Zjawiska paranormalne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Zjawiska paranormalne

Postprzez rafallpfan w 03 Sie 2010, 18:31

Ja przy takich przeżyciach, to się dziwnie czuję. Pamiętam motyw z 4 klasy podstawówki śniło mi się, że taki kolega taki w ogóle nie ogarnięty dostanie 6 z pracy klasowej. Tydzień potem na historii dostaje 6 z PK, a mi kopara do "ziemi". Albo często mi się zdarza, że jestem w jakimś miejscu i taka myśl w głowie. "Kurde ja już tu byłem, zaraz x zrobi y" i patrz dzieje się tak. Chciał bym poznać mechanizm takiego powstawania myśli, i w ogóle uświadomić sobie, że naprawdę mogę dużo osiągnąć.
Image
Obrany cel - narodowe dążenia
By ziścił się sen tego pokolenia
Obrany cel - Wielka Polska na wieki
Pod znakiem falangi po wolność idziemy!
----------------
Początek nowej ery, matoły i komputery-Miodowe Lata, Karol Krawczyk

rafallpfan
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Gru 2009, 14:55
Ostatnio był: 12 Lut 2012, 15:22
Miejscowość: Mrągowo
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Axideus w 03 Sie 2010, 18:57

Umysł ludzki jest jedną wielką tajemnicą. Prawda jest taka, że każdy człowiek może zostać jasnowidzem, ponieważ ta umiejętność jest głęboko ukryta w naszym umyśle :wink: . Dlatego tak zgłębiam wiedzę na temat ludzkiego umysłu. Chce nauczyć się to kontrolować. Generalnie nasz umysł jest wyposażony w niesamowite moce. Według mnie każdy z nas ma swój unikalny zamek. Kluczem do niego może być dana chwila, zdarzenie, przypadek.
Trwałe otwarcie również może wystąpić w przypadku intensywnej koncentracji na czymś lub w wyniku wypadku związanego z głową. Należy pamiętać, że każdy człowiek ma inny model "zamka". Do każdego potrzeba innego kluczu lub w ogóle nie potrzeba [ w przypadku ludzi którzy się rodzą jasnowidzami czy telepatami]. Często jak ktoś się rodzi z odblokowanym zamkiem płaci za to często jakąś chorobom nierzadko umysłową [ ale nie zawsze :wink: ]. Przede wszystkim jeśli ktoś pragnie odkryć co drzemie w jego umyśle musi uważać na swój "zamek". Wszystko co ingeruje w umysł może zdeformować zamek [ choćby narkotyki, niedotlenienie, udar słoneczny]. W takim wypadku możecie nie mieć już nigdy takiej możliwości. Jednym słowem chcesz mieć moc, dbaj o umysł. Oczywiście można w życiu trochę zaszaleć :wink: . Nie musisz zaraz pić wodę mineralną i zagryzać go chlebem. Po prostu trzeba mieć umiar :wink: .Jeden browiec tygodniowo raczej nic nie uszkodzi, wiadomo. Ale już barierka koksu tak. Po za tym wszystko zależy od mocy umysłu, siły woli ,asertywności czy siły psychiki :wink:. Im bardziej dbasz o umysł tym większe masz szanse. Im masz silniejszy charakter tym możesz sobie na więcej pozwolić ale trzeba widzieć gdzie granica :wink: . Sporo też zależy od losu. Możesz być alkocholikiem przez 20 lat i nagle się okaże, że gdy z tego wyszłeś to potrafisz czytać cudze myśli :wink: . Podsumowując wszystko zależy od umysłu. Czasami używka może zkruszyć zamek, czasami go otworzy. Ja osobiście wole dbać o swój "zamek" i znaleźć klucz. Dziękuje za przeczytanie :) .
Image

Za ten post Axideus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wheeljack.
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lip 2010, 00:27
Ostatnio był: 21 Lis 2015, 17:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 46

Postprzez RT_NR w 03 Sie 2010, 23:13

Hmmm samemu kiedyś wydawało mi się że miałem ducha w domu. Nigdy jeszcze nie robiłem takiej paniki, szczególnie dlatego że to coś wyglądało jak nazgul i schodziło po schodach. Później jednak okazało się że to zwykłe przewidzenie które powodował dość duży kwiatek.

Mimo wszystko wierzę jednak w duchy. Z tego co słyszałem szczególnie tereny wschodnie (Lubelszczyzna i Podkarpacie) są miejscami szczególnie aktywnymi. Dochodzą do tego jeszcze informacje o duchach żołnierzy polskich z czasów września '39 czy sowieckich. Dzisiaj nawet na onecie o tym artykuł się znalazł: http://przewodnik.onet.pl/dreszczyk/zol ... tykul.html

Wracając do tego Krzyża przed wojną na niebie o którym mówił kolega ViS. To akurat było zjawisko o którym mówiło wiele osób, do tego dochodziło jeszcze zorze polarne (których w tej części Europy nie ma), bodajże rok czy dwa lata wcześniej, które to miały poprzedzić wojnę i o których mówiła Matka Boska w Fatimie.
RT_NR
Stalker

Dołączenie: 02 Sie 2010, 11:51
Ostatnio był: 21 Gru 2011, 22:46
Miejscowość: Bielsko-Biała
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 5

Postprzez Axideus w 03 Sie 2010, 23:38

Bardzo się ciesze że temat rozkwita :) . Zapraszam serdecznie do dyskusji. postaram się jutro podać jakieś ciekawostki jeśli będę mieć czas :wink: .
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Postprzez rafallpfan w 04 Sie 2010, 07:39

http://www.youtube.com/watch?v=hzVamNQzfYA
Zorza ta wystąpiła na 10 min przed trzensieniem ziemi. Niektórzy twierdzą, że może to mieć z amerykańskim programem "High Frequency Active Auroral Research Program" w skrócie HAARP.
http://pl.wikipedia.org/wiki/HAARP
Image
Obrany cel - narodowe dążenia
By ziścił się sen tego pokolenia
Obrany cel - Wielka Polska na wieki
Pod znakiem falangi po wolność idziemy!
----------------
Początek nowej ery, matoły i komputery-Miodowe Lata, Karol Krawczyk

rafallpfan
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Gru 2009, 14:55
Ostatnio był: 12 Lut 2012, 15:22
Miejscowość: Mrągowo
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 3

Postprzez Axideus w 04 Sie 2010, 13:30

Czytałem o tym gdzieś. HAARP system kontroli pogody na alasce. Oczywiście amerykańcy sie wszystkiego wypierają. Jednak trzeba przyznać że coś dziwnego jest w tym systemie.
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Postprzez impulse_101 w 04 Sie 2010, 15:11

Wikipedia:
HAARP jest przedmiotem wielu teorii spiskowych, np.:

HAARP to broń elektromagnetyczna, która potrafi skumulować energię elektromagnetyczną w niewielkim obszarze, znane wyłączenie prądu w Nowym Jorku było następstwem testów tej broni (oparta na pracach dotyczących bezprzewodowego przesyłu energii Nikoli Tesli).
HAARP to broń geofizyczna – może powodować: trzęsienia ziemi, cyklony, tsunami itp.
HAARP to urządzenie potrafiące sterować myślami ludzi.
HAARP to urządzenie mające wyżej wymienione cechy + możliwość: zniszczenia wszystkich satelitów na orbicie i międzykontynentalnych pocisków balistycznych, podziemnej tomografii, łączności z okrętami podwodnymi, sprowadzania na wybrany dowolny cel fali promieniowania o sile 20 megaton.

-broń elektromagnetyczna- na 100% jest to mozliwe, chociaz co do wylaczenia NY to uwazam ze raczej maloprawdopodobne ze wybrali to miasto do testow bo to by byla dosc "kosztowna impreza" :E Nie mniej jednak jest mozliwe uszkodzenie elektryki/elektroniki HAARP'em. Natomiast nawiazanie do przesyłu energii Nikoli Tesli troche jest na sile wcisniete bo tu nie chodzi o sam przesyl indukcyjny.

-broń geofizyczna – trzęsienia ziemi wywolane HAARP to jest bzdura, nie ma fizycznie jak tego dokonac. Od sztucznych trzesien ziemi jest ISEQC tyle ze jego sposob dzialania nie ma nic wspolnego z HAARP'em. Natomiast cyklony i huragany w przyszlosc gdy technologie sie dopracuje to jak najbardziej.

-urządzenie potrafiące sterować myślami- bzdura totalna jesli rozumiec to doslownie :E ktos cos uslyszal i przekrecil... tu chodzi o czestotliwosci Rezonanu Schumanna wystepujace na ziemii ich podobienstwo (praca w podobny "rytmie") do ludzkich fal mozgowych alpha. Mozliwe ze manipulowanie przy magnetosferze powodujace jakies odchylenia w tym renozonansie mogloby miec negatywny wplyw na ludzi (fale alpha) chociaz jest to tylko hipoteza ...no ale gdzie negatywny wplyw a gdzie sterowanie myslami? Bzdura jak nic.

- zniszczenia wszystkich satelitów, łączności z okrętami podwodnymi itd - tez na 100% mozliwe, jest to jedno z glownych zalozen projectu HAARP.

Odnosnie samej stacji HAARP znajdujacej sie na Alasce to jest czysto naukowa, militarne zastosowania maja nieoficialne bazy HAARP ktore sa utrzymywane w tajemnicy.
A tak ogolnie to nie wiem czemu przedstawiac HAARP'a jako zjawisko paranormalne :P skoro z grubsza ujmujac ten system jest tak samo nadzwyczajny jak mikrofalowka w naszym domu.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Axideus w 04 Sie 2010, 15:41

Panowie a co powiecie o wynalazku Nikoli Tesli o nazwie "Dead ray" aka promień śmierci. Ciekawa to sprawa.
Materiały zamknąłem w spojlerze żeby wygodniej było :wink: .
:

Tu macie cytata z Eioby:
W 1934 roku Nicola Tesla zbudował swój największy wynalazek tzw. "promień śmierci". Według Tesli miał on niezwykłą, niszczącą moc. "Promień śmierci" był czymś w rodzaju fal dźwiękowych, niewidzialnych dla ludzkiego oka. Wynalazca wypowiedział się na jego temat, że jest to niezawodna broń mogąca zniszczyć nieprzyjacielski samolot z odległości nawet 600 km! Mógł także unicestwić armię liczącą nawet milion żołnierzy!Moc tego nadajnika wynosiła aż 100 mld watów, a jej moc porównano do mocy 10 mln ton trotylu. Dla porównania podam, że bomba atomowa, która spadła na Hiroszimę była słabsza o 1-2 tysięcy razy. Gdyby taką energię skupić w pojedynczej, krótkiej wiązce o ściśle określonej częstotliwości, pozwoliłoby to uzyskać iskrę o energii 1 * 1018 dżuli.Jak zrządzenie losu tak potężna eksplozja miała miejsce w 1908 roku, znana dziś jako katastrofa tunguska na Syberii.Większość naukowców sądzi, że był to upadek wielkiego meteorytu. Jednakże w kwietniu 1908 roku Tesla udzielił wywiadu prasowego, w którym ogłosił, że jego maszyna może zniszczyć dowolne miejsce na Ziemi. Dziwnym trafem dwa miesiące później doszło do katastrofy tunguskiej. Możliwe jest więc, że wielki wynalazca testował swój niszczycielski wynalazek.Po śmierci Tesli w 1943 roku agenci Federalnego Biura Śledczego (F.B.I.) zaczęli przeszukiwać pokój w hotelu, w którym mieszkał Tesla.Podobno znaleźli tam imponujące projekty wielu jego wynalazków, m.in. znalazł się tam projekt "promienia śmierci". następnie projekty te trafiły do amerykańskiego laboratorium, gdzie są opatrzone zastrzeżeniem: "tajne - specjalnego przeznaczenia". Czyżby wynalazki Tesli były aż tak niebezpieczne? Natomiast rząd, tłumaczy swoje wtargnięcie do apartamentu Tesli, tym aby obce mocarstwa nie poznały projektów wynalazcy.

Tuatj link do całego artykułu:
http://www.eioba.pl/a76782/nikola_tesla ... _wynalazca

A tu zdjęcie projektu promienia śmierci:
Image
Zdjęcie katastrofy Tunguskiej:
Image
Image

Co uważacie? Death Ray istniał czy to mistyfikacja. Co myślicie o katastrofie Tunguskiej? Zapraszam do dyskusji :wink: .
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Postprzez Terminus w 04 Sie 2010, 16:08

Tesla był geniuszem ale "promienie śmieci" to akurat bujda. Gdyby takie coś rzeczywiście istniało lub choćby istniała szansa żeby zadziałało byłoby to wykorzystane w czasie IIWŚ. Tesla pracujący w Stanach zniszczył Syberię? Tjaaaa...
Bardziej interesująca jest tajemnica napędu jego elektrycznego auta i nieukończone prace nad bezprzewodowym przesyłem energii, bo na to są dowody.
Swoją drogą, że tego geniusza wykończyli ludzie pozbawieni skrupułów tacy jak Edison czy Marconi [to Tesla wymyślił radio].
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez impulse_101 w 04 Sie 2010, 16:23

"Promień śmierci" był czymś w rodzaju fal dźwiękowych, niewidzialnych dla ludzkiego oka.

A sa fale dzwiekowe widzialne dla oka? :E Pozatym fala dzwiekowa jest fala mechaniczna a Tesla zajmowal sie falami elektromagnetycznymi (radiowymi). To juz na starcie dyskredytuje to zrodlo informacji :P

Moc tego nadajnika wynosiła aż 100 mld watów, a jej moc porównano do mocy 10 mln ton trotylu.

Ciekawe skad Tesla mialby mozliwosc zasilenia tego dzialka taka moca? :E Podlaczyl do gniazdka 110V? :E Ruskie mieli elektrownie atomowa zeby zasilac "oko moskwy" to pomyslcie jaka energia by musiala byc dostarczona zeby takie dzialo moglo funkcionowac.
Terminus dobrze pisze ze gdyby takie cos istanialo w tamtych czasach to by zostalo uzyte w WWII. Mozliwe jest ze Tesla pracowal nad tym dzialkiem i ze FBI zabralo te wstepne prace ale byl to jedynie projekt czysto teoretycznie bez mozliwosci realizacji w tamtych czasach. Wspolczesnie, jak najbardziej..
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Axideus w 04 Sie 2010, 16:53

Macie racje "Deadth ray" to raczej mistyfikacja. Bardzo ciekawym projektem zaś było auto Tesli. Zasilane prądem mogące jeździć tydzień bez jakiegokolwiek ładowania. To jest ciekawy wynalazek :D .
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Postprzez Gnuśny Wasyl w 04 Sie 2010, 21:01

Axideus napisał(a):Trwałe otwarcie również może wystąpić w przypadku intensywnej koncentracji na czymś lub w wyniku wypadku związanego z głową.

Znaczy się kolega mówisz o otwarciu Trzeciego Oka... He, he... Jednemu memu koleżce otwarło się po tym jak po popijawie z jakimś typkiem zarobił od niego patelnią prosto w czoło. Co do drugsów - marihuana jest zaje.istym narzędziem do kontroli wszelkich fazek - jak i również amfetamina. Należy tylko wziąć pod uwagę fakt, że fazy po nich należy wykorzystywać do medytacji i wszelkich tego typu rzeczy. No i oczywista nie dać się wciągnąć. Alkohol również, ino jak już wspomniałeś w małych ilościach - to dobry stymulator. Dbanie o umysł powinno polegać na ćwiczeniach ( bardzo dobre są w książce "Kształcenie Ducha" - od zwykłych koncentracji prowadzących aż do samadhi po ćwiczenia na telepatię i tego typu rzeczy ). Nie negujmy drugsów, bo one od tego są - nie tylko od fazowania się.
Axideus napisał(a):Czuje się tak jakbym oglądał film w którym sam jestem bohaterem.

Co do deja-vu: myślałem raczej o odczuciach a raczej przemyśleniach w trakcie trwania tych fazek. I co z tą kontrolą? Co czasem kontrolujesz ( i jak to robisz - metodą analizy, czyli przyglądasz się fazce i zapamiętujesz ją, wyodrębniasz poszczególne składniki typu odczucia, kiedy się deja pojawia itd, i próbujesz na nią wpływać, czy też jakąś inną ): czas trwania, intensywność uczuć podczas trwania ( bardzo ważne moim zdaniem, bo odczucia należy zapamiętywać i wywoływać, żeby zobaczyć czy czasem nie przynosi to nowych faz ) czy też starasz się fazkę wywoływać w momencie, w którym Ci to pasuje.
impulse_101 napisał(a):-urządzenie potrafiące sterować myślami- bzdura totalna jesli rozumiec to doslownie :E ktos cos uslyszal i przekrecil... tu chodzi o czestotliwosci Rezonanu Schumanna wystepujace na ziemii ich podobienstwo (praca w podobny "rytmie") do ludzkich fal mozgowych alpha. Mozliwe ze manipulowanie przy magnetosferze powodujace jakies odchylenia w tym renozonansie mogloby miec negatywny wplyw na ludzi (fale alpha) chociaz jest to tylko hipoteza ...no ale gdzie negatywny wplyw a gdzie sterowanie myslami? Bzdura jak nic.

Niekoniecznie. To tylko skumulowanie fal, które przy odpowiednim stężeniu "nakładając" się na nasz mózg mogą wywoływać taki a taki efekt - głównie "złe" efekty, czyli "zamulanie" funkcjonowania mózgu. Choć nie można wykluczyć, że na te fale są nałożone składowe, które po dotarciu do nas spowodują jakieś konkretne myśli. Ale to tylko elektronika, więc bardziej prawdopodobne jest, że do sterowania w jakimś ważnym dla polityków czasie ( teoria sipskowa gitez! ) można wykorzystać człowieka. Jeśli ktuś zajmuje się telepatią ( kolega Axideus jako osoba z otwartym Trzecim Okiem powinien mieć fazki telepatyczne na porządku dziennym ) zobaczy, że bez problemu można sterować człowiekiem. Należy tylko ćwiczyć, aby pstryk nakazujący był czymś krótkim, niewyczuwalnym wręcz. Ot, wpada nam do głowy jakiś pomysł i my go realizujemy - to można bez problemu wykorzystywać w życiu codziennym i ja na ten przykład czuję, jak ktuś mi chce zamanipulować bańką - łatwo to odróżnić od naszych zachcianek ( metoda analizy jest jak dla mnie podstawą do badań nad wszystkimi fazkami mistycznymi ). Jednak aby manipulować większą ilością osób trzeba nieco bardziej rozruszać szyszynkę ( np. kokainą ) i wytwarzać przez dłuższy czas natrętne myśli. Silne, intensywne i długotrwałe. A reszta to pikuś. Myśli popłyną przez astral i nie będzie problemu z dotarciem do odbiorców - zwłaszcza jeśli robi to potężny telepata zajmujący się zaawansowaną hipnozą. Gorzej z realizacją. Silne i nie zamykające się w jakiś tam ramkach umysły wyczują, że cuś jest nie tak. Inne, młode i zapalczywe poddadzą się. A czas nie odgrywa tu żadnej roli - raz puszczona myśl, nawet mała, może wywołać niezły zamęt. Tak więc nie zastanawiajmy się nad tym, czy nami steruje jakiś tam HAARP. Uczmy się raczej, bo wcale nie trzeba zaawansowanych urządzeń od "obsługi" mózgu. Co innego pogoda i takie tam, choć z własnego doświadczenia wiem, że można tylko przy pomocy myśli sterować i takimi rzeczami - bardzo pomocna przy tym jest marihuana.
Co do Katastrofy Tunguskiej - kiedyś w Polsce zaistniała taka książka "Goście Z Kosmosu": bardzo dobra pozycja - nie próbowała niczego rozwiązać "na chama", ino podano w niej szczegóły dotyczące tej katastrofy z "lekką domieszką spekulacji". Były w niej również informacje o zaginięciach w Trójkącie Bermudzkim ( w czasach mego dzieciństwa, czyli jakieś 20-25 lat temu był to topowy temat; szkoda, że teraz jakoś nikt o nim nie dyskutuje ) jak i o spotkaniach z Obcymi. Dobra pozycja - polecam.
:wódka:
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2010, 23:18
Ostatnio był: 04 Maj 2015, 22:58
Miejscowość: Prypeć, ul. Radosna 6/66
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 30

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości