Politycznie, czyli co z ta Polska...

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Postprzez m3t3r' w 16 Lip 2006, 19:37

xionc napisał(a)::shock: To jest po prostu skandal. Zeby taki kmiot jakis ktory nie zdal jednego przedmiotu zdal mature.

xionc

Mam kuzyna, który zdal wszystkie przedmioty na okolo 90% (rozszerzone biol chem)
a zawalil 1pkt z polskiego. Mial zagwarantowane zagraniczne studia. Polski nie byl jego dziedzina. I ja sie ciesze, ze tacy zdali

Ps. Jest to maly procent tych, co zawalili, ale to inna bajka.
Image
Komora gazowa jest pusta, nastepuje zwolnienie blokady.
Awatar użytkownika
m3t3r'
Stalker

Dołączenie: 28 Kwi 2006, 10:32
Ostatnio był: 18 Gru 2006, 00:16
Miejscowość: Rybnic
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez xionc w 16 Lip 2006, 20:02

Na studiach nie ma ze ci zabraklo 1pkt. Nie masz puntow to nie zdajesz. Nikogo to nie interesuje, to juz nie sa dzieci ale dorosli ludzie i trzeba brac odpowiedzialnosc. Sa tez przypadki ze nie zdajesz bo twoja praca upadla na podloge zamiast na biurko, czy cos w tym stylu. Wiec im lepiej niektorzy dostana zimny prysznic tym lepiej dla nich samych.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez limak122 w 16 Lip 2006, 20:18

Xionix ja mialem taka nauczycielke z polskiego. Byle [censored] i nie zdajesz calego dzialu. Z takimi ludzmi to tylko na stadion i w morde. Nieraz sie na tym przejechalem i to tylko spowodowalo, ze teraz nienawidze polskiego, a nie, ze jestem bardziej odpowiedzialny.
Awatar użytkownika
limak122
Łowca

Dołączenie: 05 Lis 2005, 19:49
Ostatnio był: 04 Lis 2014, 14:28
Miejscowość: City17
Kozaki: 1

Postprzez ST4LK3R w 16 Lip 2006, 20:35

Jestem na NIE dla wszelkich pomyslów Giertycha, ale ta cala amnestia dla tych, którzy nawet matury nie zdaja to policzek dla tych, którzy naprawde zdali... Jak mozna zdac, jesli sie tak naprawde nie zdalo? Matura nie jest obowiazkiem, nie kazdy musi miec i nie kazdy zasluguje. Jesli ktos nie potrafi zdobyc tych 30%, to znaczy, ze nie dojrzal do tego i zadne pomysly na ratowanie tych 50 000 nie sa tu na miejscu... I nawet gdybym sam nie zdal z jednego przedmoitu, to mówie: LASKA GIERTYCHA mnie niepotrzebna.... :| Do tego premiro-prezydent na wszystko przyzwala :-/ Juz widze, co bedzie za 5, czy 10 lat. Ciemnota, bo nikt madry tu nie bedzie siedziec...I sie nie dziwie. Gdyby nie to, ze mam prace i szkole, to tez nie czekalbym na kolejne pomysly polityków...

Aktualne komentarze do polskiej polityki - najtrafniejsze :) http://spieprzajdziadu.com/ Pewnie co poniektórzy juz znaja :)
AMD FX-8350 @4500 | Gigabyte GA-970A-UD3 | 2x 4GB DDR3 1600 Kingston | Gigabyte GF 660 OC | OCZ Vertex 4 SSD | OCZ ModXStream Pro 600W | Iiyama E2407HDS | Windows 7 Pro.

Canon EOS 550D | LG 4X HD | Fiat Stilo 2007 MultiJet 150 KM.
Awatar użytkownika
ST4LK3R
Retired

Dołączenie: 28 Lip 2005, 15:35
Ostatnio był: 28 Lis 2024, 09:42
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 9

Postprzez m3t3r' w 18 Lip 2006, 18:46

xionc napisał(a):Na studiach nie ma ze ci zabraklo 1pkt.

Bueh.

Mi do I LO braklo 6 pkt, wiec wiem o tym najlepiej ;x
Image
Komora gazowa jest pusta, nastepuje zwolnienie blokady.
Awatar użytkownika
m3t3r'
Stalker

Dołączenie: 28 Kwi 2006, 10:32
Ostatnio był: 18 Gru 2006, 00:16
Miejscowość: Rybnic

Postprzez Boras w 18 Lip 2006, 21:13

majki.. LO to nie studia , Powaznie. Tak jak mowi xionc i stalker MATURA TO NIEOBOWIAZKOWY EGZAMIN DOJZALOSCI jak ktos chce zdawac niech sie uczy wszystkiego, nie ma ze boli, na studiach (bo po to jest matura) zawsze sie czlowiek MUSI uczyc niepotrzebnych rzeczy (no dobra nie musi sie uczyc ale musi zdac z tego egz.)
Dorosli ludzie nie powinni miec taryfy ulgowej jak w 4 klasie podstawowki.
Takie moje zdanie
Core duo 1,86 stoj±ce na asusie p5w dh deluxe
2 giga ramu g.skill'a na 800
i moje dziecko ukochane radeon x1900xtx
cieszy mnie to niezmiernie
Awatar użytkownika
Boras
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2006, 14:42
Ostatnio był: 03 Sty 2016, 16:07
Miejscowość: Sie biara dzieci?
Kozaki: 3

Postprzez Organic Shadow w 18 Lip 2006, 21:35

Najwazniejsza kwestia odnosnie matury, to tak jak juz bylo wspomniane, nieobowiazkowosc posiadania czegos takiego jak swiadectwo dojrzalosci. Wiaze sie z tym równiez fakt, ze na maturze zdajesz to co chcesz, a nie to co ci kaza. Chyba nikt sie nie dziwi, ze polski i jeden jezyk obcy to obowiazek, bo inaczej w dzisiejszym swiecie po prostu by sie zginelo.. Uwazam tez, za matematyka obowiazkowa to nie taki glupi pomysl [bo w koncu matma uczy logicznego myslenia i sie przydaje na kierunkach, wydawac by sie moglo, stricte humanistycznych np. prawo], o ile zostanie zachowana odrobina zdrowego rozsadku i ludzie odpowiedzialni za poziom trudnosci tego egzaminu nie podjeda do sprawy od dupy strony i nie przesadza ze zbyt wygurowanym poziomem zadan [tak jak powinno byc, czyli podstawa prosta, rozszerzony - wyzsza szkola jazdy]. Do nastepnej matury duzo sie moze zmienic, i jestem ciekaw, czy na lepsze, czy tez na gorsze. Nastepni w kolejce to na pewno ja i LPKorn3324. Ciekawe, czy pan[i] minister zafunduje nam jakies niezapomniane przezycie ;)
Awatar użytkownika
Organic Shadow
Tropiciel

Dołączenie: 29 Lip 2005, 12:49
Ostatnio był: 07 Mar 2007, 23:15

Postprzez Pabcio w 18 Lip 2006, 21:38

To dolicz jeszcze mnie. Ciekawe, czym jeszcze dostaniemy w twarz :?
Awatar użytkownika
Pabcio
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2005, 15:00
Ostatnio był: 19 Wrz 2017, 23:11
Kozaki: 2

Postprzez ST4LK3R w 18 Lip 2006, 21:47

Pabcio napisał(a):To dolicz jeszcze mnie. Ciekawe, czym jeszcze dostaniemy w twarz :?

Jeszcze??? To rocznik '86 jest eksperymenatlnym rocznikiem... To na NAS politycy od 10 lat sie na nas wyzywaja, fundujac gimnazja, nowe matury, egzaminy zawodowe... Wiec nie jecz ;)
AMD FX-8350 @4500 | Gigabyte GA-970A-UD3 | 2x 4GB DDR3 1600 Kingston | Gigabyte GF 660 OC | OCZ Vertex 4 SSD | OCZ ModXStream Pro 600W | Iiyama E2407HDS | Windows 7 Pro.

Canon EOS 550D | LG 4X HD | Fiat Stilo 2007 MultiJet 150 KM.
Awatar użytkownika
ST4LK3R
Retired

Dołączenie: 28 Lip 2005, 15:35
Ostatnio był: 28 Lis 2024, 09:42
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 9

Postprzez Pabcio w 19 Paź 2006, 16:08

Nie wiem czy to widzieliscie albo pamietacie, wiec daje:

Teraz My napisał(a):Adam Lipinski: Czyli pani z grupa pieciu osób...

Renata Beger: Ja mówie o sobie.

AL: Czyli pani z grupa pieciu osób, czyli razem szesc osób, pani chcialaby wstapic do PiS-u, a oni do tamtego klubu albo zakladaja inne kolo, to dobrze, jakie sa oczekiwania?

RB: No tak jak powiedzialam.

AL: Czyli co? Sekretarz stanu w ministerstwie rolnictwa, tak?

RB: I to natychmiast.

AL: Wie pani, to zaden problem, bo my mamy mnóstwo wolnych stanowisk, znaczy mnóstwo, to nie ma zadnego problemu z tym, a te pozostale osoby?

RB: One...

AL: Wolalbym, zeby nie szarpali sekretarzy stanu...

RB: Nie, nie, one beda wówczas same rozmawialy.

AL: Aha.

RB: I ja jestem pewna, tak na 100 proc. na trzy osoby, a dwie to takie sa...

AL: Bo tam sa rózne mozliwosci, niektórym zalezy na reelekcji, to my tez mamy pewne mozliwosci, np. mozna sie dogadac, jezeliby komus to odpowiadalo, z Giertychem, Giertych ma w niektórych miejscach po prostu biale plamy, jesli to sie nalozy na siebie, to wtedy ten ktos moze wejsc do klubu LPR-u, Giertychowi zalezy, zeby sie troszeczke, ze tak powiem nadymac i moze miec gwarancje reelekcji z listy LPR-u, tez PiS wchodzi w rachube, wchodzi w rachube ten klub, tak, ze tutaj pole manewru jest spore.

RB: Najpierw porozmawiajmy o mnie.

AL: Ale rozumiem, ze pani propozycja to jest kwestia sekretarza stanu w ministerstwie rolnictwa i wstapienia do PiS-u, to jest moja jedna rozmowa z prezesem, szczerze mówiac...

RB: No tak, ale ja powiedzialam wiecej.

AL: To znaczy?

RB: Ja powiedzialam o moich sprawach sadowych...

AL: Ale jak pani sobie wyobraza te sprawy sadowe zalatwic?

RB: To panstwo jestescie od tego, a nie ja. Wojtkowi mówilam.

AL: Nie ma co pani tutaj oklamywac, ja bym to zrobil tak...z pania by sie spotkal ktos kto ma wiedze na ten temat. Pani by powiedziala, o co chodzi, to znaczy on by przedstawil pani jak to sie bedzie toczylo, bo jezeli cos jest... Ja sie nie znam na tym, on pani powie i pani podejmie decyzje, jezeli sa jakies sprawy one sie tocza i maja taki przebieg, tego nie mozna w zaden sposób zatrzymac...

RB: Nie, mozna.

AL: Nie znam sie na tym, jak pani chce, ja moge sie dowiedziec, dobrze? I pani powiem.

(...)

RB: O klubie mówilismy, i stanowisku mówilismy, pierwsze miejsce na liscie w moim okregu.

AL: To jest okreg pilski?

RB: Pilski, tam byl teraz pan posel Kraczkowski.

AL: Rozumiem, dobrze, ja to sobie zanotuje.

RB: Tak, no i oczywiscie praca dla moich ludzi, bo czesc ludzi w terenie ze mna przechodzi, wybory samorzadowe, oni sa juz uwzglednieni na liscie do sejmiku, dwa wysokie miejsca mnie interesuja.

AL: Nie tak szybko (Adam Lipinski notuje – red.), sejmik wojewódzki?

RB: Tak.

AL: Jak ma to wygladac?

RB: Dwa wysokie miejsca, z tego moge dac jedno nazwisko Beger. To mówilam, to mówilam...

AL: No dobra, to w takim razie...

RB: Z tym, ze ja zaznaczylam, chce to od panstwa na pismie, i mówilam i Wojtkowi (Mojzesowiczowi – red.) i pozostalym osobom, które sie ze mna kontaktowaly, ze chce podpis...

AL: No wie pani, nie wiem czy to jest mozliwe, bo my mozemy sie umówic...

RB: ...ze chce podpis pana premiera, dla mnie to on jest autorytetem

AL: Ale mozemy sie umówic, bo wie pani to...

RB: Gramy o duza stawke.

AL: Ale wie pani, sadze, ze premier jako premier moze pani zagwarantowac to, ze pani dostanie nominacje na sekretarza stanu, no to jest mozemy sie umówic, ze pani jest sekretarzem stanu, moze mi pani wierzyc, nie wierzyc, ale zalózmy, ze mi pani wierzy, sekretarz stanu to nie ma problemu.

RB: Twardo rozmawiamy.

AL: Jedynka na liscie pilskiej, to juz jest kwestia umowy, musialaby pani miec z PiS-u deklaracje, ze my pani gwarantujemy, sprawy sejmiku wojewódzkiego, tez moze byc deklaracja prezesa partii czy szefa zarzadu glównego, jakos tam parafowana przez prezesa, no te inne sprawy, to oczywiscie nie.

zródlo: http://terazmy.onet.pl/1361937,archiwum.html
Awatar użytkownika
Pabcio
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2005, 15:00
Ostatnio był: 19 Wrz 2017, 23:11
Kozaki: 2

Postprzez Uciex w 22 Paź 2006, 11:32

A ja powiem, ze w Polsce zawsze tak bylo i bedzie... byl SLD mialo byc git bylo do dupy, teraz PIS mialo byc git a kazdy narzeka i jest do dupy.

Nie ruszajac tutaj tematu matur... to nie wiem czego Polacy chca od rzadu. Prawda ze Qwakersy sie nie nadaja zeby reprezentowac Polske, ale mówiac o dzialalnosci Polskiego rzadu i PISu czemu wszyscy skupiaja uwage na Kaczki, a nie na realny sposób rzadzenia czyli jakie uchwaly podejmuja, jak zmieniaja polskie prawo tylko te KACZKI I KACZKI?! Przeciez one tylko reprezentuja Polske (moze az), ale to nie wszystko przeciez... spójrzcie ze gospodarka sie rozwija, coraz wiecej miejsc pracy (dziekowac tym wszystkim którzy pojechali w pizdziec) :P , czasem robia cyrki ale jakby nie patrzec PKB Polski zwieksza sie i jest dobrze.
Nie jestem specjalnym zwolennikiem PISu bo tez cyrki robia, no, ale patrzac analitycznie naprawde nie jest zle!
Uciex
Kot

Dołączenie: 04 Sty 2006, 13:52
Ostatnio był: 22 Paź 2006, 11:38
Miejscowość: Belchatów

Postprzez klawisz w 22 Paź 2006, 12:53

Uciex napisał(a):A ja powiem, ze w Polsce zawsze tak bylo i bedzie... byl SLD mialo byc git bylo do dupy, teraz PIS mialo byc git a kazdy narzeka i jest do dupy.

Nie ruszajac tutaj tematu matur... to nie wiem czego Polacy chca od rzadu. Prawda ze Qwakersy sie nie nadaja zeby reprezentowac Polske, ale mówiac o dzialalnosci Polskiego rzadu i PISu czemu wszyscy skupiaja uwage na Kaczki, a nie na realny sposób rzadzenia czyli jakie uchwaly podejmuja, jak zmieniaja polskie prawo tylko te KACZKI I KACZKI?! Przeciez one tylko reprezentuja Polske (moze az), ale to nie wszystko przeciez... spójrzcie ze gospodarka sie rozwija, coraz wiecej miejsc pracy (dziekowac tym wszystkim którzy pojechali w pizdziec) :P , czasem robia cyrki ale jakby nie patrzec PKB Polski zwieksza sie i jest dobrze.
Nie jestem specjalnym zwolennikiem PISu bo tez cyrki robia, no, ale patrzac analitycznie naprawde nie jest zle!

Zle mi sie nie zyje, oczywiscie chcialbym lepiej, ale jest ok. Ja tylko sie ciesze, ze afery sa odrkywane i troche sie ludzi zamknie. To, ze rzadza krajem ludzie o wzroscie 165, czy maja na nazwisko Kaczynscy, to mi nie przeszkadza. Politycy ich obrazaja, bo na czyms im zalezy. Na czym? Pomyslcie! Wzieli sie za nich ;)

Patrze na wszystko z boku i chociaz w wielu kwestiach nie zgadzam sie z ekipa rzadzaca, to jeszcze nic takiego nie nabroili, a wielu polaków niestety patrzy tylko na sejm oczami Gazety Wyborczej.
Awatar użytkownika
klawisz
Retired

Dołączenie: 16 Lis 2004, 14:27
Ostatnio był: 19 Sie 2025, 13:19
Miejscowość: Sopot
Kozaki: 88

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości