Profesja

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Profesja

Postprzez Ozysko w 12 Lut 2011, 15:44

Siemka!!!

Ja chciałbym byc czymś w rodzaju zwiadowcy: dobry pancerz i kamuflaż, snajperka, AK47 (w obliczu większego zagrożenia), nóż, pistolet z tłumikiem . Był bym wykwalifikowanym cichym zabójcą oraz zwiadowcą pracował bym głównie z wolnością i samotnikami chciałbym miec też jakiegoś towarzysza bo samemu ciężko. :E

POZDRAWIAM!!!
Awatar użytkownika
Ozysko
Kot

Dołączenie: 06 Sty 2011, 22:20
Ostatnio był: 11 Lip 2011, 19:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Top4Wanted w 13 Lut 2011, 16:02

Sorry za spam, ale Ozysko czy ty zdajesz sobie sprawę kim jest zwiadowca ? Z twojej wypowiedzi wnioskuje że nie masz żadnego pojęcia o tym.
Image
Image
Image

Za ten post Top4Wanted otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Ozysko.
Awatar użytkownika
Top4Wanted
Stalker

Dołączenie: 13 Sty 2011, 18:30
Ostatnio był: 24 Maj 2011, 20:48
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Postprzez Iceformen w 13 Lut 2011, 16:35

Hm ja raczej byłbym samotnikiem, co do konfliktów różnych frakcji byłbym neutralny nie szukam kłopotów. Fajnie tak przyjść do jakiegoś baru stalkerów i pogadać z kumplami czy coś :E. Szukałbym artefaktów brał jakieś różne pojedyncze zlecenia, po prostu popracował tu i tam i usiadł w barze przy piwku :E
Depressive Black Metal
Iceformen
Stalker

Dołączenie: 27 Sty 2011, 13:48
Ostatnio był: 27 Mar 2016, 14:45
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 17

Postprzez Ozysko w 14 Lut 2011, 20:09

Top4Wanted po pierwsze nie napisałem że chce byc zwiadowcą tylko kimś w jego rodzaju. Po drugie skoro jesteś takim znawcą to może mi wytłumaczysz co źle napisałem??? :wink:. Po trzecie każdy może pisać według własnego uznania i nie życzy sobie takich wywodów. :wink:

Dziękuje

PS. Sorki za SPAM
Awatar użytkownika
Ozysko
Kot

Dołączenie: 06 Sty 2011, 22:20
Ostatnio był: 11 Lip 2011, 19:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Grave w 16 Lut 2011, 14:07

Ja to bym chciał być takim Samotnikiem-Odkrywcą
-Odkrywa nieznane tereny,
-Odkrywa nowe anomalie, mutanty
-Jest pół-legendą
-Lepiej mu nie podpaść bo się można nie obudzić
-Zna zonę lepiej niż niejeden zatwardziały stalker
-Dajcie kaskę, będzie pomoc.

To było by życie pełne adrenaliny, kasy i wolności... Życie o którym teraz moge tylko marzyć :D
"-You heard that? -What? -Destiny! -Dude... What the hell are you smoking?"
Zapraszamy na Wojny Frakcji! Komedia, Sensacja, Kryminał! Wszystko tutaj!
Image
Awatar użytkownika
Grave
Stalker

Dołączenie: 18 Sty 2011, 13:33
Ostatnio był: 18 Cze 2020, 18:38
Miejscowość: Wawa
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 33

Postprzez Kpuc w 16 Lut 2011, 14:25

Jeżeli był bym po wojsku , umiał bym dobrze władać bronią został bym najemnikiem aby zarobić na dobry sprzęt i poznać zone . Następnie w małej ekipie wyruszył bym w wyprawę do centrum .

Jeżeli był bym kotem na początku połapał bym kontaktów, lizną informacji, przeszkolił się i został samotnikiem , śmigał bym po zonie szukając artefaktów i pewnie od czasu do czasu łapał się łatwiejszych zadań aby zarobić na chleb .

Mógł bym tez zostać kucharzem (Nie musiał bym się martwić o jedzenie), elektromechanikiem (Dobrze popłatny zawód)czy nawet zajął bym się telekomunikacją .
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Kapeć29 w 18 Lut 2011, 18:38

:

Kapeć29 napisał(a):Taka mała dygresja do wszystkich samotników :idea: . Wielcy zbieracze artefaktów, samotni, niepotrzebujący przyjaciół, twardzi. Zbieracie cenne przedmioty, taszczycie najlepsze zbroje, macie po pachy artefaktów. Czasami zbieracie się w grupce, gracie sobie na gitarce. No ogólnie fajnie, jesteście super, tak jak sobie to wyobrażacie, młodzi, przystojni, siedzicie na brzegu anomalii o zachodzie słońca, ubijacie stada psów i pijawek.

Jednak spójrzcie na to z bardziej realnego punktu widzenia.
- drogie zabawki przy sobie, to przyciąga, nie tylko bandytów
-chodzicie sami, więc nie problem was zabić
-kiedy uważacie frakcje za przyjazną przechodzicie obok i siedzicie przy ich ognisku bez oglądania się, co za problem rozpłatać wam plecy
-kiedy oberwiecie z anomalii i stracicie przytomność nikt wam nie poda leków
-podobnie z potworami, kiedy Cię porządnie obije, kto Cię zabandażuje
-otoczony przez pijawy raczej ultra małe szanse
-ja osobiście wolałbym rozbijać się nocą po lasach z kumplem ramie w ramie
-jeśli umrzecie wasze PDA trafi w ręce tego kto pierwszy was znajdzie

Dlatego propaguje, szczególnie w zonie, braterstwo broni.

Pisałem już do wszystkich, którzy chcieliby być samotnikami. Prawdopodobnie nie zwiedzalibyście zony, nie mielibyście tony najlepszego sprzętu, nie poznali najlepszych z najlepszych, nie dotarli tym bardziej do środka zony.
Jeśli ktoś miałby być faktycznie tam, w zonie. To nie byłoby tak kolorowo jak w grze. Noc zawsze możecie przespać, możecie wczytać zapis i spróbować w inny sposób, 10%hp (nie byłoby hp) nie uleczylibyście jedną apteczką. I naprawdę taki samotnik miałby prze*ebane. Raz, jeden jedyny, przespalibyście się pod drzewkiem - 10 minut - mówicie, odsapnę - a tu TACHHH pijawa was wsysa i nawet nikt by wam nie pomógł. Zmęczenie nie pozwalałoby wam czasem dalej iść, a tu już zmrok, nikt wam nie pomoże, nikt nie stanie na warcie. Wasze super artefakty znikają, i jakiś monoliciarz je przejmuje, ogałaca i wrzuca do rzeki, albo ślepym psom na pożarcie. W paru raźniej, zrozumcie to. A w Stalkerze i tak obraz samotników jest przerysowany. Jest ich 150 - chodzą w grupach czasem. Prawdziwy samotnik jest jeden i krążą o nim legendy, a nie 150 i można ich wszędzie spotkać. Zona to nie plan rambo, że można lecieć samemu i zabijać wszystko. To ciężkie warunki.

:

Grave napisał(a):Ja to bym chciał być takim Samotnikiem-Odkrywcą
-Odkrywa nieznane tereny,
-Odkrywa nowe anomalie, mutanty
-Jest pół-legendą
-Lepiej mu nie podpaść bo się można nie obudzić
-Zna zonę lepiej niż niejeden zatwardziały stalker
-Dajcie kaskę, będzie pomoc.

To było by życie pełne adrenaliny, kasy i wolności... Życie o którym teraz moge tylko marzyć :D

Tacy giną najszybciej.
- Odkrywcy nieznanych terenów często giną, bo nie wiedzą gdzie idą, jeden zły krok i wpadasz w anomalnie i Cię nie ma
-nowe mutanty, z którymi jak rambo sobie sam zawsze radzisz, nawet jeśli to stado zmutowanych wielkich ptaków (coś na styl metro2033)
-pół legenda...
-lepiej mu nie podpaść ? to jeden człowiek - banda bandytów za 500 rubli zaciuka Cię w przeciągu 2 dni
nic mi się nie chce.
Awatar użytkownika
Kapeć29
Stalker

Dołączenie: 04 Sty 2011, 14:08
Ostatnio był: 02 Paź 2014, 22:22
Ulubiona broń: Walker 9x18
Kozaki: 11

Postprzez Grave w 18 Lut 2011, 20:03

Czyli jednym słowem na granicy życia. Z "lepiej mu nie podpaść" chodziło mi o jakieś bardziej pojedyńcze jednostki.
Po za tym oczywiście ,że nie było by tak jak pisałem na samym początku. Najpierw wyłapać informacje, poduczyć się trochę o zonie, załapać lepszego sprzętu trochę i dopiero bym to robił. Szczerze mówiąc masz racje, bo to tylko moje marzenia. Jakbym był w zonie to najpewniej jak większość nie wyściubiał bym nosa spoza bezpiecznej bazy i wzywał mamusię. Btw. Bandyci pracujący za 500 rubli to chyba banda kotów z nożami albo głodujący stalkerzy.
"-You heard that? -What? -Destiny! -Dude... What the hell are you smoking?"
Zapraszamy na Wojny Frakcji! Komedia, Sensacja, Kryminał! Wszystko tutaj!
Image
Awatar użytkownika
Grave
Stalker

Dołączenie: 18 Sty 2011, 13:33
Ostatnio był: 18 Cze 2020, 18:38
Miejscowość: Wawa
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 33

Postprzez Lucjusz w 19 Lut 2011, 20:48

Kapeć29 zbyt dosłownie traktujesz określenie "samotnicy". To nie oznacza, że Zonę przemierzają w samotności tylko, że nie należą do żadnej frakcji :!: To, że ktoś jest samotnikiem to nie znaczy, że nie ma przyjaciół w Zonie. Jak stalker chce to biega po strefie samemu a jak się robi niebezpiecznie to zbierają się w grupki. Strielok to klasyczny przykład samotnika, miał kilku przyjaciół i dzięki nim dotarł do reaktora a przecież nie należał do żadnej frakcji. A co do tego kto faktycznie miałby przeżyć w Zonie to właśnie byliby to samotnicy. Rozproszeni w strefie, samemu albo w kilkuosobowych grupkach, chowający się w tylko im znanych kryjówkach (a nie bazach widocznych z daleka) nie zwracaliby na siebie uwagi. Bo właśnie pobyt w prawdziwej Zonie polegałoby na ciągłym skradaniu i ukrywaniu się, przed mutkami, bandziorami ale przede wszystkim przed wojskiem a nie zakładaniu bazy widocznej z kilometra, campieniu, robieniu patroli i prowadzeniu wojen. Po prostu w takiej Zonie czyli miejscu gdzie nie masz przewagi liczebnej, siłowej, wsparcia ani regularnego zaopatrzenia łatwiej byłoby się gdzieś przekraść niezauważonym niż się przedzierać w kilkudziesięciu nawet uzbrojonym po zęby.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez geralt23 w 19 Lut 2011, 20:56

Ja bardzo lubię zdejmować pojedyncze cele ze snajperki, ale uwielbiam też postrzelać sobie z TRS 301 i uczestniczyć w wojnach frakcji więc nie mam jakoś typowej dla siebie profesji, może samotny najemnik, który wykona każde zlecenie, oczywiście za przyzwoitą cene, ;]
Uwielbiam zapach napalmu o poranku...
Awatar użytkownika
geralt23
Kot

Dołączenie: 27 Wrz 2009, 09:45
Ostatnio był: 22 Cze 2022, 13:48
Miejscowość: PRYPEĆ
Kozaki: 1

Postprzez Pomocny_stalker w 20 Lut 2011, 14:35

U mnie ,pomaganiem stalkerom w walce z bandytami i takie ogólne pomaganie wszystkim potrzebującym,przeszukiwanie zony w celu znalezienia ciekawych miejsc,obserwowanie najemników i monolitu(spróbować znaleźć tego kto gadał do nich przez nadajnik w ZW),szukanie artefaktów, i oczywiście odpowiedni sprzęt :E
Pomocny_stalker
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2011, 22:11
Ostatnio był: 26 Lut 2011, 15:32
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez Wentix w 20 Lut 2011, 14:42

Ja bym był członkiem ( żołnierzem ) "Powinności". Lubie ten klimat. Poza tym "ratowanie ludzi przed niebezpieczeństwami zony" leży mi bardziej od szukania artefaktów, i dania się oskubywać bandytom. Nie da się porównać strzelania do mutantów i zwalczania anarchistów. Poza tym "Powinność" chętne pomaga naukowcom, a ja lubię mieć wkład w rozwój nauki i lepiej rozumieć Zone. A zajmował bym się najchętniej obsługą snajperki :wink: .
S.T.A.L.K.E.R. to nie gra, to styl życia
Awatar użytkownika
Wentix
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Cze 2015, 22:28
Miejscowość: Brwinów
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 11

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości