[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez djcycu w 30 Lip 2010, 22:41

Normalnie pragnę jak seksu te anomalie nieco zmniejszyć bo to one zawalają przy synchronizacji :( Do tego powodują wypady jak silnik ich nie dźwiga. Nie wiem gdzie to jest ale może kiedyś się dokopie. Zaniedługo a nawet zaraz dam wam nowy balans. Całkowicie poprawiony i bardziej użyteczny (broń ma celność z OL). Będzie to w czerwonym linku w sygnaturce za parę minut.

Kolego wyżej: Solianka ma do dupy rozwiązany mechanizm zadań... Krugłow jest potrzebny aby skończyć fabułę... Z nim będzie wiązać się ogrom questów tak więc on MUSI żyć. Musisz powtórzyć grę... Jeśli chcesz grać dalej to kup od kabla info o magazynach za jedyne 100 000 rubli... Ale lepiej grać na nowo. Wgraj mój balans to będzie gra przyjemniejsza.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez Iłja w 30 Lip 2010, 22:45

Może dałoby się jeszcze sprawić, by zdobyczna broń zawsze miała max kondycji... wiem że to nielogiczne, ale wkurza mnie fakt, że wrogom ta broń się nie zacina - a nam i owszem...
Będe wdzięczny xD
PS. Wiem, wiem - nie znam się na moddingu. I raczej nie zamierzam się znać. Chociaż... kto wie ?
Drzewa się czerwienią, ptaszki wesoło podszczekują... wiosna w Czarnobylu wita :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?p=247117#p247117 -> Moja cud-miód frakcja :D

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=97&t=6947&p=324670#p324670 -> Moje cud-miód potworki :D
Awatar użytkownika
Iłja
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2010, 16:56
Ostatnio był: 02 Wrz 2015, 23:40
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 24

Postprzez djcycu w 30 Lip 2010, 22:51

Dobrze umieć coś czasem zrobić. Remont broni to nie problem ale idzie znaleźć nówkę broń którą można dopieścić zestawem remontowym. Ja mam FN2000 ze sarkofagu bo mi monolitowiec "oddał". Full stan kondycji. Zrobiłem do niego możliwość podpięcia tłumika i gra lux! (te jełopy od solianki wycięli tą możliwość) :) Wkurza też fakt że jak sprzedają to broń jest 100% sprawna... Ale jak sprzedamy kolesiowi heada to boń oscyluje na 5% do 30% sprawności :facepalm:

Zapomniałeś też dodać że tym baranom broń z łapy nie wypada a nam owszem... To bym chętnie wyciął...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez MOS w 30 Lip 2010, 22:56

Rada jak rada, mi Krugłow(czy tam Kruglow) przeżył nawet był na tyle wdzięczny że dał mi pena i podziękował.
No i na tym się sielanka skończyła do sid na pena w miejscu gdzie światło nie dochodzi.
Czyli musiałem kupić za ciężką kasę info o przejściu, jak chcesz możesz męczyć się z nowym przechodzeniem dziczy i jantaru dla fleszki od żywego Krugłowa ale mi to nic nie dało.
Nie mam opcji w dialogu z sidem na tą fleszke nawet mu z kuszy w głowę strzelałem ale to tylko zaostrzyło nasze stosunki :P
Ostatnio edytowany przez MOS, 30 Lip 2010, 22:58, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Postprzez KoweK w 30 Lip 2010, 22:57

djcycu napisał(a):Zapomniałeś też dodać że tym baranom broń z łapy nie wypada a nam owszem... To bym chętnie wyciął...

Poszukaj w pliku:
Kod: Zaznacz wszystko
\config\misc\effectors.ltx
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:04
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez djcycu w 30 Lip 2010, 23:01

Dzięki Kowek zaraz sprawdzę :)

MOS: Nie dajemy fleszki do Sidorowicza tylko do Barmana :)

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez MOS w 30 Lip 2010, 23:52

Chodziło mi o barmana z mapy bar, nie wiem czemu napisałem sid.
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Postprzez djcycu w 31 Lip 2010, 00:18

Musi być jakaś opcja dialogowa :) Spróbuj się dogadać raz jeszcze to przynajmniej ci się trochę kasy zwróci.

Balans gotowy. Możecie ściągać.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Pathetic_Ripper w 31 Lip 2010, 07:53

Dla wszystkich rozpaczających po stracie Krugłowa czy innych postaci - gra na pewnym etapie zaoferuje Wam fabularną możliwość ożywienia postaci, także przestańcie biadolić :wink:
A w kwestii anomalii - zamiast ciągle pisać o tym jak to ich dużo i jakie to niepotrzebne - przeczytajcie na forum tutek odnośnie edytowania configów anomalii EL TUTEK a potem - gamedata/config/misc i wpisy od "zone_ameba" do "zone_zharka_static" i poustawiajcie tak jak Wam pasuje, lącznie z ilością spawnowanych po emisji artefaktów. Jest także manual jak anomalie umiejscawiać, także spod nóżek możecie sobie pousuwać. I nie narzekać tylko do roboty, jesteście do jasnej cholery, STALKERAMI! :P
EDIT:
Jeszcze o tym Krugłowie nieszczęsnym - też raz miałem kłopot z tą anomalią, spróbujcie ją zasłonić własną klatką a Krugłowowi pomóc w wyborze drogi za pomocą dymnego granatu :wink:
W materii pendriva Krugłowa:
Iłja napisał(a):
Oddałeś fleszkę Krugłowa barmanowi?

Ciekawe jak. Krugłowa elegancko rozerwała na kawałki elegancko położona anomalia. Nawet ciało nie zostało. Następnym razem chyba poprostu palnę mu z "Grozy" w łeb i wezmę tego pendrive'a....

@iłja niestety barman weźmie od Ciebie fleszkę tylko wtedy, kiedy Krugłow Ci ją da, z trupa nie da rady...
A dla mutantolubów, jak to ładnie @djcycu nazwał - gamedata/config/scripts/amk i pospawnujcie ich sobie skolko ugodno (jeśli macie zamiar oscylować wokół wartości "kilkadziesiąt" - zespawnujcie też sobie dodatkowe kości pamięci :P).

Dla potrzebujących - wszystkie SCHOWKI KOSTII w pdf-ie: schowki_pdf
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez djcycu w 31 Lip 2010, 10:43

Schowki Kostii mam już za sobą na szczęście ale dzięki :) Teraz to by mi się przydało dowiedzieć gdzie są 3 dzienniki monolitowca na Czarnobylu 2... To ogromna lokacja... A ja nie wiem gdzie tego szukać :(

Co do mózgu kontrolera dla Łukasza: Mózg nie znajduje się w trupie kontrolera. Spawnuje się on niczym artefakt i należy go tylko podnieść. Już miałem użyć spawnera po czystce i zabiciu wszystkich kontrolerów kiedy podczas biegu potknąłem się o to ścierwo :D Tak niemiłosiernie strzeliło w słuchawkach że aż zaglądnąłem co to takiego :)

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jurko w 31 Lip 2010, 11:26

Lokacje dzienników Monolitowca, zaznaczone są na mapie białymi okręgami. Idealnie w
centrum leżą plecaczki, a w nich po jednym dokumencie.
jurko
Kot

Dołączenie: 18 Cze 2010, 06:59
Ostatnio był: 29 Wrz 2014, 00:56
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez djcycu w 31 Lip 2010, 12:04

Podziękował :) Sprawdzałem ale wiesz... sądziłem że to są tak na wierzchu. A okręgi mam takie ogromne na pół lokacji...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości