Sequele i remake na które nigdy się nie doczekamy

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Sequele i remake na które nigdy się nie doczekamy

Postprzez Kontroler w 27 Gru 2009, 16:14

Kingpina to nawet mam oryginalnego na płycie, kiedyś się w to grało, ach te stare dobre czasy. Jak powspominam sobie np. Heroes 3, Gothic, Diablo, nfs underground, fallout 2 idt. czyli same klasyki i popatrzę jakie gry teraz robią to aż mi się żal robi...
A dać takiego gothica teraz dla gościa który ma z 12 lat, bo tyle miałem jak z kolegami się w to łupało to by nas wyśmiał i powiedział co to za kwadraty. A według mnie to jest najlepsza gra w jaką kiedykolwiek grałem klasyk RPG i gra, którą można tylko zgapiać i naśladować, bo później te gothicki które wychodziły nie miały już tego klimatu.
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 24 Paź 2022, 10:53
Miejscowość: Świebodzin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 131

Reklamy Google

Postprzez nismoztune w 30 Gru 2009, 20:39

Chcialbym aby powstała kontynuacja Warcraft 3. Niesamowita gra z klimatem i dobrą fabułą, szkoda, że nie ma kontynuacji.
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 27 Lis 2024, 23:47
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 19

Postprzez monolit1935 w 02 Sty 2010, 15:04

half life 3 , call of cthulu i oczywiście mafia 2...a tak realnie to chyba mafia 2 ponieważ projekt call of cthulu destiny end umarł half life 3 wyjdzie za jakieś 5 lat ( w najlepszym wypadku o ile nie ukradną klucza źródłowego ) a mafia 2010 jakoś wytrzymam :D
Image
Awatar użytkownika
monolit1935
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2009, 22:49
Ostatnio był: 15 Lip 2015, 12:11
Miejscowość: generatory z 1935
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez xionc w 17 Sty 2010, 19:50

Heh, dziwie sie że nikt tu nie wspomniał o graalu kilku pokoleń graczy, czyli dnf. W kwietniu 13 rocznica, be prepared.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez PrzemoC w 18 Sty 2010, 01:51

Mam chrapkę na pierwszego Gothic'a z podmienionymi, ładniejszymi teksturami w wyższej
rozdzielczości, ale tylko teksturami, może efektami. Zacząłem grac jak miałem 11 lat
i gierka mnie oczarowała jak dziś Stalker.
Chętnie zobaczyłbym Hegemonię w nowszym wydaniu, z większa ilością jednostek i drzewek
rozwoju, albo pierwszego Blitzkriega z kampania dla Polaków od 1939 do 45 na różnych frontach.

Aha, no jak mogłem zapomnieć. Dink Smallwood co był niegdyś w CDA, najlepiej z lepsza grafiką
i bardziej rozbudowany. Mógłby być na silniku Gothic'a.
Odnowiona wersja Iron Storm'a, lepsza grafa i silnik ale misje i uzbrojenie te same.
I Steel Panthers dostosowane do dzisiejszych standardów, ale czy to by jej zbyt nie odmieniło?
Edit: I Wizardy8 na innym silniku, żeby nowsze było bo gra trzyma poziom.
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez djcycu w 18 Sty 2010, 14:35

Project IGI:
Lepszego FPS nie spotkałem nigdy, pomimo swojej świetnej "dwójki" chciałbym zagrać w 3 część której nie będzie...

FarCry:
"Dwójka" to nie kontynuacja tylko jakiś brudny gniot rodowodem z GTA i Postala...

Chrome:
Fajny chociaż dubbing był skopany

Max Payne:
Będzie kontynuacja ale po "dwójce" nic ciekawego się nie spodziewam, chcę jakiejś nowej wersji ale z klimatem "jedynki".

Gorky 0:
Gra która może wielkiego uznania nie miała, dla mnie była hitem a zwłaszcza "dwójka".

To gry w które chętnie grałem i marzyłem o kontynuacji... Niestety nikt nie prowadził projektów dalej albo poprostu spieprzył serię...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez kuadziw w 07 Lip 2010, 17:23

Frontier - Elite II - pamięta to ktoś jeszcze? Swego czasu trzy lata w to grałem - codziennie, bez przerwy. W końcu do oblatania była cała nasza Galaktyka... Wszystko w 3D i w dodatku zgodne z mapami. I to na Amidze 600 z 1 MB pamięci i zegarem 7,14 MHz ;P Jak dla mnie gra wszechczasów. Odświeżenia doczekał się sequel Frontiera - First Encounters (obsługa D3D i inne usprawnienia), ale nie sam Frontier. A szkoda... Elite 4 jakoś dalej nie widać.
Powermonger + World War I - świetna strategia ze stajni Bullfroga. Handel, rozwój technologiczny, walka, podbój, nawet możliwość zmiany klimatu (zależnie od wykonanych akcji). AI częściowo zaskryptowane. Małe arcydzieło na jednej dyskietce... Z perspektywy widać, że był to RTS. Grałem także na Amidze (oryginał kupiłem od kolegi za równowartość dwóch butelek taniego wina... ech te stare czasy ;P) Obie gry ukończyłem, ale pozostało całe mnóstwo lądów do zdobycia (swojego rodzaju freeplay).
Stronghold - stareńki RTS osadzony w świecie D&D. Przede wszystkim ważna tu była możliwość dowolnego ustalenia parametrów rozgrywki, co dawało za każdym razem inną grę. Wersja tylko na PC/Atari.
Na koniec gry-widma - Prey, Duke Nukem Forever i Stalker. Pierwszy i ostatni tytuł zostały wydane, ale DNF nie. Powstał jednak eDuke + High Resolution Pack, które dość dobrze odświeżają starego księcia.
Image
Awatar użytkownika
kuadziw
Kot

Dołączenie: 14 Lut 2010, 16:35
Ostatnio był: 08 Kwi 2026, 14:59
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 2

Postprzez Alchemik w 07 Lip 2010, 17:46

Call of Cthulhu: Destiny's End- Miała być świetna kontunuacja Mrocznych zakątków, ale Headfirst splajtował :( .
Miałem nadzieję, że zrobią na podstawie "Aniołów i demonów" grę, jak to zrobili z Kodem, ale marzenia są płonne.
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 04:54
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez Bambosz107 w 07 Lip 2010, 20:04

Vulture - coś w stylu Operacji Pustynny Grom, tylko że z gorszą grafiką. Byłem małym dzieciakiem, kiedy w to grałem, ale wciągnęło mnie toto niesamowicie. Miałem takiego kumpla, co też w to grał, więc czułem się jak w jakiejś gildii ^^ Chciałbym ujrzeć kontynuację tego wspaniałego tytułu. :)
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Postprzez Messiah w 08 Lip 2010, 14:02

Road Rash, jak by to odnowili toby było rox bo gra była genialna

Road Rash – to seria sześciu gier komputerowych stworzonych przez Electronic Arts, zręcznościowych wyścigów motocyklowych. Była to pierwsza gra wyścigowa, w której istniała możliwość bicia przeciwników. Gry były wydane w latach 1991-1999 i w 2004 został wydany port dla Game Boy Advance.

http://juegosabiertos.com/abandonware/i ... adrash.jpg
Populos też było niezłe, Total anihilation,coś by się jeszcze znalazło
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Dołączenie: 20 Sie 2008, 20:44
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 23:47
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez Bambosz107 w 08 Lip 2010, 14:15

Ooo, i wiem co jeszcze! Need for speed: Underground 3! HP i U2 był najlepszymi częściami serii NFS. Gdyby odświeżyli U2, byłbym w niebie.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Postprzez Adi007 w 08 Lip 2010, 14:53

Marzy mi się żeby Lionhead (dawniej Bullfrog) stworzył Dungeon Keepera 3, jak by się tak stało byłoby miodzio. :D
Adi007
Stalker

Dołączenie: 11 Sie 2009, 01:07
Ostatnio był: 26 Cze 2011, 03:19
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości