Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Method w 04 Lip 2010, 13:41

Co do wehikułu czasu - tak wypadło, że każdy gatunek aby przetrwał musi m.in wydać na świat potomstwo. Chyba nie trzeba tłumaczyć że bez tego ani rusz. Więc nie musiałem podpatrywać "neandertali" aby wiedzieć że jeżeli byliby homoseksualistami nasz gatunek wyginąłby. Więc nie jest to rzeczą normalną z punktu widzenia biologii aby człowiek był homoseksualistą. I nie wiem jak tu mogę to jaśniej wytłumaczyć. A że ludzie są gejami/lesbijkami to już zależy od psychiki danego osobnika.

"Mój" ksiądz nigdy nie podsycał ludzi do nienawiści wobec gejów. W telewizji raczej też nie widziałem tego typu zachowań, może po prostu oglądam inne kanały. A radia "Maryja" nigdy nie słuchałem, więc może jest tam coś takiego.

Co do tej "nienawiści" - zbyt dosłownie to rozumujesz. Wolę aby moje dziecko żywiło niechęć do przykładowo geja (nie mówię tutaj o wyskakiwaniu z nożem !). Jednak widziałem jak w holenderskiej telewizji w programie dla dzieci była wykonywana przez takie może 10-12 letnie dzieci piosenka o tym jak fajnie jest żyć z dwoma tatusiami. I to jest dla mnie prawdziwa przesada i na pewno nie pozwolę dziecku takich piosenek słuchać. Bo jak dziecku pokażesz że homoseksualizm jest czymś super ono będzie tak myślało że to jest super. Chyba nie muszę przypominać jak było kiedy polskie dzieci śpiewały że "wujek Stalin" jest super i daje dzieciom cukierki. Sądzisz że dzieci nie wierzyły w tego typu piosenki ? A w sprawie tolerancji dla homoseksualistów, takich jak Twój kuzyn - co tu można powiedzieć ? Twój kuzyn na pewno nie był traktowany jak "pedał", gdyż jego orientacja seksualna jest jego prywatną sprawą i inni ludzie pewnie nawet o niej nie wiedzą.
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 174

Reklamy Google

Postprzez von Carstein w 04 Lip 2010, 13:52

Gnuśny Wasyl napisał(a):A niby skąd mamy taką pewność? Mamy wehikuł czasu? Byliśmy wśród neandertali i podpatrywaliśmy ich życie sexualne? No bo jeśli nie, to takie gadanie do mnie nie trafia. Psy i koty też zostały stworzone do prokreacji, ale od czasu do czasu i kolegą nie pogardzą. Człowiek został stworzony do tego, żeby żyć. A hetero wystarczy na tyle, że o prokreacyjne rzeczy raczej nie mamy co się martwić.

Bo kuśka wchodzi w piczkę. Oczywiście są też brutalne otwory alternatywne...

:kotek:
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Gnuśny Wasyl w 04 Lip 2010, 15:19

Miałem już skończyć, ale nie.
Co do księży - a co ma to wspólnego z Twym księdzem? To w Biblii stoi, co jest "dobre" a co "złe" i jeden księżulo wiosny nie czyni. Poza tym cała ta fazka: "że ja przecież nie słucham RM!". A co to mam wspólnego, skoro od wieków w naszych genach zakodowane są takie a nie inne postawy ( no bo chyba nikt mi nie napisze, że w genach nie zapisują się rzeczy, którymi żyjemy jako społeczeństwo przez wieki ) i tego się z szybko nie zmieni. A problemem jest to, że się tego zmienić nie chce! Czy chodzimy do kościółka, czy nie, nie ma to znaczenia, bo to i tak w nas siedzi - niechęć do zmian, które kolidują z naszym światopoglądem. I nie mówię tu o jakiś pioseneczkach - pisałem, pisałem, pisałem!!! Takie rzeczy jak wychowanie przez dwóch tatków powoduje brak pewnych elementów w życiu małego człowieka, które być muszą i tyle!
I nie porównuj, proszę, zachowań dekli, którzy nie potrafią znaleźć sposobu na wytłumaczenie pewnych spraw dzieciom inaczej niż wklepywać im do głowy pewne zachowania, do oceny których dziecko powinno samo dojrzeć, z piosenkami z czasów Stalina! Nie mówimy tu o jakiś zbrodniarzach wojennych i ich ofiarach, tylko o preferencjach sexualnych i czy nas to drażni, czy nie! I szacunku dla pedziów ( czy to też dla was za dużo? ), bo porównywanie ich "sprawy" do "sprawy" Stalina, tylko dla tego, że cuś tam w TV holenederskiej puścili jest trochę nie na miejscu, choć może i trafne z punktu widzenia "ubijania" dziecięcych główek. Poza tym tłumaczenie to jedno a "ubijanie" to drugie. Dla mnie to, co widziałeś to typowe katolickie ścierwo i tyle! Za wszelką cenę, już od małego, wciska się do głowy dzieciakom bzdety, do których sami powinni dojść. Typówa katolicyzm!!! Bo oni nie są katolikami? Dla mnie nie przynależność oficjalna się liczy, tylko zachowanie zgodne z danymi wartościami. Dlatego jak piszę, że postrzegam cuś jako katolickie mam na myśli nie tylko to, że ktuś się obnaża ze swą religią, czy nie; nie tylko to, że jesteśmy wychowywani przez rodziców, którzy mają takie a nie inne podejście do życia, ale również to, że ludzie, którzy chcą koniecznie osiągnąć swój cel ( jakim np. jest uświadamianie młodym niektórych spraw, których w tym wieku nie powinniśmy tłumaczyć, chyba, że same o to zapytają ) a im nie wychodzi, korzystają z darów bzdetnych i naszpikowanych przeciwieństwami systemów religijnych, bo łatwiej jest wcisnąć do łba malucha, co jest dobre a co złe, niż pozostawić to jemu do oceny, w momencie, kiedy już będzie do tego gotowy. Sterowanie i tyle!
A co do tej kuśki - kuśka wchodzi też w majty, ale ja akuratnie nie noszę, więc może pewnie byś mnie koleżko chciał zlinczować jako zboka exhibicjonistę? Albo podszedł byś do mnie na ulicy z synem, ściągnął mi gacie i powiedział: "tak wygląda zboczeniec!". No i co on by tam takiego dziwnego zobaczył, czego nie widział u siebie? Nie pie.dol, Waść! Poza tym jest tyle możliwości ciupciania się a tylko walenie przez pedziów w tyłek budzi obrzydzenie. Ale niech i ktuś powie, że nie próbował swej lasce zaliczyć kakałka? Niektórym ( nadal! pomimo, że chyba nastał już XXI wiek ) to się w głowie nie mieści, że można laskę w tyłek sypać! To jest dla mnie zboczenie - zboczenie ograniczonego umysłu, przez którego poglądy są walki na tle rasowym itd. Zupełnie jakby ktuś z nas miał wpływ na kolor skóry i miał monopol na życie - co powinno być a co nie! Dla mnie sprawa jest prosta - albo szanujemy człowieka za jego charakter i osobowość, albo bawimy się w Ku-Kuxx-Klan i przestajemy zasłaniać swych prawdziwych poglądów, ty;ko dla tego, żeby nas od faszoli nie wyzwano. Zakrzyknijmy razem, Bracia: "Pedale! Won! Bo inaczej...!" Szkoda gadać... Takie zaciemnianie jest gorsze niż faszyzm. Ja w pełni rozumiem ch*j.wiznę, która wylewa się z ekranów - też tego nie popieram, jak jeszcze raz chcę wyraźnie dać do zrozumienia. Ale rzyganie, bo widziałem kolesi, którzy się całują, czy trzymają za rękę... Fuj! Niech spier.alają! Jak dla mnie KKK i tyle! Ja np. nie lubię jak widzę chłystków, którzy obmacują się na ulicy ze swymi laskami. Ale nie zakrywałbym swemu dziecku oczu - po ch.j, się zapytam?Lepiej, żeby usłyszało ode mnie o tych sprawach, niż z jakiś bajań zakompleksionych dupków w TV.
A na sam koniec ( mam taka nadzieję ) odsyłam do uzupełnionego postu - tam już napisałem, dlaczego takie postawy mnie drażnią. Jeśli do tego wrócisz, kolego Method, to może mnie zrozumiesz. I odpisywanie mi już nie ma sensu, bo jak już tam pisałem, zmywam się stąd - pewnie się spotkamy w dyskusji o grach, ale o takich fazach już nie. Ty wiesz swoje ( i większość Cię popiera ), ja wiem swoje - koniec kropka.
Zastanawia mnie tylko fakt, że gdzie bym się nie znalazł zawsze jest temat typu homo czy inne badziewia. I nie ma tam żadnego obrońcy - tylko wiadra pomyj. No bo trudno jest dla mnie czytać texty w stylu: "niech se będą, nic do nich nie mam(!!!), ale niech mi w oczy nie wchodzą i moich dzieci się nie czepiają!". Zaraz, zaraz - kto wychowuje twe dziecko - Ty, czy oni? A kto pozwala bez żadnej kontroli śpiewać o takich rzeczach? Może właśnie, gdyby ludzie byli normalnie nastawieni do tego typu spraw, to nie byłoby potrzeby robić dennych programów itp. rzeczy. Albo ich gnoimy i na Madagaskar, albo żyjemy normalnie i dajemy odczuć, że są niemile widziani. Bo taka "tolerancja" niczego dobrego nie przynosi ( vide ten głupawy programik u Holendrów ).
"No! Albo rybka, albo pipka!" I tym "humorystycznym" stwierdzeniem zakończę swe smęty.
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2010, 23:18
Ostatnio był: 04 Maj 2015, 22:58
Miejscowość: Prypeć, ul. Radosna 6/66
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 30

Postprzez Method w 04 Lip 2010, 16:06

No to takie pytanie - czego Ty właściwie ode mnie oczekujesz ? Jaki jest sens Twojego postu ? Bo mówiąc szczerze - prawie nic z niego nie zrozumiałem. "Pyrgasz" się jak dzik na polowaniu, a tak właściwie nawet nie za bardzo wiem czemu. Może jakbyś napisał jakieś konkrety, że nie podoba ci się to to i to, może bym zrozumiał. Tak - jest mi serio ciężko. A widzę (albo może źle rozumuję) że jednak w wielu sprawach się raczej zgadzamy. Tylko bez wylewania żółci na Kościół/userów forum/"pajacy z TV", same konkrety.
Widzisz sam - von Carstein napisał chyba dla każdego oczywistość (chodzi o tą "kuśkę"). No i fajno, a Ty robisz z tego aferę jakoby Carstein szukał po mieście zboczeńców. czy serio on coś takiego napisał ?

Co do tego Stalina - to był przykład. P-R-Z-Y-K-Ł-A-D. To chyba nie jest trudne słowo. I nie chodziło mi tu o porównywanie homoseksualistów do Stalina, a o łatwość manipulacji dziećmi. Dzieci już mają to do siebie że można nimi bardzo łatwo manipulować, zwłaszcza że poznają świat, jego różne jasne i ciemne strony.Więc jeżeli chciałbyś czekać aż dziecko będzie w wieku gdy samo będzie gotowe podejmować decyzje - wtedy już nie muszę mówić że będzie za późno na wychowanie, a dziecko nauczy się wszystkiego od otoczenia a nie rodzica.

Piszesz na początku że księża namawiają nas do nietolerancji wobec homoseksualistów. A później mówisz że to jednak wina genów. Trochę głupio, nie ?

Oczywiście fakt że dla ciebie ksiądz=gej/pedofil pominę, choć o tym byłaby na pewno długa dyskusja.

Oczywiście pozdrawiam ;)
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Postprzez von Carstein w 04 Lip 2010, 17:28

A co do tej kuśki - kuśka wchodzi też w majty, ale ja akuratnie nie noszę, więc może pewnie byś mnie koleżko chciał zlinczować jako zboka exhibicjonistę? Albo podszedł byś do mnie na ulicy z synem, ściągnął mi gacie i powiedział: "tak wygląda zboczeniec!". No i co on by tam takiego dziwnego zobaczył, czego nie widział u siebie? Nie pie.dol, Waść! Poza tym jest tyle możliwości ciupciania się a tylko walenie przez pedziów w tyłek budzi obrzydzenie. Ale niech i ktuś powie, że nie próbował swej lasce zaliczyć kakałka? Niektórym ( nadal! pomimo, że chyba nastał już XXI wiek ) to się w głowie nie mieści, że można laskę w tyłek sypać! To jest dla mnie zboczenie - zboczenie ograniczonego umysłu, przez którego poglądy są walki na tle rasowym itd.

Smutne, że mnie nie zrozumiałeś... no cóż... :(

Każdy widzi to co chce... niektórzy homofobów na każdym kroku, za każdym rogiem, za każdym monitorem, nawet w lustrze... prawie jak Neron spiskowców po wielkiej wsypie... ale trzeba być tolerancyjnym...
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Gnuśny Wasyl w 04 Lip 2010, 19:57

Co do przykładu - znajdź jakiś inny może, bo jak dla mnie walenie przykładem w dyskusji o tym, co się lubi a co nie, związanym z milionami pomordowanych jest raczej nie na miejscu. Takie jest moje zdanie.
Po drugie - czego oczekuję? Nie wiem. A Ty czego oczekujesz po dyspucie ze mną?
Po trzecie, może i rzeczywiście za bardzo się rozpisuję, ale tak już mam.
Co mi nie pasi? Nie pasi mi traktowanie Ich jak jakiś trędowatych - niech se będą, ale. Zawsze jest jakieś "ale".
Co do tej "kuśki" - takie właśnie mam zdanie. Śmierdzi mi to homofobią i tyle. Kuśka, pitka, dziecko! Nic ponad to.
Takie patrzenie naturze na ręce i wyciąganie wniosków z tego, że jeśli większość żyje jak my to reszta już jest fuj. Bo to jest normalne w naturze ( też o tym ktuś wspominał ). A niby gdzie? Bo jak oglądam filmy przyrodnicze to widzę jak duzi zjadają małych i to czasem nawet ich nie uśmiercając. Widzę kazirodztwo a homo, czy bi to akurat najmniejszy problem wśród zwierząt i nie ma zupełnie wpływu na możliwości rozrodcze gatunków. Jesteśmy tylko pionkami w tym świecie i mówienie, że cuś jest w zgodzie z naturą, czy nie, nie jest naszym zadaniem. Nikt nam nie dał takiego prawa, żeby to oceniać i stawiać się ponad zasady rządzące światem.
Co do tych księży - też chyba wyjaśniłem to jasno. Nie wiem, gdzie Ty widzisz, że winię za pewne rzeczy gejów? To, że nie podoba mi się sterowanie dziećmi od małego tak, jak to opisałeś ( TV ), czy też parady, gdzie ubrane jak pajace barany nie mają świadomości, że pewnie po takim występie nie za bardzo ludzie się do nich przekonają, nawet do tych normalnych i żyjących spokojnie gości, no to chyba jest normalne. Ale to też moje zdanie.
A co do ksiądz=pedał. Nie, stary! Nie o tym mówię. Tylko o tym, że część księży ma nasrane w głowie i tyle. Jestem niechętny do nich, bo jeśli wyznaje się pewne wartości, ba! - steruje się dzięki nimi ludźmi, to powinno się mieć choć troszku szacunku dla siebie i innych i świadomość tego, że przez krytykę zachowań w stylu homo napuszcza się część społeczeństwa na inną. Sami walą się po kątach, jak nie z kobietami, to z chłopcami, często, gęsto nieletnimi ( zalatuje pedofilią? powinno! ). Odkąd tylko w Polsce zaczęły się dobre czasy dla księży ( brak prześladowań ze strony władzy ) rozpuścili się jak dziadowski bicz i już nawet nie kryją się ze swymi związkami ( i wypi.rdalaniem pieniędzy jak nie na ku.wy to hazard ), samemu je przy tym krytykując. Nie lubię czegoś takiego! Oni wolą, żeby im związki zarejestrować to ( uwaga! ): " nie będzie pedofili wśród nas"! No ku.wa!!! Jakiś czas temu zaczęło wrzeć o tych legalizacjach a oni już wykorzystują te wszystkie osoby, które gwałcili, żeby tylko im dano prawo do ożenku! Jak dla mnie - kula w łeb! Nie można ich oskarżyć o molestowanie, bo to jest ksiądz! Albo wszyscy jesteśmy równi, albo... I to samo dotyczy homo.
Chyba mnie poniosło. :|
I jeszcze co do
von Carstein napisał(a):Każdy widzi to co chce... niektórzy homofobów na każdym kroku, za każdym rogiem, za każdym monitorem, nawet w lustrze... prawie jak Neron spiskowców po wielkiej wsypie... ale trzeba być tolerancyjnym...

Nie czuję się jak Neronek ( choć w sumie, czemu nie? ) i nie lubię patrzeć na kogoś tylko pod kątem, że mu się nie podoba, to co mi. Ale jeśli kogoś nie znam i widzę w nim niechęć, to odzywa się we mnie niechęć do jego niechęci. :facepalm: :wódka: Mało jest takich spraw, ale jeśli chodzi o kolor skóry, sex, sterowanie ludźmi poprzez politykę i religię ( obojętnie jaką ) czy też mistykę ( i paranormalne ) - przykro mi, ale bielmo na oczy i jedziemy! Każdy ma chyba cuś takiego.
I do homofobii - szkoda gadać. Po prostu nie lubicie ich i tyle! Nie lubicie, jak się walą po kątach ( sama myśl o tym was denerwuje ), nie lubicie patrzeć jak się trzymają za ręce o całowaniu nie wspomnę. :E Co tu dużo więcej pisać.
Cuś chyba nie zakończymy szybko tej dyskusji. :D
Oczywista mnóstwo :wódka: . Pozrdo.
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Postprzez Method w 04 Lip 2010, 21:49

Widzisz - Tobie Stalin kojarzy się z milionami pomordowanych. I dobrze Ci się kojarzy! A takie 10 letnie dziecko po usłyszeniu piosenki wykonywanej przez rówieśników jaki to wujek Stalin jest super i daje dzieciom cukierki pomyśli że na prawdę tak jest. O to mi tylko chodzi i tak starałem się pokazać jak wygląda łatwość nauczania dzieci do czegoś (tu do polubienia Stalina).
Po drugie - no ja oczekuję spokojnej dyskusji, w tym przepadku na dość trudny temat. No i się doczekałem, Twój ostatni post jest (wreszcie ! :) ) wolny od tej całej złości. (Swoją drogą, ciekawie to wyszło, są osoby co nienawidzą gejów/lesbijek a Ty nienawidzisz tych osób :P ).

Co do patrzenia naturze na ręce - sam wiesz że w przyrodzie zdarzają się sytuacje kiedy samica zjada swoje młode. I czy dlatego że to występuje w przyrodzie mamy to traktować jako naturalną rzecz ? Bo ja jak słyszę że matka wsadziła swoje dziecko do beczki i wrzuciła do rzeki mam ochotę do takiej beki wsadzić tą matkę i wyrzucić to do wody, najlepiej jeszcze tak z 300 metrów. Więc sam widzisz że jeżeli coś jest normalne wśród zwierząt normalne jest też wśród ludzi.

Jesteśmy tylko pionkami w tym świecie i mówienie, że cuś jest w zgodzie z naturą, czy nie, nie jest naszym zadaniem. Nikt nam nie dał takiego prawa, żeby to oceniać i stawiać się ponad zasady rządzące światem.

Owszem, ale mimo wszystko wyobraź sobie jakby gatunek ludzki był stworzony homoseksualistami. Nie sądzisz że bylibyśmy "stworzeni" trochę inaczej ?

To, że nie podoba mi się sterowanie dziećmi od małego tak, jak to opisałeś ( TV ), czy też parady, gdzie ubrane jak pajace barany nie mają świadomości, że pewnie po takim występie nie za bardzo ludzie się do nich przekonają, nawet do tych normalnych i żyjących spokojnie gości, no to chyba jest normalne. Ale to też moje zdanie.

I tu się na pewno zgadzamy.

Nie lubicie, jak się walą po kątach ( sama myśl o tym was denerwuje )

No raczej nie powiem że lubię "jak się walą po kątach" :P Ale szanuję ich odmienność, jak już pisałem - orientacja seksualna jest ich sprawą prywatną.
Jednak wszelkie sprawy związane z polepszeniem naszego poglądu na temat gejów/lesbijek, jak widać prowadzą do fiasku. A dlaczego ? Może dlatego że to wszystko jest organizowane przez tak zwanych "pedałków", którzy to zbyt nachalnie wchodzą z butami w nasze poglądy. Bo ja przynajmniej nigdy nie widziałem aby był jakiś wywiad z takim normalnym gościem (jak przykładowo twój stryj).
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Postprzez xionc w 05 Lip 2010, 09:51

Nie wiem kto tu kasuje moje posty ale niech sie ogarnie bo moje skasowałeś geniuszu a tego małego adolfa zostawiłeś ale whtvr. Parady równości i inne heppeningi nie są organizowane po to żeby zyskać przychylnośc gawiedzi czy skonwertować hetero na homo jak tu niektórzy twierdzą. I radze sie przyzwyczajać do widoków ściskającycyh sie typów czy kobitek. Ktoś tu napisał że nie chce takich widoków bo dziecko zobaczy, to jest zamiatanie problemu pod dywan, jak zobaczy to trzeba będzie wytłumaczyć co i jak a że niektórzy mają mało do powiedzenia to pojawia sie problem. Dlatego najlepiej nie widzieć i udawać że tematu nie ma. I generalnie widać że co niektózy dale nie dorośli do wolności i prawa człowieka to dla nich jakieś niewiadomo co.

Uwagi moderatora:

Nie mam z kasowaniem tu postów nic wspólnego... - caleb59
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Gnuśny Wasyl w 05 Lip 2010, 16:33

xionc napisał(a):Parady równości i inne heppeningi nie są organizowane po to żeby zyskać przychylnośc gawiedzi czy skonwertować hetero na homo jak tu niektórzy twierdzą

No właśnie - nie są. Już o tym pisałem, że widzę, iż są one tylko po to, żeby tych co nienawidzą utrzymać w tym, że mają rację. Ale chyba to powinno być troszku inaczej, skoro przez to może ktuś kosę dostać. Skoro już się cuś robi to niech to mam jakieś sensowne przesłanie.
I to się wiąże z tym moim stryjem. No niestety ( a może na szczęście ), ale wiedzą o tym tylko ci, którzy go znają. Nie chodzi on do TV, bo ma to gdzieś - nikomu nie robi tym krzywdy, nie czuje się złym kolesiem, bo się lubi poobściskiwać z manem. Może gdyby parady były od razu nastawione na takie akceptacyjne przesłanie nie bał by się iść gdzieś i o tym opowiadać. Ci, z którymi się zna, kurde, nie robią z tego afery a i spotykają się z nim i jego kolesiem i jest luz. Mój stryj przyjechał parę razy do nas ze swymi gachami: w ciągu 10 lat miał trzech partnerów. Jak było miło ( dla mnie, starego satana ) dowiedzieć się, że dwaj z nich to księża. Oj! Miałem polewkę. :) Trudno, ale w tej kwestii można mnie nazwać adolfkiem - nie lubię ich i tyle! Uważam, że 90 % tego tałatajstwa to nieroby, żerujące na ludzkiej naiwności i wierze w coś, czego ogarnąć się nie da. FUK OF!!! Za jedyne, które są dobre dla ludzi uważam te, które mają na celu rozwijanie naszych ciał i umysłów ( jak Yoga ), gdyż moim zdaniem daje to nieograniczone możliwości poznawania "nieznanego" i odłączenia się w pewnym momencie od swych popędów co do oceniania kogoś. Co do poznania, to już mi na razie wystarczy ( :o ), ale długa przede mną droga, aby wyczyścić swój umysł z nienawiści. Ale staram się jak mogę.
No i może zlajtowałem, ale jak widzisz w paru kwestiach dla mnie ważniejszych, niż dupczenie się pary homo ( czyli wychowanie dzieci ) prawie się zgadzamy ( no może poza tym tłumaczeniem trudnych spraw ) i jest już dobrze. Rzeczywiście nie ma sensu przekonywać się do lubienia tego, czy owego, ale kiedyś przy wódce z koleżkami będzie przynajmniej o czym pogadać jak się fazka z FS przypomni.
Co do natury - chodziło mi raczej o to, że jeśli normalne są zachowania jak homo czy bi i nie mają one wpływu na prokreację gatunków, to nie ma sensu zawracać dupę naturze i na nią się powoływać ( że niby to jest niezgodne ) - inny zestaw "przeciw" poproszę.
Owszem - w większości zachowań zwierząt nie można doszukiwać się czegoś pozytywnego - walka o każdy kęs jedzenia, kazirodztwo itp. Ale są pewne zachowania, które nie mają wpływu na nasz byt, poza dręczeniem naszych głów tym, że będziemy na to wnerwieni lub nie. Od tego mamy bańki, żeby stwierdzić, że cuś jest złe, bądź też nie. Nie można walić wszystkiego pod kreskę ( no chyba, że to księża :wink: ).
Co do
xionc napisał(a):I radze sie przyzwyczajać do widoków ściskających sie typów czy kobitek.

"Radzę", to jesteśmy w tym temacie po tej samej stronie barykady. Prawie, bo bez względu na płeć takich obściskiwaczy jestem temu przeciwny - ot, stare pokolenie, które nie lubi, jak się gżdżą przy tobie; lubię patrzeć na przytulonych i zakochanych, bo to jest piękne! ale oscentacyjne lizanie się w świecie, gdzie miłość została zdeklasowana przez pornusy i włożona w usta "artystów" "śpiewających" ( kur.a! dlaczego taki Barry Adamson w radyjku nie leci?! ) o kręceniu dupką, zalatuje mi "lekkim" syfkiem.
"No!" Jak to mówił Dyzma. To chyba wszystko, co se tu chciałem umieścić.
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Postprzez RT_NR w 02 Sie 2010, 12:08

Będę pewnie skarcony tutaj ale wiadomym chyba jest fakt po co facetowi jest że tak powiem "dupa". Wszelkie tłumaczenia że pedalstwo jest normalne dlatego że występuje w świecie zwierząt, są śmieszne, bo zastanawiam się czy ktokolwiek z was powie że odcinanie głowy swojemu partnerowi tak jak to robią modliszki jest normalne. :)

Uwagi moderatora:

uhuhu, porównał ssaka do owada, no ładnie. :D
RT_NR
Stalker

Dołączenie: 02 Sie 2010, 11:51
Ostatnio był: 21 Gru 2011, 22:46
Miejscowość: Bielsko-Biała
Frakcja: Powinność
Kozaki: 5

Postprzez Alvarin w 02 Sie 2010, 12:20

powiem tak, jestem przeciwko jakiejś otwartej wrogości wobec homoseksualistów, ponieważ to nie ich wybór, że mają takie a nie inne upodobania. To jest tak samo jak z wrogością wobec murzynów czy jakiegokolwiek innego rasizmu. Inna sprawa, że nie powinni oni mieć specjalnie dla nich tworzonych praw, a szczególnie nie powinni mieć prawa do opieki nad dzieckiem. No chyba, że sami je sobie między sobą jakoś zrobią;]

Aha i jeszcze jedno. Ogólnie popieram wszelkie (nieformalne) związki zwłąszcza gejów, niech ich będzie jak najwięcej - zmniejszają mi konkurencje ;]

Alvarin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 24 Kwi 2009, 21:00
Ostatnio był: 20 Mar 2012, 12:14
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 12

Postprzez Axideus w 02 Sie 2010, 12:30

Zgadzam się z Alvarinem.Jestem tolerancyjnym człowiekiem i nic do gejów nie mam.Generalnie jestem przeciw rasizmowi wszelakiego rodzaju.Rasizm jest tylko przykładem ludzkiej ułomności.Zresztą tak jak pisał Alvarin: więcej gejów, więcej wolnych dziewczyn, czyli każdy normalny facet znajdzie w tym plus :E .
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lip 2010, 00:27
Ostatnio był: 21 Lis 2015, 17:08
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 46

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości