Profesja

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Profesja

Postprzez Krzysu_Pl w 28 Maj 2010, 12:05

Ja bym chcioł być Jajogłowy :D
Bo co? Siedze sobie w bunkrze i mówie cały czas "witam"!
Żartuje... interesuje sie mutacjami. Takie badanie mutantów to jest to!
Awatar użytkownika
Krzysu_Pl
Tropiciel

Dołączenie: 05 Maj 2010, 19:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 00:51
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 81

Reklamy Google

Postprzez Maus w 30 Maj 2010, 01:34

Ja bym chętnie chciał być najemnikiem. Jako najemnik będę mógł poznać każdą frakcję od podszewki, znać jej słabe i mocne strony, co by mi się bardzo przydało gdyby dana frakcja wyznaczyła za mnie głowę. A tak dorywczo, to przeprowadzanie ludzi przez Zonę, czy współpraca z naukowcami.
"Cóż za ponury absurd, aby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem."

Image

Rozpoczynam pisanie dość długiej opowieści, o tym jak narodziła się Zona która znamy, czyli inaczej o tym kto stal za wybuchem z 2006. Co ta osoba zrobiła? Czy była zła że stworzyła Zonę, czy może to było konieczne by zatrzymać coś groźniejszego? O tym w moim opowiadaniu. Póki co kończę prolog, który jest dość obszerny.
Awatar użytkownika
Maus
Kot

Dołączenie: 05 Wrz 2009, 23:40
Ostatnio był: 11 Kwi 2013, 03:52
Miejscowość: Strefa Zony
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez Tomasz Kawka w 30 Maj 2010, 21:04

Tak panowie, to znowu ja, wróciłem po raz drugi :] Miło móc znowu się z Wami spotkać :D No dobra, ale co do profesji...

Chyba bym wziął przewodnika, bo o ile się nie mylę, to jego zadaniem jest oprowadzanie świeżego mięska po Zonie tak, żeby nie wdepnąć w siedlisko mutantów. Poza tym:

Dlaczego chciałbym być Przewodnikiem:
- O ile doprowadzisz ludzi do jakiegoś skarbu to cię nie kropną, bo i nie będą umieli wrócić.
- KOCHAM się wałęsać.
- Strzelać to strzelam raczej dobrze (mam małe obycie z bronią :P), a w każdym razie wystarczająco, żeby odgonić mutanty albo coś w tym stylu.
- Uwielbiam bawić się z anomaliami.
- No i to zapieprzanie po zonie w poszukiwaniu schronienia na noc (Byle przed zmrokiem, byle przed zmrokiem!)
- Mógłbym brać kasę od wszystkich, bo znałbym to terytorium jak własną kieszeń.
Awatar użytkownika
Tomasz Kawka
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2009, 16:21
Ostatnio był: 21 Maj 2013, 01:10
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Stalker666pl w 05 Cze 2010, 18:28

Nie wiem czemu niektórzy narzekają na ten temat :) . Przecież jest super [ jak dla mnie ].

Piszę o Zewie Prypeci :wink:

Chciałbym być najlepszym Stalkerem w Zonie, nazywaliby mnie ''UberStalker'' :wink:
Odpoczywałbym sobie w czyichś camp'ach, oni by byli zachwyceni, że ich odwiedziłem, czasami bym kogoś oprowadzał po super sekretnych lub super niebezpiecznych miejscach za opłatą [500-2500 rubli zależy gdzie, najwięcej 4000].
Rozpieprzałbym Bandytów [reputacja u mnie]20% [chyba że jakiś wpływowy kumpel :wink: ], Monolit 10% [bo są tępi] i Wojsko oczywiście 0%.
Największym moim przyjacielem byłaby Wolność 95%. Powinność neutral 40%. Stalkerzy tak 70%. Najemnicy 50% czasem do nich przychodzę po haracz żebym ich nie zabił :E Co dalej... Naukowcy 50% w ogóle się nie spotykamy no chyba że schron przed emisją lub handelek :wink: . Pozostałości Czystego Nieba 100% ponieważ mam 3 kumpli z C.N. którzy chodzą ze mną często na wyprawy, budują ze mną naszą bazę itd. tyle jeśli chodzi o frakcje.
Bronie:
Pistol-Kora919 z tłumikiem

Shotgun-Eliminator z celownikiem SUSAT x4 [ tylko się nie śmiejcie bo prze kosi mutanty i na bliski dystans ludzi]

Karabin-GP 36 z granatnikiem [MOD] i z tłumikiem [MOD]/ Abakan z PSO x4 i granatnikiem / Burza [od żwawego]z tłumikiem i PSO x4[MODY :P ][ten celownik prze śmiesznie wygląda XD ale jednak dobra broń] / FT200M [czasami]

Snajperka-Przypływ [Wintar BC] lub Ta snajperka Maksa svu4mk? [nie pamiętam nazwy bo trochę pogmatwana :D ]

Granaty i broń ciężka-5xGranat F1 czasami Bulldog6 i RPG7 [tak dla jaj żeby mutanty latały :D ]

Zawszę to noszę [trochę ciężkie ale jest git]
Po prostu ciche bronie żeby się nikt nie kapnął lub takie potężne żeby się nikt nie kapnął :E

Ekwipunek-Hełm Taktyczny z wykrywaczem wrogów i nastawiony na armor, zbroja no tu różnie bywa raz mam taki raz mam inny, detektor swaróg, 15x :+: 15x :+: wojów 15x :+: naukowców, 20 bandaży, 10 rozkoszy turysty, 4 wódy, 5 Dużych Margaritek w pudle w plecaku :D [właśnie ją jem dlatego napisałem :E] 10xRedBullów 100xHerkulesów [ważą 0.01 kg :E ] zawsze max antybiotyków [tyle ile znajdę i kupię] .

Moja główna bazy była by w Izumrodnojach takich rozbudowanych z paroma wieżami, betonowymi i drewnianymi domami, barykadą a w niej 2 przejścia, 1 w stronę mostu a 2 w stronę spalonego gospodarstwa.

Zalety:
-Lojalni kumple na wieki
-Dużo kontaktów [Sprzedawcy, ci którym pomogłem, inni]
-Dużo KASY [wycieczki dla innych, artefakty, zlecenia, HARACZ od Najemniczków :E , jeszcze od cholery]
-Dobry sprzęt, bronie, ekwipunek, :wódka:
-Najlepszy w Zonie, każdy czuje do ciebie respekt oprócz wrogów
-Jeszcze sporo zalet :wink:

Wady:
-Tępi przeciwnicy [czasami się nudzę]
-Respekt bo niektórzy dostają zlecenia na zabójstwo ciebie [ciekawe utrudnienie jak ci taki w nocy z knifem przychodzi i ci macha przed kałachem]

Łohohohoh chyba największy post :wink:

To jest jakieś 85%-90% tego co robi UberStalker reszta to szczegóły. Pozdrawiam i każdy niech sobie ode mnie weźmie :wódka: aby pokonać :kotek: ewentualnie dam ci :+: :E .
Bierz przykład z Rosjan, 40 stopni to dla nich nie mróz, 40 kilometrów to dla nich kawałeczek a 40% to nie wódka...
Masz pirata? Więc wystrzegaj się złotego i pomarańczowego koloru oraz mnie
:

bo na ciebie nakabluję :E
Awatar użytkownika
Stalker666pl
Kot

Dołączenie: 05 Cze 2010, 11:12
Ostatnio był: 20 Lis 2010, 10:41
Miejscowość: Kielce [czytać Kordon]
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Tayker w 06 Cze 2010, 03:13

Naprawiacz/handlarz bronią... Zawsze chciałem grzać sobie siedzenie w bezpieczniej bazie pier***** się całymi nocami ze sprężynkami lub wciskaniem niedopatchonej broni tępym kotom oraz osobiście złożone karabiny dla weteranów wojennych... ta...
Przeznaczeniem każdego człowieka jest śmierć. Moim przeznaczeniem jest cierpienie.
S.T.A.K.E.R. Project - viewtopic.php?f=85&t=9204&p=97138#p97138

Tayker
Wygnany z Zony

Dołączenie: 03 Cze 2010, 13:33
Ostatnio był: 10 Lut 2012, 13:20
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Striker

Postprzez Warsoonclang w 14 Cze 2010, 23:04

Mam jeszcze jeden pomysł na robotę w Zonie .
Sklepikarz - załatwiałbym towary normalnie niedostępne w Zonie (jakieś rarytasy) lub sam gotował (kucharz w Barze).
Sprzedawałbym towary po astronomiczny kwotach . Rzeczy sprowadzane za pomocą przemytników .
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Postprzez _Naznaczony_ w 15 Cze 2010, 06:57

Chciałbym być rusznikarzem :D .
Niezłą kasę by się kosiło na składaniu,naprawianiu i ulepszaniu broni.
Ale czasem też bym się włączył do akcji. :)
_Naznaczony_
Jam jest weteran z Czarnobyla
Awatar użytkownika
_Naznaczony_
Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2010, 15:50
Ostatnio był: 20 Lip 2010, 21:26
Kozaki: 1

Postprzez J0Hny w 15 Cze 2010, 14:20

chciałbym być włóczęgą (połączenie najemnika i przewodnik)

Why?
-dobre zarobki.
-zwiedzanie Zony.
-nabycie doświadczenia bojowego.
The healthy human mind doesn't wake up in the morning thinking this is its last day on Earth. But I think that's a luxury. Not a curse. To know you're close to the end is a kind of freedom.
Awatar użytkownika
J0Hny
Stalker

Dołączenie: 06 Kwi 2010, 09:35
Ostatnio był: 05 Lis 2014, 23:53
Kozaki: 1

Postprzez Dodox w 15 Cze 2010, 15:06

ja bym chciał być najemnikiem ochroniarzem , chroniłbym bogatych stalkerów i handlarzy czemu , bo :
-zarobki wporzo
-dobry sprzęt (kombinezony , broń , leki , artefakty )
-ludzie którzy dają ci zlecenia
-nagrody (nie tylko forsa ale np. sprzęt albo artefakty)
-miejsca pracy
-funkcja
Naszą powinnością jest roznieść w pył całe plugastwo Zony i ją samą
Image
Awatar użytkownika
Dodox
Stalker

Dołączenie: 11 Cze 2010, 21:21
Ostatnio był: 06 Mar 2013, 19:57
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 4

Postprzez specPL w 15 Cze 2010, 20:29

ja bym został zabójcą na zlecenie. dlaczego? w zonie jest mnóstwo mrocznych typów, a cóż jest piękniejszego niż czyszczenie świata z chwastów...poza tym gdy człowiek patrzy śmierci w twarz, odczuwa że żyje ;) no i generalnie robota zawsze się znajdzie, dobrze płatna, interesująca i dostarczająca ci strasznej reputacji...inni stalkerzy baliby się mnie, i o to chodzi! :wódka:
specPL
Stalker

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:14
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 22:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 7

Postprzez Pilot w 30 Lip 2010, 21:33

wojskowy u jajogłowych

Dlaczego?
ponieważ dobry sprzęt + jakieś prototypy broni urządzeń coś w tym stylu + dużo :+: i :wódka:
czasami postrzelać a czasami pomiary jakieś zrobić coś nowego odkryć a gdy się ukryć to w bunkrze albo
w laboratorium
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 05 Maj 2025, 18:43
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez Iłja w 30 Lip 2010, 22:29

Stalker pracujący dla naukowców. Nowinki techniczne, bezpieczny bunkier (idealne schronienie na wypadek emisji... ja bym tam żadnym innym nie zaufał :D )

Opcjonalnie "ochroniarzem" w Barze. Też bezpiecznie, a fucha spokojna. Nie to co łażenie po Zonie i wpadanie do anomalii :D
Drzewa się czerwienią, ptaszki wesoło podszczekują... wiosna w Czarnobylu wita :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?p=247117#p247117 -> Moja cud-miód frakcja :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=97&t=6947&p=324670#p324670 -> Moje cud-miód potworki :D
Awatar użytkownika
Iłja
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2010, 16:56
Ostatnio był: 02 Wrz 2015, 23:40
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 24

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości