Wasz styl gry?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Wasz styl gry?

Postprzez ShedEnd w 25 Sty 2012, 15:57

Mój styl polega głównie na cichych akcjach, czyli tłumik, celownik optyczny i pojedyncze strzały w klatę lub głowę.
Precyzja tylko to się liczy. Zużywam przy tym bardzo mało amunicji, czasem jak grabiłem leżących z ammo i artefaktów to miałem po 30 artefaktów w plecaku i 1500 sztuk amunicji:D
Zbieram jedynie artefakty i amunicję broni których używam, nie tracę czasu na wszelkie inne śmieci.
Najczęściej zajmuję się eksterminacją zombie na masową skalę oraz wybijaniem bandytów.
Jeśli chodzi o frakcję to staram się zachować równowagę i neutralność więc działam sam bez korzyści dla któregokolwiek ugrupowania.

W sumie, to najczęściej gram kiedy jest noc i jest ciemno, bo jakoś lepiej mi się gra, latarka i noktowizor praktycznie cały czas w użyciu.

Lubię też często eksplorować miejsca straszne i ciemne, jak wszelkiego rodzaju kompleksy, podziemia albo te wioski opuszczone gdzie to tyle mutantów jest.
To wszystko powoduje, że granie w Stalker'a to czysta przyjemność. No i nie da się obyć bez akcji, gdzie ledwo co uchodzę z życiem co bardzo lubię.
ShedEnd

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Reklamy Google

Postprzez Lucjusz w 25 Sty 2012, 16:22

Mój styl gry zależy od okoliczności i miejsca w którym się znajduję. Przeważnie lubię trzymać się na dystans i zdejmować wrogów z Vintara lub czegoś z lunetą. Gdy odległość się zmniejsza lub celów jest więcej to leci sporo granatów i zmieniam broń na shotguna. Tak samo gdy wchodzę do jakiegoś budynku, laba czy podziemi to zmieniam broń na strzelbę i ciskam F1 zza winkla. Oprócz tego pistolet na zombiaki i śrut na mutki. Lubię też szlajać się po dachach i strzelać do wszystkiego oprócz stalkerów.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Postprzez nagi stalker w 26 Sty 2012, 15:18

Ja różnie, zwykle biorę SVDm i FT200m żeby być przygotowany na wszystko
STOP A.C.T.A

nagi stalker
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sty 2012, 13:51
Ostatnio był: 26 Sty 2012, 17:22
Miejscowość: Śmietnik w Kordonie
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Handlarz w 26 Sty 2012, 20:42

W CS i CoP staram się walczyć na dystans - CS: AN-94 Abakan jako snajperka i jakiś pistolet na wszelki wypadek + karabin zmodyfikowany na jak największą szybkostrzelność. Zew: Abakan jak w "niebie" i szybkostrzelny karabin i dodatkowo działko gausa, ale na nabojach od Kardana (bo oryginalnych szkoda). Cień to już inna bajka - staram się grać jak w CS i CoP ale często to co się nawinie tym się walczy.
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 8

Postprzez pawlik666 w 26 Sty 2012, 22:02

Ja zazwyczaj przekradam się do dogodnej pozycji i strzelam ;) nigdy w stalkerze nie używam granatów... wdg. mnie ich nie powinno być w tej grze. W CoP chodzę albo w SEVA, albo w egzoszkielecie. Nie lubię korzystać z broni krótkiej. Zazwyczaj łażę z jakimś karabinem (najczęściej z gp37) i Eliminatorem ;) najlepszy stuff na wszystko!

Za ten post pawlik666 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dienonych.
Awatar użytkownika
pawlik666
Kot

Dołączenie: 26 Sty 2012, 18:22
Ostatnio był: 03 Maj 2017, 02:33
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 3

Postprzez GhostRider44 w 11 Lut 2012, 16:55

Zawsze w moim ekwipunku znajdzie się karabin wyborowy (najlepiej VSS Vintorez lub SVD), dwururka i nasz stary, kochany Kałasz. Nie używam zwykle lunet do automatów, co najwyżej granatnik + 2-3 granaty VOG. Kiedy widzę przeciwnika podchodzę do niego strzelając zza kolejnych zasłon. Z odległości poniżej ok. 50 m wyciągam AKS-74 i eliminuje cele krótkimi seriami. Kiedy atakuje z zaskoczenia grupkę przeciwników, podkradam się niedaleko, rzucam parę "artefaktów" :) i dokańczam robotę "na Johna". Używam tylko zwykły Kombinezon Stalkera, ewentualnie zmodyfikowany. Artefaktów zwykle nie używam. PS.: Pistolety to tylko Walther P99, Makarow i czasem USP.
Haraszo kartoszki!
Awatar użytkownika
GhostRider44
Stalker

Dołączenie: 23 Sty 2011, 12:30
Ostatnio był: 04 Mar 2023, 09:25
Miejscowość: Domek w wiosce kotów, Kordon
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 149

Postprzez Misterius w 12 Lut 2012, 13:01

Gdy grałem w cień czarnobyla to niezbyt potrafiłem jeszcze czuć klimat stalkera więc szybko jak najlepszą broń, jak najlepszy pancerz i tankować ( z minimalnym użyciem osłon). W czystym niebie już grałem bardziej taktycznie że tak to ujmę, osłony, wychylić się, strzał, schować i tak cały czas (choć pamiętam że raz wyczyściłem całą wioskę bandytów [Południowe gosp. chyba] bez alarmowania ich , gdyż miałem wyciszonego makarowa). A zew Prypeci nie wiem ile razy przeszedłem , za 1 razem tankowanie w egzo, potem tylko snajperka i strzelba, a teraz preferuję powiew wolności ulepszonego kałacha (skróconego) i bawić się w przeżycie. 2 magazynki, makarow z jednym magazynkiem , 2 apteczki , kilka bandaży , amciu i wódka i jazda :) Ten ostatni styl gry to dla mnie największa frajda i to podczas takiego grania wczuwam się w prawdziwy stalkerski klimat.
Misterius
Kot

Dołączenie: 07 Maj 2011, 23:52
Ostatnio był: 19 Lut 2016, 13:48
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Warsoonclang w 16 Lut 2012, 09:12

Każdego Stalkera przeszedłem na najwyższym poziomie trudności ...
Zawsze starałem się grać realistycznie i ekwipunek ważący powyżej 30 kilo nie wchodził w grę. Starałem się mieć sporo skrytek na całej mapie dzięki temu nie musiałem targać tobołów cały czas przy sobie.
Dobrze jest wypracować sobie system - wychylić się, strzelić przeciwnikowi w łeb i szybko się schować. (cały proces zajmuje 2 sekundy)
Kolejną zasadą jest - precz z RAMBO ! - kto normalny chodzi po Zonie z 2 karabinami, 4 pistolety, RPG, snajperka i masą granatów przy pasie ?
Mój ekwipunek zawsze składał się z SGI, strzelby lub pistoletu. Co do amunicji - nie noszę ze sobą więcej jak 200 pestek max 400 a jak mam nadwyżkę to sprzedaję lub do schowka gdzieś na koniec mapy by przy okazji sobie zabrać.
Starałem się grać jak najbardziej realistycznie.
Styl walki jaki preferuję ? - po cichu, po cichu ... mach jednego, mach drugiego z zimnej stali prosto w plery następnie kilka szybkich strzałów w głowę i po całej sprawie.
Do wszelkiego rodzaju walki zawsze używam SGI, czy to w budynkach czy na otwartej przestrzeni ...
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Postprzez runa w 16 Lut 2012, 17:01

Ja lubię rozwiązywać sprawę bardziej taktycznie- przyczaić się ze snajperką i granatami na jakimś wyższym punkcie(otwarty teren). W budynkach zazwyczaj ze szturmowcem i za osłoną.
Jak już wyżej zostało powiedziane, ja też zawsze starałam się grać realistycznie- nigdy na "rympał" i z 300kg ekwipunkiem. Zazwyczaj miałam ok 4 apteczki, chleb, naboje i ewentualnie znalezione w międzyczasie artefakty.
Logic can take you from A to B, but imagination can take you anywhere.

Za ten post runa otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GhostRider44.
Awatar użytkownika
runa
Stalker

Dołączenie: 12 Lut 2012, 13:21
Ostatnio była: 22 Lis 2015, 18:56
Frakcja: Monolit
Kozaki: 67

Postprzez CONAN w 24 Lut 2012, 23:55

Ja wchodze na jakiś wysoki murek itp jesli jest taka możliwość , pojedyńczych wrogów zdejmuje za pomocą snajperki :) a jeśli jest ich np 5-6 w jednym miejscu to przeładowuje kopyto i wpadam w nich :D czasem udaje się skasować ich na jednym magazynku (headshooty) a czasem zginąć ;) tak czy tak lubie tak grać :E
"Jeśli nie możesz znaleźć czegoś dlaczego
chciałbyś żyć, postaraj się znaleźć coś,
za co chciałbyś umrzeć"
Tupac Amaru Shakur
Image
Awatar użytkownika
CONAN
Weteran

Dołączenie: 13 Lip 2011, 16:29
Ostatnio był: 16 Sty 2024, 21:27
Miejscowość: Amsterdam
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 101

Postprzez El Diablo w 26 Lut 2012, 23:10

To i ja coś od siebie dorzucę :wink: Ja każdego Stalkera zaliczyłem po kilka razy (i ciągle zaliczam :wink: ) I za każdym razem stosuje inny styl i strategię. Tak jest chyba najciekawiej, raz na cichacza, innym razem na Rambo, jeszcze innym razem jestem dobry dla wszystkich jak Matka Teresa , a następnym kawał ze mnie kanalii. I za każdym razem jest zupełnie inaczej :D
Image

Za ten post El Diablo otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gość.
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Kozaki: 53

Postprzez Wave w 27 Lut 2012, 17:32

Ja opiszę taktykę na modzie Lost World Requital. Skradam się w nim bardzo dużo, dokładnie obserwuję teren i staram się jak najciszej rozwiązywać problemy, czytaj, jak najmniej nabojów zużyć, bo tych nie mam za dużo. We wszystkich Stalkach maniakalnie chomikuję, w Cieniu i Zewie w bardzo szybkim tempie zapycham plecak i ciągle mi mało. W LWR właśnie mam 0.8 kg wolne, strasznie dużo dla mnie. Bardzo często omijam przeszkody w postaci mutantów, robię to za krzakami, bo w Zewie faktycznie najemnicy mnie nie dostrzegali. Jeśli nie trzeba, nie strzelam, obok np. mięsaczy przechodzę obojętnie, nie przeszkadzają mnie a ja nie przeszkadzam im. Robię też czasem sposób na "molocha". Wsiadam do Łady i pędzę na złamanie karku obok zgraj pijawek, snorków i innych poczwar, przy dojechać do innego obszaru, właśnie teraz nie mogę dojechać do Zatonu, bo w Jupiterze, obok cementowni jest masa pijawek i zombi, strasznie ciężko.
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości