Straszne momenty!

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Straszne momenty!

Postprzez pawlik666 w 05 Lut 2012, 20:01

Labolatoria klasy X- to na pewno... prócz tego podziemia Agropromu i wiocha przy magazynach wojskowych, ale jedna rzecz mnie szczególnie poschizowała: X8 i tamtejsza winda po prawo (ostatnie 2 aktówki)... 3 Burery i Kontroler i jeszcze buczenie tych machin w tle... MIAZGA!!!!!!
Awatar użytkownika
pawlik666
Kot

Dołączenie: 26 Sty 2012, 18:22
Ostatnio był: 03 Maj 2017, 02:33
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Ghost326 w 20 Sie 2012, 20:19

Przyznam się, że podczas gry w Soc-a, o wędrówki po laboratoriach X cośam ciarki mi przechodziły po plecach, a zwłaszcza w tym drugim (X-16, ale pewien nie jestem), gdzie bły te pomieszczenia, a w ciemności, za beczkami snorki. Dudnienie mojego kałacha w tym ciasnym kompleksie pomieszczenie też dodawał smaczku.
Cóż, przynajmniej nie mamy żadnych psychicznych dziwaków, wyganiających złe duchy z wódki. Wyobraź sobie coś takiego: „O Panie, przegnaj złe duchy! Zostaw tylko czysty spirytus sanctus!
Ghost326
Kot

Dołączenie: 19 Sie 2012, 00:56
Ostatnio był: 04 Kwi 2015, 02:44
Miejscowość: Czarnobyl
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez Kamasz Stalker w 21 Sie 2012, 07:28

Jedyne miejsca gdzie miałem stracha to:
- Laboratoria X-16
- Podziemia Agropromu

W tych miejscach w pewnych momentach strachu spadłem z krzesła :D
(Między innymi jak wyskoczyła pijawka lub snork to się można było przestraszyć :) )
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... Ss0nmTHcMA
War...war in the Zone a Never Ending...

Kamasz Stalker
Wygnany z Zony

Dołączenie: 10 Sie 2012, 15:49
Ostatnio był: 22 Sie 2012, 07:28
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 19

Postprzez Szweminek999 w 21 Sie 2012, 20:34

Podziemia Agropromu - Nie ma się co dziwić, pierwsze kroki w Stalkerze.
X-18 - Tu chyba nie trzeba komentarza...
Prypeć i CEJ - Klimat!!!

W Clear Sky nic nie straszyło...

W CoP większość zadań pobocznych z mutantami jest ciekawa i straszna.
S.T.A.L.K.E.R.
Awatar użytkownika
Szweminek999
Stalker

Dołączenie: 09 Kwi 2012, 21:57
Ostatnio był: 01 Sie 2014, 13:12
Miejscowość: Baza Powinności
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 8

Postprzez Fear w 23 Sie 2012, 23:54

Czerwony las nocą jest straszny, jest to miejsce z którego stalker chce szybko się wydostać, pełno tam mutantów które będą cie stale gonić przykład-pijawka.Niedoświadczony stalker może się zgubić lub zostać otoczony anomaliami co podgrzewa atmosfere w połączeniu ze stadem nibypsów lub pijawek.
Awatar użytkownika
Fear
Kot

Dołączenie: 23 Sie 2012, 21:52
Ostatnio był: 31 Sie 2012, 17:48
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Ric w 24 Sie 2012, 15:37

Jak dla mnie najstraszniejsze momenty w Stalku były wtedy, gdy czułeś się bezpieczny, a nagle coś się działo lub generalnie działo się co innego niż się spodziewałeś. Jak na przykład idziesz sobie Wysypiskiem za dnia a tu z krzaków wyskakuje pijawa. Albo w X18 jak były te drzwi, w które coś waliło z drugiej strony. Spodziewałem się, że po ich otwarciu wyskoczy na mnie jakiś potwór, a tu pusto. I teraz nagle niepewność "gdzie to coś uciekło? Gdzie się schowało?". I zamiast wbiec dzielnie do środka, ja skradam się powoli srając w gacie, zaglądając w każdy róg czy czegoś tam nie ma...

Pierwsze przejście Cienia było straszne w labolatoriach. Podziemia w tej grze są najstraszniejsze ze wszystkich mi znanych i do tego te dźwięki (chrzanić słuchawki, wolę głośniki surround. Jak coś ryknie za tobą, to autentycznie słyszysz, że to coś jest za tobą :D).

Podziemia Agropromu były zawsze najstraszniejsze dla mnie z wielu powodów. Były najlepiej zaprojektowane, strasznie ciemne i do tego, stosunkowo otwarte, co sprawiało, że nigdy nie można było być pewnym, co zapełzło do środka, a odwiedzało się je więcej niż tylko raz. W dodatku podziemia te odwiedza się gdy nie jest się jeszcze koksem w SEVie z Vintarem, tylko zwykłym kotem w kurtce i szwankująca bronią po bandytach. Pamiętam moją pierwszą potyczkę z pijawkami tam. Wyglądało to tak:
Idę powoli przez ten długi tunel. Nagle jakiś ryk przede mną. Biegną do mnie jakieś 2 świecące punkty, strzelam w to i nagle widzę jak pijawka skacze na mnie. Uciekam strzelając w to, w większości nie trafiam, broń się zacięła. Nagle za mną drugi ryk. AAA druga pijawa. Apteczku! Apteczku! :+: :+: Chowam karabin, wyciągam shota, zabijam jedną... zaciął się. :+: :+: Przeładowuję, strzelam dalej w końcu ledwo żywy ubijam drugą. I weź po czymś takim przejdź jeszcze resztę kompleksu...

Reszta podziemi już coraz gorzej. W X18 myślałem, że poltery to latająca anomalia elektryczna i omijałem je. Po 10 minutach szwendania się bez celu z nudów zacząłem do nich strzelać i nieźle się zdziwiłem, gdy z jednej z nich wyleciał jakiś mutant. W X16 najstraszniejsze jest samo to zejście pod drabinie w dół. Dalej to już strzelanie do zombiaków i bieganie na czas. X10 rozczarowuje ogromną pustką. Chyba największy kompleks podziemny, a łącznie 2 pijawy :/. Choć po części i to jest straszne, bo spodziewasz się tam mnóstwa wrogów, a gdy ich nie znajdujesz to zaczynasz się bać, że mogą się gdzieś chować. O podziemiach w Czystym Niebie wolę nawet nie wspominać... tragedia.
"Gówno chodzi ulicami" Szrama

Za ten post Ric otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Afrose.
Awatar użytkownika
Ric
Stalker

Dołączenie: 26 Gru 2010, 17:15
Ostatnio był: 25 Sty 2015, 15:03
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Noiseless Viper
Kozaki: 34

Postprzez Afrose w 24 Sie 2012, 17:43

Straszne momenty??
Na pewno nie planowane spotkania z pijawą. Na przykład w podziemiach agropromu w SoC. Te świecące oczy...
No i oczywiście laboratorium X18 w SoC ale tym razem te snorki. Laboratorium w CoP już troche mniej ale burery do najmilszych mutantów nie należą zwłaszcza ten w toalecie ;)Co to fabryki jupiter może nie ma tam strasznych "momentów" ale te miejsce moim zdaniem "trzyma" groze... A jedyne co nas tam czego to:
:

pieski i monolit
:facepalm:
Awatar użytkownika
Afrose
Tropiciel

Dołączenie: 04 Lis 2010, 16:10
Ostatnio był: 16 Lip 2019, 18:35
Miejscowość: Stacja "PROSPEKT MIRA"
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 54

Postprzez KABEL w 24 Sie 2012, 18:17

U mnie tak jak :arrowu: ale jest miejsce przy którym każdy się ze**a{moim zdaniem}.
To miejsce to Przedszkole w prypeci i te straszne mutanty (malunki) na ścianach.

KABEL
Wygnany z Zony

Dołączenie: 04 Sty 2012, 15:05
Ostatnio był: 16 Gru 2012, 20:38
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: -6

Postprzez kasjusz21996 w 24 Sie 2012, 23:58

Miałem takich kilka, ale jeden najbardziej zapadł mi w pamięć:
Godzina 24-ileśtam. Ciemno w moim pokoju, reszta ludu siedzi w salonie, ale nie słychać
znaku ich życia. Gram sobię w Zew Prypeci, który sobię nieco utrudniłem, podczas gdy
próbowałem zrobić modyfikację do tejże gry(wszystko ładnie, ale niezadowalała mnię, więc
pracę porzuciłem i będę zaczynał od nowa).
Zaczynam grę: Brak detektora, Toz34, mało amunicji, pmm, mało ammo, płaszcz bandyty, hełmu
brak. Po kilku zadaniach, które ledwo zaliczyłem idę po narzędzia podstawowe( ekwipunek
zmienił się na Fora 12 zamiast pmm, no i maska gazowa).
Jestem już w Tartaku, próbuję eliminować zombi, ustawiam się z Forą na takim jakby
rusztowaniu i bawię się w S.N.A.J.P.E.R.A. :E . Strzelam sobię, strzelam, aż tu nagle
patrzę za siebię, a tam pijawka, jakieś 70m ode mnie. Nie widzi mnię jeszcze... Siedzę cicho
i nastawiam Toz`a. Pijawka powoli podchodzi tym swoim "predatorowatym" krokiem, pokazując
macki- skrada się w moją stronę, a na znaczniku powoli rośnie stopień widzialności... Czuję,
że zaraz mnię wypatrzy, a więc...
Wypaliłem dwa razy w pijawę, z mojego Toz`a, a ta rykła i znikła! Słyszę okropne sapanie,
mało zawału niedostanę, łamię lufę od strzelby, a nagle obok mnię pojawia się ONA, i
ryczy mi w twarz otwierając MACKI.
Zacząłem krzyczeć ze strachu i odłączyłem komputer od prądu, pstrykając w
przełącznik na listwie. Po chwili do mojego pokoju wpadł ojciec i spytał się co się stało.
Powiedziałem, że to tylko pijawka w stalkerze- miał ze mnię ubaw. Dodam, że byłem po
przeczytaniu dwóch Creepypaste, a więc byłem trochę bardziej podatny...
PS
Więcej takich momentów w Stalkerze! Rzadko kiedy w tej grze jest coś rzeczywiście strasznego
- nie tylko dodającego klimatu grozy, ale realnie straszącego. Niekiedy ewentualnie jakiś
dobry skryptowy atak mutanta, ale najczęściej są one nieudane- najbardziej wspominam
Kontrolera w tunelu od badań psionicznych, no i w CS snorka skaczącego mi na łeb podczas
przeszukiwania ciała przyjaciela Dzikiego Napr`a. A stalker powinien jak najbardziej
straszyć i to nie tylko po tym jak człowiek przeczyta dwie Creepypasty.
PPS
Creepypastami zainteresowałem się z tematu @Alchemika.
"Today is gonna be the day that they're gonna throw it back to you... By now you should've somehow realised what you got to do..." - Oasis
http://www.anarchifaq.most.org.pl/
http://www.youtube.com/watch?v=Mrgh4eK9e5Q
Awatar użytkownika
kasjusz21996
Stalker

Dołączenie: 24 Sty 2011, 16:51
Ostatnio był: 17 Lis 2020, 02:04
Miejscowość: Brody/Londyn
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 30

Postprzez Wolnośč w 20 Wrz 2012, 10:29

Ja się przestraszyłem jak wchodiłem do x18. Gdy już miałem tam wejść to do mojego pokoju weszła mama tak się przestraszyłem że prawie się posikałem.Wyglądała jak pijawka ( dodam, że to było o 23) . :D
Wolnośč
Kot

Dołączenie: 22 Sie 2012, 21:35
Ostatnio był: 22 Wrz 2012, 17:49
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Postprzez MB Wisent w 21 Wrz 2012, 20:33

............................................................
Ostatnio edytowany przez MB Wisent, 07 Paź 2012, 02:26, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post MB Wisent otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Afrose, marcel, Realkriss.
MB Wisent
Kot

Dołączenie: 21 Wrz 2012, 11:40
Ostatnio był: 18 Gru 2012, 13:12
Kozaki: 3

Postprzez ThermalsPL w 26 Wrz 2012, 18:28

mnie w CS bez broni postanowiłem przejść do takiej pompowni czy co to tam jest na bagnach.I nagle słysze mięsacza
ide za róg i pijawa mi tak centralnie przed twarzą.brrr! tak sie wystraszyłem że stalkera,monitor i kompa wyłączyłem i kakao rozałem
"Stary,dobrze że tu jesteś!Wpadłem jak śliwka w gówno!"-Strzelec Czystego Nieba
Awatar użytkownika
ThermalsPL
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2012, 13:17
Ostatnio był: 01 Sie 2019, 16:30
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości