Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Bambosz107 w 09 Gru 2010, 22:43

Tak, ale musisz przyznać, że Polska jest krajem bądź co bądź trochę bardziej konserwatywnym, niż zachodnia część Europy. Dla nas, anomalie takie jak np. homoseksualizm są złe, dziwne, obce, bo nawet co poniektórzy w domkach z krzyżykiem chcą "nawracać" błądzące owieczki na dobrą drogę. I drugą sprawą jest wysokie ego Polaków - murzyn to ten gorszy, gejów trzeba tępić, bo to je*ane pedały itd. Niestety taka jest mentalność naszego kraju, i jak już napisałem, musimy czekać. Może za kilkadziesiąt lat ta sytuacja się odmieni.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Reklamy Google

Postprzez k4r00 w 09 Gru 2010, 23:07

Co Ci da czekanie? Siedząc na tyłkach nie zmienimy sytuacji w naszym kraju. Nie podniesiemy progu tolerancyjności. Każdy potrafi narzekać, ale działać mało kto.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Lucjusz w 09 Gru 2010, 23:11

A ja powiem kolejny raz: nie jesteśmy narodem nietolerancyjnym! U nas nie ma zamieszek na tle rasowym tak jak w Anglii, Francji czy innych krajach europy zachodniej. To, że nie jesteśmy krajem tak liberalnym jak zachodnie kraje to nie znaczy, że tolerancja to nasz towar deficytowy. Każdy kto uważał na historii wie że np. w późnym średniowieczu Żydzi wypędzani z większości krajów europy u nas znajdowali swój azyl religijny, podczas II WŚ to Polacy najwięcej pomagali Żydom i ryzykowali własnym życiem pomagając im, dając schronienie. A to, że ktoś tam gdzieś doniósł na nich to niestety ale wszędzie znajdzie się świnia. To Polaków jest najwięcej odznaczonych orderem "sprawiedliwy wśród narodów świata" przyznawanym za pomoc Żydom podczas II WŚ. A homoseksualizm? To, że nie mogą się u nas hajtać nie znaczy, że jesteśmy nietolerancyjni. Z rasizmem jest podobnie, Jon Goodson będzie pierwszym czarnoskórym posłem w sejmie i mimo, że już dwukrotnie został pobity, sam mówi, że nie jesteśmy rasistami, że w innych krajach są gorsze ekscesy. O wiele większe problemy mają kraje zachodnie, które wmawiają nam, że jesteśmy nietolerancyjni. A to u nich są zamieszki na tle rasowym, dzielnice dla "kolorowych" i problemy z imigrantami. Można powiedzieć, że Polska to kraj konserwatywny, mało liberalny ale nie, że jesteśmy nietolerancyjni.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...

Za ten post Lucjusz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive k4r00.
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 261

Postprzez Bambosz107 w 09 Gru 2010, 23:17

k4r00 napisał(a):Co Ci da czekanie? Siedząc na tyłkach nie zmienimy sytuacji w naszym kraju. Nie podniesiemy progu tolerancyjności. Każdy potrafi narzekać, ale działać mało kto.

No więc co proponujesz, aby podnieść poziom tolerancyjności w Polsce? Bo ja uważam, że to kwestia kilku dziesięcioleci, abyśmy się zrównali z "zachodem". Wystarczy spojrzeć na to z perspektywy minionego wieku.

@up: Myślę, że konserwatyzm i nietolerancyjność idą po części ze sobą w parze. I co nam zostało po przyjęciu w formie azylu Żydów czy Zakonu Krzyżackiego? I właśnie dlatego nie jesteśmy tolerancyjni, mamy już dosyć waśni na tle religijnym i rasowym.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Postprzez Lucjusz w 09 Gru 2010, 23:28

A co masz takiego super w tym pułapie zachodu?? Kumpel w Londynie popił, wsiadł do autobusu i obudził się w "czarnej" dzielnicy, nie zlinczowali go bo im oddał portfel. Chciałbyś legalizacji dragów a widziałeś co się działo z dziećmi po dopalaczach? Kto chce jarać ten i tak jara i legalizacja nic mu nie zmieni. A co do konserwatyzmu to gdyby szedł w parze razem z nietolerancją to by wyszło, że Izrael jest najbardziej nietolerancyjnym krajem a to już przecież antysemityzm :wink:
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Postprzez Terminus w 10 Gru 2010, 15:47

Bambosz107 napisał(a):Tak, ale musisz przyznać, że Polska jest krajem bądź co bądź trochę bardziej konserwatywnym, niż zachodnia część Europy.

Masz pojęcie o poziomie "ego" takich Niemców czy Francuzów? Myślę, że nie. W Polsce nikt nie podpala domów tureckich emigrantów jak w Niemczech i nikt nie podpala synagog jak we Francji.
Nietolerancja wobec gejów? Nie wydaje mi się by ich ścinano jak w Niemczech za czasów Adolfa... Jakoś nie zauważyłem by ich prześladowano w Polsce. Paru aktorów publicznie się przyznawało do "bycia" i jakoś nikt im opon nie przebija, domów nie pali...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Bambosz107 w 10 Gru 2010, 17:20

Może powodem, dla którego nie palimy wszystkiego na prawo i lewo jest fakt, że u nas jest o wiele mniejsze zgrupowanie mniejszości narodowych i emigrantów? Ile jest u nas synagog, a ile we Francji? Z tego co wiem, Francuzi mają już dość napływających do nich Turków, ludzi czarnoskórych, Arabów i innych emigrantów. Tam społeczeństwo już jest tym "zmęczone", Francuzi zatracają swoją "suwerenność", zalewani przez inne nacje. Być może trochę wyolbrzymiam, ale chcę ukazać to, że Polacy nie są do takich ekscesów przyzwyczajeni i Murzyn, spotkany na ulicy robi dość dużą sensację. Ale odbiegamy od tematu, panowie. Mieliśmy prawić o homoseksualizmie.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Postprzez yarpen w 10 Gru 2010, 17:48

Kiedyś na studiach pani od ...nawet nie pamiętam, na przykładzie homoseksualizmu udowadniała nam, że społeczeństwo jest substancją niezmienną. Dla jasności to była socjologia, ale nie pamietam już przedmiotu.
I oczywiście podnieśliśmy raban: "Jak to niezmienna? Ludzie się zmieniają, zmienia się moralność. nie palimy na stosie homoseksualistów, i że nie ma szans żebyśmy się nie różnili od ludzi sprzed wieków.. itd"
A ona się tylko uśmiechnęła i oświadczyła, że się tylko pogrążamy, bo:
- weźmy na ten przykład homoseksualizm - i teraz i setki a nawet tysiące lat temu homoseksualizm miał swoich przeciwników, zwolenników i ludzi obojętnych. W skali zbioru ludzi jest to sytuacja niezmienna. Mogą się wahać proporcje ale to nie zmienia głównego założenia.

Po co to piszę? Po to, że temat ten nigdy nie znajdzie ostatecznego ustalenia jednej wersji ani zgody każdego, kto zabierze głos w dyskusji. Jestem to w stanie udowodnić inną historyjką ale to może kiedy indziej.

Dlatego, każdy kto wyraża tu opinie, nie powinien starać się nikogo przekonać do swych racji, a raczej tylko przedstawić punkt widzenia. Dyskutowanie z punktami widzenia jaki i próba wpłynięcia na ten punkt z góry jest skazana na porażkę. Tak już nas stworzono :) To się tyczy każdego sporu opartego o emocje.

Nie znajdziecie kompromisu. Co innego debatować o czymś mierzalnym. W sporze o przekonania, w które do tego oparte są o podejście emocjonalne nic nie da się zdziałać. Dlatego nie traćcie czasu na licytacje argumentów a raczej przedstawiajcie swój pogląd. Będzie więcej konkretów. :) koniec wykładu :)

Moja opinia? Mnie to ani ziębi ani grzeje dopóki nikt mi do mojego życia nie włazi nieproszony. Jak się okazało, pracowałem nawet z gejem, ale o tym fakcie dowiedziałem się przypadkiem, po latach. I żyję, nic mi nie jest :)
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.

Za ten post yarpen otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz, Fenishi.
Awatar użytkownika
yarpen
Stalker

Dołączenie: 20 Kwi 2006, 21:16
Ostatnio był: 19 Lip 2023, 22:29
Kozaki: 7

Postprzez kwazorek w 21 Gru 2010, 20:31

Po przeczytaniu powyższych 29 stron postów stwierdzam , że ciężko wyrobić sobie o tym zdanie , ale ogólnie homoseksualiści mi nie przeszkadzają.Oczywiście jestem przeciwko adopcji dzieci przez takie związki i okazywaniu tego publicznie, ale poza tym nic mi w tym nie przeszkadza. Ponadto słyszałem iż homoseksualizm to cecha wrodzona
Poza tym jestem ciekawy co byście zrobili, gdyby okazało się, że wasz bli8ski znajomy jest gejem/lesbijką ?
kwazorek
Kot

Dołączenie: 01 Gru 2010, 17:33
Ostatnio był: 22 Gru 2010, 21:35
Miejscowość: Zielona Góra
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 1

Postprzez Sava w 21 Gru 2010, 21:04

A ja powiem kolejny raz: nie jesteśmy narodem nietolerancyjnym! U nas nie ma zamieszek na tle rasowym tak jak w Anglii, Francji czy innych krajach europy zachodniej.

Przejdź obok parady równości. Jak nie zaliczysz jajkiem albo kamieniem, to możesz mówić o szczęściu.

Moje poglądy są dość liberalne. Każdy homoseksualista, czy to gej czy lesbijka, ma takie same prawa względem konstytucji jak każdy inny obywatel naszego jakże zacnego kraju. Czytając odpowiedzi typu - mogą se być byle by nie całowali się przedemną... można powiedzieć, że nóż mi się w kieszeni otwiera. Jak Ty drogi Michu, całujesz się z dziewczyną na środku chodnika to jest ok jak rozumiem. Wybacz ale gej czy lesbijka to taki sam ludzki organizm i taka sama ludzka istota jak i Ty.

Jestem także za związkami małżeńskimi. Spowodowane jest to kwestią prawną, którą wszyscy mylą z "pedałami w kościelnym kobiercu". Związki partnerskie są niczym względem prawa. Jeśli druga połówka w związku homoseksualnym umrze, jego partner/partnerka nie dostaje nic, jedynie rodzina. Dlatego też, jeśli dwoje ludzi decydują się żyć ze sobą, powinni miec równe prawa, także w świetle związku cywilnego.

Co do adopcji jestem przeciw. Dziecko powinno miec wolny wybór, między homoseksualizmem. Życie od małego może autokształtować taki wybór.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Dołączenie: 01 Paź 2008, 19:23
Ostatnio był: 07 Lut 2014, 17:52
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Lucjusz w 21 Gru 2010, 23:38

Jak żeś taki liberalny to czemu ci się nóż w kieszeni otwiera? Bo czyjeś poglądy ci się nie podobają? Hehe widać, że tolerancja przez ciebie przemawia. Słuchaj nie każdemu musi się podobać jak się dwóch facetów całuje, każdy ma prawo do swojego zdania i nie narzucisz nikomu tego jednego "prawidłowego". Można nic nie mieć do homoseksualistów ale to nie znaczy, że wszystko co robią ma się ludziom podobać.
P.S a jak ci się tak co chwila nóż otwiera to możesz ziemniaki na obiad obrać :wink:
P.S 2
Moje poglądy są dość liberalne

Czytając odpowiedzi typu - mogą se być byle by nie całowali się przedemną... można powiedzieć, że nóż mi się w kieszeni otwiera

widać jaki liberalny jesteś
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Postprzez KoweK w 22 Gru 2010, 00:07

Przecież tego jego tekstu o nożu nie należy brać dosłownie... :facepalm:
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Sava.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:54
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości