[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Pathetic_Ripper w 27 Lip 2010, 13:06

A utkwiło Ci w pamięci co dostałeś od Kuzniecowa za misję?
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 27 Lip 2010, 13:39

Transmutator na podstawie recept robi za nas mieszankę składników i wrzuca do anomalii uprzednio rozpoznając ją... Nie przyśpiesza on czasu transmutacji. No chyba że znalazłeś receptę na podstawie której stworzysz artefakt w 5 minut. Są takie więc czasem można robić i tak. Ja tworząc Symbiont dla barmana zrobiłem na podstawie transmutatora i trzeba było przekimać te 5 godzin.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez jaras76 w 27 Lip 2010, 13:46

Temat się rozrasta a problemy są nadal.Kilka stron wczesniej dałem propozycje aby ktoś z moderów edytował pierwszego postat o wszystkie podane na forum linki z plikami ułatwiającymi gre czytaj umoźliwiającymi rozgrywke.Trul,Djcycu,Patetic riper odwalają kawał dobrej roboty,nie instalowałem jeszcze soljanki na razie sciągam wszelkie dodatkowe pliki i czytam posty.Jedno jest pewne ze Rosjanie zrobili moda pod swmją wersję stalkera i h..j ich obchodzi czy mod będzie działał w Polsce.Moim zdaniem każdy powinien pomyśleć jak zainstalować tego moda,pare osób gra już długo i to własnie jak widze wrzucają pomocne pliki.Prosta recepta posłuchajmy doświadczonych,przestanmy prowadzić bezowocne dyskusje,jasny opis w pierwszym poscie sposobu instalacji wraz ze wszystkimi patchami i plikami rozwiąże większosć niejasnosci.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Pathetic_Ripper w 27 Lip 2010, 14:27

@djcycu racja, napisałem posta bez przemyślenia sprawy :wink: .
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez Fenishi w 27 Lip 2010, 16:04

Lucas napisał(a):No dobra ja mam pytanko z troche innej "paki", być może już było na forum, ale jest tego dużo, a internecik mam słaby. Co trzeba zrobić żeby znaleźć część ciała mutanta? Czy wyskakuje losowo, czy ciało trzeba pociachać troche nożem? A może to dopiero po qłeście "ochroń myśliwych w Kordonie"?? Proszę o szybką odpowiedź.

No to miałbyś dużo postów wstecz do przeszperania :E
Tu masz link od portalsa:

viewtopic.php?f=49&t=5531&start=936

Mała uwaga - nie kopiuj z tej gamedaty folderu "creatures", jeśli korzystasz z balansów obrażeń od djcyca, bo wtedy balans nie będzie działać. Najpierw balans (polecam), a potem "inteligentne wypadanie części ciała mutantów". Miłego polowania :D
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez trurl3 w 27 Lip 2010, 19:18

jaras76 napisał(a):nie instalowałem jeszcze soljanki na razie sciągam wszelkie dodatkowe pliki i czytam posty.Jedno jest pewne ze Rosjanie zrobili moda pod swmją wersję stalkera i h..j ich obchodzi czy mod będzie działał w Polsce.

Masz ty chłopie silną wolę. Czytać o Soljance, pobrać Soljanke ale nie instalować... Podziwiam
A co do rosjan - w końcu robili dla siebie.
jaras76 napisał(a):Moim zdaniem każdy powinien pomyśleć jak zainstalować tego moda,pare osób gra już długo i to własnie jak widze wrzucają pomocne pliki.Prosta recepta posłuchajmy doświadczonych,przestanmy prowadzić bezowocne dyskusje,jasny opis w pierwszym poscie sposobu instalacji wraz ze wszystkimi patchami i plikami rozwiąże większosć niejasnosci.

Co tu dużo myśleć. Ja wczoraj instalowałem kontrolnie czystą Soljankę . Zainstalowałem rosyjska wersję, potem wrzuciłem spolszczenie, swoje dwa dodatki: 21 artów na pasie i autosave. Wszystko gra bez pudła.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 11

Postprzez djcycu w 27 Lip 2010, 19:50

Było tu ale nie mogę znaleźć mianowicie idę na spotkanie z Gawrem no i rozpijamy flaszkę... On mnie truje i jak sie budzę zaczyna się emisja. Gra dostaje freeza i po wszystkim... Wyskakuje bug trap ale nie mogę odczytać ponieważ gra nijak nie gaśnie i wszystko się zawiesza. W logu po resecie widnieje takie gó*no:

Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : m_available_count
[error]Function      : CID_Generator<unsigned int,unsigned char,unsigned short,unsigned char,unsigned short,0,65534,256,65535,0>::tfGetID
[error]File          : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\id_generator.h
[error]Line          : 92
[error]Description   : Not enough IDs

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Pathetic_Ripper w 27 Lip 2010, 20:05

@djcycu spróbuj wrzucić ten plik http://wyslijto.pl/plik/0473266q7f
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez djcycu w 27 Lip 2010, 20:23

Nic nie dało :/ Wybucha emisja i gra freezuje. Nawet wtedy kiedy sami emisję snem wywołamy. Ci moderzy za pięć groszy nic nie robią z błędami tylko dokładają więcej popieprzonych rzeczy. Solianka jest mniej grywalna niż wcześniej. Po jasny h*j te emisje!? Takie do szczęścia im potrzebne?! Grać nie da się za fiksa... O godzinie 8.00 ma ta emisja pieprznąć i za każdy raz mam freeza i ten błąd. Szkoda mi kompa resetować co każdy raz...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jaras76 w 27 Lip 2010, 21:02

Trul nie chodzi o to że nie chce instalować tylko akurat mam zainstalowanego priboja,a na soljanke pewnie się skusze ale wersja rosyjska i patche bo znam rosyjski ewentualnie dam spolszczenie. Mysle że minimum dodatków to sposób na częste wyloty do pulpitu.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez trurl3 w 27 Lip 2010, 21:10

To już po zainstalowaniu z konieczności rosyjskiej Soljanki ( :) ), musisz się zdecydować - czy idziesz w stronę rosyjskich dodatków i grasz po rosyjsku, czy instalujesz spolszczenie które zwiera w sobie spolszczony kumulatywny patch od sapsana (jedyny niezbędny patch do Soljanki). Wszelkie inne dodatki to galanteria, chociaz nie wszystkie szkodzą.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 11

Postprzez Pathetic_Ripper w 27 Lip 2010, 21:18

@djcycu spróbuj w takim razie podmienić w gamedata/scripts plik se_respawn.script z oryginalnej 19.04. Daj znać czy poszło - jeśli nie to będziemy szukać dalej rozwiązania, jeśli pomogło - trzeba zapamiętać. Doczytałem jeszcze żeby wgrać przedostatni save. Ustawionego częstego respawnu nie masz czasem?
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość