AIRSoft

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: AIRSoft

Postprzez Greyeeh w 27 Kwi 2010, 10:41

DajKamienia, nie "surwiwalowa" tylko sruvivalowa ;)

#up.
http://www.taiwangun.com/pistolety_gazo ... -1383.html

Jest trochę droższy ale nic konkretnego do 150zł nie znajdziesz.
Awatar użytkownika
Greyeeh
Redaktor

Dołączenie: 29 Gru 2008, 21:08
Ostatnio był: 08 Sty 2014, 19:48
Miejscowość: Jaworzno
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 66

Reklamy Google

Postprzez DajKamienia w 27 Kwi 2010, 11:38

Wiem, ale to nie ja mam hasło do konta :E Jak jego właściciel wejdzie, to to zmieni. Gwoli ścisłości, on już o tym wie
Bartek AKA sting
Cłonek
B-COMPANY
First To Fight!
Airsoft Clan
Awatar użytkownika
DajKamienia
Kot

Dołączenie: 09 Lut 2010, 22:10
Ostatnio był: 10 Lut 2011, 19:00
Miejscowość: Piła
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 1

Postprzez Greyeeh w 28 Kwi 2010, 09:44

Jeśli chodzi o scenariusz, to bardzo fajny. Dziennik trochę chaotycznie napisany, mimo wszystko dobry.
Filmiku nie oglądnąłem całego.
Awatar użytkownika
Greyeeh
Redaktor

Dołączenie: 29 Gru 2008, 21:08
Ostatnio był: 08 Sty 2014, 19:48
Miejscowość: Jaworzno
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 66

Postprzez punisher3456 w 04 Maj 2010, 15:26

Oficjalne Forum Projektu stalkera! Tylko zainteresowani, szczegóły na priv
http://stalker.hindus.pl/forum/
Pozdrawiam
punisher3456
Kot

Dołączenie: 21 Paź 2008, 20:43
Ostatnio był: 23 Mar 2014, 21:27
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Postprzez J0Hny w 09 Maj 2010, 16:04

W czerwcu w taiwangun podobno ma być plastikowy Colt 1911 na Green Gas.
The healthy human mind doesn't wake up in the morning thinking this is its last day on Earth. But I think that's a luxury. Not a curse. To know you're close to the end is a kind of freedom.
Awatar użytkownika
J0Hny
Stalker

Dołączenie: 06 Kwi 2010, 09:35
Ostatnio był: 05 Lis 2014, 23:53
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC

S.T.A.L.K.E.R. Project - LARP

Postprzez DajKamienia w 07 Cze 2010, 17:23

Witam i serdecznie zapraszam na odbywającą się po raz pierwszy imprezę "AirSoftowo/RPG'ową" (LARP'a) o nazwie S.T.A.L.K.E.R. Project

Termin: 20-21-22 sierpnia 2010
Miejsce: woj.lubuskie - na razie nie do końca ustalone, więcej danych będzie z czasem
Czas trwania: 3 dni
Ilość miejsc: im więcej, tym lepiej :E
Wpisowe: pewnie koło 30 zł, ale nie na 100%

Zapisy na [email protected], w zgłoszeniu należy wysłać plik tekstowy z profilem postaci (można grupami), oraz
Imię
Nazwisko
Miejsce zamieszkania
Grupa (niezrzeszeni również mogą :wink: )
Dlaczego chcesz w tym uczestniczyć?
+
Plik tekstowy(notatnik) z opisem postaci
Za przykładowy profil podam mój

-Imię: Wania

-Nazwisko: Grozny

-Cel: Zarobienie na artefaktach

-Broń: M4 CQB

-Specjalizacja: Medyk

-Frakcja: Powinność

-Umiejętności: Potrafi omijać anomalie, leczy i reanimuje za ruble, sprzedaje opatrunki.

-Przeszłość: Dawny członek Specnazu, sprzedał dom, aby mieć forsę w Zonie

-Adnotacje: Woli poruszać się w grupie, nienawidzi potworów w tunelach i budynkach.

Zapisy do połowy lipca!!! Informacje o wpłatach, o ile będą, będą zamieszczane na forum, a dokładniejsze dane będą wysyłane e-mailem.

Uwagi moderatora:

Masz swojego posta tu! Temat dobry, to po kiego do ciężkiej nędzy pisać nowy. - ati / A to już drugi raz tak, więc warnik wychowawczy. - xKoweKx
Bartek AKA sting
Cłonek
B-COMPANY
First To Fight!
Airsoft Clan
Awatar użytkownika
DajKamienia
Kot

Dołączenie: 09 Lut 2010, 22:10
Ostatnio był: 10 Lut 2011, 19:00
Miejscowość: Piła
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Bulldog 6

Postprzez Tomasz Kawka w 08 Cze 2010, 19:53

Ja mam m83colt commando ( de facto jest to m4 z kolimatorem, rączką, laserem itd.)

Mam pytanie - Czy żeby nie zrobić sobie przypału na zlocie, to za ile muszę mieć spluwę?
Awatar użytkownika
Tomasz Kawka
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2009, 16:21
Ostatnio był: 21 Maj 2013, 01:10
Miejscowość: Kordon
Kozaki: 0

Postprzez specPL w 10 Cze 2010, 15:17

Tomasz Kawka napisał(a):Ja mam m83colt commando ( de facto jest to m4 z kolimatorem, rączką, laserem itd.)

Mam pytanie - Czy żeby nie zrobić sobie przypału na zlocie, to za ile muszę mieć spluwę?

generalnie ta broń co ją masz to ssie- dalej rzucisz kulką niż nią strzelisz.

a za broń nie może ci nikt robić przytyków- każdy ma to na co go stać i tyle. airsoft to droga rzecz, zwłaszcza jak już grasz na serio. polecam ci elektryki BOYi - mają dobre kałasze. a dobre modele AR-15 ( czyli min. M4, M16 itp) zaczynają się tak gdzieś od 800 złotych ;)
specPL
Stalker

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:14
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 22:16
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 7

Postprzez Kuballa44 w 10 Cze 2010, 16:40

Ze swojej strony, polecę Cymę. Oraz aukcje na allegro, sklepu Krakman, czy Airsoftguns. Można tam zakupić sprzęt Boyi, Cymy, (dobra seria RK) za około 250 złotych... Używane jeszcze taniej. ;) A nówki, w wymienionych sklepach, kosztują około 500 złotych. :)
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 00:39
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Kozaki: 297

Postprzez Method w 10 Cze 2010, 21:45

Tak za jakieś 985218628821 złotych :P

A dokładniej - aby nie robic siary to coś niechińskiego, choc dla mnie ważniejsze są bardziej parametry niż firma (oczywiście "parametry" to nie ilośc fps!)
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Kozaki: 174

Postprzez specPL w 30 Cze 2010, 17:55

Method napisał(a):
Tak za jakieś 985218628821 złotych :P

A dokładniej - aby nie robic siary to coś niechińskiego, choc dla mnie ważniejsze są bardziej parametry niż firma (oczywiście "parametry" to nie ilośc fps!)

aby nie robić siary coś niechińskiego....stary, teraz chińczyki są często porównywalne LUB lepsze od takiego G&G, TM czy innego "markowego" karabinu. często nawet już mają orginalne oznakowanie charakterystyczne dla danej broni.
specPL
Stalker

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:14
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 22:16
Kozaki: 7

Postprzez Method w 30 Cze 2010, 22:35

teraz chińczyki są często porównywalne LUB lepsze od takiego G&G, TM czy innego "markowego" karabinu .

Owszem, porównywało się karabiny "Type 81" z eMkami, ale to już inny temat :P

Dobra "stary", nie mówię tu o produktach CYMY (ale tych za >300 zł, bo widziałem że z tych już można się pobawić) czy GALAXY, a typowych badziewiach z targu itp

Mimo wszystko - chciałbym zobaczyć test takiego TM i chinola po paru latach biegania w błocie/lesie/śniegu, misji CQB, biegania w deszczu ... na pewno byłoby ciekawie z tą "lepszością" ;)

A oznaczenie ... oznaczenie to ja widziałem i w replikach z kiosku, żaden wyczyn dla chinolków zrobić parę literek/znaczków na plastiku ;)

Oczywiście, nie piszę że na strzelanki trzeba brać minimum replikę firmy TM aby "nie zrobić sobie przypału na zlocie" nikt (a przynajmniej nikt z prawdziwych maniaków ASG nie będzie robił Ci wymówek za strzelanie z chińskiej repliki, cały czas mówię o takiej naprawdę taniej i słabej). Ale nie dziw się że gdy wyciągniesz tą giwerę pojawią się uśmiechy (i to nie z powodu zadowolenia, no chyba że ktoś się będzie cieszył że będziesz żywą tarczą z małą zdolnością strzelecką). Kiedyś, jak sam się trochę w to bawiłem graliśmy z każdym którego replika nie przekracza mocy ~550fps w lesie, a CQB ~400fps. Po prostu wolimy nie wyjmować kombinerkami kulek z ciała, podstawa bezpieczeństwo :P .
I sam widziałem jak te osoby strzelały, raz lepiej, raz gorzej, czasem mogliśmy podejść na bardzo bliską odległość to takiej osoby, i to nie dlatego że nas nie widziała, a dlatego że nie mogła w nas trafić swoją repliką.

A co do zlotów - tam raczej za dużo jest lanserów, dla większości osób nie ma co przychodzić bez munduru, ładownic, kamizelek, duperelków oczywiście wszystko jak najlepszej firmy (no a replika to już musi być dobra). Wiadomo -jeśli przyjdziesz z chińską repliką - będą się z Ciebie między sobą nabijali, ale nikt Ci nie powie wprost "Ty masz g*wno, idź stąd".

Tak więc - pytał się o replikę by nie narobić sobie siary, dałem mu odpowiedź, a teraz to już zaczynamy temat "lepszości" chinolków nad "markowym sprzętem" ;)
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Kozaki: 174

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości