[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Podznaczony w 15 Lip 2010, 00:28

Troche sie uśmiałem bo ja gram cały czas na jak najsłabszych detalach i wszystkim i przed grą musze wszystko wyłączyć nawet na zwykłym stalkerze więc nie da rady :s A solyanka ta przed 19.04 działała mi bez lagów ; /
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 15 Lip 2010, 02:06

Im nowsza NS tym gorzej chodzi. Autorzy przeginają momentami ze spawnem i różnymi innymi pierdołami. Niekiedy wsadzają w tego moda takie małe pierdoły że poprostu ich nie widać póki się nie przyjżysz. Może gdyby nie było ich to grało by się płynniej. Sam trurl3 podejżewa że to co tłumaczył posiada wiele niepotrzebnego świństwa i syfu którego autorzy moda nie wycięli. Założę się że gdyby sprzątali tego moda na bieżąco to chodził by lepiej. Wiedzmy jedno... Archara i reszta moderów mają kompy z NASA i pieprzy ich to że się tu czy tu zatnie... Im chodzi więc co się będą cackać? Wiem to po sobie. Kiedyś jak robiłem to i owo to starałem się aby było płynnie i jak najbardziej odchudzone no a dziś? Dziś mi działa więc nie patrzę na to aż tak.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez jaras76 w 15 Lip 2010, 07:04

Widze ze nie pogram mam wysluzony sprzet,mozecie podac optymalna kofiguracje sprzetu i dlaczego ten fiks na fpsy tak kaszani bo mam karte GF 7600GT.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez djcycu w 15 Lip 2010, 10:59

Fps fix kaszani bo jest to skrypt odpowiadający za różne rzeczy. Jeśli ktoś ci napisał już wiele razy że NIE używać to nie używać. Powoduje on wiele błędów możliwe nawet że psuje fabułę co kończy się nieprawdopodobnymi bugami których nie da się nijak ominąć ani naprawić. Nie podamy ci jakiejś typowej konfiguracji ani nic... Do moda nikt tego nie robi nie podają żadnych wymagań. Każde inne dodatkowe rzeczy wymagają dłuższego wczytywania. Tak samo jest w przypadku wielu obiektów (anomalii, mutantów, postaci, elementów mapy) to dlatego wydajność spada i potrzeba lepszego sprzetu. Powiem ci tyle że ja gram na statycznym bo gra w magazynach wylatuje do pulpitu z powodu przeciążenia. Grafika jest maksymalna co prawda i na full AA. Mój sprzęt też nie jest nowy. Ciągle jest odkurzany jak widzę ściny i oczyszczany w systemie. KArtę graficzną mam GeForce 9500GT.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez caleb59 w 15 Lip 2010, 11:34

Po pierwsze oświetlenie statyczne, później, pasek zasięgu widzenia najlepiej wyłączony, anizo też wyłączone, aa też wyłączone, trawę daj na 50% albo wyłącz, rozdzielczość 1024x768, wyłącz latarki NPC, wyłącz EAX w opcjach dźwięku i to tyle nic więcej nie zakozaczysz z ustawieniami...
Na innych modach grałbyś ze wszystkimi suwakami na maxa na tej karcie ale oczywiście nie tutaj, bo ten tępy mod ma kretyńską tendencję do zaduszania kompów średnej klasy...
Też mam 7600GT i pamiętam jak TRAGICZNIE działał mi kiedyś ten mod - osobiście polecam Ci olać to ścierwo i zapomnieć... :facepalm: Mod powinien być wykasowany i usuniętny na trwałe ze stalker.pl za swój kicz i bezsens jakim jest przepakowany...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Wczoraj, 15:59
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Postprzez portals w 15 Lip 2010, 12:00

Nowa wersje mod powinna mieć znacznie poprawioną optymalizację ale nikt nie wie kiedy się pokaże

Mod powinien być wykasowany i usuniętny na trwałe ze stalker.pl za swój kicz i bezsens jakim jest przepakowany...

Ja ten mod nie podoba się Tobie to droga wolna usuń, nie graj nie zaglądaj do tego tematu.
Ja też momentami jestem za usunięciem innych "rzeczy" z stalker.pl.
Polecam przeczytać poniższy fragment regulaminu:
Nie obrażamy innych użytkowników, szanujemy ich poglądy i uświadamiamy sobie, że każdy ma własne zdanie.

U mnie mod chodzi dość dobrze a kompa mam nie najnowszego.

Uwagi moderatora:

Dokładnie - każdy ma własne zdanie w tym ja mam prawo mieć swoje i nie "klaskać w jeden rytm" jak reszta "och jaki to cudowny mod", gdyż wcale taki nie jest... - caleb59
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30
Kozaki: 1

Postprzez Podznaczony w 15 Lip 2010, 12:18

A jak myślicie spolszczenie do NS grałoby z starszymi wersjami solijanki ? Bo może w starszej solijance nie jest jeszcze tak okrojona fabuła :s A wtedy takich lagów nie miałem co prawda był lag czasem no ale nie 2 minutowy jakieś 5-10s i lece dalej :s Ewentualnie jakby ktoś miał linki do starej solijanki to prosiłbym o podanie :wink:
Podznaczony
Stalker

Postprzez Pathetic_Ripper w 15 Lip 2010, 12:49

Podznaczony tu masz archiwalne wersje do pobrania: http://live.cnews.ru/forum/index.php?sh ... 55236&st=0
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez djcycu w 15 Lip 2010, 13:04

Podznaczony napisał(a):A jak myślicie spolszczenie do NS grałoby z starszymi wersjami solijanki ? Bo może w starszej solijance nie jest jeszcze tak okrojona fabuła :s A wtedy takich lagów nie miałem co prawda był lag czasem no ale nie 2 minutowy jakieś 5-10s i lece dalej :s Ewentualnie jakby ktoś miał linki do starej solijanki to prosiłbym o podanie :wink:

Jezu... Chłopie... Nie będzie wspołpracowało spolszczenie... Wszystko wymieszasz i nie będzie w ogóle się odpalać...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Podznaczony w 15 Lip 2010, 13:07

No dzięki tera sobie otworze stronke z rosyjskim alfabetem i bede powoli tłumaczył słowa aż dojde do wersji która mnie usatysfakcjonuje ; ) bo tłumaczenie Google Chrome jest :facepalm:

djcycu i tak moim zdaniem warto sprawdzić bo może jest 0.001% szansy ale zawsze jest :P a jakby działało to było by świetnie i bosko :wink: Możesz mówić co chcesz 1-1,5gb to nie tak dużo
Podznaczony
Stalker

Postprzez Pathetic_Ripper w 15 Lip 2010, 13:10

Co tu tłumaczyć, otwierasz "Архив!" i masz stare wersje. Cyfry to cyfry. A szans na to że będzie działało spolszczenie nie ma żadnych, kolejne wersje zmieniały questy więc nic nie będzie pasować.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez Podznaczony w 15 Lip 2010, 13:21

No to cóż chyba bede grał w starą wersje bez spolszczenia bo jednak gra na tej wersji przepełnionej jak to już niektórzy napisali pierdołami i bzdetami powoduje co minute laga na dwie minuty :(
Podznaczony
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości