Samolot Lecha Kaczyńskiego rozbił się!

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Samolot Lecha Kaczyńskiego rozbił się!

Postprzez KoweK w 13 Kwi 2010, 15:08

Adriano47 napisał(a):Polska to głupi naród?Dość śmiała ocena ogółu społeczeństwa wystawiona do tego przez kogoś kto jeszcze ciągle jest bardzo młody.Kogo nazywasz głupcem?Mnie ,siebie?Każdy inteligentny człowiek uczy się na błędach bez względu na nację.Polska ma za sobą wiele sukcesów i odkryć poczynionych rękami jej obywateli na długo przed Tobą i zapewne długo po Tobie.

Rzeczywiście, może trochę przesadziłem z tym twierdzeniem. ;) Przepraszam jeśli kogoś uraziłem. Ogólnie chodzi mi to, jak tutaj wszystko działa. ZAWSZE musi dojść do tragedii, by odpowiednie rzeczy, konieczne dla bezpieczeństwa kogokolwiek, zostały zrealizowane. I niestety jest tak na całym świecie - ludzie się skarżą, państwo nic z tym nie robi, a dopiero po tragedii ludzie myślą... nigdy wstecz, zawsze musi polać się krew...

Btw. na przykład osoby niewidome skarżyły się na "słabo oznakowane" krawędzie peronu w podziemiach metra (nie wiem, jak to inaczej wytłumaczyć). U nas w Polsce chyba nadal nie ma tych oznakowań, przez co jeden niewidomy wpadł pod pociąg. :| Na szczęście przeżył. I się pytam - czy Polska od tamtej pory zainwestowała w te oznakowania? Muszą koniecznie czekać na śmierć?

Adriano47 napisał(a):Twoja kolejna uwaga również jest nietrafiona gdyż zakup nowych maszyn był planowany już przed katastrofą

Właśnie o tym mówię! "BYŁ PLANOWANY". Wszystko było planowane, ale oczywiście musi dojść do czegoś złego przed realizacją planów, nosz ku*wa:D

dorian napisał(a):ale jeżeli Kowek zawzięcie uważa i twierdzi, że Polska to głupi naród (o czym na "szałcie" też ochoczo wypisywał i uśmieszki wesołe w dzień katastrofy wszystkim rozsyłał..), to dobrze wiedzieć, co o sobie i nas wszystkich myśli. Nieładnie.

Pisałem o poszczególnych osobach, ale oczywiście czytanie ze zrozumieniem boli, tak samo jak posądzanie mnie o totalną wyjebkę na wszystko i picie piwa przed monitorem. ;) Nie wiem o jakich uśmieszkach gadasz, ale nawet jeśli wysyłałem, to co z tego? Na pewno nie były skierowane do tragedii.

P.S. Słuchając dzisiaj radia wywnioskowałem, iż Polska chce winę zrzucić na ruska, który kierował pilota do lądowania... przynajmniej tak to brzmiało z ust mówiącego o jakichś tam jednostkach wysokości.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Reklamy Google

Postprzez lukass w 13 Kwi 2010, 15:34

...iż Polska chce winę zrzucić na ruska...

Może nie tyle zrzucić, co kolejne fakty (nie plotki z internetu) przemawiają za tym. Zaraz po katastrofie kontroler (czy może jakiś rzecznik) uparcie twierdził, że polski pilot miał problemy z przekazem po rosyjsku, czemu zaprzecza teraz odczyt nagrania ze skrzynki.
No i faktycznie coś mówili o różnych typach urządzeń w samolocie i na lotnisku, skąd mógł wynikać błąd w ocenie wysokości przez pilota.
Ostatnio edytowany przez lukass, 13 Kwi 2010, 15:37, edytowano w sumie 1 raz
Mam pirata!
Awatar użytkownika
lukass
Ekspert

Dołączenie: 25 Paź 2009, 13:18
Ostatnio był: 07 Sie 2010, 12:16
Ulubiona broń: --
Kozaki: 45

Postprzez Adriano47 w 13 Kwi 2010, 15:36

Myślę że wszyscy powinniśmy się wstrzymać z ocenami bo one krzywdzą chociażby rodzinę i znajomych pilota i całej załogi żołnierzy Sił Powietrznych które mi osobiście są bardzo bliskie.

A propos pochówku na Wawelu nie chce nikogo urazić ale to chyba nie jest odpowiednie miejsce,chociażby na to że Lech Kaczyński był związany z Warszawą.Wawel jest miejscem świętym w świadomości polaków wykorzystywanie obecnej sytuacji do zapewnienia splendoru w postaci miejsca spoczynku są nie na miejscu.
Awatar użytkownika
Adriano47
Kot

Dołączenie: 16 Paź 2009, 18:40
Ostatnio był: 12 Kwi 2012, 00:11
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 0

Postprzez PrzemoC w 13 Kwi 2010, 17:18

xKoweKx napisał(a):Rzeczywiście, może trochę przesadziłem z tym twierdzeniem.

Jak ja cytowałem Piłsudskiego, który ujął to ostrzej, to nikt się nie przyczepił.
Terminus napisał(a):Przepraszam, że piszę takie banały

Taki banały są potrzebne, bo ludzie nie myślą co piszą. Za to myślą, że znają się na wszystkim.

Co do pogrzebu Paty Prezydenckiej na Wawelu, to uważam, że jest to nie stosowne.
A jeśli jest, to dla czego nie pochowają tam wszystkich ofiar? Prawda, tragedia,
żałoba, rozumiem, ale wszystko ma swoje granice.

Aha...
szametu napisał(a):fakt, ze w postepowaniu Putina wiele jest ladnych gestow. i moze juz czas, aby...

Weź Ty pisz po polsku, bo się tego czytać nie da.

Uwagi moderatora:

Co do pisania szametu to już zostały podjęte odpowiednie kroki. Albo zacznie wciskać alta, albo się pożegnamy. :D - xKoweKx
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez SaS TrooP w 13 Kwi 2010, 18:18

...tym bardziej, że np. Mościcki jest pochowany w Warszawie, jak zresztą reszta prezydentów. Wawel zarezerwowany jest dla królów i bohaterów narodowych. Jakkolwiek brać zginęła tragicznie, nie byli bohaterami narodowymi i tutaj należy patrzeć trzeźwo.
Gdybyśmy mieli każdego tragicznie zmarłego człowieka na Wawelu grzebać, to trza by go było z Wieliczką połączyć. Hmmm, ile to zabitych polaków było w czasie drugiej wojny? To w końcu tragiczne.

I finalnie, wg. prawa Kaczyński sprawuje władze, ale jest normalnym obywatelem na tych samych prawach. Na Wawelu mamy królów (którzy byli ponad prawem) czy np. Piłsudskiego, który był dyktatorem i jego osoba była prawnie określana jako najważniejsza i ponad prawem, dokładniej on sam prawo stanowił.

Kaczor takich praw nie miał - niestety, pozostajemy na ziemi. Jeszcze mu po chrześcijańsku nałóżmy koronę cierniową i zróbmy męczennika, bo tak niektórzy go pokazują.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez klawisz w 13 Kwi 2010, 18:37

Zamykam, plujcie gdzie indziej.
Awatar użytkownika
klawisz
Retired

Dołączenie: 16 Lis 2004, 14:27
Ostatnio był: Wczoraj, 20:20
Miejscowość: Sopot
Kozaki: 88

Poprzednia

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości