Blood_431973 napisał(a):czarnyj_stalker napisał(a):Ulubiona pukawka?
Nie używam pistoletów,gdyż dysponują zbyt małą siłą ognia.
Nie zgadzam sie z tym pistolety są dobre tylko po uleprzeniach.

czarnyj_stalker napisał(a):Blood_431973 napisał(a):czarnyj_stalker napisał(a):Ulubiona pukawka?
Nie używam pistoletów,gdyż dysponują zbyt małą siłą ognia.
Nie zgadzam sie z tym pistolety są dobre tylko po uleprzeniach.
Mając do wyboru ulepszony pistolet i ulepszony karabinek,ten pierwszy nie ma szans.
Karabinek to broń precyzyjniejsza,potężniejsza, z większą ilością pocisków w magazynku.
Życzę powodzenia z pistoletem w ręku,w walce z powinnością np, na dowolnym dystansie

Sarlinov napisał(a):W Cieniu zawsze używałem szybkostrzelnego AK47 w kryjówce Strieloka, później już Groza i Dragunow. Dla mnie Wintorez jest absolutnie bezużyteczny, bo jako snajperka jest za mało celny, a jako kar-masz ma za mały magazynek

Axideus napisał(a):W cieniu czarnobyla pistolety były dużo słabsze od karabinów. I tu bym się zgodził z czarnyj_stalker.
Jednak w czystym niebie już można broń podrasowywać i tu już pistolety wchodzą do gry. Czarnyj od razu wiem że twój styl walki to wbiegnięcie do bazy i strzelanie do wszystkiego. Ja prefeuje taktyke więc tu wchodzą już do gry pistolety. Gdy musisz z bliska szybko kogoś zastrzelić tak by nie wydać ani jednego dźwięku pistolet jest niezastąpiony. Pozatym pistolet pozwala na lepszą kontrolę dzięki czemu możesz wprowadzać wrogów w pułapki.
Do walki na otwartym terenie na dalekie dystanse kiedy nie ma szans na podejście wroga używam VLA Avalnche. Doskonała szybkostrzelna, celna, lekka i wyciszona broń. Większy magazynek od wintara pozwala na więcej możliwości w użytku i taktyce. Dodatkowo możliwość zaczepienia lunety powoduje że ta broń jest w moich oczach doskonała. Podsumowując ja pistolety używam do zadań specjalnych. Nie są na równi z karabinami ale na pewno są bardzo przydatne
.

Axideus napisał(a):Czarnyj nie bądź tak agresywny co? Mówię Ci kulturalnie że pistolety też się czasami przydają. W zewie to równie często co karabinu używałem pistoletu. Nie podoba Ci się moje zdanie dobra ale nie musisz zaraz być nieprzyjemny. Jak kiedyś nagram taką akcje to chętnie dam Ci linka na YT
.

czarnyj_stalker.

Axideus napisał(a):Nie no czrnyj nie przekonuje Cię że pistolety są lepsze od karabinu. Ale czasami są równie przydatne. I oto mi chodzi.
Poza tym thunder wcale nie jest taki super i nie wiem czemu wszyscy się nim zachwycają. Ja moim avalanache składałem 3 strzałami kolesi w exo i to celująć w nogę! 2 na klate, a w łep to wiadomo. To jest silna broń
.
I uniwersalna. Duży magazynek, możliwość zamontowania celownika, celność snajperki, obrażenia svd, w miarę lekki i bardzo mobilny. Czego chcieć więcej od karabinu?
.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości