AIRSoft

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: AIRSoft

Postprzez BelegPz w 10 Mar 2009, 18:21

W asg bawię się od 2 lat

Mój sprzęt to M16A4 które opisałem w temacie "wasze spluwy" dodatkowo posiadam kilka mundurów Woodland , Marpat , UCP , Flectarn oraz kamizelkę taktyczną UTG ochraniacze na kolana i łokcie kilka czapek USMC oraz nóż szturmowy. Jeśli chodzi o asg wiem że wystarczą tylko chęci reszta sama się sam się ułoży wystarczy popytać kolegów oraz koleżanki :D
Image
Awatar użytkownika
BelegPz
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2007, 17:11
Ostatnio był: 03 Paź 2010, 13:44
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Chemical123 w 15 Maj 2009, 19:23

Jedzie ktos na Tomaszowo 2009? ;)
www.chemical123.deviantart.com
-----------------------------------------
...C'mon Devil! hold on tight!
C'mon Devil! Feel my pride...
Awatar użytkownika
Chemical123
Stalker

Dołączenie: 30 Wrz 2007, 21:29
Ostatnio był: 17 Sty 2013, 21:39
Miejscowość: Zgorzelec
Kozaki: 1

Postprzez caleb59 w 15 Maj 2009, 19:33

A to moja klamka - malo uzywana - wisi na scianie jako dekoracja (za duzy jestem na zabawy w wojne) - przypomina mi czasy gdy bylem w wojsku ghe! :D

AK-47 sprezynowy model P.1093:

Image Image

BTW u mnie loze, rekojesc i kolba maja ciemniejszy odcien brazu tak samo magazynek u mnie nie jest skrecany na srobki (zdjecia powyzej pochodza z witryny sklepu internetowego zajmujacego sie tematyka ASG - sam niestety nie posiadam cyfrowki)...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 21 Maj 2025, 17:32
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 678

Postprzez Spirit w 11 Cze 2009, 23:00

Fota z przed roku
Cóż, to co mam w łapach nie moje niestety, moja zabaweczka leży oparta o drzewo :wink: . M4A1 firmy G&P dokładnie.
Do tej pory sprzęt wiele się nie zmienił, ale teraz mam w planach stylizacje, a w przyszłości reko, WDW z okresu Afganu więc całkowite przezbrojenie mnie czeka :)

Edit. I Caleb nie rozśmieszaj mnie że "za duży na zabawę w wojnę" :) Z tego się nie wyrasta :D
Spirit
Kot

Dołączenie: 13 Maj 2008, 19:08
Ostatnio był: 22 Paź 2010, 19:18
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez Maly Mod w 12 Cze 2009, 00:13

A oto mój winchester ASG trochę star i przytarty (lubi się zaciąć) zdjęcie:
Image -Tujtaj świeżo pomalowana.

Mam go już z 3 lata i trochę się rozpsuł. W zestawie miałem celownik -zgubiony podczas meczu ASG i doczepianą kolbę która pękła. Wyurzyła i się rozpadła (była z aluminium i chyba nie od kąpletu i odpadł uchwyt mocujący)
Ale sama broń jeszcze się trzyma, lufa i mechanizm wewnętrzny z alu ,a reszta z plastiku

A w samo ASG się już prawie się nie bawię bo lekko wyrosłem (ale mam poradę do strzelb ASG używaj najcięższych kulek )
Maly Mod

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez fosio w 16 Cze 2009, 02:08

Witam ponownie jako pośrednik. Poproszono mnie bym ponownie wystawił ogłoszenie dot. LARP-a Stalkera. Tym razem wiadoma jest data rozpoczęcia, wszystko jest dopięte na ostatni guzik co za tym idzie; można rozpocząć naszą małą przygodę LARP-ową z elementami ASG w świecie S.T.A.L.K.E.R.-a. Zapraszam do dokładnego przeczytania, a w dniu LARP-a miłej zabawy życzę :)

Kod: Zaznacz wszystko
Witam.
Na 12 lipca zaplanowany jest larp w klimacie stalkera pod patronatem asgw.
Miejsce: Mokry ług pod Warszawą

http://www.asg.qrde.pl/forum/viewforum.php?f=52
(informacje, dyskusja, linki do materiałów)

mechanika (zerżnięta z różnych systemów) wciąż się rozwija i będzie się rozwijać => jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę / pomysły

zgłoszenia osób które nie mają ochoty rejestrować się "na kolejnym durnym forum do którego nie zapamiętam longinu ani hasła" proszę wysyłać na adres:

[email protected]

mail z zgłoszeniem tytułować: ZGŁOSZENIE <nick>
W zgłoszeniu należy podać:
Imię i nazwisko,
datę urodzenia,
nick z forum,
"wymarzoną rolę"
informacje o granych rpg / larp
opis broni której zamierzacie używać.

Serdecznie zapraszam.
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Postprzez Tobilp w 11 Lip 2009, 14:23

Mam dwa pytania dotyczące ASG:
1.Który rodzaj lepszy: Elektryczne czy Sprężynowe?
2.Jaka najlepsza stronka gdzie moge kupić ASG BEZ ZEZWOLEŃ?
Image
Awatar użytkownika
Tobilp
Kot

Dołączenie: 08 Lip 2009, 10:18
Ostatnio był: 15 Kwi 2012, 14:26
Miejscowość: Prypeć :)
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Method w 20 Lip 2009, 16:16

Tolbilp trochę głupie pytania, wszystko można znaleśc w google, ale odpowiem sam :
1.DOBRY elektryk daje o wiele więcej frajdy niż sprężyniak, niestety jest o wiele droższy (cena od ok.600zł). Oczywiście piszę u o dobrych elektrykach, a nie o tych pseudo za 150zł co to 2 magazynkach idą w piz-du :D.Ogólnie z elektrykiem więcej frajdy jest, nie trzeba przeładowywac po każdym strzale, tylko pruc ciągłym :D. Tak więc jak masz kasę bierz elektro, jak tyle nie masz bierz dobrego sprężyniaka.
2.Wszystkie ASG są bez zezwolenia, a stronek gdzie sprzedają takowe jest w jeszcze większe piz- du i jeszcze trochę :D
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 174

Postprzez Crisu w 20 Lip 2009, 22:15

Bzdury gadasz co do pierwszego punktu. Masz typowo szpanerskie podejście...
Do kwestii napędu replik należy podchodzić technicznie i praktycznie.

Elektryk - tak, ale należy pamiętać by nie kupować pistoletów bądź karabinów snajperskich z napędem elektrycznym. To zupełny bezsens. Przeznaczeniem tego napędu są karabiny automatyczne bądź pistolety maszynowe czyli mówiąc krótko wszystko co może szybko strzelać. Baterie starczają na stosunkowo długi czas i zapewniają na prawdę przytłaczającą siłę ognia.

Sprężyna wcale nie jest czymś najgorszym. Źle się to odbiera, ale co poradzić na ludzi ślepych. Owszem, jeśli ma się na myśli springi ze sklepu 'Wszystko po 4,50zł' to oczywiste, że są to buble na kilka minut. Jednak porządny napęd sprężynowy zawarty w powtarzalnych karabinach snajperskich to coś, na czym z pewnością nikt się nie zawiedzie. Nie wymaga zasilania jak AEG, ani nie potrzebuje gazu. Po prostu - dostajesz do łapek replikę gotową do strzału. Bez zbędnego napełniania magazynku gazem czy też ładowania baterii.

Gaziaki to nieco inna sprawa bo potrzebne są specyficzne warunki by broń była użyteczna w 100%. Zimą GreenGas często potrafi w najmniej oczekiwanym momencie, tak po prostu 'zamarznąć' i prędkość wylotowa kulki drastycznie spada prawie do zera, czyt. strzelasz na jakieś 2m. To jedyny problem występujący w tym napędzie, tylko zimą. Jednak ma swoje zalety bo replika zasilana gazem ma potężnego kopa i jest bardzo celna. Dlatego też GreenGas wykorzystywany jest w karabinach snajperskich i pistoletach. Osobiście najbardziej polecam ten rodzaj napędu.

Wybór więc należy do tego kto myśli o zakupie repliki, tak więc jeśli osoba taka woli w spokoju przyczaić się i niezauważonym zdjąć kilku wrogów z pewnością wybierze karabin snajperski, tutaj polecam gaz. Natomiast jeśli podejście osoby postawionej przed wyborem repliki porównywalne jest z podejściem ruskich trepów to wybór padnie na szybkiego i mocnego elektryka czyli jakiś karabin automatyczny bądź pistolet maszynowy. Należy pamiętać by w miarę możliwości jako broń boczną brać pistolet, najlepiej gazowy. Ot, taka mała, pomocna sugestia.

- - -

Punkcik drugi. Zezwolenia.
By zakupić replikę ASG w sumie nie potrzeba żadnego zezwolenia. Do zabawy na podwórku czy w gronie znajomych także nie potrzeba żadnych zezwoleń. Schody zaczynają się dopiero gdy w grę wchodzą zloty, na których uczestnik może mieć najmniej, podkreślam - najmniej 16 lat.

Podobnie jest z lataniem po opuszczonych terenach, które i tak są terenami publicznymi bądź prywatnymi. Bez zgody właściciela bądź bez zgłoszenia tego odpowiednim władzom są dwa wyjścia... Pierwsze i za razem gorsze to takie, że ktoś może to zgłosić policji, a wtedy całkiem możliwe, że można pożegnać się z repliką i być zawiniętym. Drugim wyjściem jest to, że zawsze może się upiec.

Wiem bo swego czasu dość długo byłem członkiem poznańskiego Oddziału AT BOA. Kto siedzi w AirSofcie dłuższy czas pewnie o nas słyszał... Cóż, wspaniałe czasy, ale życie toczy się dalej i należy zrezygnować z przyjemności.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez many18 w 15 Sie 2009, 21:55

Ostatnio zainteresowałem się ASG i zastanawiam się nad kupnem broni. Pewien kolega pokazał mi sklep tanie militaria i znalazłem tam G36C elektryk (http://www.taniemilitaria.pl/sklep/prod ... cts_id=345) i chciałbym wiedzieć czy opłaca się go kupić? Czy nie rozpadnie się po kilku strzałach?
many18
Kot

Dołączenie: 15 Sie 2009, 17:04
Ostatnio był: 16 Sie 2009, 17:21
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez Soviet w 15 Sie 2009, 22:01

many18 napisał(a):Ostatnio zainteresowałem się ASG i zastanawiam się nad kupnem broni. Pewien kolega pokazał mi sklep tanie militaria i znalazłem tam G36C elektryk (http://www.taniemilitaria.pl/sklep/prod ... cts_id=345) i chciałbym wiedzieć czy opłaca się go kupić? Czy nie rozpadnie się po kilku strzałach?

Człowieniu... To, że Crisu się zna, nie znaczy, że my tu jakieś mastery od ASG jesteśmy. To Twój pierwszy post, dlaczego nie zarejestrowałeś się: tu (http://bron.iweb.pl/), tu (http://www.airguns.pl/), lub choćby tu (http://wmasg.pl)?
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez AlianPl w 08 Wrz 2009, 00:30

Bardziej polecam krakmana. a co do info to wmasg.pl
Wiec witam wszystki Asg'owiczów ;] ten dziwny sport uprawiam już z 2 latka.
Posiadam replike AK-74 CM.031
Ale powiadam wam, że ostatnio szykuje się strzelanka może wiecie coś o niej i kto się na nią pisze?
http://www.stalker.nysa.pl/stalker.html
No ja dodam od siebie tyle, że czytając to dostałem ślinotoku. :D :wĂłdka:
Pozdro!
Awatar użytkownika
AlianPl
Stalker

Dołączenie: 07 Wrz 2009, 18:02
Ostatnio był: 22 Lis 2014, 18:08
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 7

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości