[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez MOS w 15 Lip 2010, 14:17

A no nawalone jest w NS wszystkiego nieraz bez ładu i składu.
Np: obrona bariery w magazynach wojskowych, atakuje monolit i zaraz spawnuje się grupa chimer chyba wyskoczyły komuś z tyłka.
Wracam za 5min po sprzedaniu fantów w bazie i cała pielgrzymka połamańców w liczbie kilkunastu przy tych okopach.
O nowym stadzie chimer już nie pisze bo mnie wyczaiły i zjadły.
I tak można wyliczać takie zonki.
Ogólnie mod ma potencjał ale komuś ewidentnie nie chciało się siąść i sprawdzić czy aby na pewno to i to będzie działało ok, bo jak nazwać co i rusz "respione" chimery przy przejściach gdzie tracę czas, ammo i nerwy.
Albo zadania z przynoszeniem ammo 5lokacji wstecz.... itp.
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez Fenishi w 15 Lip 2010, 15:25

Co do spawnu/respawnu - póki co nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Miejsca, w których jak dotąd byłem to Kordon, Wysypisko, Dolina Mroku, Agroprom i Bar. Przykładowo po ubiciu wszystkiego co złe w Kordonie, respawn tegoż czegoś nastąpił dopiero po upływie hm... 3 dni czasu Zony? Tak samo w innych lokacjach. A i blowoutów przeżyłem sporo, i żadnego nowego spawnu po nich nie miałem :P Zobaczymy, jak będzie w innych lokacjach - aktualnie wybieram się do Pieczary po skarb Łysola, a później (nareszcie!) na ATP po dysk dla Adrenaliny :)
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez portals w 15 Lip 2010, 15:57

Co do polonizacji na starszych wersje to jest metoda polegająca na skopiowaniu tylko folderu txt.
Ale nie wszystko będzie przetłumaczone
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30
Kozaki: 1

Postprzez Podznaczony w 15 Lip 2010, 18:12

Portals jak myślisz bardzo się będzie różnić fabuła starszej solijanki od tej co teraz jest ? Bo wiesz chciałbym z wami pogadać na temat solijanki ewentualnie popytać o pomoc itd. a tak to bede sam :( Wpadłem teraz na szalony pomysł chyba nie realny ale zapytać się chyba warto. Chodzi mi o to czy mógłbym jakoś "osłabić" solijanke te najnowszą plikami ze starszej wersji ? Co o tym myślicie ? Bo chciałbym pograć no ale nie mam jak ; /
Ostatnio edytowany przez Podznaczony, 15 Lip 2010, 18:18, edytowano w sumie 1 raz
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez portals w 15 Lip 2010, 18:18

Raczej nie wiele
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
portals
Tropiciel

Postprzez djcycu w 15 Lip 2010, 19:02

Nie da rady osłabić jej nijak... Przekopiowując stare piki zepsujesz moda i namieszasz.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Maku w 15 Lip 2010, 19:47

Mod zapowiadał się ciekawie, ale zrezygnowałem z niego po wypiciu "drina" którego zaserwował mi Doktorek - przeniosło mnie na lewel który wg mnie w ogóle nie ma klimatu - ot, bezsensowna sieka z minigunem i w cholerę łażenia(a raczej błądzenia). Jak napisał MOS - mod ma potencjał ale komuś nie chciało się przysiąść(od siebie dodam jeszcze że twórca moda musi być wielkim fanem DOOMA sądząc po ilości spawnowanych mutków :) )
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez portals w 15 Lip 2010, 19:53

Mod zapowiadał się ciekawie, ale zrezygnowałem z niego po wypiciu "drina" którego zaserwował mi Doktorek - przeniosło mnie na lewel który wg mnie w ogóle nie ma klimatu - ot, bezsensowna sieka z minigunem i w cholerę łażenia(a raczej błądzenia). Jak napisał MOS - mod ma potencjał ale komuś nie chciało się przysiąść(od siebie dodam jeszcze że twórca moda musi być wielkim fanem DOOMA sądząc po ilości spawnowanych mutków :) )

Mi też ten level się nie podoba ale reszta jest ok
portals
Tropiciel

Postprzez czeresniaczek1 w 15 Lip 2010, 20:59

Gram już od jakiegoś czasu wypady do pulpitu mam przy używaniu spawmera głównie przy mutantach, mod+spolszczenie+witaminka+hud+spawmer.Komputer nie najnowszy .
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Kozaki: 6

Postprzez portals w 15 Lip 2010, 22:07

Gram już od jakiegoś czasu wypady do pulpitu mam przy używaniu spawmera głównie przy mutantach, mod+spolszczenie+witaminka+hud+spawmer.Komputer nie najnowszy .

LUDZIE podawajcie logi jak macie problemy.Spawnera trochę już połatałem ale mutantów nie sprawdzałem
portals
Tropiciel

Postprzez djcycu w 15 Lip 2010, 22:28

A po co używacie tego spawnera? Nie lepiej połazić i pograć? Potem tacy piszą że ja narzekam albo coś... Wszystko sobie spawnujecie i zanim gra się posypie zadanie macie wykonane... Nie kombinujcie tylko grajcie jak wszyscy zalecają. Zero bugów albo przynajmniej mało. Co do Pieczary to mapka spoko tylko za mało szczegółowa jak na kopalnię. Przejść jest ją łatwo. Czemu niby tak źle? To że Archara to fan Dooma to nic... Wg mnie to on wgl jest fanem jakichś niewyżytych strzelanek. Dodatkowo przesadził ze stopniem trudności co do uszkodzeń mutantów i innych stalkerów. Po moim balansie jest ok więc polecam gorąco. Nie martwcie się... Nie zarabiam na tym punktami bo dałem na darmowy serwer. Zachęcam aby każdy miał łatwiej :) Moda już kończę... Jutro będzie przerwa bo praca na dwa dni ale za to w przyszłym tygonieu oficjalnie zakończę rozgrywkę i będę mogł wam pomóc przy zadaniach w razie czego.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez MOS w 15 Lip 2010, 23:24

A niech tam stracę, takie pytanko.
Tak byłem na zapleczu baru u tych pseudo fachowców(kasę zgarnęli, niby pda naprawili).
No więc idę sobie z 10flachami kierunek kordon po te trans-maszynkę do artefaktów i po wejściu na wysypisko znów znika pda, to samo z kordonem...
O co znów w niepojętej fantazji twórców moda znowu chodzi? Od nowa mam naprawić czy znowu nie z tej nogi zacząłem level?
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości