[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Pathetic_Ripper w 31 Lip 2010, 13:33

Jeśli nie masz w folderze logs pliku tekstowego to znaczy że wywala Cię bez loga a bez loga nie wiadomo co boli...
Edit:
Z innej beczki - wrzuć na rapida cały folder logs.

Uwagi moderatora:

Bez loga by miał plik 0 kb... - ati
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 31 Lip 2010, 13:57

No poleję się zaraz :D Ale cyrk... Kolego weź zainstaluj na nowo Solyankę... A co do twojego pytania o bagna to w modzie są identyczne jak w CS. Tyle że przejście na bazę czystego nieba działa na zasadzie teleportu a nie przewodnika. Obok wioski rybackiej masz teleport i w bazie również :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Fenishi.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Fenishi w 31 Lip 2010, 15:49

No no... to się znów porobiło od mojej ostatniej wizyty - 4 strony postów w dwa dni :E

Pathetic_Ripper - nareszcie ktoś znalazł sposób na spawn mutantów i anomalii! Już się zabieram za czytanie tutka i modyfikowanie :D

djcycu - widzę, że stworzyłeś niejako finalną wersję Twoich balansów :) Proponowałbym, żeby ktoś wrzucił ten link do pierwszego posta. Bo poświęciłeś na te balanse ładnych parę godzin, a i tak tylko kilka osób z nich korzysta... pomijając fakt, że pewnie niektórzy po prostu nie wiedzą o ich istnieniu - i dalej przez to marudzą "że headshoty nie wchodzą, że za dużo ammo na mutki schodzi"... :wink:

Mam nadzieję, że rozsądne zmodyfikowanie ilości spawnowanych anomalii i mutantów wpłynie znacząco na komfort z gry. Idę próbować - może dam radę :E
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Pathetic_Ripper w 31 Lip 2010, 15:55

@Fenishi linki do balansów @djcyca i moich przesłane do @Matrixa celem aktualizacji pierwszego posta :wink: Jak już coś wymodzisz z anomaliami - wrzucaj do testowania :P
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez Fenishi w 31 Lip 2010, 16:07

Spoko :E Jeśli tylko to ogarnę, coś mi wyjdzie, i będzie widać różnicę, to upnę gdzieś do testów :wink:

EDIT: Hmm... wydaje mi się, że pliki w config/misc odpowiadają tylko za parametry anomalii, oraz prawdopodobieństwo stworzenia danego artefaktu - ale o ilości spawnujących się anomalii niczego tam nie ma... porównałem kilka anomalii z tymi z OL-a - i wartości, które się tam znajdują są identyczne... wszystko to jest chyba zawarte w pliu "all.spawn" - więc Encyklopedia Moddingu się teraz kłania :E
A co do pliku "amk.spawn", to jest on cholernie długi :E Nie wiem, czy przy moim wzroku uda mi się wyłapać nazwę jakiegoś mutanta, a tym bardziej liczbę :P Ale to nic - pobawię się tym trochę i popróbuję :wink:
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez Pathetic_Ripper w 31 Lip 2010, 16:27

Mam wrażenie że linijka BirthProbability odpowiada za prawdopodobieństwo utworzenia anomalii a artefact_spawn_probability za prawdopodobieństwo utworzenia artefaktu, ale głowy nie dam.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez Fenishi w 31 Lip 2010, 16:37

Z logicznego punktu widzenia tak właśnie powinno być :) Cóż - trzeba spróbować z tymi dwoma linijkami na początek.
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez jurko w 31 Lip 2010, 17:52

Dla tych, którzy chcą pogrzebać w "all.spawn", polecam program xrSpawner_v0.13.1, który
akurat obsługuje ver.10004. Programik robi kopię edytowanego pliku, ale lepiej samemu
gdzieś go bezpiecznie przekopiować. Minus jest taki, że grę trzeba zaczynać od nowa.
jurko
Kot

Dołączenie: 18 Cze 2010, 06:59
Ostatnio był: 29 Wrz 2014, 00:56
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez czeresniaczek1 w 31 Lip 2010, 18:03

Pathetic_Ripper miałeś rację z tym hudem muszę zaczynać grę od nowa.
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Postprzez Pathetic_Ripper w 31 Lip 2010, 18:08

Jeśli tylko HUD nawala, to po prostu zamień na oryginalny z pierwszego postu, nie musisz zaczynać od nowa. A jeśli chcesz zacząć - pobierz z pierwszego posta paczkę optymalizacji i zastosuj, do tego balans mutantów i broni od @djcyca, balans ammo i apteczek ode mnie i kill'em all :P
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez Fenishi w 31 Lip 2010, 18:23

jurko napisał(a):Dla tych, którzy chcą pogrzebać w "all.spawn", polecam program xrSpawner_v0.13.1, który
akurat obsługuje ver.10004. Programik robi kopię edytowanego pliku, ale lepiej samemu
gdzieś go bezpiecznie przekopiować. Minus jest taki, że grę trzeba zaczynać od nowa.

O - sprawdzę ten program, bo ACDC coś mi nie działa, dzięki :wink:

Pathetic_Ripper - sprawdziłem wymienione wcześniej 2 linijki, ale niczego one nie dają - no, może poza tym, że kiedy przy nich pogrzebałem, to miałem wysyp artefaktów :E A w pliku "amk.spawn" żadnej linijki z mutkiem się nie dopatrzyłem... wszystko to, co nie pozwala mi spać po nocach leży pewnie właśnie w pliku "all.spawn", którego spróbuję lekko zmodyfikować w najbliższym czasie wymienionym wyżej programem :P Ciekawe, kiedy w końcu zacznę serio grać w tego "moda", bo jak na razie to tylko nową grę w kółko zaczynam :E
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Postprzez Piciu w 31 Lip 2010, 18:34

Dajcie link do poradnika bo nie mogę go wyczaić .Ogulnie to gierka wymiata AHHHAH narazie spoko większych problemów nie miałem ,problem z walizką do remontowania rozwiązany nie śpie już obok stalkerów { banda złodziei } lornetka już działa poprostu jej nie wyjmowałem kiedy miałem zadanie z zepsutm pda i kombinezonem prawdopodobnie idzie wtedy zgubić wiele rzeczy najlepiej w nim nie grzebać tak stwierdziłem
Piciu
Kot

Dołączenie: 21 Lip 2010, 08:16
Ostatnio był: 03 Sie 2010, 15:33
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości