Profesja

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Profesja

Postprzez Greyeeh w 27 Lis 2010, 15:18

Najemnik rzecz jasna, praca bardzo niebezpieczna jak większość rzeczy w zonie, więc co mi tam. Przede wszystkim pieniądze - niby szczęścia nie dają, ale to co za nie kupimy na pewno będzie cieszyć. No, i jeszcze wyposażenie, czyli bronie NATO - silne, niezawodne, celne. Widziałbym się na pozycji strzelca wyborowego.
Awatar użytkownika
Greyeeh
Redaktor

Dołączenie: 29 Gru 2008, 21:08
Ostatnio był: 08 Sty 2014, 19:48
Miejscowość: Jaworzno
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 66

Reklamy Google

Postprzez Lucjusz w 14 Gru 2010, 23:22

Moja ciekawość w połączeniu z wrodzonym zamiłowaniem do szlajania się sprawiają, że odnalazłbym się jako przewodnik. Poznać Zonę wraz z jej sekretami jak mało kto, po cichu pojawiać się tam gdzie chcę i znikać niepostrzeżenie to byłby mój cel. Oprowadzałbym po strefie jajogłowych oraz innych stalkerów, a że był bym dobry w tym co robię :wink: to na brak kasy nigdy bym nie narzekał.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Postprzez PMG w 15 Gru 2010, 20:11

Ja chciałbym być w Zonie myśliwym. Dlaczego?:
- Nowe przeżycia
- Szacunek u innych
- Duży zarobek

Wykonywałbym misje dla Stalkerów, eliminowałbym różne mutanty. Wprawdzie zawód niebezpieczny, ale budzący respekt i dobrze płatny.
Ostatnio edytowany przez PMG 20 Lut 2011, 14:41, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Postprzez Warsoonclang w 15 Gru 2010, 23:59

Tak po gruntownym namyśle jedyną postacią jaką chciałbym być to ... ja sam . Nic bym w sobie nie zmienił , nie mam takich wielkich znajomości więc sklepikarzem bym nie był , nie lubię słuchać czyichś rozkazów więc najemnik , czy wojak z jakiejkolwiek frakcji odpada . Naukowiec ... to nie dla mnie (aż taki mądry nie jestem :wink: )
Co dla mnie znaczy być sobą : nie robiłbym nic szczególnego : szary STALKER , jeden z tych co się ich pełno "respawnuje" . Raz na jakiś czas strzeliłbym ze znajomym kozaka przy ognisku czy poszedł wykonać jakąś małą robótkę taką jak zanieść komuś list czy przeczyścić broń lub po prostu zabrać się z byle kim byle gdzie .
4 fun tułacz co po Zonie drepta .
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Postprzez Garbaty w 16 Gru 2010, 00:12

Ja bym się raczej nastawiał się na pracę dla naukowców, tak jak Topola w CoP. Kasa niezła, można się nałazić po Zonie i czegoś ciekawego dowiedzieć, wyposażenie dają niezłe i byłbym w zonie legalnie , a w innej sytuacji to bym się zaciągnął do Wolności :)
Ostatnio edytowany przez Garbaty 16 Gru 2010, 18:38, edytowano w sumie 2 razy
"Ta bitwa jest już przegrana, ale jest dopiero druga, zdążymy wygrać następną."
Awatar użytkownika
Garbaty
Kot

Dołączenie: 05 Gru 2010, 19:33
Ostatnio był: 27 Maj 2021, 20:40
Miejscowość: Gdynia/Ryga
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 0

Postprzez 1920razor w 16 Gru 2010, 17:57

Ja to bym najchętniej był płatnym mordercą!!! To znaczy, brał bym snajperkę z tłumikiem w ręce i jadę moją ofiarę z odległości 100 metrów! Po prostu kochałbym taką pracę, gdyż ja jestem takim typem cichego zabójcy (nowoczesny assasins creed :D?) Takie wchodzenie na ogromny wieżowiec... Położenie się ze snajperką ku samej krawędzi budynku...przymierzenie, wstrzymanie oddechu i... BOOOM HEAD SHOT! Warto mieć marzenia, lecz nie przesadzajmy, ja w przyszłości nie chce nikogo zabijać. No może z paintball'a :)
Image

Za ten post 1920razor otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz.

1920razor
Wygnany z Zony

Dołączenie: 14 Sty 2010, 20:58
Ostatnio był: 27 Cze 2015, 14:35
Miejscowość: Siemianowice Śląskie
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 12

Postprzez Abrams w 26 Gru 2010, 16:36

To może przemyśl to jeszcze raz... :D Pożądny sniper nie kładzie się na krawędzi tylko chowa w głąb budynku, w najdalsze i najciemniejsze miejsce z którego może jeszcze widzieć cel i oddać strzał, potem wyjść niezauważony.

A ja...
W zasadzie od jakichś dwóch tygodni mam coś co trzyma mnie na miejscu ( :D ), ale gdyby...
Zacząłbym gdziekolwiek, mysle że u zwykłych stalkerów albo czystego nieba. Raczej u "dobrych" że tak powiem. Robiłbym chyba jako po prostu żołnierz. Szturmowiec. Tak przy okazji zawsze chciałem odebrać szkolenie w GROMie więc przed wyjazdem chciałbym tym bardziej. Wygrywa lepszy, a kilkuosobowy oddział oz odpowiednim wyszkoleniem może mieć wartość bojową setek ludzi. Po prostu średnio chciałbym tam zdedać :) , jak każdy myślę. Zarobki jakoś by szły... dobry żołnierz zawsze myślę znajdzie robote; a i artefakty można pozbierać.
Intel Core 2 Quad 4x2.66Ghz _ Kingston 4Gb Ram 667MHz _ 2x Nividia Geforce 9890GT SLI 512Mb

Za ten post Abrams otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive 1920razor.
Awatar użytkownika
Abrams
Kot

Dołączenie: 25 Gru 2010, 21:16
Ostatnio był: 17 Sie 2011, 19:39
Miejscowość: Bełchatów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez matig19900 w 26 Gru 2010, 16:46

moja profesja to rozpoznanie. niema to jak wysoki poziom adrenaliny we krwi kiedy to w sposób jak najbardziej cichy i jak najbardziej dyskretny podchodzisz na pozycje przeciwnika i patrzysz jakim sprzętem dysponuje.
przez prawie 2 lata moją profecją było właśnie rozpoznanie (działałem 5 lat w ZS Strzelec OSW)
jakbym miał iść do wojska na zawodowego to właśnie do pododdziału rozpoznawczego ;)
...vim vi repellere licet...

matig19900
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Gru 2010, 12:42
Ostatnio był: 03 Kwi 2013, 21:21
Miejscowość: ostrowiec św.
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez Pijawol w 29 Gru 2010, 20:52

Mi by było ciężko wybrać. Łowcą mutantów by było ciężko w realu być { Naprawdę to nie Gra by była, że apteczka cię leczy momentalnie albo, że masz pasek HP.}, bo łatwo by się kopnęło w kalendarz, np. Pijawa Ci nagle wyskakuje... i co robisz? Albo Nibyolbrzym cię wdeptał w ziemię, i co wtedy?! Technikiem to już fajnie jest być: zarobki w porządku, można pomajsterkować { co lubię robić }, ale żadnych przeżyć prawie. Więc ostatecznie chyba wybrałbym już w Zonie będąc. :)
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 13:27
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez SVDstriker w 30 Gru 2010, 14:01

No więc , nie trzeba dużo pisać :E Ja został bym handlarzem , zaczął bym zawierać różne kontakty itd. Z początku handlowało by się apteczkami , bandażami i jedzeniem. Gdyby się to wszystko ułożyło , wzięło by się już za jakiś grubszy kaliber. Czasem także jakieś zlecenia dla stalkerów o jakiś przedmiot , broń etc.
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 52

Postprzez satan696 w 01 Sty 2011, 23:37

No to moze ja byl bym raczej lowca artefaktow z domieszka lowcy przygod czyli ze glownie przemierzanie zony w poszukiwaniu artefaktow ale i czasami pojsc do jakiegos miejsca gdzie sa stalkerzy i :wódka: ew moze byc jakis magazyn i poszukac kogos z kim mozna wyciac pare mutkow . Ok a teraz plusy
-duzo forsy
-duzo forsy = jeszcze wiecej :wódka:
-darmowe ogrzewanie ,prad i gaz (tylko czesto kazde zrodlo jest daleko od innych )
-idealne miejsce na kryjowke przed mutkami i innymi wrogami ( no przeciez pijawka nie bedzie cie gonila np po jaskiniach pod spalonym gospodarstwem )
-duzo ciekawych miejsc ( anomalia Szrama - az mozg sie lasuje )
Minusy
-nie mozna chodzic po pijaku kolo anomali bo sie zle skonczy :facepalm:
-podrodze ktos moze probowac zabic (trza chowac sie kolo anomali )

Ale i tak to fajna profesja
Awatar użytkownika
satan696
Stalker

Dołączenie: 26 Gru 2010, 23:25
Ostatnio był: 23 Cze 2013, 17:37
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 2

Postprzez DanieloZ w 02 Sty 2011, 01:01

Ja zająłbym się handlem bronią, choć na początku byłoby trudno . Nie chodzi mi o drobną sprzedaż jednego kałacha przypadkowej osobie, lecz zaopatrywanie w broń duże frakcje, przy czym pozostając bezstronnym.
Przydałyby się kontakty, za odpowiednią sumkę no i :wódka: oczywiście :D wojskowi mogliby przekazać swoim przełożonym poza zoną, że brakuje im sprzętu, a z dostawy odstąpiliby mi towar w cenie . Kosztowałoby mnie to, ale sprzedając broń stalkerom oczywiście drożej , zarobiłbym hoho kasy :) .
Zajmowałbym się także sprzedażą unikatowej, lub ulepszonej broni na zamówienie, jakimś przywódcom frakcji, bądź bogatszym stalkerom. Zagrożenia płyną jedynie ze strony mutantów, anomalii. Przecież żadna frakcja by mnie nie tknęła, bo kto by ich zaopatrywał w spluwy i kulki :D ?
Gorzej z drugiej strony, że musiałbym uważać, aby nie narazić się żadnej frakcji. Każdy by mnie znał, i różnie by mogło być...
Wynająłbym najemników, aby żadnym bandyckim indywiduom nie przyszło na myśl jednak pobawić się w "przechwycenie".
Otwórz oczy i spójrz na świat z innej perspektywy, być może odkryjesz coś, co zmieni twoje życie.
Awatar użytkownika
DanieloZ
Stalker

Dołączenie: 27 Lut 2010, 20:27
Ostatnio był: 07 Lut 2015, 16:55
Miejscowość: Siemianowice Śl.
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość