[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez portals w 20 Lip 2010, 19:33

tedy spróbuj zainstalować jeszcze raz polonizację i hud którego podałem kilka postów temu.
Nie wiem jak to możliwe ale grama dość długo w Soyankę jestem na ATP po x18 i miałem jeden bugtrap.Wykonywałem zadania poboczne i wszystko ok.Problem u mnie przedtem powodował fps "fix" i spawner.

(to samo z osobnego nie z quicksave

Pisałem nie robić quicksavów bo one nie działają,zapisywać ręcznie
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez stalkero001 w 20 Lip 2010, 20:10

A widzisz co napisałem . ? "To samo z osobnego" <--- czyli ręcznie :E Wogóle mi ani ręczne ani q-savy na MW nie działają... Chociaż z tym drugim to wiedziałem... Ale autosave sie wczytuje... :facepalm:
Awatar użytkownika
stalkero001
Stalker

Dołączenie: 31 Sty 2010, 17:01
Ostatnio był: 04 Wrz 2011, 17:48
Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle . !
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez MOS w 20 Lip 2010, 20:39

Z magazynami to w ogóle coś jest nie tak, q-save jak i z menu działają bardzo dobrze ale po zgonie próba wgrania save = pulpit z errorem że jakiś przedmiot z ekwipunku coś tam ~not found i cała masa tego.
Najzabawniejsze jest to że po wypadzie na pulpit każdy save z MW działa, czyli WTF zaczynając gre load działa ale już grając load nie działa.
Czyli próbuj po prostu nie ginąć w magazynach ale rób save, jak cie wypiep... na pulpit wgrasz ostani save i dalej orka.
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Postprzez Wiewiórka69 w 20 Lip 2010, 21:11

U mnie w ogóle jest wszystko nie tak...ta instalacja mnie dobija, męczę się prawie cały dzień, ściągnąłem te 8 plików i rozpakować nie mogę tak abym miał tą gamedate, sam nie wiem...tak mnie to wnerwia że mam ochotę wywalić komputer przez okno.

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez trurl3 w 20 Lip 2010, 21:12

Wiewiórka69 napisał(a): męczę się prawie cały dzień, ściągnąłem te 8 plików i rozpakować nie mogę tak abym miał tą gamedate, sam nie wiem....

Masz 8 plików, a 7.zip masz? Jeśli nie, to zainstaluj. A potem:
1. Wybierasz pierwszy plik
2. w menu pod prawym klawiszem myszy wybierasz: Otwórz przy pomocy...
3. Wskazujesz na 7.zip
4. rozpakowujesz
5. cieszysz się grą :)
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez jaras76 w 20 Lip 2010, 22:50

To co instalować soljanke,spolszczenie,hud od portalasa, balans od djcyca. Ten hud to wrzucamy do jakiego pliku aby podmienić ten który powoduje problemy :?: Z góry dzięki za odpowiedz.Ściagnąłem najnowszy patch od saspana z 2706 czy tez go instalować czy pozostać przy poprzednich bo ten nie jest spolszczony.
Ostatnio edytowany przez jaras76, 20 Lip 2010, 23:42, edytowano w sumie 1 raz
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez trurl3 w 20 Lip 2010, 23:42

Najpierw zainstaluj Soljanke i spolszczenie. Moim zdaniem HUD-a nie ma się co czepiać, ale jak kto bardzo chce, to zawsze powód znajdzie... Ja gram z Oficjalnym HUD-em spolszczenia i nie mam problemów. Na próbę wrzuciłem oryginalnego HUD-a AMK i nie widzę różnicy.
Potem , jak trochę pograsz, i będzie w miarę OK, możesz próbować instalować inne dodatki. Ale zawsze przedtem rób kopię foldera gamedata, żeby w razie czego wrócić bezproblemowo do poprzedniej konfiguracji. Tylko na to trzeba trochę miejsca - gamedata ma ponad 4GB...
Zarówno spolszczenie jak i wszystkie dodatki instaluje się przez skopiowanie foldera /gamedata spolszczenia albo dodatku do głównego foldera gry, tak żeby nałożył się na folder /gamedata Soljanki. Zawsze potwierdzasz zamianę wszystkich plików. I to tyle.
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Postprzez jaras76 w 20 Lip 2010, 23:47

Rozumiem trurl3 a ten najnowszy patch od saspana,był moze testowany :?:
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez trurl3 w 21 Lip 2010, 07:51

Najnowszy to znaczy z jakiej daty? Tu trzeba operować datami, bo nigdy nie wiadomo, czy właśnie wieczorem nie pojawił się nowy :). W polonizację został wbudowany spolszczony Kumulatywny patch z 27.06.2010 od sapsana i sprawuje się dobrze.
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Postprzez Pathetic_Ripper w 21 Lip 2010, 10:24

trurl3 napisał(a):Moim zdaniem HUD-a nie ma się co czepiać, ale jak kto bardzo chce, to zawsze powód znajdzie...

Szanowny trurl3'u, to nie jest kwestia czepiania, od niego jestem daleki, ale:
- orginalna Solyanka (wersja rus) - nie ma problemu
- dodane spolszczenie - niekontrolowane wyloty z logiem informującym o błędzie bioradaru
- przywrócenie orginalnego HUDa - nie ma problemu
Wniosek: z całym szacunkiem, HUD (bioradar) ze spolszczenia szwankuje. I nie chodzi mi o zdyskredytowanie czyjejkolwiek pracy, jestem pełen uznania - stwierdzam jedynie fakt zaistnienia kłopotów z HUDem, który to fakt jest dla mnie niepodważalny (chyba że zanik problemu po przywróceniu orginalnego HUDa wcale o tym nie świadczy). Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez Piciu w 21 Lip 2010, 11:39

:E Cześć jestem nowy i mam problem mianowicie wypiłem miksturę od doktorka w Kordonie i znalazłem się w pieczarach mutanty wycięte może kilka sztuk zostało ale to szczegół znalazłem tego Górnika i jedyne co ma do powiedzenia to HEJ ! i nic więcej gdzie ta mikstura nie wiem co dalej mam zrobić ??? brak pomysłu . Za każdym razem tak samo się dzieje :( lipa
Piciu
Kot

Dołączenie: 21 Lip 2010, 08:16
Ostatnio był: 03 Sie 2010, 15:33
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

Postprzez jaras76 w 21 Lip 2010, 12:01

To jednak podmiana huda,do jakiego folderu wrzucic hud od portalasa?
Image
jaras76
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość