chodzi? Która z moich modyfikacji sprawiła, że mimo kompletu dokumentów nie mogłem dostać się normalnie do Prypeci (tj. u Azota nie doszło do sytuacji, w której powiedział, że może to i owo tam uruchomić, a ja w ogóle nie musiałem zebrać grupy, żeby pójść tam). Może jakiś wpływ też na to ma fakt, że mam broń Zulu, którą normalnie dostaje się od niego?
doubleffect
Kot

Dołączenie: 08 Cze 2009, 20:04
Ostatnio był: 21 Wrz 2010, 15:21
Kozaki: -1

Reklamy Google

Re: Przejścia między mapami w powietrzu

Postprzez Wheeljack w 04 Maj 2010, 19:27

Modyfikacje są zbyt proste żeby miały na to wpływ. Śmigłowce wszystkie zbadałeś?
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 21:56
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez doubleffect w 04 Maj 2010, 20:25

Tak, wszystkie.

Już zdobyłem dokumentacje na temat "item 62", a cały czas (teraz jestem na mapie Zaton) wskazuje mi Bearda (Brodacza), jako miejsce, gdzie mam pójść w sprawie "Road to Pripyat. Investigate Department 1 of Jupiter...". Nonsens.
doubleffect
Kot

Dołączenie: 08 Cze 2009, 20:04
Ostatnio był: 21 Wrz 2010, 15:21
Kozaki: -1

Postprzez Wheeljack w 05 Maj 2010, 15:38

Tu w solucji Jupitera masz napisane wszystko co należy dalej zrobić.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 21:56
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez caleb59 w 05 Maj 2010, 16:13

doubleffect napisał(a):Tak, wszystkie.

Już zdobyłem dokumentacje na temat "item 62", a cały czas (teraz jestem na mapie Zaton) wskazuje mi Bearda (Brodacza), jako miejsce, gdzie mam pójść w sprawie "Road to Pripyat. Investigate Department 1 of Jupiter...". Nonsens.

To "nazewnictwo"... masz oryginalną polską wersję gry na patchu 1.6.02 czy jak?
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Wczoraj, 23:04
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości