Szkolnictwo wojskowe,służba zawodowa,profesjonalizacja armii

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Szkolnictwo wojskowe,służba zawodowa,profesjonalizacja armii

Postprzez ThaiWarrior w 14 Lip 2008, 18:24

Tak, dzisiaj dojżałem swoje imię i nazwisko na liście przyjętych do Wyższej Szkoły Oficerskiej Wojsk Lądowych, na studia dzienne, 5letnie.

Musiałem sie pochwalić :D
Ostatnio edytowany przez ThaiWarrior 02 Sie 2008, 01:39, edytowano w sumie 2 razy
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Dołączenie: 26 Lut 2006, 18:44
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 20:23
Miejscowość: W-wa
Kozaki: 39

Reklamy Google

Postprzez adin w 15 Lip 2008, 17:28

Gratulacje! :)
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 16:44
Kozaki: 32

Postprzez ThaiWarrior w 01 Sie 2008, 00:42

To chyba nie będzie serwisem konkurencyjnym dla forum.

Dla wszystkich zainteresowanych studiowaniem w Wyższej Szkole Oficerskiej Wojsk Lądowych, czujących powołanie i chęć bycia oficerem, a co za tym idzie, dowodzenie ludźmi, powstało forum przyjętych na uczelnię. Z czasem będzie się rozwijało. Dla poszukujących informacji stanie sie, mam nadzieję, kopalnią wiedzy. W czasie trwania roku postaramy sie utrzymywać forym w celu dodawania nowych, ważnych informacji i naszych własnych spostrzeżeń.
http://www.wsowl2008.pun.pl/forums.php
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Postprzez kwiatek7474 w 01 Sie 2008, 12:01

wojsko-nie

banda zwyrodnialcow i pasozytow szkolonych i utrzymywanych za pieniadze podatnika, a po 15 latach emeryturka he he

fantastyczna wiadomosc, a ucz sie jak dowodzc odzialem ludzkow aby mogli skuteczniej ZABIJAC w imie pariotycznych bzdur i dla profitow miedzynarodowych korporacj

mam nadzieje ze jednego dnia wysla cie do jakiegos iraku gdzie dzielnie nadstawisz dupe za amerykanska rope, i ze ci de dupe odstrzela

No i dostajesz ostrzezenie: brak jakiejkolwiek interpunkcji i prostackie zachowanie.
xionc.
kwiatek7474
Kot

Dołączenie: 07 Cze 2008, 21:33
Ostatnio był: 01 Lut 2009, 21:07
Frakcja: Zombie
Kozaki: 0

Postprzez Crisu w 01 Sie 2008, 12:09

Tak przy okazji - wiecie, że podobno jeden z polskich oddziałów w Iraku został nazwany najlepszym?
Przeprowadzili podobno najpiękniejszą, najskuteczniejszą i najefektywniejszą akcję ever.
Nie należała do łatwych i bezpiecznych i za to właśnie ich pochwalono.
Nikt nie zginął, wszystko wykonane perfekcyjnie, ogólnie same plusy.
A amerykańce z takimi akcjami odbijania ropy (bo o to chodziło) męczą się niezwykle.

Co więcej - zdarzyło się to kilka dni temu. :D
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Przemek77 w 01 Sie 2008, 13:09

kwiatek7474 napisał(a):wojsko-nie

banda zwyrodnialcow i pasozytow szkolonych i utrzymywanych za pieniadze podatnika, a po 15 latach emeryturka he he
(.......)

Spokojnie. Mam w tej sprawie (wojny itp) podobne zdanie jak Ty, ale czy możesz nie naskaiwać na kolegę, że taka drogę wybrał? Ja równiez jestem człowiekiem o poglądach antywojennych ale skoro ThaiWarrior tak sobie wybrał to uszanuj to. Zresztą studia w szkole oficerskiej nie oznaczają od razu, że będzie on wojakiem do końca życia.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez ThaiWarrior w 01 Sie 2008, 20:49

Kwiatuszku kochany! Przykro mi, że nie potrafię życzyć tak otwarcie i bezpodstawnie komuś śmierci. Być może nadejdą takie czasy(oby nie!), że będziesz musiał być pod moim dowództwem. Zaręczam Ci, że przypomnisz sobie swoje słowa. Przepraszam Cię, że realizuję swoje marzenia, plany. Uczę się po to, aby w razie W móc obronić Twoje dupsko, abyś mógł bezpiecznie uciec z kraju i wkładać kolejne żelastwo w penisa. I do emerytury liczy sie 5 lat szkoły, jakbyś chciał wiedzieć.

Przemek, mój sąsiad jest plutonowym w bolesławiekiej brygadzie artylerii(artyleria lufowa). Powiedział mi kiedyś, żę żołnierzem się jest do samej śmierci. To zakorzenia sięw człowieku. Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie. Za dużo potu wylałem i za dużo nocy nieprzepsałem, siedząć na ksiązkami od matmy, aby pójść po szkole do cywila.
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Postprzez Towarzysz Lenin w 01 Sie 2008, 23:33

Też chcę iść do takiej szkoły ;)

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sie 2007, 18:15
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:41
Miejscowość: Pokój 771.

Postprzez ThaiWarrior w 02 Sie 2008, 00:42

Oprócz tej masz jeszcze Wojskową Akademię Techniczną, Akademię Marynarki Wojennej, Wyższą Szkołe Ofcierską Sił Powietrznych
( po tych masz stopień podporucznika)
Poza tym szkoły podoficerskie(po nich stopień kaprala)
Tu więcej i dokładniej.

http://www.profesjonalizacja.wp.mil.pl/pl/index.html

Opiszę drogę, która wszędzie wyglada tak samo.
Rejestracja na stronie internetowej uczelni i wysłąnie papierów(zaświadczenie o niekaralności, skrócony odpis aktu urodzenia) oraz ankiety i wniosku na uczelnię->wezwanie do WKU->badania psychologiczne(ok5 godz)->skierowanie na Terenową Wojskową Komisję Lekarską->Szczegółowe badania w szpitalu wojskowym(od dnia do 2 tyg nawet-tyle czasu mzoe to zajac jak bedzie duuuuzy ruch, taki miałem)->czekanei na decyzje TWKL o przyznianu kategorii zdrowotnej( Z albo N )->Czekanei na wezwanie na testy sprawnościowe->testy sprawnościowe i rozmowa kwalifikacyjna->oczekiwanie na wyniki rekrutacji->stawienei się po kartę powołania->stawiennictwo pod bramą uczelni na rozpoczęcie szkolenia unitarnego.
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Postprzez fjk w 02 Sie 2008, 07:34

akurat z tego co wiem to bym zdał mając obecnie lat 15 "sprawnościowe" dla artylerii czy cuś.. więc kehm, a chociaż to też... armia wiadomo raczej nie walczy o wolność a o dolary ;) ale może kiedyś będziemy siedzieć u siebie i tylko czekać, WYŁĄCZNIE bronić na zasadzie najlepszą obroną jest obrona... miałem ojca w armii ((pod)oficer polityczny z roku 1983) to się nasłuchałem co to jest, powiedziałem że i tak, jak już to do artylerii (przynajmniej nie widzisz kogo mordujesz)... ogólnie powodzenia itd. =P ;)
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez kwiatek7474 w 02 Sie 2008, 10:43

Drogi panie ThaiWarrior mam bardzo smutna wiadomosc, amianowicie jestem szczesliwym posiadaczem pdwojnego obywatelstawa jak i kategori "d" wiec ze tyrania pod panskimi rozkazami chyba nici. Pozatym za stary jestem aby mnie zmobilizowano.
Nie zyczylem szanownemu panu smierci tylko utraty posladka, prosze czytac ze zrozumieniem.

Aby dostac sie do szkoly oficerskiej trzeba dysponowac pewnym potencjalem intelektualnym nieprawdaz? Niezmirenie mnie dziwi panski idealizm i naiwnosc, mam szczera nadzieje ,ze otrzasnie sie pan z amoku jeszcze przed utrata ktorejs z polkol.
kwiatek7474
Kot

Dołączenie: 07 Cze 2008, 21:33
Ostatnio był: 01 Lut 2009, 21:07
Frakcja: Zombie

Postprzez maciekt w 02 Sie 2008, 11:22

.
Ostatnio edytowany przez maciekt, 14 Lip 2019, 21:46, edytowano w sumie 1 raz
maciekt

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Następna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości